35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama, nie odchodz. Wczoraj juz Chruszcz mi zlamala serce tym swoim isciem.
Gretka, powodzenia w badaniu. Nie mozna Ci zarzucic "biernosci" w staraniach
Reni, sukienka piekny kroj. Kiedy wesele ?
Niuta, adopcja zarodkow nie wchodzi w gre ?macduska, Simba, kkisia, gretka, caffe, Elfik, moremi, Mega, efcia, Reni lubią tę wiadomość
-
W ciągu 2 lat starania się o dziecko przechodziłam różne etapy.
Najpierw testowanie w zasadzie od samej owulacji , płacz w momencie pojawienia się miesiączki. Generalnie były załamania , doły . Wzloty i upadki. Dziś chyba zaczął się nowy etap.
Rozmawiałam z koleżanką przez skypa. Ma 2 dzieci. I tak strasznie na nie narzekała: że się nie uczą , że nie słuchają , pyskują itp. Przez całą rozmowę to zle , tamto niedobrze. TU trzeba iść , tamto załatwić . I te dzieci w tle tak biegałay , krzyczały i ona krzyczała. Aż w końcu pomyślałam sobie : jak to dobrze ,że nie mam dzieci.
Tfu.., tfu.... jak mogłam tak pomyśleć !
Chyba się starzejeSolarPolar, SolarPolar, Sabina, Elfik, moremi, Mega, Zofia8, Magdala, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Gretka podziwiam 1 dzień zabieg i do domu ja bym się bała że coś nie tak może być po... oczywiście kciuki zaciśnięte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:37
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Ale brzydki klimat na forum.
Nie lubie
Bisca, sikalas?
Tak. Jestesmy w ciazykapturnica, macduska, beates, Simba, malgos741, Arwena, dorbie, kkisia, Aasiula, Krakonka, Sabina, caffe, Elfik, moremi, Mega, Dziobak, efcia, Zofia8, paszczakin, Bozia3, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:
Niuta, adopcja zarodkow nie wchodzi w gre ?
Niestety nie. Jakkolwiek to głupio zabrzmi to bardzo chcę mieć drugie dziecko ale swoje. Poza tym to w końcu też ivf. Jakbym miała $ to próbowałabym ze swoimi jajkami. Jakieś kilka mi przecież zostało.kapturnica, malgos741, Arwena, kkisia, Aasiula, Krakonka, Sabina, caffe, Elfik, moremi, efcia, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Beates to będę trzymać kciuki za poniedziałek
beates, kkisia, Sabina, efcia lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:Poczytałam dyskusję dzisiejszą, trochę się pośmiałam w sumie i doszłam do wniosków, że nie będę tu pisać więcej. Nie dlatego, że się obraziłam, mam focha, hormony mi buzują czy dlatego, że za bardzo lubię kijkiem grzebać
Lubię merytoryczną dyskusją na fajne rzeczowe argumenty i nawet jeśli się różnimy w poglądach to warto o tym rozmawiaćbez upominania się nawzajem, "odsyłania do kąta", dyktowania jakie tematy sa dozwolone w imię "poprawności politycznej"... a jakie zakazane bo coś się komuś nie podoba i czegoś nie lubi. Nie lubię jak mnie ktoś protekcjonalnie traktuje i próbuje upominać jak niesforne dziecko. Mam swoje poglądy, jasne być może niepopularne, ale mam wciąż takie same i nie będę ich zmieniać.
Do moherowego beretu podeszłam w sumie z dystansem
Kapta kiedyś napisała bardzo fajne stwierdzenie "obstawiam nieszczerość" i tak trochę jest....
Nie likwiduje konta (nie będzie o czym gadać), nie ide se bez słowa, ale ja tu w sumie nie pasuje i być może problem tkwi we mnie bo lubię kijki podobno
Tak więc dziękuje za uwagę i pozdrawiam wszystkie bez wyjątku.
kto jak kto,ale ty tu nie pasujesz? a co ja mam powiedzieć o sobie i swoich poglądach?dorbie, Sabina, efcia, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:A nie masz jakiegoś dywanu do wyszorowania. Mnie to tak ruszyło, jak szorowałam na kolanach, własciwie na czworakach gąbeczką na mokro dywan, ze rozkręciły się skurcze i pojechałam do szpitala ze skurczami co 4 min i rozwarciem na 4 palce.Ledwo mój mąż zdązył się przebrać. Każdemu życze takiego porodu
malgos741, kkisia, dorbie, Elfik, moremi, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Tak. Jestesmy w ciazy
BISCA, Aasiula, Elfik, efcia lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Niuta wrote:Niestety nie. Jakkolwiek to głupio zabrzmi to bardzo chcę mieć drugie dziecko ale swoje. Poza tym to w końcu też ivf. Jakbym miała $ to próbowałabym ze swoimi jajkami. Jakieś kilka mi przecież zostało.
NiutaArwena, Niuta, kkisia, macduska, Aasiula, Krakonka, Sabina, Elfik, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiuta wrote:Niestety nie. Jakkolwiek to głupio zabrzmi to bardzo chcę mieć drugie dziecko ale swoje. Poza tym to w końcu też ivf. Jakbym miała $ to próbowałabym ze swoimi jajkami. Jakieś kilka mi przecież zostało.
Niuta, trudno. W końcu to nie koniec swiata. Życie toczy się dalej.
Przytulam i rozumiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:42
kapturnica, Arwena, Niuta, kkisia, Aasiula, Sabina, BISCA, efcia, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
A zmieniając temat - zostało mi 13 tabletek clo, które dostałam od kapci.
Z racji że mi już nie będą potrzebne oddam w dobre ręcekapturnica, Arwena, kkisia, macduska, Aasiula, Elfik, efcia lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards