35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie Kate i wychodzenia ze szpitala-jak miała dobre znieczulenie, to czemu nie? Ja też mogłabym śmigać pierwszego dnia, gdybym wiedziała, jak się dzieciem zajmować.
A dostęp do znieczulenia na życzenie to chyba miała, nie?ComeToMeBaby, gretka, Zofia8, stara.krycha, moremi, Simba, Mega, kkisia, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychruszczow wrote:dziewczyny Wy się znacie na męskich wynikach
powiedzcie mi czy te wyniki są złe? nikt sie tego wcześniej nie czepiał dopiero ostatnia lekarka ze on ma dużo defektów główki i witki
plemniki o prawidłowej budowie 20% (norma >4)
o nieprawidłowej 80%
z defektem główki 78%
z defektem wstawki 14%
z defektem witki 6%
niedojrzałe kom. sperm.genezy 1%
plemniki z patologicznymi przywieszkami cyto 1%
TZI (teratozoosp. indeks) 1,23
Ja to doczytałam o teratozoospermii...
chruszczow lubi tę wiadomość
-
chruszczow wrote:dziewczyny Wy się znacie na męskich wynikach
powiedzcie mi czy te wyniki są złe? nikt sie tego wcześniej nie czepiał dopiero ostatnia lekarka ze on ma dużo defektów główki i witki
plemniki o prawidłowej budowie 20% (norma >4)
o nieprawidłowej 80%
z defektem główki 78%
z defektem wstawki 14%
z defektem witki 6%
niedojrzałe kom. sperm.genezy 1%
plemniki z patologicznymi przywieszkami cyto 1%
TZI (teratozoosp. indeks) 1,23
To ze jest duzo defektow glowki i witki to raczej zdarza sie Facet idzie raczej na ilosc mniej na jakosc..Najwazneijsze by bylo ich duzo ...
Ilosc prawidlowych morfologicznie macie imponujaca ilosc...Mysmy mieli 3% prawidlowych tyle ze nas ratowala ilosc Bo byla dosc imponujaca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 21:02
chruszczow, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Teratozoospermia jest przy niskiej ilosci prawidlowych plemnikow wiec nie bardzo kumam skoro norma to 4% a nikita macie 20 % ??
Mysmy mieli w badaniu teratozoospermie majac 3% Troche tego tu nie kumam
Macie dosc dobra ilosc plemnikow w ml.Nie wiem ale jak dla mnie wyniki sa jak najb ok bo akurat je rozpatruje sie w calosci a nie tylko w niektorych parametrachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 21:11
chruszczow, Zofia8, stara.krycha, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Teratozoospermia jest przy niskiej ilosci prawidlowych pelmnikow wiec nie bardzo kumam skoro normato 4% a nikita macie 20 % ??
Mysmy mieli w badaniu teratozoospermie majac 3% Troche tego tu nie kumam
Macie dosc dobra ilosc plemnikow w ml.Nie wiem ale jak dla mnie wyniki sa jak najb ok bo akurat je rozpatruje sie w calosci a nie tylko w niektorych parametrach
To po co to pisali na wyniku?
-
mamatrojki80 wrote:To po co to pisali na wyniku?
I czy badanie bylo reczne czy komputerowe ???
Teratozoospermia to termin oznaczający zbyt niską liczbę plemników o prawidłowej budowie (morfologii). Wg najnowszych rekomendacji WHO morfologia plemników, (odsetek plemników o prawidłowej budowie) powinna wynosić 4% (wcześniejsza, już nieobowiązująca rekomendacja WHO wyznaczała poziom morfologii plemników wynoszący 14%).stara.krycha, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Doczytalam, uff.
Morka, współczuję strachu, cieszę się że sytuacja opanowana, odpoczywaj, trzymam kciuki.
Dorbie, piękna beta
Bisca,ileż przeżyć, udanego zapladniania
Hera, cieszę się że spotkanie udane, zlapalas fajne kontakty.
A ja...
Ja dziś byłam przymierzyć sukienki ślubne. Przymierzylam dwie.
Przy drugiej się poplakalam...
Kurdę, to jednak się poplakac trzeba. Nawet jak kto z tych nieplaczliwych.
Czyli to ta ? Super
Ja to lzy mialam w oczach, jak przyszlam na ostateczna poprawke a sukienka jak worek, bo z rozmiaru 42 zeszlam do 36 w dwa miesiace. Dobrze, ze byl mniejszy rozmiar
Sabina, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
Zofia8
-
mamatrojki80 wrote:Ale jak na tak krótko po porodzie to nawet na chodzie była
Teściowa jak przyszła chyba 3 godziny po porodzie to w szoku była, bo ja po turecku na łózku siedziałam. Zaznaczam, wątroba mi się wypadała
Gdyby mi pozwolili wyjść, to bym po 4 godzinach i szpilki mogła założyćchruszczow, mamatrojki80, ComeToMeBaby, megan8, moremi, Simba, anna maria, Reni, Mega, kkisia, Arwena, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zofia8 wrote:Czyli to ta ? Super
Ja to lzy mialam w oczach, jak przyszlam na ostateczna poprawke a sukienka jak worek, bo z rozmiaru 42 zeszlam do 36 w dwa miesiace. Dobrze, ze byl mniejszy rozmiar
Ty opatentuj ten sposób na tą dietę cud.
chruszczow, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
chruszczow wrote:laski 20% prawidłowych a norma powyżej 4
chruszczow lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chruscik skopiowalam Ci moja notatkez kwietnia tamtego roku jak robilismy badanie
Wyniki malz -Zrobilamobliczenia liczebnosci prawidl plemnikow i tak.Dla norm labolatoryjnych 4%z 39mln daje 1,56mln prawidlowych plemnikow O ruchu postepowym 32%z 1,56mln daje nam 0,4992mln plemnikow prawidlowych o ruchu postepowym AiB
Wyniki malz-3%z721mln daje nam 21,63mln prawidlowych plemnikow. 17% plemnikow z 21,63mln daje nam 3,677mln plemnikow o ruchu postepowym
Reasumujac wyniki malz mimo obnizonej morfologii zmniejszonemu ruchowi postepowemu przekraczaja norme 7,3raza...
3,677 DO 0,4992 jest dobrze
U nas stwierdzono ,ze wyniki sa bardzo dobrze a ,ze jakies parametry sa obnizone nie oznacza problemu jesli ilosc plemnikow nadrabiachruszczow, Zofia8, BISCA lubią tę wiadomość
-
To kometa zatrybilam to ianczej.
Chruscik wez wynik ilosci plemnikow razy morfologia i razy ruch AB se policz zobaczysz ile macie zdrowych wariatow.Minimalna ilosc do zaplodnienia to okolo pol mln jak wynika ze wskazan WHO.Chociaz i pryz mniejszych sie nie raz udawalo.Ale prawda taka ze cyzm wiecje tym lpiej.
A tej terato z waszego wyniku nie rozumiem skoro macie taka ilosc rfologicznei prawidlowych
EDIT Tu jest art ktory pisze wlasnie to co wczesniej napsialam ,ze trza brac pod uwage caly wynik a nie tylko jego niektore parametry. to ze ma sie rozpoznanie nie daje jeszcze podstaw do problemu bo jedno nadrobi drugie
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-nasienia-jak-interpretowac-wyniki-normy-seminogramu_42017.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 21:32
ComeToMeBaby, chruszczow lubią tę wiadomość