X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja też planowałam spacery w wózku z budą hehehehe ale życie je zweryfikowało :)

U mnie zweryfikowało kilka spraw. Po pierwsze z budy Małgoś wyrosła "nazajutrz", a na siądzacy tyłem była jeszcze za mała. Musiałam kupić drugi wózek, z przekladaną rączką, wyższy, coś takiego, jak kiedyś były wózki tzw "sportowe". I dość długo w nim jeździła, bo chciała patrzeć na świat, ale jednocześnie na mnie.
    Po drugie koła. Ja jeździłam na wsi i w mieście. Na wertepy, żwir i inne takie, lepiej sprawdzają się duże koła pompowane z amortyzatorami.
    Zakupy - ale to ja, bo ja niezmotoryzowana - potrzebowałam dużego kosza pod wózkiem, a i tak wieszałam siaty wszędzie - wózek musiał być stabilny.
    Jednak taka wygoda to kosztem wielkości - nawet nie próbowaliśmy go wkladac do samochodu (u nas maleństwo).
    Mam teraz 4 wózki :) Dwa dostałam, jeden kupiłam z drugiej ręki za grosze (ten terenowy) i teraz ta parasolka. Fotelików też miałam chyba ze 3. W ogóle prawie nic nie kupowałam dla Malgosi, bo jakoś każdy coś miał do oddania/pożyczenia. Dziecinne rzeczy krążą, bo to się krótko używa.

caffe, BISCA, megan8, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tez takmysle ,ze nie ma co sie wypierdzielic z kasy jak pojezdzi tylko pare meisiecy i trzeba bedzie kupic kolejny fotelik...Dlatego to chicco mi sie wydaje dosc cenowo konkretne a w lepszy fotelik zainwestuje juz od 9do 18kg ..
    Hmm czyli mowisz ,ze wiekszosc tych fotelikow takie gowniane maja wypelnienia ?? MOZEna krotkie dystanse nie bedzie tak zle.
    Ja mam Acta Graco od 0 - 13 kg. Mocuje sie baze pasami albo isofixem. Montowany tylem, zreszta tylko takich fotelikow uzywamy, sa najbezpieczniejsze. Adas jeszcze w nim jezdzi, w 2 aucie mamy tez Acta Graco ale juz od 9 do 18 kg.
    Mnie sie nie wydaje, ze sie mlody pocil, co wiecej, ja zawsze mialam w nim spiworek, albo cienki albo puchowy. Ale nigdy tez nie ubieram Adasia w kurtke do auta.
    Moge Ci ten pierwszy Graco sprzedac, ale to chyba dopiero latem moglabym go przywiesc. Mozemy pomyslec, gdybys chciala. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:10

Krakonka, kapturnica lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :-)

Moj nastepny punkt Wielkiego Planu :-) to pianino. Nauka gry w sensie :-)

A z francuskim nie jest tak zle. Jak sie przedrzesz przez poczatkowe gruzy (co mnie zajelo dwa lata) leci z gorki.
    Hiszpanski ma te rozne odlamy ;-)

A da sie chowac dziecie bez wozka? Ja tak kombinuje jak kon pod gorke. Niecierpie wozkow.

moremi, BISCA, Krakonka, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tych tbletach co je birzesz to sie szybko nauczysz ;-)
    Krakonka wrote:
    Ja! Ja! Bardzo :)
    Mam w planie naukę francuskiego :)
    To jest mój punkt 5 Wielkiego Planu. Z 5, więc gdzieś za 20 lat zacznę się uczyć :) Choć może jeszcze zmienię na hiszpański, zobaczymy.

Magdala, caffe, Krakonka, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Laska, a Ty miałaś chyba napisać szerzej o tym co lekarz mówił. I dlaczego akurat w czerwcu?

Jasne, że będę trzymała :-)

Pisalam Zosce, ale prosze. Wklejam :-)

Lekarz okazal sie optymista, chociaz przyznal, ze jestem ciezki przypadek. Rozmawialismy godzine. Co dziwne nie sklania sie zbytnio ku stymulacji (jest to juz drugi lekarz, ktory mi to mowi, ze w moim przypadku nie ma wiekszych wskazan).
    Ten cykl odpoczywam. Przejrzal moja ksiazke badan i wynikow. Chcialby zebym zrobila jeszcze bialko S, bialko C, mutacje genu MTHFR i przeciwciala przeciwkardiolipidowe i to bylby juz komplet, bo reszte mam. Przytoczyl wyniki badan jakiegos amerykanskiego naukowca, ktory udowodnil, ze trzy poronienia sa przypisane statystycznie kazdej kobiecie i wczesniej kobiety nawet nie wiedzialy, ze sa w ciazy (tzn. w dawniejszych czasach). My teraz mamy srodki (testy) to od razu wiemy. Pocieszyl mnie.
    Zalecenia: Brac acard, kwas, leki tarczycowe. Zrobic badania i przyjsc do niego. W czerwcu zrobimy monitoring zeby wyczaic owulacje. 7mego dnia, a nawet wspominal 5tego, zbadac bete. Przy pozytywnej (<5) od razu mam brac heparyne drobnoczasteczkowa (ktora mi przepisze) i 5mg kwasu. Plus progesteron. Zalecil tez zrobic histografie zeby sprawdzic jak to wyglada w srodku. Najlepiej w Polsce. Ale mamy probowac caly czas (oprocz tego cyklu). NIby nic nowego, ale jakos podbudowana jestem. Tzn dla mnie nowe, ale wiem, ze to standarcik. Musze kopmletnie odstawic cukier. To wplywa na jakosc komorki jajowej. Sama od siebie wlacze infolik, bo tez jeszcze nie bralam. I nospe.
    Mam nadzieje, ze zajde szybko. Fingers crossed. Bardzo pragne zeby nam sie udalo.

Heretyczka, moremi, BISCA, caffe, malgos741, Krakonka, ania.g, gretka, Mala79, kkisia, Zofia8, macduska, ComeToMeBaby, Elfik lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a taki komplet do wózka uszyłam Małgosi, jak się miała urodzić. A potem taką sukienkę. Między innymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 00:04

Dziobak, Heretyczka, Magdala, caffe, malgos741, Arwena, Margolcia88, megan8, ania.g, efcia, gretka, moremi, Mala79, Iwone, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

nic nie udostępniałam
    wykres pojawił mi sie na tablicy dostępny dla wszystkich
    Zofia8 wrote:
    Ukryla dla przyjaciolek ale Reni udostepnila reszcie. Pewno nie spytala nawet Chruszczu o zdanie.
    Bozia, jest cos takiego jak empatia. Skoro o tym nie napisala, to ma jakis powod. Choc chyba powinna pasc przed oburzona Iron Lady na kolana i kajac sie, ze nie poinformowala o tym co sie u Niej dzieje.

Arwena, moremi, kapturnica, Zofia8, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazal zajsc w czerwcu, bo go pogonilam zeby kazal :-). Najpierw cos marudzil zeby z dwa cykle odczekac, ale sie zbuntowalam.
    Histografie mam juz zlecona przez tutejszy szpital, ale dopiero w lipcu mnie wciagnal na liste, to jeszcze czekania a czekania. Moze w kraju naszym uda mi sie zrobic podczas urlopu jak nie bedzie ciazy.

moremi, Zofia8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dzieki :-)

Moj nastepny punkt Wielkiego Planu :-) to pianino. Nauka gry w sensie :-)

A z francuskim nie jest tak zle. Jak sie przedrzesz przez poczatkowe gruzy (co mnie zajelo dwa lata) leci z gorki.
    Hiszpanski ma te rozne odlamy ;-)

A da sie chowac dziecie bez wozka? Ja tak kombinuje jak kon pod gorke. Niecierpie wozkow.

Jasne. Moja koleżanka w ogóle nie miala wózka. Tylko chusta, nosidło i samochód. Młody szybko zaczął chodzić :)

Magdala lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Na tych tbletach co je birzesz to sie szybko nauczysz ;-)

Wzięłam tylko jedną... Reszta to forumowe - megnezy, witaminy, żelaza itp.
    Ale spróbuję się uczyć na sadle borsuczym, powinno pójść gładko :)

caffe lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, mialam juz zamykac okienko, ale musze powiedziec sliczna Twoja Malgos :-) w fajowej sukienczynie mamowej (tez igla i nitka mi bliskie sa).

Krakonka, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka ładna ta twoja Małgosia :)
    Spadam do łóżka bo oczy mi się kleją... dobranoc

Krakonka, efcia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, córcia śliczniutka :)

Krakonka, efcia lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka , Małgosia ładna

Krakonka lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozio zacna postawa
    oczywiście słoneczko dla Ciebie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a415d4606c0a.jpg
    Bozia3 wrote:
    Przywołuję do porządku odnośnie nazewnictwa....już o jedno walczyłam, żeby używać zwrotu "chuj nie matka", a nie - jak próbowano tu przeforsować "chujowe matki"
    Teraz to samo z testami. Cień cienia - to jest to, co jest u Bisci na teście (BTW gratuluje - cień cienia, jak byk!!!)
    Natomiast orła cień - to jest nic - wielkie zero - brak ciąży, brak cieni itp....
    Apeluję o trzymanie się właściwego słownictwa!!! I oczekuję pochwały od Pani :)

moremi, Mala79, kkisia, kapturnica, Mega, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Szkoda .Ja musze kupic fotelik i baze do niego bo u mnie jazda samochodem bedzie i po kilka razy w ciagu dnia a dzieki bazie szybko sie wyciaga fotelik na tzw klik.Jakby mi przyslzo zapinac pasy tak czesto bym ocipiala..
    Nie slyszalam ,ze ktos do samochodu dodaje taka baze. To to raczje sie dokupuje oddzielnie do fotelika albo takie komplety
    To zależy jaki to fotelik, do niektórych da sie dokupić bazę. Ja mam MC citi i do niego sie nie da, ale juz kolejny MC cabrio fix ma opcje dokupienia bazy. Teraz tez bym chciała z baza, choc w nowym aucie mam lepszy zasięg zeby te pasy zakładać.

Bisca - niech ciemnieje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:37

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka Malgosia slicznotka :-) oj beda sie za nia chlopaki uganiac

Krakonka lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo Was rozsadzę!
    Bozia3 wrote:
    noż kurwa mać...nie dość, że walczę o czystość języka - między innymi upominając się o oryginał TWOJEGO powiedzenia - to jeszcze teraz huzia na Józia????? ooo tak się bawić nie będziemy !!!!

moremi, kkisia, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kilim ją? 8-)
    Bozia3 wrote:
    ciesz się, żeś sławna - artyści zawsze byli biedni i doceniani dopiero po śmierci....taka karma..:)

moremi, kkisia, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca <3
    jaaaaa cieeee

ale ekstra

moremi, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 9234 9235 9236 9237 9238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ