35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ja moge jesc cos zdrowego
???
"Witamina K jest w stanie zmniejszyć przeciwzakrzepowe właściwości leku do tego stopnia, że będą one zbyt mało aktywne, co może mieć bardzo poważne konsekwencje. Nie bez powodu witamina K uważana jest za „odtrutkę” na acenokumarol czy warfarynę w momencie, kiedy przedawkujemy leki przeciwzakrzepowe. Osoby stosujące leki z tej grupy zostają za każdym razem (a przynajmniej powinny być) dokładnie poinformowane o tym, że muszą unikać produktów spożywczych zawierających duże ilości witaminy K. Do takich produktów zalicza się wszelkie warzywa liściaste (szpinak, sałata, kapusta, brukselka), awokado, brokuły, skórka ogórka (ale nie ogórek bez skórki), pietruszka, szczypior, groszek, orzechy pistacjowe czy owoc kiwi. Innymi słowy, wszystko co jest zielone. "
Wszystko co zielone, czyli to co b.zdrowe.moremi lubi tę wiadomość
Zofia8
-
slash wrote:Dorbie - no no no - ale nowina - GRATULACJE!!!!
Magdalka, Gretka - ja na obnizoną hemoglobinę zazywałam Tardyferon i pomogło no i wcinałam więcej mięsa. Jak to dr powiedział mieso mam żrecjak najwiecej sie da.
Slash- ja hemoglobine mam ok, tylko żelazo marne a ja miesożerna, o suplementach nie wspomne....gretka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoremi, nie martw się to może być tylko incydent, mierz 3 razy dziennie o stałych porach
ja zerknęłam do swojej ostatniej karty ciąży i ciśnienie na poziomie 129/90 często miałam, a lekarz nic nie mówił.
kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gretka wrote:Slash- ja hemoglobine mam ok, tylko żelazo marne a ja miesożerna, o suplementach nie wspomne....
Ja nie mam tutaj dostepu do dobrego miesa, wiec ostatnio rzadko jadalam. Od stycznia biore Chela ferr forte z wysoko przyswajalna i dobrze tolerowana postacia zelaza ale juz tyle miesiecy i poprawy niet.Zofia8
-
macduska wrote:Na raz chcesz tyle zjeść?
Zmielic 2 lyzki i dodawac do potraw.
aaa i Mama3 proponuje "uzycie zewnetrzne". Bede posypywac glowe, niczym popiolem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:02
moremi, macduska, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
kapturnica wrote:Bo ja sie obawiam ,ze ona zacznie kminic kazdy skladnik potrawy , ktora ma zjesc
Az do obledu heheh
aaa i splunac za siebie hyhyhyhy
ComeToMeBaby, chruszczow, kapturnica, SolarPolar, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny