X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniek piekna :)

Reni lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, nie odchodz. Wczoraj juz Chruszcz mi zlamala serce tym swoim isciem.

Gretka, powodzenia w badaniu. Nie mozna Ci zarzucic "biernosci" w staraniach ;)

Reni, sukienka piekny kroj. Kiedy wesele ?

Niuta, adopcja zarodkow nie wchodzi w gre ?

macduska, Simba, kkisia, gretka, caffe, Elfik, moremi, Mega, efcia, Reni lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu 2 lat starania się o dziecko przechodziłam różne etapy.
    Najpierw testowanie w zasadzie od samej owulacji , płacz w momencie pojawienia się miesiączki. Generalnie były załamania , doły . Wzloty i upadki. Dziś chyba zaczął się nowy etap.
    Rozmawiałam z koleżanką przez skypa. Ma 2 dzieci. I tak strasznie na nie narzekała: że się nie uczą , że nie słuchają , pyskują itp. Przez całą rozmowę to zle , tamto niedobrze. TU trzeba iść , tamto załatwić . I te dzieci w tle tak biegałay , krzyczały i ona krzyczała. Aż w końcu pomyślałam sobie : jak to dobrze ,że nie mam dzieci.
    Tfu.., tfu.... jak mogłam tak pomyśleć !
    Chyba się starzeje

SolarPolar, SolarPolar, Sabina, Elfik, moremi, Mega, Zofia8, Magdala, gosia7122 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka podziwiam 1 dzień zabieg i do domu ja bym się bała że coś nie tak może być po... oczywiście kciuki zaciśnięte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:37

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka ???!!! ty tutaj nie sciemniaj ,wracaj :)kIjek wsadzila i poszła hyhyhyh a do tego zaciazyła :D

malgos741, dorbie, Elfik, Mega, ComeToMeBaby, Bozia3, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Wacia a teraz jak sie czujesz ?

A dziękuję, nienajgorzej.
    Prawie już nic nie boli. Trochę jeszcze męczę się szybko.
    W piątek do pracy wracam.

kapturnica, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ale brzydki klimat na forum.
    Nie lubie :(

Bisca, sikalas?

Tak. Jestesmy w ciazy :)

kapturnica, macduska, beates, Simba, malgos741, Arwena, dorbie, kkisia, Aasiula, Krakonka, Sabina, caffe, Elfik, moremi, Mega, Dziobak, efcia, Zofia8, paszczakin, Bozia3, gosia7122 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Gratulacje!
    Spokojnych 9 miesięcy !

BISCA, malgos741, kkisia, Aasiula, efcia, Zofia8 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Niuta, adopcja zarodkow nie wchodzi w gre ?

Niestety nie. Jakkolwiek to głupio zabrzmi to bardzo chcę mieć drugie dziecko ale swoje. Poza tym to w końcu też ivf. Jakbym miała $ to próbowałabym ze swoimi jajkami. Jakieś kilka mi przecież zostało.

kapturnica, malgos741, Arwena, kkisia, Aasiula, Krakonka, Sabina, caffe, Elfik, moremi, efcia, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates to będę trzymać kciuki za poniedziałek ;)

beates, kkisia, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Hurrra!!!! Hurrraaaaa!!!!!
    pedzi_dogaja.gif

BISCA, dorbie, kkisia, Aasiula, gretka, Sabina, Elfik, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ależ sie cieszę!!!! :) <3

BISCA, kkisia, Elfik, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Poczytałam dyskusję dzisiejszą, trochę się pośmiałam w sumie i doszłam do wniosków, że nie będę tu pisać więcej. Nie dlatego, że się obraziłam, mam focha, hormony mi buzują czy dlatego, że za bardzo lubię kijkiem grzebać :-)
    Lubię merytoryczną dyskusją na fajne rzeczowe argumenty i nawet jeśli się różnimy w poglądach to warto o tym rozmawiać :-) bez upominania się nawzajem, "odsyłania do kąta", dyktowania jakie tematy sa dozwolone w imię "poprawności politycznej"... a jakie zakazane bo coś się komuś nie podoba i czegoś nie lubi. Nie lubię jak mnie ktoś protekcjonalnie traktuje i próbuje upominać jak niesforne dziecko. Mam swoje poglądy, jasne być może niepopularne, ale mam wciąż takie same i nie będę ich zmieniać.
    Do moherowego beretu podeszłam w sumie z dystansem :-)

Kapta kiedyś napisała bardzo fajne stwierdzenie "obstawiam nieszczerość" i tak trochę jest....

Nie likwiduje konta (nie będzie o czym gadać), nie ide se bez słowa, ale ja tu w sumie nie pasuje i być może problem tkwi we mnie bo lubię kijki podobno ;-)

Tak więc dziękuje za uwagę i pozdrawiam wszystkie bez wyjątku.

kto jak kto,ale ty tu nie pasujesz? a co ja mam powiedzieć o sobie i swoich poglądach? :P

dorbie, Sabina, efcia, Zofia8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A nie masz jakiegoś dywanu do wyszorowania. Mnie to tak ruszyło, jak szorowałam na kolanach, własciwie na czworakach gąbeczką na mokro dywan, ze rozkręciły się skurcze i pojechałam do szpitala ze skurczami co 4 min i rozwarciem na 4 palce.Ledwo mój mąż zdązył się przebrać. Każdemu życze takiego porodu ;-)
    Kurcze, to jutro jakis dywan wyciągne ;)

malgos741, kkisia, dorbie, Elfik, moremi, Mega, efcia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Hurrrrrrrrrrrra :) :) :)

BISCA, Aasiula, Elfik, efcia lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Niestety nie. Jakkolwiek to głupio zabrzmi to bardzo chcę mieć drugie dziecko ale swoje. Poza tym to w końcu też ivf. Jakbym miała $ to próbowałabym ze swoimi jajkami. Jakieś kilka mi przecież zostało.
    Ale czemu głupio?To normalne ,ze czlowiek pragnie dziecka z wlasnych komorek.I adopcja czy to jajek czy zarodka to ciezki temat,.
    Niuta <3

Arwena, Niuta, kkisia, macduska, Aasiula, Krakonka, Sabina, Elfik, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:

Niuta, trudno. W końcu to nie koniec swiata. Życie toczy się dalej.
    Przytulam i rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:42

kapturnica, Arwena, Niuta, kkisia, Aasiula, Sabina, BISCA, efcia, Zofia8 lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Beates to będę trzymać kciuki za poniedziałek ;)

Dziękuje z góry :)

malgos741, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat - zostało mi 13 tabletek clo, które dostałam od kapci.
    Z racji że mi już nie będą potrzebne oddam w dobre ręce ;-)

kapturnica, Arwena, kkisia, macduska, Aasiula, Elfik, efcia lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca kolejna zaciazona.
    Ten rok obfituje na watku w ciezarowki.Do konca bedzieM wszystkie matkami albo ciezarowkami 8)
    Super!!

kkisia, Aasiula, dorbie, Sabina, BISCA, Elfik, Krakonka, Mega, efcia, Magdala lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9263 9264 9265 9266 9267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ