X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do Kate, to skubana wygladala na wrecz wypoczeta ;-) Skoro tak swietnie Jej idzie, to moze popracuja nad rodzina wielodzietna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 17:00

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    czym?
    Po co pisac ??
    Zaraz Ty poczujesz sie potraktowana z buta A tak bedzie sielanka 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, że co? znowu ktoś z dzieckiem śpi? ;-)

ComeToMeBaby, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ale, że co? znowu ktoś z dzieckiem śpi? ;-)
    Gorzej ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A wracajac do Kate, to skubana wygladala na wrecz wypoczeta ;-) Skoro tak swietnie Jej idzie, to moze popracuja nad rodzina wielodzietna :-)

comment_DBfeeirSazX3SM2H5TJpgxj9D0T8uAyn,w400.jpg

Zofia8, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, Simba, moremi, Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Kazda z nas na jej miejscu by tak wyglądała. Sztab ludzi do pomocy, fryzjer, dobry mejkap.... I już.

kkisia, kapturnica, ComeToMeBaby, Mega, megan8, moremi, chruszczow lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kazda z nas na jej miejscu by tak wyglądała. Sztab ludzi do pomocy, fryzjer, dobry mejkap.... I już.
    No przeca krolewska rodzina to jak ma wygladac inaczej??? 8)
    Tylko po krolewsku

macduska, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Po co pisac ??
    Zaraz Ty poczujesz sie potraktowana z buta A tak bedzie sielanka 8)
    nie dlaczego?
    ja po prostu wychwycilam brak precyzji
    ja zrozumialam wypowiedz Arweny tak- stosuje inofem zamiast metki na wzrost i jakosc jajka poniewaz metka obciazylaby jej organizm
    czy jajo peklo czy nie to insza inszosc
    kobiety z pcos, hiperinsulinemia pija/zazywaja aby zmniejszyc wyrzuty insuliny badz uwrazliwic jajka, w kazdym rezultat ma byc taki ze rosna
    a czy pekaja- to jeszcze co innego,
    u mnie pomimo podwyzszonej prolaktyny,peka- 1 krok- to to zeby uroslo
    Jesli u Arweny nie peklo, to trzeba szukac rozwiazania
    Uzylas argumentu ze metka obniza cukier- co oczywiscie jest prawda, bo to glowne jej dzialanie- tylko nie o to tu chodzi
    w przypadku nierosnacych jajek- odzywa sie dzialanie uboczne metforminy i tyle

gretka
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i witam sie.. u nas pogoda depresyjna- leje, buro, szaro, bleh.. na szczescie goscie pojechali, wiec powoli wszytko w domu wraca do normy.. Mlody od rana marudny troche byl- myslicie, ze na niego goscie w domu tez moga miec wplyw? W sume duzo z nimi nie przebywalismy, ale zawsze- zapachy inne, glosniej tez.. Teraz jak zasnal (kilka godzin po wyjezdzie), to spi jak zabity..
    Jeszcze mu cholera traumy dolozylam, bo w koncu zastosowalam tego "katarka", bo gluty wypatrzylam.. Urzadzenie rewelka, mlody przetkany, ale sam proces bardzo traumatyczny.

w ogole musze powiedziec tym, co czekaja na pierwsze dziecko, albo staraja sie o pierwsze. Cos, co dla mnie w ciazy takie oczywiste nie bylo, albo po prostu czlowiek o tym nie myslal. Z noworodkiem nie sa najgorsze niedospane noce (chociaz co ja tam wiem, moje dziecie calkiem ladnie spi), czy bolacy kregoslup od bujania mlodego do snu. Najgorsze jest to, jak mu trzeba zrobic cos, co jest nieprzyjemne, nawet jesli to jest dla jego dobra. Ja jestem (normalnie) twardziel, ale jak nie wiem, czy robie dobrze, albo robie dobrze, a on placze, to peka mi serce.. Oby to tylko były jeszcze te rozwalone hormony po porodzie, bo czas troche stwardniec znowu ;)

macduska, ComeToMeBaby, kapturnica, Zofia8, kkisia, caffe, BISCA, Mega, MartaDidi, anna maria, Simba, malgos741, moremi, Arwena, gosia7122, chruszczow lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    nie dlaczego?
    ja po prostu wychwycilam brak precyzji
    ja zrozumialam wypowiedz Arweny tak- stosuje inofem zamiast metki na wzrost i jakosc jajka poniewaz metka obciazylaby jej organizm
    czy jajo peklo czy nie to insza inszosc
    kobiety z pcos, hiperinsulinemia pija/zazywaja aby zmniejszyc wyrzuty insuliny badz uwrazliwic jajka, w kazdym rezultat ma byc taki ze rosna
    a czy pekaja- to jeszcze co innego,
    u mnie pomimo podwyzszonej prolaktyny,peka- 1 krok- to to zeby uroslo
    Jesli u Arweny nie peklo, to trzeba szukac rozwiazania
    Uzylas argumentu ze metka obniza cukier- co oczywiscie jest prawda, bo to glowne jej dzialanie- tylko nie o to tu chodzi
    w przypadku nierosnacych jajek- odzywa sie dzialanie uboczne metforminy i tyle
    Tak tak pisz mi jeszcze.Dobrze ,ze mnie uswiadamiasz o dzialaniu metki ;-)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    i witam sie.. u nas pogoda depresyjna- leje, buro, szaro, bleh.. na szczescie goscie pojechali, wiec powoli wszytko w domu wraca do normy.. Mlody od rana marudny troche byl- myslicie, ze na niego goscie w domu tez moga miec wplyw? W sume duzo z nimi nie przebywalismy, ale zawsze- zapachy inne, glosniej tez.. Teraz jak zasnal (kilka godzin po wyjezdzie), to spi jak zabity..
    Jeszcze mu cholera traumy dolozylam, bo w koncu zastosowalam tego "katarka", bo gluty wypatrzylam.. Urzadzenie rewelka, mlody przetkany, ale sam proces bardzo traumatyczny.

w ogole musze powiedziec tym, co czekaja na pierwsze dziecko, albo staraja sie o pierwsze. Cos, co dla mnie w ciazy takie oczywiste nie bylo, albo po prostu czlowiek o tym nie myslal. Z noworodkiem nie sa najgorsze niedospane noce (chociaz co ja tam wiem, moje dziecie calkiem ladnie spi), czy bolacy kregoslup od bujania mlodego do snu. Najgorsze jest to, jak mu trzeba zrobic cos, co jest nieprzyjemne, nawet jesli to jest dla jego dobra. Ja jestem (normalnie) twardziel, ale jak nie wiem, czy robie dobrze, albo robie dobrze, a on placze, to peka mi serce.. Oby to tylko były jeszcze te rozwalone hormony po porodzie, bo czas troche stwardniec znowu ;)
    Stwardniejesz z czasem napewno 8)
    A na powaznie.To raczej taki normalny odruch jest ,ze dzieciee jak placze cokolwiek bysmy nie robili dla jego dobra to sie pojawia wlasnie takie odczucie. Jakby sie mu krzywde robilo.

paszczakin lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, matki już tak mają! :-D

paszczakin, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A młody może być rozdrażniony z powodu gości!

Sabina lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Stwardniejesz z czasem napewno 8)
    A na powaznie.To raczej taki normalny odruch jest ,ze dzieciee jak placze cokolwiek bysmy nie robili dla jego dobra to sie pojawia wlasnie takie odczucie. Jakby sie mu krzywde robilo.

Ale to straszne jest- do tego powinni przygotowywac, a nie tam jak pieluche zmienic.. pieluche zmienic latwo sie nauczyc..

moremi lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hehehe kocham to forum :-)
    Cicho byc bo ci sie oberwie zaraz XD

ComeToMeBaby, Mega, malgos741, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ale to straszne jest- do tego powinni przygotowywac, a nie tam jak pieluche zmienic.. pieluche zmienic latwo sie nauczyc..
    Tego nie nauczy cie zadna ksiazka ani nie przygotuje nikt.
    Trza to na wlasnej skorze odczuc.A placz takiej malizny kruszy najtwardszych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 17:40

paszczakin, Sabina, Mega, Aasiula, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

No niestety nie kazda. Malo kobiet rodzi w tak krotkim czasie.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

A konkretnie co straszne jest? aspirator do nosa? ;-) Paszcza nie masz przypadkiem delikatnego baby blues? możesz nawet sobie tego nie uświadamiać, ale ja tak miałam, że wszystko mi się skomplikowane wydawało, a każdy płacz dziecka w moim mniemaniu jakiś dramat zwiastował.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    No niestety nie kazda. Malo kobiet rodzi w tak krotkim czasie.
    Zosia ale skad wiesz kiedy ona zaczela miec bole zanim trafila do szpitala ?? Mogla je miec kilka godzina rownie dobrze i kilkanascie...

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Uważałam na słowa, nie powiedziałam, że lovciam ;-)
    No , masz szczescie bo za kare musiala bys ze szkapa powtarzac ciwczenia XD

ComeToMeBaby, Mega, malgos741, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9048 9049 9050 9051 9052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ