X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja na razie upatrzylam sobie ten foteil z baza.cena jesszcze w miare boniektore to treba dac tysiaka http://www.smyk.com/chicco-fotelik-samochodowy-auto-fix-fast-0-13-kg-night,p1101241433,swiat-niemowlaka-p?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=oferty_cpc&utm_content=p1101241433&utm_campaign=Chicco--Auto-Fix-Fast--Fotelik-samochodowy--0-13-kg--Night&ceneo_spo=true

Szukam jaka cena by byla isofixa do tego Twojego fotelika caffe I jakas ciemna jestem ehh
    Z tego co pamiętam to drogie to ustrojstwo było i stwierdzilismy, że nie bierzemy. Ale ten fotelik, który upatrzyłaś to nie jest drogi.
    Proponuję obejrzeć w realu jakiej jest szerokości. Bo jak pamiętam, mój mały po założeniu kombinezonu to siedział ze sztywno wyprostowanymi rękami do przodu. Potem uzywaliśmy pożyczonego, bo był własnie szerszy. Także na to zwróć uwagę.

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Z tego co pamiętam to drogie to ustrojstwo było i stwierdzilismy, że nie bierzemy. Ale ten fotelik, który upatrzyłaś to nie jest drogi.
    Proponuję obejrzeć w realu jakiej jest szerokości. Bo jak pamiętam, mój mały po założeniu kombinezonu to siedział ze sztywno wyprostowanymi rękami do przodu. Potem uzywaliśmy pożyczonego, bo był własnie szerszy. Także na to zwróć uwagę.

Dzieki za rade 8)
    No wlasnie drogie jak cholera srednio sama baza miedzy 200 a 500zl do tego doliczenie fotelika heh
    EDIT.Znalazlam wlasnie opinie ,ze jest szerszy od tych max cosi a mankamentem jest ,ze dziecko sie w nich poci o.O hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:45

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Mama3 jest uparta zołza. Przyszła, rzuciła zanętę i poszła.
    Ej, to nie fair. Ja rozumiem czajenie się przesądne, niepewnośc i niechęć do nakręcania się i bycia, ale NIEKTÓRZY naprawdę się tu przejmują :)

Może jakiś regulaminik?
    Konstytucyjka?
    Prezydencik... :P

caffe, Mega, BISCA, moremi, gretka, kkisia, anna maria, megan8, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzieki za rade 8)
    No wlasnie drogie jak cholera srednio sama baza miedzy 200 a 500zl do tego doliczenie fotelika heh
    EDIT.Znalazlam wlasnie opinie ,ze jest szerszy od tych max cosi a mankamentem jest ,ze dziecko sie w nich poci o.O hmm
    Te bazy to nieraz droższe od fotelika są.
    No i odpowiednie adaptery musisz dokupić żeby potem fotelik do podstawy wózka wczepić.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca, ja tez widzialam cien cienia :-)

Jestem taka zmeczona juz dzis, a to dopiero poniedzialek, ze nic produktywnego ode mnie nie bedzie.
    Chlopiec zdaje za 3 tyg egzaminy w szkole, ktore rzutuja na to, do jakiej szkoly go przyjma lub nie next. Matka juz od samego rana mnie dopadla z instrukcjami, skutkiem czego caly dzien spedzilam produkujac Rozklad Powtorek ze wszystkich przedmiotow, natomiast wieczor powtarzajac na pierwszy ogien historie i francuski. Jak przezyjemy (ja i moja szefowa, bo maly podchodzi do problemu bezstresowo) ten czas w calosci to sie upije.

A lekarz kazal mi w czerwcu w ciaze zajsc. B-)

Slash w tym tygodniu urodzisz, zobaczysz :-)

Dziewczyny, jutro o 9 zdaje drugi egzamin z francuskiego (pierwszy tydzien temu, ale latwy byl). Pokciukacie?

caffe, Krakonka, malgos741, Mega, BISCA, moremi, gretka, kkisia, anna maria, Mala79, megan8, ania.g, inessa, Luna76, SolarPolar, Zofia8, macduska, Bozia3, Elfik, slash lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też myślę o czym takim, co można byłoby potem rozbudowywać. Myślałam, że więcej jest ofert na rynku, a okazuje się, że bryndza.
    Ci maja kilka.
    http://www.magiadziecinstwa.pl/114-little-tikes
    Mysmy kupowali piaskownice Littke tikes i znalazlam stronke w necie, gdzie byly masy placow, ale nie moge znalesc stronki.
    Ale zobacz tu: http://www.littletikes.pl/

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    We wszystkich się będzie pocił bo takie cholerne obicia dają. Mnie nieraz aż żal małego było, bo był mokry jak mysz.
    Jak tylko zaczął siedzieć to kupiliśmy normalny fotelik i już od dawna jeździ przodem na siedząco.

Mega, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Te bazy to nieraz droższe od fotelika są.
    No i odpowiednie adaptery musisz dokupić żeby potem fotelik do podstawy wózka wczepić.
    Nie , nie to akurat odpada bo nie zamierzam wozic dziecka w foteliku na wozku. Jakos dosc ,ze mi sie to bardzo nie podoba to spacery na pierwsze miesiace raczej planuje po mojej wioscew wozku z buda .A w miescce to przejsc tylko z auta do babci pod opieke czy w odwiedziny.heheh

Mega, Dziobak lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ci maja kilka.
    http://www.magiadziecinstwa.pl/114-little-tikes
    Mysmy kupowali piaskownice Littke tikes i znalazlam stronke w necie, gdzie byly masy placow, ale nie moge znalesc stronki.
    Ale zobacz tu: http://www.littletikes.pl/
    Dzięki :)

Dziobak lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Dziewczyny, jutro o 9 zdaje drugi egzamin z francuskiego (pierwszy tydzien temu, ale latwy byl). Pokciukacie?

Ja! Ja! Bardzo :)
    Mam w planie naukę francuskiego :)
    To jest mój punkt 5 Wielkiego Planu. Z 5, więc gdzieś za 20 lat zacznę się uczyć :) Choć może jeszcze zmienię na hiszpański, zobaczymy.

moremi, Magdala, kkisia, BISCA, Zofia8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    We wszystkich się będzie pocił bo takie cholerne obicia dają. Mnie nieraz aż żal małego było, bo był mokry jak mysz.
    Jak tylko zaczął siedzieć to kupiliśmy normalny fotelik i już od dawna jeździ przodem na siedząco.
    Tez takmysle ,ze nie ma co sie wypierdzielic z kasy jak pojezdzi tylko pare meisiecy i trzeba bedzie kupic kolejny fotelik...Dlatego to chicco mi sie wydaje dosc cenowo konkretne a w lepszy fotelik zainwestuje juz od 9do 18kg ..
    Hmm czyli mowisz ,ze wiekszosc tych fotelikow takie gowniane maja wypelnienia ?? MOZEna krotkie dystanse nie bedzie tak zle.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie , nie to akurat odpada bo nie zamierzam wozic dziecka w foteliku na wozku. Jakos dosc ,ze mi sie to bardzo nie podoba to spacery na pierwsze miesiace raczej planuje po mojej wioscew wozku z buda .A w miescce to przejsc tylko z auta do babci pod opieke czy w odwiedziny.heheh
    ja też planowałam spacery w wózku z budą hehehehe ale życie je zweryfikowało :)

moremi, kapturnica, Mega, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tez takmysle ,ze nie ma co sie wypierdzielic z kasy jak pojezdzi tylko pare meisiecy i trzeba bedzie kupic kolejny fotelik...Dlatego to chicco mi sie wydaje dosc cenowo konkretne a w lepszy fotelik zainwestuje juz od 9do 18kg ..
    Hmm czyli mowisz ,ze wiekszosc tych fotelikow takie gowniane maja wypelnienia ?? MOZEna krotkie dystanse nie bedzie tak zle.
    Czasami dystans nie miał znaczenia.
    Obyś trafiła na taki z dobrym obiciem, bo sprzedajacy będą Ci mówili, że materiał jest taki zeby się dziecko nie pociło. W większości to bujda.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Jasne, kciuki, kegle i co tam jeszcze mozna ;) powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:57

Magdala lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja też planowałam spacery w wózku z budą hehehehe ale życie je zweryfikowało :)
    No u mnie zeby sie polansowac bym musiala do miasta jechac specjalnie a ciagnac wozek na zakupy jakos srednio mi sie podoba .Zwl jak dziecko malutkie i zimno sie bedzie zblizalo..
    Ty urodzilas w lato, ja rodze druga polowa wrzesnia wiec wozek z buda na chlody raczej predzej sie przyda niz fotelik na adapterach na stelazu..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No u mnie zeby sie polansowac bym musiala do miasta jechac specjalnie a ciagnac wozek na zakupy jakos srednio mi sie podoba .Zwl jak dziecko malutkie i zimno sie bedzie zblizalo..
    Ty urodzilas w lato, ja rodze druga polowa wrzesnia wiec wozek z buda na chlody raczej predzej sie przyda niz fotelik na adapterach na stelazu..
    Mój nie chciał jeździć w głębokim wózku i już. I co mu miałam zrobić? Jeździł więc po lesie w foteliku, a jesienią czyli jak miał z 5 miesięcy to przełożyłam do spacerówki.
    On się buntował bo nic nie widział, a chciał :)

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój nie chciał jeździć w głębokim wózku i już. I co mu miałam zrobić? Jeździł więc po lesie w foteliku, a jesienią czyli jak miał z 5 miesięcy to przełożyłam do spacerówki.
    On się buntował bo nic nie widział, a chciał :)
    No mam nadzieje , ze moj egzemplarz nie bedzie az tak chcial podziwiac swojego lasu hehehehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:59

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No mam nadzieje , ze moj egzemplarz nie bedzie az tak chcial podziwiac swojego lasy hehehehe.
    Będziesz musiała z nim negocjować, ale i tak przegrasz ;)

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Będziesz musiała z nim negocjować, ale i tak przegrasz ;)
    Wsadze na sianie do dwukołówki to bedzie ogląddał z kazdej strony swiat XD

caffe, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

A lekarz kazal mi w czerwcu w ciaze zajsc. B-)

Slash w tym tygodniu urodzisz, zobaczysz :-)

Laska, a Ty miałaś chyba napisać szerzej o tym co lekarz mówił. I dlaczego akurat w czerwcu?

Jasne, że będę trzymała :-)

Magdala, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 9233 9234 9235 9236 9237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ