X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobiłam kawkę :)
    Wyborami się nie ekscytuję za bardzo, bo mam bliższe, ważniejsze i bardziej stresujące sprawy na glowie.
    Od paru miesięcy mam obsesję na punkcie papierosów - tak spasznie mi się chce palić, że myślę o tym kilkadziesiąt razy dziennie i to nie pod wpływem palaczy, tylko samo z siebie przychodzi mi do głowy.
    W środę wyjeżdżam na parę dni na wieś, pracować za trzech - inaczej się nie wyrobie i tragedia zatrudnieniowo-finansowa gotowa.
    Jeśli do środy nie będę miała wyznaczonego terminu do notariusza, to nie popracuję, bo już i tak od 2 dni nie śpię normalnie, a w dzień nie jestem w stanie nawet prania rozwiesić, bo mnie spięło :(

Wiem, że tu głównie za ciąże itp się trzyma, ale trzymajcie za moją sprawę mieszkaniową, proszę. I żebym oddała zlecenia na czas...
    Na ciąże w tym stresie to nawet nie liczę, może w lipcu.

malgos741, ania.g, Reni, ComeToMeBaby, caffe, moremi, beates, Mega, efcia, Magdala, BISCA, gretka, iwcia77, Bozia3, kkisia, Magda*, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z historii najnowszych o proboszczu to na spotkaniu przed komunijnym w tym roku (szwagierka chodziła) powiedział że dzieci muszą się nauczyć dzielić i w związku z tym każdemu z dzieci wręczy po komunii pustą białą kopertę a dziecko ma tam włożyć pieniądze albo złoty łańcuszek i przynieść to do kościoła na biały tydzień. Normalnie mnie trafia.

Mega, iwcia77, kkisia, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zależy w jak dużym mieście mieszkasz, jak w dużym to jest tyle parafii, że jeden drugiego podpisu nie zna nie ma szans, a jeśli jeszcze spiszesz z kogoś karteczki kto był to zapomnij że się kapnie. Moja ciocia poszła do spowiedzi z karteczka za swoja córkę :-) Ksiądz był na tyle cwany , że sobie wyobraźcie że zapytał czy ona będzie naprawdę chrzestną i oprócz podpisu wpisała jej lat 61:-)

ania.g, Krakonka, caffe, moremi, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, trzymam. Niech Ci się w końcu wszystko wyprostuje <3

Krakonka, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bardziej ciążowo, to mam dylemat. Jadę w środę, wracam w poniedziałek. W poniedzialek mam 1dc. Ciąży w tym cyklu nie, bo nie bardzo jest z czego, ale ostatnio nie wzięłam na wieś testów i przez ostatnie 3 dni cyklu nie byłam w stanie się skupić. Nadzieja nie umiera nigdy :) Teraz nie wiem, brać, czy nie brać.

I z wykresem coś mi się stało dziwnego. Ovu wyznaczył owulację (niprawidłowo), a dzisiaj wpisałam temperaturę i napisał mi, że zmazuje to wyznaczone bo źle wpisałam. A naprawdę taką miałam. To prawda, że 3x nie wpisałam, bo nie mierzyłam i raz wpisałam z godz 10, czyli bez sensu, ale pozostałe dni mierzylam między 5.30 a 7.30, zaraz po spoczynku. Czemu tak się podziało?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Ania zależy w jak dużym mieście mieszkasz, jak w dużym to jest tyle parafii, że jeden drugiego podpisu nie zna nie ma szans, a jeśli jeszcze spiszesz z kogoś karteczki kto był to zapomnij że się kapnie. Moja ciocia poszła do spowiedzi z karteczka za swoja córkę :-) Ksiądz był na tyle cwany , że sobie wyobraźcie że zapytał czy ona będzie naprawdę chrzestną i oprócz podpisu wpisała jej lat 61:-)
    Ale czad. Miasteczko małe ale i tu dostrzegam swoją szansę, powiedział że wyspowiadać się możemy gdziekolwiek.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A z historii najnowszych o proboszczu to na spotkaniu przed komunijnym w tym roku (szwagierka chodziła) powiedział że dzieci muszą się nauczyć dzielić i w związku z tym każdemu z dzieci wręczy po komunii pustą białą kopertę a dziecko ma tam włożyć pieniądze albo złoty łańcuszek i przynieść to do kościoła na biały tydzień. Normalnie mnie trafia.

Nie ma na to paragrafu?
    Wyłudzienie? Coś o niepełnoletnich?
    A może zaprponować księdzu, że skoro chce uczyć dzieci dobrych uczynków, to może zrobić tak, jak mówi i przekazać potem te pieniądze i złoto jakiejś fundancji dziecięcej, albo przekazać na Braci Mniejszych?

ania.g, moremi, Mega, Magdala, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, m'y jeszcze nad morzem. Dzisiaj znowu wolne :-)
    Udanego wszystkim

moremi, Krakonka, efcia, Simba, Mega, gretka, iwcia77, kkisia, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co Ty w ogóle do mnie rozmawiasz??? O.o
    ania.g wrote:

moremi, Krakonka, efcia, Mega, peppapig, gretka, kkisia, Arwena, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie ma na to paragrafu?
    Wyłudzienie? Coś o niepełnoletnich?
    A może zaprponować księdzu, że skoro chce uczyć dzieci dobrych uczynków, to może zrobić tak, jak mówi i przekazać potem te pieniądze i złoto jakiejś fundancji dziecięcej, albo przekazać na Braci Mniejszych?
    Szkoda że żadne z rodziców nie nagrało tej jego propozycji.

Krakonka, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Żartujesz

Krakonka, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka widzę, jak mierzysz o nietypowej porze to powinnaś ignorować tempkę. Rozstrzal między 5:30 a 7:30 jest za duży. Dobrze się zmieścić w różnicy do pół godziny. Tyle że ty taka nieuregulowana ;-) patrząc na twojego węża też bym nie wyznaczyła ovu, nie dziw się że program nie daje rady ;-) stałe pory zalecam.

Krakonka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    U nas dziś wolne :)
    Wczoraj grzało słoneczko ,więc leniuchowaliśmy nad jeziorem :)
    Muszę doczytać co tam napisałyście

moremi, ania.g, efcia, Mega, BISCA, kkisia, Magda*, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates jak tam? Inkubujesz?

moremi, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, nie żartuję niestety. Proboszcz ma różne odpały. Wiele lat temu nazwał mnie czarownicą a wcześniej wypytywał czy już zdradziłam swojego męża. Mam taką niechęć do wszelkich księży że skutecznie mnie to odstrasza. Wiele też historii słyszałam ale ta ostatnia to już przegięcie.

ComeToMeBaby, kapturnica, Krakonka, efcia, iwcia77, kkisia, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Dzien doberek
    tak sie postami Hery wkurwilam
    ze zapomnialam sie grzecznie przywitac

Zastrzyki to betka , pikus
    dalam rade :)

Powodzenia !
    A kiedy masz pierwsze podglądanie ? w 4 czy 6 dniu ?

kkisia lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ja chciałam zapytać czy czuje się już ciążowo?

Reni, Krakonka, efcia, Mega, kkisia, dorbie, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Złotówka już osłabła, zbieg okoliczności czy skutki nowego wyboru...
    Mam problem, proboszcz dał karteczki i kazał się wyspowiadać przed chrztem dziecka a my z mężem do spowiedzi to jak pies do jeża. Jak tu z tego wybrnąć?

Nie iść do spowiedzi i powiedzieć o tym proboszczowi. Tak chyba jest uczciwiej.

ania.g, caffe, Krakonka, efcia, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nie iść do spowiedzi i powiedzieć o tym proboszczowi. Tak chyba jest uczciwiej.
    Dziecku komunii nie udzieli pewnie.

Tak mi się przypomniało jak jakieś 15 lat temu pracowałam w takiej małej firmie informatycznej i żona szefa przed komunią jednego dziecka wyciągała spiralę za 1000 zł (gdzie ja wtedy zarabiałam 600), a nosiła ją zaledwie dwa miesiące. Powód - nie dostanie rozgrzeszenia.

Reni, kapturnica, Krakonka, Simba, efcia, ComeToMeBaby, gretka, iwcia77, kkisia, paszczakin, Arwena, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • beates Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Nie wiem .
    Mam jakieś złe przeczucia.
    I cycki mnie przestały boleć

‹‹ 9496 9497 9498 9499 9500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ