35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:A Ty z tymi ciazami ciagle. Co to, forum dla ciezarnych czy co??? Se kanape Kometa kupila, to jest njus!
W dupie mi się przewróciło od tego ciążowego dobrobytu... wczoraj Reni, dziś Dorbie...
ComeToMeBaby, kapturnica, Dziobak, moremi, Aasiula, gretka, Reni, BISCA, kkisia, slash, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tak zerknęłam na tą listę produktów bogatych w żelazo.
wątróbka z kurczaka, smażona 12.88
wątróbka z kurczaka, surowa 8.99
dobrze, ze nie wchrzaniam na surowohyhyhyhy
moremi, chruszczow, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
chruszczow wrote:z tego co ja wiem o zapasach żelaza w organizmie świadczy ferrytyna, a dokadniej o magazynie żelaza w szpiku
znalazlam gdzieś nawet przełożenie wyniku ferrytyny dla dziewczyn któreym wypadają włosy z powodów niedoboru żelaza - przy poziomie 40 włosy przestają wypadać, przy poziomie 60- włosy zaczynają odrastać
żelazo we krwi oznacza poziom żelza w diecie, tzn jak zjesz wątróbke - powinien Ci skoczyć
można mieć dobrą morfologię a jednak mieć małe zapasy żelaza, ponieważ wszystko w pierwszej kolejności oczywiście idzie na bieżące potrzeby - czyli np. produkcję krwinek a ferrytyna jako zapas jest uzupełniana na samym końcu
Szlag. Ja mam 13. Lysa bede bo wypadaja mi okropnieBedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
chruszczow wrote:ok a kiedy wyjdzie kolega?
zresztą, sami go wywieziemy, bo jeszcze mamy coś do załatwienia na mieście jak będziemy wracać, także ten... nawet jakby się zapierał we futrynie to dostanie rozkaz: do domuon też wojskowy, zadziała
hehehehe
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:musi w międzyczasie hehehehe
zresztą, sami go wywieziemy, bo jeszcze mamy coś do załatwienia na mieście jak będziemy wracać, także ten... nawet jakby się zapierał we futrynie to dostanie rozkaz: do domuon też wojskowy, zadziała
hehehehe
Po rozwodzie, kumpela mnie umówiła ze swoim bratem pułkownikiem, wychodzimy z knajpy, a on do mnie "do wozu" jakby mi rozkaz wydawał... w sumie fajny z niego facet był
moremi, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, Zofia8, Magdala, BISCA, caffe, kkisia, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
Z tym miechem to goowno prawda. Jak go nie jadłam, to miałam idealne wyniki. Później zaczęłam jeść i wylądowałam u hematologa.
Tak jak pisałam wcześniej zasada i przy przyjmowaniu suplementów i w pozywieniu jest taka sama - razem z wit C. Wtedy żelazo jest lepiej przyswajalne. Tylko nie zapijać zelaza sokami, bo to znowu utrudnia wchłanianie.
Jajecznica ze szczypiorkiem, do chleba pelnoziarnistego papryka itp.mamatrojki80, chruszczow, Aasiula, ComeToMeBaby, Magdala, gretka, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Z tym miechem to goowno prawda. Jak go nie jadłam, to miałam idealne wyniki. Później zaczęłam jeść i wylądowałam u hematologa.
Tak jak pisałam wcześniej zasada i przy przyjmowaniu suplementów i w pozywieniu jest taka sama - razem z wit C. Wtedy żelazo jest lepiej przyswajalne. Tylko nie zapijać zelaza sokami, bo to znowu utrudnia wchłanianie.
Jajecznica ze szczypiorkiem, do chleba pelnoziarnistego papryka itp.
To mięcho to taki sam mit jak czekolada dla magnezu.
moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Po rozwodzie, kumpela mnie umówiła ze swoim bratem pułkownikiem, wychodzimy z knajpy, a on do mnie "do wozu" jakby mi rozkaz wydawał... w sumie fajny z niego facet był
mamatrojki80, Aasiula, ComeToMeBaby, chruszczow, Reni, kkisia lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:To mięcho to taki sam mit jak czekolada dla magnezu.
ale ilu ginow mu hołduje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:43
mamatrojki80, Aasiula lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!