X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dorbie zniknela czy mi sie cos wydaje ?
    Jestem <3 ale cała w stresie

Elfik, Arwena, efcia, moremi, anna maria, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    No wlasnie. Ja jeszcze dobrze pamietam, jak w ZUS'ie baba w info tak na mnie krzyczala, ze moj Ojciec slyszal Ja na korytarzu. Teraz to by nie przeszlo ale podejscie w US pewno jest takie samo: kazdy petent to potencjalny zlodziej. W Anglii jest na odwrot. Mozna miec wiele zastrzezen co do tego kraju, ale jest zdecydowanie wiecej plusow :-)
    Ja kiedys w ZUSie zrobilam taka awanture, ze moj M zbladl. Powiedzialam babie, ze to nie jest jej prywatna firma, w ktorej obsluguje w pierwszej kolejnosci pociotkow ze swojej wioski za kilogram cieleciny w reklamowce - te czasy sie juz skonczyly! :) To bylo tuz przed wyjazdem do Belgii kiedy pozamykalismy swoje dzialalnosci i potrzebowalismy dokumentow do tutejszych urzedow. A w US jak mi na poczatku dzialalnosci dowalili kare za opoznienie w wyslaniu formularza VAT - zreszta zerowego, to sie umowilam z naczelnikiem, pokazalam mu kontrakty na kolejne miesiace, przedstawilam kalkulacje ile planuje odprowadzic z tego podatku, a na koncu spytalam czy chce zebym przeniosla firme do innego wojewodzta, bo tym wlasnie gownianym mandatem mnie do tego zacheca. Umorzyl.
    Ale ciagle sie trzeba bylo o wszystko wyklocac i wlasnie udowadniac ze sie nie jest zlodziejem.

Elfik, Arwena, caffe, malgos741, paszczakin, Aasiula, moremi, Krakonka, Dziobak, ania.g, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu ogarnąć, bo mi się włączyła "czyszcząca", muszę chałupę dosprzątać zanim zacznę na nowo aranżować.

Ściskam wszystkie mocno, jak człowiek w nocy pośpi to hoho..
    normalnie eye of the tiger...;)

A taki mam wniosek formalny, wywalić Łukaszuka z funkcji eksperta i zatrudnić tą panią..jak ona dwa razy sobie tak owulkę i poród ustawiła pod księżniczkę, to ona coś wie o biologii czego Łukaszuk nie wie...;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d5231939a95.jpg

peppapig, kapturnica, Simba, dorbie, Arwena, efcia, moremi, Dziobak, anna maria, kkisia, stara.krycha, gretka, iwcia77, Mega, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    W miedzy czasie kilka razy wystawiłam go z walizkami no i mój ojciec się wtrącił w jego biznes. Poprowadzi go przez tajniki własnej działalności ;) chyba potrzebował kopa i pomocy bo się ogarnia ;)
    I bardzo dobrze :)

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ale za to latem macie super, slonce,plaża, żyć nie umierać ;-)
    Eeee tam, takie morze to nie morze. My niekoniecznie z tego korzystamy. Zimna plaża, ciągle wiatr i piasek wszędzie,trzeba się zasłaniać, zimne woda, ble. I beznadziejna pogoda. Jakbym miała wybierac gdzie w Polsce mieszkać, to wybrałabym Wrocław, blisko w góry, ciepło, klimat ,który mi odpowiada

Zofia8, Arwena, Elfik, efcia, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hej, dziewczyny, chyba nie moge bez Was żyć. Komu mam się wygadać i kto mnie lepiej zrozumie jak sie stresuję, że nic nie wiem czy moja ciąża to naprawdę ciąża i tam sobie żyje dzieciuch a nie tylko hormony buzują? Jeszcze 2 dni, ale zaczynam się wkręcać.
    Nieco mi sie mdłości pojawiły ale takie dyskretne i straszna ochota na soki i owoce i ble do ryb.
    Stres mnie wykończy.
    Przeżyłam bardzo osobiście porażkę Zosi i Efci, jak swoją w marcu. Przykro mi dziewczyny... Kurde, że tam musiało byc?.....
    Ale ile z nas miało poronienie i następna ciąża się udała.
    Nie wiem już co myśleć...

Dorbie, wiem, ze to trudne ale musisz podchodzic do tematu spokojnie.
    Podobnie jak Ty, mysle, ze z Efcia "dajemy rade".
    Z drugiej strony, to moje poronienie moze duzo wyjasnic.
    A i jeszcze jedno. Jaka porazka??? Ja tego nie odbieram w takich kategoriach.

Simba, dorbie, Arwena, Elfik, efcia, Aasiula, moremi, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A jak sie w Belgii prowadzi wlasna dzialalnosc? Z tego co slyszalas?
    Ludzie nie narzekaja. I chyba tez nie jest tak najgorzej z podatkami, skoro nawet Depardieu tu uciekl ;)
    Jest sporo odpisow od podatku

Elfik, moremi, efcia, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ludzie nie narzekaja. I chyba tez nie jest tak najgorzej z podatkami, skoro nawet Depardieu tu uciekl ;)
    Jest sporo odpisow od podatku

No to moze warto sprobowac ?

Simba lubi tę wiadomość

Zofia8
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba a co do pozytywnego myślenia, to córka nauczy mnie ze życie stawia nas w sytuacja czasem trudnych którym po prostu musimy sprostać bo przecież nie mamy innego wyjścia. I nie ma co się przejmować bzdetami jak wcześniejszy powrót do pracy, bo przecież zawsze wracamy do naszych brzdacow a wtedy ich usmiech- bezcenny ;) dobra zmykam na jabłuszko ;) mój książę wstał ;)

Zofia8, malgos741, Arwena, Elfik, Simba, moremi, efcia, kkisia, iwcia77, Mega, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie

excited004.gif

wczoraj przyszedł liścik

dzięki dzięki dziękówa

dorbie, Arwena, kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, nie zamartwiaj się, będzie dobrze, trzymam kciuki <3

dorbie, Arwena, peppapig, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobity,dzisiaj lepiej,byłam u lekarza ziornął w gardło fakt czerwone i ma prawo palić ale nie nadaje się na antybiotyk,no i dobrze. Miód choć też wydawało mi się że żrący pomaga( miód,pyłki i propolis)
    Małymi ciepłymi łykami i do przodu. Jeden plus jałam mało i żołądek mi się skurczył. Nadal na plusie 2kg choć już zaczęłam 23 tydzień a teraz waga rusza z kopyta.
    Sorki,że się nie odnoszę do wszystkich,cieszę się że mandra ma pięknego Stasia,a Asiula przygarneła kota :-) przytulam smutne i niezdecydowane a raczej kopa i do boju bo wiosna piękna przyszła. Nie poddawać się dziewczyny.

dorbie, malgos741, ComeToMeBaby, Elfik, kapturnica, Zofia8, moremi, efcia, Aasiula, ania.g, anna maria, kkisia, gretka, iwcia77, Mega, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dorbie, wiem, ze to trudne ale musisz podchodzic do tematu spokojnie.
    Podobnie jak Ty, mysle, ze z Efcia "dajemy rade".
    Z drugiej strony, to moje poronienie moze duzo wyjasnic.
    A i jeszcze jedno. Jaka porazka??? Ja tego nie odbieram w takich kategoriach.
    Zosia, masz rację, to nie porażka, to tylko porażką tej ciąży ;-) Mnie moje poronienie nie powaliło, zmotywowało mnie do działania i wiedziałam, że jak zajdę w ciążę to pierwsze tygodnie będą tragiczne psychicznie, będę się bała powtórki. Pamiętam jak szalała Pepcia i dzieciaczek rozwiją się u niej zdrowo <3 Pozdrawiam <3
    Ja tez szaleję...
    A u Ciebie Zosia na pewno teraz będzie lepiej się działo :-)

malgos741, peppapig, ComeToMeBaby, Elfik, kapturnica, Zofia8, moremi, efcia, Aasiula, kkisia, iwcia77, Mega, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski widziałyście
    OF poszukuje moderatorów ;-)

Proponuję Moremi, Kaptę, Paszczaka i Simbę ;-)

dorbie, peppapig, malgos741, Simba, Zofia8, moremi, efcia, Aasiula, ania.g, kkisia, stara.krycha, gretka, paszczakin, iwcia77, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale ile z nas miało poronienie i następna ciąża się udała.
    Nie wiem już co myśleć...

Dorbie, co tu mysleć? :)
    Będzie co ma być, nie palisz, nie chlejesz gorzały, nie ćwicz, łykaj kwas.
    Słońce za oknem się do Ciebie uśmiecha.
    Sama wiesz, że dobre myślenie pomaga :)

To loteria w której żadna nie ma pewnego losu, każdemu może sie udać, a najzdrowszej 18-tce nie..

Mnie się też mogło nie udać, a miałam na to sporo więcej szans niż inne babki...
    Jak już zrobiłam wszystko co mogłam, załatwiłam leki, zyskałam spokój.
    Martwić to się będziesz, jak będzie powód, ok? :)

peppapig, dorbie, Margolcia88, Zofia8, moremi, efcia, Aasiula, anna maria, kkisia, iwcia77, Mega, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni :-)

Reni lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie ovu przesunął datę owulacji o dwa dni, co by się w sumie zgadzało, w związku z tym po raz pierwszy w swojej tu karierze przeczytałam, że czas współżycia był słaby (3 dni przed ovu). Czyli żołnierzyki przed wyjazdem na poligon raczej nie zdążyły się załapać na jajeczko. A to oznacza, że... nie będzie trzeba szukać kolejnej sukni na sierpień ;-)
    Takie tam dobrze i nie dobrze.

Arwena, Elfik, Margolcia88, Zofia8, moremi, efcia, Aasiula, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    No to moze warto sprobowac ?
    Tez tak mysle :)

Zofia8 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Asiula, gratuluję przełamania kocich lodów :-D super

Aasiula lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Simba a co do pozytywnego myślenia, to córka nauczy mnie ze życie stawia nas w sytuacja czasem trudnych którym po prostu musimy sprostać bo przecież nie mamy innego wyjścia. I nie ma co się przejmować bzdetami jak wcześniejszy powrót do pracy, bo przecież zawsze wracamy do naszych brzdacow a wtedy ich usmiech- bezcenny ;) dobra zmykam na jabłuszko ;) mój książę wstał ;)
    Jasne, ale rozum to jedno, a serce mowi co innego ;)
    Brakuje mi suwaka z Twoim synkiem :) Lubie patrzec jak forumowe dzieciaki rosna

Elfik, moremi, Aasiula, efcia, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 9393 9394 9395 9396 9397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ