35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie zrobiłam kawkę
Wyborami się nie ekscytuję za bardzo, bo mam bliższe, ważniejsze i bardziej stresujące sprawy na glowie.
Od paru miesięcy mam obsesję na punkcie papierosów - tak spasznie mi się chce palić, że myślę o tym kilkadziesiąt razy dziennie i to nie pod wpływem palaczy, tylko samo z siebie przychodzi mi do głowy.
W środę wyjeżdżam na parę dni na wieś, pracować za trzech - inaczej się nie wyrobie i tragedia zatrudnieniowo-finansowa gotowa.
Jeśli do środy nie będę miała wyznaczonego terminu do notariusza, to nie popracuję, bo już i tak od 2 dni nie śpię normalnie, a w dzień nie jestem w stanie nawet prania rozwiesić, bo mnie spięło
Wiem, że tu głównie za ciąże itp się trzyma, ale trzymajcie za moją sprawę mieszkaniową, proszę. I żebym oddała zlecenia na czas...
Na ciąże w tym stresie to nawet nie liczę, może w lipcu.malgos741, ania.g, Reni, ComeToMeBaby, caffe, moremi, beates, Mega, efcia, Magdala, BISCA, gretka, iwcia77, Bozia3, kkisia, Magda*, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
A z historii najnowszych o proboszczu to na spotkaniu przed komunijnym w tym roku (szwagierka chodziła) powiedział że dzieci muszą się nauczyć dzielić i w związku z tym każdemu z dzieci wręczy po komunii pustą białą kopertę a dziecko ma tam włożyć pieniądze albo złoty łańcuszek i przynieść to do kościoła na biały tydzień. Normalnie mnie trafia.
Mega, iwcia77, kkisia, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Ania zależy w jak dużym mieście mieszkasz, jak w dużym to jest tyle parafii, że jeden drugiego podpisu nie zna nie ma szans, a jeśli jeszcze spiszesz z kogoś karteczki kto był to zapomnij że się kapnie. Moja ciocia poszła do spowiedzi z karteczka za swoja córkę
Ksiądz był na tyle cwany , że sobie wyobraźcie że zapytał czy ona będzie naprawdę chrzestną i oprócz podpisu wpisała jej lat 61:-)
ania.g, Krakonka, caffe, moremi, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
A bardziej ciążowo, to mam dylemat. Jadę w środę, wracam w poniedziałek. W poniedzialek mam 1dc. Ciąży w tym cyklu nie, bo nie bardzo jest z czego, ale ostatnio nie wzięłam na wieś testów i przez ostatnie 3 dni cyklu nie byłam w stanie się skupić. Nadzieja nie umiera nigdy
Teraz nie wiem, brać, czy nie brać.
I z wykresem coś mi się stało dziwnego. Ovu wyznaczył owulację (niprawidłowo), a dzisiaj wpisałam temperaturę i napisał mi, że zmazuje to wyznaczone bo źle wpisałam. A naprawdę taką miałam. To prawda, że 3x nie wpisałam, bo nie mierzyłam i raz wpisałam z godz 10, czyli bez sensu, ale pozostałe dni mierzylam między 5.30 a 7.30, zaraz po spoczynku. Czemu tak się podziało?Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
ola_35 wrote:Ania zależy w jak dużym mieście mieszkasz, jak w dużym to jest tyle parafii, że jeden drugiego podpisu nie zna nie ma szans, a jeśli jeszcze spiszesz z kogoś karteczki kto był to zapomnij że się kapnie. Moja ciocia poszła do spowiedzi z karteczka za swoja córkę
Ksiądz był na tyle cwany , że sobie wyobraźcie że zapytał czy ona będzie naprawdę chrzestną i oprócz podpisu wpisała jej lat 61:-)
iwcia77 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:A z historii najnowszych o proboszczu to na spotkaniu przed komunijnym w tym roku (szwagierka chodziła) powiedział że dzieci muszą się nauczyć dzielić i w związku z tym każdemu z dzieci wręczy po komunii pustą białą kopertę a dziecko ma tam włożyć pieniądze albo złoty łańcuszek i przynieść to do kościoła na biały tydzień. Normalnie mnie trafia.
Nie ma na to paragrafu?
Wyłudzienie? Coś o niepełnoletnich?
A może zaprponować księdzu, że skoro chce uczyć dzieci dobrych uczynków, to może zrobić tak, jak mówi i przekazać potem te pieniądze i złoto jakiejś fundancji dziecięcej, albo przekazać na Braci Mniejszych?
ania.g, moremi, Mega, Magdala, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
co Ty w ogóle do mnie rozmawiasz???
ania.g wrote:A z historii najnowszych o proboszczu to na spotkaniu przed komunijnym w tym roku (szwagierka chodziła) powiedział że dzieci muszą się nauczyć dzielić i w związku z tym każdemu z dzieci wręczy po komunii pustą białą kopertę a dziecko ma tam włożyć pieniądze albo złoty łańcuszek i przynieść to do kościoła na biały tydzień. Normalnie mnie trafia.moremi, Krakonka, efcia, Mega, peppapig, gretka, kkisia, Arwena, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Nie ma na to paragrafu?
Wyłudzienie? Coś o niepełnoletnich?
A może zaprponować księdzu, że skoro chce uczyć dzieci dobrych uczynków, to może zrobić tak, jak mówi i przekazać potem te pieniądze i złoto jakiejś fundancji dziecięcej, albo przekazać na Braci Mniejszych?Krakonka, efcia, kkisia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:A z historii najnowszych o proboszczu to na spotkaniu przed komunijnym w tym roku (szwagierka chodziła) powiedział że dzieci muszą się nauczyć dzielić i w związku z tym każdemu z dzieci wręczy po komunii pustą białą kopertę a dziecko ma tam włożyć pieniądze albo złoty łańcuszek i przynieść to do kościoła na biały tydzień. Normalnie mnie trafia.
Krakonka, efcia lubią tę wiadomość
-
Krakonka widzę, jak mierzysz o nietypowej porze to powinnaś ignorować tempkę. Rozstrzal między 5:30 a 7:30 jest za duży. Dobrze się zmieścić w różnicy do pół godziny. Tyle że ty taka nieuregulowana
patrząc na twojego węża też bym nie wyznaczyła ovu, nie dziw się że program nie daje rady
stałe pory zalecam.
Krakonka lubi tę wiadomość
-
Kometa, nie żartuję niestety. Proboszcz ma różne odpały. Wiele lat temu nazwał mnie czarownicą a wcześniej wypytywał czy już zdradziłam swojego męża. Mam taką niechęć do wszelkich księży że skutecznie mnie to odstrasza. Wiele też historii słyszałam ale ta ostatnia to już przegięcie.
ComeToMeBaby, kapturnica, Krakonka, efcia, iwcia77, kkisia, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyania.g wrote:Dzień dobry
Złotówka już osłabła, zbieg okoliczności czy skutki nowego wyboru...
Mam problem, proboszcz dał karteczki i kazał się wyspowiadać przed chrztem dziecka a my z mężem do spowiedzi to jak pies do jeża. Jak tu z tego wybrnąć?
Nie iść do spowiedzi i powiedzieć o tym proboszczowi. Tak chyba jest uczciwiej.ania.g, caffe, Krakonka, efcia, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Nie iść do spowiedzi i powiedzieć o tym proboszczowi. Tak chyba jest uczciwiej.
Tak mi się przypomniało jak jakieś 15 lat temu pracowałam w takiej małej firmie informatycznej i żona szefa przed komunią jednego dziecka wyciągała spiralę za 1000 zł (gdzie ja wtedy zarabiałam 600), a nosiła ją zaledwie dwa miesiące. Powód - nie dostanie rozgrzeszenia.Reni, kapturnica, Krakonka, Simba, efcia, ComeToMeBaby, gretka, iwcia77, kkisia, paszczakin, Arwena, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!