35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:ja właśnie nie wiem co to są te wyzwania. ktoś mi to objaśni?
Ja tez nie robie hardkorowych treningow, bo mam kolana do bani. Ale mozna wybrac sobie cwiczenia i cwiczyc tak jak sie lubi. najwazniejze, zeby bylo kardio, bo wtedy spalasz. Ja jade glownie na poslady i uda, z jedzeniem tez sie nie szarpie ( czekoladki rulez ), a cialko smukleje i poslady ida w gore.
Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:To ja bym sprobowala ,jakies instrukcje prosze
Aasiula, ComeToMeBaby, anna maria lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:chcialam ale ona pewnie wymysli cwiczenia i treningi ktorych ja nie bede mogla robic .
Ja wchodze w to ale tylko ze skalpelemAasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no, chyba to nie o to chodzi.
No pewnie. Trzeba bardzo uwazac. Niby wszystkie cwiczenia wykonywalam prz Nim ale jak sie pozniej okazalo, nie tak jak powinnam. Duzo czasu mi zajelo doprowadzenie kregoslupa do stanu uzytecznosci. Oj duzo.
Dlatego jak ktos ma chory kregoslup powinien porozmawiac ze specjalista przed rozpoczeciem cwiczen. Mnie kregoslup potrafil bolec nawet po aqua aerobicu.Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Zofia8 wrote:No pewnie. Trzeba bardzo uwazac. Niby wszystkie cwiczenia wykonywalam prz Nim ale jak sie pozniej okazalo, nie tak jak powinnam. Duzo czasu mi zajelo doprowadzenie kregoslupa do stanu uzytecznosci. Oj duzo.
Dlatego jak ktos ma chory kregoslup powinien porozmawiac ze specjalista przed rozpoczeciem cwiczen. Mnie kregoslup potrafil bolec nawet po aqua aerobicu.
Mnie na poczatku bolał po cwiczeniach ale teraz jes lepiejboli juz mniej niz zawsze i jestem sprawniejsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 20:30
-
Aasiula wrote:polecam inofem i kwas foliowy dodatkowo u mnie robi cuda zelazo skoczyło w kosmos hyhyhyhy ale wraca do normy juz bo odtawilam
hm Asiula Wlasnie dlatego że kiedyś to napisałas z ciekawosci chciałam sprawdzic- ja inofolik pije juz pół roku a folik pewnie ze 2lata.....Aasiula lubi tę wiadomość
gretka -
Ja to tak naprawde zaczelam cwiczyc bo moj kregoslup juz nie mial w ogole miesni ,obojetnie jaki ruch i sie sypał przestawiał jakies uciski na nerwy łacznie z sercem nie wspomne o zawrotach glowy .Rehabilitant postawil sprawe jasno albo cwiczysz albo za chwile nie bedziesz mogla sie ruszac .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 20:36
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:a był kiedyś ten drugi, z krzesełkiem, ale to chyba po jakimś czasie zastrzegła i nie jest dostępny. a ten własnie był fajny na poslady. ze trzy razy zdążyłam go przećwiczyć. szukałam potem i nie znalazłam...
ja widzialam urywki ,musze kupic plyte
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
gretka wrote:hm Asiula Wlasnie dlatego że kiedyś to napisałas z ciekawosci chciałam sprawdzic- ja inofolik pije juz pół roku a folik pewnie ze 2lata.....
-
ComeToMeBaby wrote:no dobra, to od jakiego programu ZACZĄĆ?
skalpel, skalpel2, secret, turbo, killer, jest tego trochę.
i te równe 5-minutówki i inne takie tam... nie kumam tego, nie jestem wtajemniczona.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
bosz, widze ze dziobak sieje wiare
sekta, panie, sekta nam sie tu robi..
ja to np mam teraz jeszczce teoretycznie 2h wolnego.. se herbate wypije, forum poczytam, a maile odpisze, nksiazke moze otworze.. jakby mi kto kazal cwiczyc, to bym sie letko w leb postukala.kapturnica, Aasiula, BISCA, kkisia, slash lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:ooooo
ja czytałam tu i ówdzie, ze ważne jest wyrównanie proporcji ciała, czyli nie tylko skupic się na dole, lecz poćwiczyć też górę. i zauważyłam, że ona ćwiczy od góry do dołu mięśnie, więc to takie ogólne są treningi, prawidłowe.
poszukam sobie tego, gdzie to ona ma, na stronie czy fejsie czy gdzie?
Na YT masz programy, na fejsie jej profil, ona wrzuca tam sety cwiczen, ktore mozna wykonywac osobno albo dodatkowo, jak komus malo.ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
chruszczow wrote:Gretka, ja miałam problemy z żelazem od młodości, nic nie pomagało
teraz wychodzi na to że po pierwsze tarczyca mogła się przyczynić a po drugie -kiedyś już pisałam- sporo ludzi ma mutacje zwiazane z przyswajaniem kwasu foliowego - wtedy w zależności od ciężkości stopnia "zmutowania" lepiej lub gorzej przyswajasz kwas foliowy (również B12, B6- bo to te same enzymy są uszkodzone), wtedy nawet pomiar poziomu B12 i kwasu foliowego w krwi nic Ci nie powie bo taka osoba przyswaja to tylko na tyle na ile pozwala jej reszta "niezmutowanych" genów
ja probowałam suplementowac żelazo i gówno mi to dawało, nawet mi ferrytyna zaczęła spadać, w końcu machnęłam ręką
teraz żelaza nie biorę wcale, za to suplementuje te powyższe witaminy (B12 i kwas foliowy metylowane, czyli dobre dla mutantów) i hormony tarczycy i mam jakieś normalniejsze włosy wreszcie, więc już nawet tego żelaza nie spradzam
czasami też przyczyną złego wchłaniania może być jakieś zapalenie w organizmie (hm w sumie hashimoto-to co mam to jest zapalenie tarczycy.., tak mi przyszło do głowy)- żelazo jest pożywka dla drobnoustrojów więc organizm ogranicza jego wchłanianie
Czytalam o dziewczynie, ktorej nic nie pomagalo, az zastosowala kuracje pokrzywowa i niemal od razu efekt byl.
ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość
Zofia8