X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    wlasnie doczytalam ze lekarz widzial coś jeszcze, podejrzewa czwarte, ale za tydzien sie okaze

https://ovufriend.pl/wykres,92798cf70eb2b8dd661b762616562872.html

O fuck!
    Nie wiadomo czy gratulować czy współczuć... Mam nadzieję, że poradzą sobie lekarze i ona również.

efcia, Arwena lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry....głowa do wymiany :(

efcia lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry 20 stp,slonce :-) zasilacz pozyczylam od syna :-)

gosia7122, efcia, moremi, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I ja chetnie takich słów tym razem bede oczekiwac. Mysle ,że te suki późno gierkowe ,które były na porodówce jak rodziłam dawno już sie kulaja na fotelach =D

Kapta TY to chyba miałaś pecha trafić na porodówce na jakieś babsztyle,ja rodziłam córkę 18 lat temu i nikt na mnie się nie dar ,wszyscy życzliwi ,nawet jakieś przeciwbólowe mi podali ,teraz też super położna ,cały czas ze mną na sali ,nigdy nawet glosu nie podniosła mimo że ja się darłam bo myślałam że mi bóle krzyżowe kręgosłup rozwalą.Teraz to jednak inaczej trochę do rodzących podchodzą.
    Witam sobotnio ,widzę że u niektórych szał zakupów ja to się bałam kupować ,ciuszki to sobie zamówiłam u jednej babki i dopiero jak byłam w szpitalu to m wszystko przywiózł a łóżeczko to jak wróćiłam ze szpitala odebrałam od sąsiadki .Miałam w sobie straszny lęk że coś się stanie i nie mogłam inaczej.U nas do szpitala nic nie potrzeba specjalnego wszystko zapewniają tylko ciuszki dla dziecia a jak czegoś zabrakło to zawsze ktoś dowiezie.

moremi, macduska, anna maria, Mega, efcia, iwcia77, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Razem z moim poszly w tan. Tez mi znikl. :-/

Dobry. Taki sobie. Nie ma slonca. Chodek.
    Aaaaaa... Sikałaś? ;-)

Mega, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia co szpital i rejon to obyczaj. W wielu szpitalach znieczulenie zewnątrzoponowe to standard na ten moment.U mnie go nie ma.Pewnie tez pech.
    Niestety 14lat temu własnie tak było w szpitalu, w którym rodziłam .Trafiłam na okropne nieczułe suki .Byc może i to ,że byłam niespełna 21letnia wystraszoną dziewczyna nie mającą pojęcia co ją czeka miało też duże znaczenie 8)

A na ten moment mam nadzieje ,że poznam jakąś fajną położna w szkole rodzenia i sobie ją wynajme lub nie.Trudno. Z tego co widze na stronie szpitala to na oddział dla dziecka potrzebna jest tylko wyprawka na wyjście , reszte zapewnia oddział.

gosia7122, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Aaaaaa... Sikałaś? ;-)

Bylam dzis na usg. Jak mu powiedzialam, ze mam ciagle temperature ciazawa (37) to usilnie probowal znalezc ciaze, tak w razie gdyby gdzies sie ukryla :-). Nie znalazl, ale dokladnie wszystko sprawdzil. Jajniki ok, jajowody tez. Macice dorodne. Znowu mnie optymizmem natchnal. Wypisal progesteron na czerwiec. Pogadalismy o stymulacji i nawet dal sie przekonac :-). Z uwagi na wiek.

gosia7122, Mega, ania.g, moremi, ComeToMeBaby, efcia, Simba, macduska, iwcia77, BISCA, Zofia8, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Bylam dzis na usg. Jak mu powiedzialam, ze mam ciagle temperature ciazawa (37) to usilnie probowal znalezc ciaze, tak w razie gdyby gdzies sie ukryla :-). Nie znalazl, ale dokladnie wszystko sprawdzil. Jajniki ok, jajowody tez. Macice dorodne. Znowu mnie optymizmem natchnal. Wypisal progesteron na czerwiec. Pogadalismy o stymulacji i nawet dal sie przekonac :-). Z uwagi na wiek.
    Masz kilka macic?
    Na tym etapie to raczej nic by nie znalazł. Sikaj jutro :-)

kapturnica, efcia, Mega, macduska, iwcia77, BISCA, anna maria, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwie. Stwierdzone i potwierdzone pare lat temu. Tak sie czasami (Bardo, bardzo rzadko) zdarza, ze na etapie rozwoju zarodkowego te listki nie lacza sie i zostaja dwie. Taki ewenement na skale milionowa :-).
    Ciazy nie bedzie nowej. Doktorek szukal tej ostatniej z kwietnia. Tak na wszelki mozliwy wypadek gdyby jednak sie utzrymala. W moim przypadku jedna macica moze krwawic nawet kiedy w tej drugiej sie rozwija ciaza, poniewaz jeszcze 'nie wie', ze jest w ciazy. Potem przestaje.

efcia, moremi, Arwena, macduska, iwcia77, ComeToMeBaby, anna maria, dorbie, Sabina, paszczakin, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Mam dwie. Stwierdzone i potwierdzone pare lat temu. Tak sie czasami (Bardo, bardzo rzadko) zdarza, ze na etapie rozwoju zarodkowego te listki nie lacza sie i zostaja dwie. Taki ewenement na skale milionowa :-).
    Ciazy nie bedzie nowej. Doktorek szukal tej ostatniej z kwietnia. Tak na wszelki mozliwy wypadek gdyby jednak sie utzrymala. W moim przypadku jedna macica moze krwawic nawet kiedy w tej drugiej sie rozwija ciaza, poniewaz jeszcze 'nie wie', ze jest w ciazy. Potem przestaje.

Magdala ty mowisz serio ?

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Niezle!

kapturnica, Magdala lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Serio, serio :-) ja mam dwurożną, więc poczytalam trochę o tym. Ciekawie jest jak są bliźniaki dwujajowe i każde w odrębnej macicy :-)
    Ale też i problem z dwoma macicami, bo trochę mniej miejsca.

Magdala, kapturnica, Simba, efcia, macduska, ComeToMeBaby, megan8, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:

Serio, serio. I'm special.

Mega, moremi, efcia, iwcia77, ComeToMeBaby, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/podwojna-macica 8)

Magdala, moremi, efcia, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis to juz tak mnie dziabal tym sprzetem, ze az przepraszal. Mowil, ze to pierwszy i zapewne jedyny przypadek w jego karierze i mam sie poswiecic dla nauki ;-)

I to fakt, ze mniej miejsca, ale takie ciaze tez sa zdrowe i donoszone. Czasami wylezane, naszpikowane nospa i heparyna i aspiryna i nie wiem czym jeszcze. Ale donoszone.

moremi, Arwena, Mega, efcia, macduska, iwcia77, BISCA, ComeToMeBaby, dorbie, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.papilot.pl/ludzie/6603/Ma-dwie-macice-i-jest-w-blizniaczej-ciazy.html tu jest o blizniakach wlasnie

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Serio, serio :-) ja mam dwurożną, więc poczytalam trochę o tym. Ciekawie jest jak są bliźniaki dwujajowe i każde w odrębnej macicy :-)
    Ale też i problem z dwoma macicami, bo trochę mniej miejsca.
    Ze tak spytam. Okresy tez sa dwa? O.o

efcia, Mega, BISCA, Zofia8, caffe, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ze tak spytam. Okresy tez sa dwa? O.o

Jeden :-). Normalnie co 28.

efcia, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    http://www.papilot.pl/ludzie/6603/Ma-dwie-macice-i-jest-w-blizniaczej-ciazy.html tu jest o blizniakach wlasnie

Ale jakie komentarze. Dwie perelki to, ze "niestety mozna dwa razy czesciej zajsc w ciaze" i "jak sie dowiedzialam, to poczulam jakbym stracila czesc swojej kobiecosci"

Panie ty widzisz i nie grzmisz.

kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ok,holenderskie imiona chłopców które jako tako wpadaja i w ucho to;

Stijn czyt.Stejn

Sven

Jesse czyt.Jesi

Liam

Milan

Ivan :D

no ale nie wiem....;)
    Liam :) mojej somalijskiej kolezanki synek nazywa sie Liam :)
    z kolei innej znajomej GALAX :-O

‹‹ 9482 9483 9484 9485 9486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ