35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Oł maj gad!! Daj linka do wykresu Ma na belly ??
wlasnie doczytalam ze lekarz widzial coś jeszcze, podejrzewa czwarte, ale za tydzien sie okaze
https://ovufriend.pl/wykres,92798cf70eb2b8dd661b762616562872.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:19
kapturnica, peppapig, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:I ja chetnie takich słów tym razem bede oczekiwac. Mysle ,że te suki późno gierkowe ,które były na porodówce jak rodziłam dawno już sie kulaja na fotelach
-
ComeToMeBaby wrote:Kapta, racja, tyle że jak już wybrali dwa zdania do kampanii to pierwsze z nich jest takie jakieś... No. No kurka ktoś nad tym myślał, ktoś akceptował.
I jak Wacia napisała motywują by dać z siebie wszystko .
Ja mam kompletnie odmienne wspomnienia z porodu syna gdzie byłyśmy traktowane na zimno , bez empatii i dobrego słowa.macduska, Luna76, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:wlasnie doczytalam ze lekarz widzial coś jeszcze, podejrzewa czwarte, ale za tydzien sie okaze
https://ovufriend.pl/wykres,92798cf70eb2b8dd661b762616562872.htmlto ju,z wcale nie za dobrze..Nie wiem ile laska ma lat ale ciąże mnogie są bardzo wysokiego ryzyka..
efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
efcia wrote:wlasnie doczytalam ze lekarz widzial coś jeszcze, podejrzewa czwarte, ale za tydzien sie okaze
https://ovufriend.pl/wykres,92798cf70eb2b8dd661b762616562872.htmlefcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:A mi sie wydaje ,ze właśnie słowa w takim stylu dodaja kobitkom w tych ciężkich chwilach sił.
I jak Wacia napisała motywują by dać z siebie wszystko .
Ja mam kompletnie odmienne wspomnienia z porodu syna gdzie byłyśmy traktowane na zimno , bez empatii i dobrego słowa.
Ale dobra, to moje zdanie -
ComeToMeBaby wrote:Do drugiego nie mam nic, wręcz przeciwnie, ale stwierdzenie "pięknie rodzisz " jest dla mnie oksymoronem. Estetyczne to to chyba jednak nie jest. Krew, pot, łzy, ból... Czasem i coś jeszcze. Wewnętrzne, duchowe przeżycie to jednak co innego.
Ale dobra, to moje zdanieComeToMeBaby, moremi, Mega, Luna76, efcia, iwcia77, BISCA, Reni, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Do drugiego nie mam nic, wręcz przeciwnie, ale stwierdzenie "pięknie rodzisz " jest dla mnie oksymoronem. Estetyczne to to chyba jednak nie jest. Krew, pot, łzy, ból... Czasem i coś jeszcze. Wewnętrzne, duchowe przeżycie to jednak co innego.
Ale dobra, to moje zdanie
Tu chodzi raczej o samo rodzenie a nie o wygląd. Zapewniam Cię, ze podczas porodu było to najmniej ważne. Przynajmniej dla mnie.kapturnica, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Bierzesz sobie coś? Ja w ciązy z synem brałam urosept, na początku dużo, potem mniej. Pomogło.
ja tylko staram się dużo pić, dlatego pęcherz mnie budzi
kapturnica, Mega, Magdala, efcia, Simba, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Zast sie czy DOZ ma w miare ceny Odpada rpzesylka bo odbiera sie w aptece Hmmm
Ja kupuję na DOZ, ale z cenami jest różnie... raz jest sporo taniej, a raz podobnie jak w innych aptekach, ale raczej nie drożej.moremi, efcia, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Boszz ja sie dwojki balam a co dopiero trojaczki albo czworaczki ??
Też bym się bała dwójki. Pomijając obawy późniejsze, to nie jestem w formie na ciążę bliźniaczą, a trojaczki czy 4 to już w ogóle kosmos dla organizmu. Plus u mnie wiek... Plus dzieci bardziej wymagające, bo zwykle wcześniej się rodzą.
Dobrze, że medycyna teraz do przodu, to bliźniaki się rodzą donoszone i zdrowe
Oby jej się wszystko ułożyło jak najlepiej.
efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
kapturnica wrote:Wzgledem zakupow polecam laski apteke gemini..Normalnie wszytsko tam maja . Wczoraj troche zaszalałam bo kupilam sobie kosmetyki , pas poporodowy i dla malucha duzo rzeczy tez .Od 300zl przesylak kurierem za darmoszke , ja akurat tak lubie zakupic wszystko w jednym miejscu i w dodatku ceny naprawde spoko
Nie wszystko mają taniej, ale to prawda, że wybór spory, lepszy nawet niż na doz. Ja zazwyczaj porównuję te dwie apteki i trzecią u nas w mieście, bo kilka razy okazało się, że moja apteka miejscowa jest tańsza.
To chyba dwie najlepsze internetowe apteki. Sprawdzałam inne, ale jakość obsługi i ceny sa gorsze.efcia lubi tę wiadomość
-
Luna76 wrote:Nie wszystko mają taniej, ale to prawda, że wybór spory, lepszy nawet niż na doz. Ja zazwyczaj porównuję te dwie apteki i trzecią u nas w mieście, bo kilka razy okazało się, że moja apteka miejscowa jest tańsza.
To chyba dwie najlepsze internetowe apteki. Sprawdzałam inne, ale jakość obsługi i ceny sa gorsze.Mega, Luna76, kapturnica, efcia, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
efcia wrote:
O kurwa!!! że tak powiem, ale jazda!efcia, Arwena lubią tę wiadomość