X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mi sie nie zdarza , ale przeca nie kazdy siwetuje 8)[/spoko]
    Dla mnie praca w ogrodzie to relax ale džisiaj to mam wqurwa na caly swiat I nie wiem czemu :(

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama3 a bola Cie kosci? Ja od kilku dni odczuwam, takie jakby bole reumatyczne w okolicach lokci w obu rekach i okolicach kolana. Ciekawe z czym to moze byc zwiazane?

chruszczow lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    nie bierzesz bromka?
    a co to znaczy "muli"?:)
    jeśli podniosłaś ostatnio dawke to może Ci się krecić w głowie, może Ci serce skakać, możesz mieć hm takie jazdy coś jakby ataki paniki albo klaustrofobii ale mulić nie powinno
    Nie bromka nie a i Jeszcze ten drugi Dest coś tam to na prolaktyne to moze to . :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Mama3 a bola Cie kosci? Ja od kilku dni odczuwam, takie jakby bole reumatyczne w okolicach lokci w obu rekach i okolicach kolana. Ciekawe z czym to moze byc zwiazane?

Mnie nic nie boli :-) tylko mam ucisk w skroniach czasem i trochę mnie gardło drapie plus reszta kataru (dosłownie resztka, tylko mnie kolor wydzieliny martwi), a ogólnie jest ok :-)

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    No nie ma obowiązku swiętowania czegokolwiek. Mam raczej na myśli szacunek do samego siebie i jakiś jeden chociaż dzień odpoczynku od kieratu.

Jak ktoś woli pracować 7 dni to jego wola ale za koszenie trawy to bym utłukła jakby mi ktos warczał kosiarką pod oknem.
    nie JA jedna kosilam :)

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Zosia, a Ty byłaś u lekarza? bo Ty naprawdę długo już chora jesteś, tak długa infekcja może Ci zaszkodzić. Pędź do doktorka i niech Cię na nogi postawi :-)

chruszczow, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Luna to potwierdzilas moje przypuszczenia. Normalnie pewno nie dostalabym leku, bo mialam TSH w normie. Chcialam zbic do staran :-) i tu taki mile zaskoczenie -diametralnie lepszy nastroj :-)

Zmagalam sie z dpresja przez kilka lat. Obawialam sie, ze ten problem bedzie sie ciagnal juz do konca zycia. Koszmar. Badania tarczycy zrobilam przez przypadek. Gdy zaczelam brac leki wszystko minelo.

Zofia8, ComeToMeBaby, moremi, chruszczow, Magdala, Arwena, Sabina, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:

No i co z tego? daj sobie na luz, u mnie full ludzi dziś koło domów pracuje i kosiarki też rano słyszałam :-)

Aasiula, ComeToMeBaby, chruszczow, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    jak na speedzie, nie?:)

Wlasnie odwrotnie. Spokojniejsza :-)

chruszczow lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No i co z tego? daj sobie na luz, u mnie full ludzi dziś koło domów pracuje i kosiarki też rano słyszałam :-)
    Mamy spoko sąsiadów mi tam nie przeszkadzalo jak kosili wszyscy prawie z rana :)
    Ja uwielbiam grzebać w ziemi sadzic kwiaty :)

mamatrojki80, ComeToMeBaby, chruszczow, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic ide dalej a pozniej ognicho robimy
    Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 14:08

mamatrojki80, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A jak ktoś świat maryjnych nie obchodzi to chyba ma luz co? ;-)

Luz ma, co ma nie miec, ale jak tam pan Bucek w ksiegach zapisze to inna inszosc. :-)

Ja z uwagi na sasiadow na wsi w niedziele nic nie robie. Zreszta po calym tygodniu harowy w polu niedziela bez pracy jest wybawieniem. Czasem do roz skocze uschle poobcinac.. ;-)
    Tu u siebie hulam.

macduska, ComeToMeBaby, Luna76, chruszczow, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    kurcze, współczuję, wiem jak to jest:( no ale to w końcu taki sam członek rodziny jak każdy inny
    będę trzymać kciuki
    dowiedzcie się dokładnie co macie robić żeby się znowu sytuacja nie powtórzyła
    z nerkami nie ma żartów:((( a u kotów niestety nery to słaby punkt
    dodatkowo jak mi wet tłumaczył koty to drapieżniki i długo nie okazują że coś jest z nimi nie tak, dopiero jak się załamują totalnie:(
    Wierz, że Cię lubię? :-)
    Bisca, a fontanna (takie poidełko) jest super :-) u nas faktycznie więcej tej wody piją, a w zamian ja rano mokre mychy dostaję ;-)

Aasiula, Zofia8, mamatrojki80, chruszczow, Mega, Sabina, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:

?

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Mamy spoko sąsiadów mi tam nie przeszkadzalo jak kosili wszyscy prawie z rana :)
    Ja uwielbiam grzebać w ziemi sadzic kwiaty :)

U mnie jest dużo domów bez bezpośredniego sąsiedztwa, tz. dom i długo długo nic :-) u mnie jest ogromne centrum ogrodnicze Jucca tam sa takie tłumy w weekendy, że szok, ja dziś dwie donice też obsadziłam, mam wysokie pergole i i tak nikt mnie nie podgląda :-)

Aasiula, ComeToMeBaby, chruszczow lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez raczej kosiarki nie chodza kolo domow w siweta i niedziele , ale mam do tego totalny zwis jak ktos chce to moze nawet i orac , co mnie do tego ? Byle nie po moim bo zlapieM za kose 8)

mamatrojki80, Aasiula, ComeToMeBaby, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    dziewczyny jak tak sobie chodze po necie i czytam różne badania naukowe i widze że jeden pisze to a drugi tamto, jednemu to wyszło z badań a drugiemu zupełnie coś przeciwnego
    tak samo jak u lekarza, jeden da to koniecznie a drugi absolutnie tego leku zabroni
    medycyna to nie matematyka niestety, jest dużo bardziej skomplikowana

No ja szukam gdzie kilku pisze na dany temat a wiec skutecznosc kliniczna tych 2 konkretnych produktow.A nie wychwalanie jednego czy drugiego.
    A nigdzie takich nie ma .

Wszedzie jest tylko co , ktory robi, jakie ma dzialanie ale nie ma porownania ich .
    A jesli nie ma porownania ich to co to moze znaczyc ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 14:16

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    mi to się ta Twoja pseudogrypa i pseudoreumatyzm kojarzy z immunologią, Twój organizm musi zaakceptować obce geny i tak się w Tobie kotłuje, ale bardziej naukowo to Ci tego nie wytłumaczę bo nie studiowałam tej gałęzi medycyny, przynajmniej na razie:D

Tez o tym sobie pomyslalam. Nie wymiotuje, nie mam mdlosci to moze tak moj organizm reaguje.

PS.Przed moim pierwszym slubem mialam chrypke. Ot tak, bez przeziebienia. Przeszla nastpnego dnia po slubie.

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IdeM obiad szykowac bo cos tym razem Maksik sie ze srodka pierwsyz domagac zaczyna paszy XD

Aasiula, ComeToMeBaby, chruszczow, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ten lekarz z kliniki, ktory nam przyjal kota na pytanie, co moze byc przyczyna odpowiedzial jednym slowem : FRiSKIS, to jest marka jedzenia dla kotow ogolnodostepna. Wiec wszystko jest jasne :-). Od teraz bedzie dostawal karme od weterynarza i tunczyka z puszki. Roznica w cenie nie jest przeogromna bo co taki kot zje ( chociaz moj ma apetyt ;-)
    Wyśle Ci zaraz listę dobrych karm mięsnych. On nie powinien w zasadzie żadnych suchych jeść, a marketowki to zuo. Tuńczyk "ludzki" zawiera sól, więc na nery nie działa dobrze. Ja zamawiam w zooplusie - powinien być u Ciebie. Wystarczy mu podawać karmę 3-4 razy dziennie po około 50g, czyli na dzień puszka 200 wystarczy.

chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 9045 9046 9047 9048 9049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ