35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Zofia8 wrote:Pecherzyk na tym etapue ma kilka mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:57
kapturnica, BISCA, stara.krycha lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Yhm zazwyczaj jeden - dwa mm.
4. tydzień ciąży - Jak rośnie twoje dziecko
Jeśli blastocysta zadomowiła się w macicy, zaczyna pobierać tlen i substancje odżywcze potrzebne do wzrostu zarodka. Znajdujący się w jej środku krążek komórek to właśnie twoje dziecko. Jest jeszcze tak malutkie, że zmieściłoby się na czubku szpilki – ma około 1,7 mm.
Znalazlam cos takiego
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień -
4 tydzień 2 dzień -
4 tydzień 3 dzień 1 mm
4 tydzień 4 dzień 2 mm
4 tydzień 5 dzień 3 mm
4 tydzień 6 dzień 4 mm
Zwykle jednak nie znamy dokładnej daty owulacji i określenie na tej podstawie, kiedy powinien się on pojawić, jest mylne. Inna metoda – „reguła kciuka”, mówi, że powinien on być widoczny, gdy poziom hormonu beta HCG przekroczy 1500-2500 mIU/ml.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:03
moremi, dorbie, Aasiula, macduska, BISCA, kkisia, Sabina, stara.krycha, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:Dziewczyny, to chyba koniec. N'a wkladce znalazlam krwisty zlepek. Wydaje mi sie ze widzialam pecherzyk i mala czarna kropke. Jestem zdruzgotana
Spokojnie na razie. Pęcherzyk jest tak mały, że byś go nie zauwazylamoremi, kapturnica, Aasiula, Zofia8, macduska, BISCA, kkisia, Sabina, Elfik, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Ale nie masz na to wpływu. Wiem, że to trudno sobie tak wytłumaczyć, ale mi pomagało.
Miałam tak niską betę, ze sama nie wierzyłam, że urosnie. Bo która miała w 14 dpo betę ponizej 50 i ciążę donosiła? A to spokojnie przez dwa dni urosło do ponad 200. Bisca, to początek. Wybieraj sobie suwaki, zrób kawę póki możesz ją pić, włącz swoją muzykę, na obiad zamów tego łososia i spokojnie czekamy do bety i powtórki w piątek
Nie pij zadnej kawychyba, ze Cie uspokaja
tylko nie wiadrami, prosze
BISCA lubi tę wiadomość
Zofia8
-
kapturnica wrote:No i raczej trza by bylo miec lupe by go dojrzec
4. tydzień ciąży - Jak rośnie twoje dziecko
Jeśli blastocysta zadomowiła się w macicy, zaczyna pobierać tlen i substancje odżywcze potrzebne do wzrostu zarodka. Znajdujący się w jej środku krążek komórek to właśnie twoje dziecko. Jest jeszcze tak malutkie, że zmieściłoby się na czubku szpilki – ma około 1,7 mm.kapturnica, Zofia8, Aasiula, macduska, kkisia, stara.krycha lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Zofia8 wrote:U mnie mial dokladnie 3.5 mm- to byl 4 tydz. 1 dzien
A skoro Bisce dopiero testy wychodza to napewno nie mozna jej liczyc w tysiacach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:07
stara.krycha lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Yhm zazwyczaj jeden - dwa mm.
U mnie mial dokladnie 3.5 mm- to byl 4 tydz. 1 dzien
Jak gin zrobil usg, to najpierw podal wymiar czyli 3.5 mm i dodal, ze odpowiada, to 4 tydz.+1 dzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:08
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Kometa, nudzisz się z koniowatą? To może posprzątaj mieszkanie
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10152876490616586&id=170942931585&_rdr
gdzieś to znalazła ??
moremi, Dziobak lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Jak wyscie to zrobiły???? Zosia i Kapta?
Kapta zacytowała Zosię a post Zosi jest nizej I jeszcze oba z tej samej godziny???
Ps.bo Zoska zacytowala sama siebie ., a w tym czasie co ja pisalam go usunela i zacytowala Morkemacduska, moremi, kkisia, Aasiula, Sabina, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:U mnie mial dokladnie 3.5 mm- to byl 4 tydz. 1 dzien
Jak gin zrobil usg, to najpierw podal wymiar czyli 3.5 mm i dodal, ze odpowiada, to 4 tydz.+1 dzien
Jak widzisz rozpietosc jest dosc duza tych norm.Wszystko zalezy od przyrostu bety dlatego ich normy dla poszczegolnych tygodni sa tak duzeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:12
Zofia8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wkurwa złapałam.
Młody ma zaczrerwienione oko. Dosyć mocno.
Muszę popierdalać do rodzinnego po skierowanie do okulisty. Jakbym kurwa sama nie wiedziała, ze z okiem do okulisty muszę pójść.
Dziękuję z calego serca panie ministrze zdrowia.dorbie, Aasiula, Zofia8, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, Elfik, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:A ja wkurwa złapałam.
Muszę popierdalać do rodzinnego po skierowanie do okulisty. Jakbym kurwa sama nie wiedziała, ze z okiem do okulisty muszę pójść.
Dziękuję z calego serca panie ministrze zdrowia.macduska, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
Dziękuję z calego serca panie ministrze zdrowia.macduska lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziękuję z calego serca panie ministrze zdrowia.,zdrowia dla młodego .
macduska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Ale to oko to juz keidys pisalas ze cos nie teges.Od nowa ??
Tak. Niby przeszło a dzisiaj wstał i czerwone.
Jutro jedzie na wycieczkę. Muszę gdzies pojechać, zeby go obejrzał okulista. Nasz rodzinny na bank nas tam odeśle, sam nic nie da.
Juz dzwonilam do przychodni okulistycznej. Mam przyjechac i prosić doktora czy si3 zgodzi dopisać dziecko.
Mam nadzieję, ze to " tylko" zapalenie spojówek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:31
Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, Elfik, gretka lubią tę wiadomość
-
Kiedys rozmawialysmy z dziewczynami na temat brania starszych dzieci na badanie usg(oczywiscie nie na transwaginalne
)
Moge powiedziec z własnej wczorajszej perspektywy ,ze syn byl i w szoku i w emocjach jak zobaczyl na monitorze ruszajacego sie malego. I sam przyznal ,ze cieszy sie ,ze byl bo jakos bardzie mu sie ten brat zmaterializowal
Wiec tak, upewnilam sie ,ze jestem za tym by brac rodzenstwo na takie badania.I polecam
Oczywiscie nie mowimy tu o 2latku ktory raczej nic z tego nie zrozumie,
Wydaje mi sie ,ze to pomaga nawiazac silniejsze wiezy z tym jeszcze nienarodzonym rodzenstwem.
Wieczorem przed pojsciem spac przyszedl , przytulil sie do brzucha i powiedzial dobranoc Maksik dzieki ze dałes sie mi dzis podgladnacWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:34
Aasiula, macduska, moremi, Reni, Arwena, efcia, ComeToMeBaby, kkisia, Elfik, Magdala, paszczakin, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Tak. Niby przeszło a dzisiaj wstał i czerwone.
Jutro jedzie na wycieczkę. Muszę gdzies pojechać, zeby go obejrzał okulista. Nasz rodzinny na bank nas tam odeśle, sam nic nie da.
Juz dzwonilam do przychodni okulistycznej. Mam przyjechac i prosić doktora czy si3 zgodzi dopisać dziecko.
Mam nadzieję, ze to " tylko" zapalenie spojówek.Aasiula, macduska lubią tę wiadomość