35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Ech...sie porobiło, ale czułam ze źle bedzie. Odnosilam wrażenie ze Komorowskiemu średnio zależało a oglądając wczoraj konwencje PiS Duda miał minę jakby sie nie spodziewał...cóż, idą wybory do Sejmu i tu Duda kampanii nie zrobi. To Kaczyński z świtą bedą musieli wyjsć z ciemnych kątów i mam nadzieje ze przepowiednia Szydło sie nie spełniswoja droga juz ktoś z PiS-u sie wypowiedział zeby czasem Komorowski nie ważył sie podpisać ustawy o InVitro.
Ech2... Za mną ciężki weekend, mama wyładowała w szpitalu, w piatek była niezła nerwówka ale juz jest dobrze. Tylko teraz odreagowuje ten stres
kapturnica, caffe, Krakonka, Simba, efcia, Magdala, gretka, ania.g, kkisia, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Krakonka widzę, jak mierzysz o nietypowej porze to powinnaś ignorować tempkę. Rozstrzal między 5:30 a 7:30 jest za duży. Dobrze się zmieścić w różnicy do pół godziny. Tyle że ty taka nieuregulowana
patrząc na twojego węża też bym nie wyznaczyła ovu, nie dziw się że program nie daje rady
stałe pory zalecam.
No, ale ja mu powiedziałam, kiedy ovuPrzecież ovitrelle brałam.
Kurcze, właśnie tego się obawiałam. Nie sypiam regularnie, choć się staram. A w czerwcu musze się przestawić na nocną pracę, inaczej się nie wyrobię. Ale może dzięki temu będzie regularniej? Jeśli będę mierzyła o 15 na przykład. Można popołudniu po kilku godzinach snu?
Spróbuję, a jak nie dam rady, to trudno. W sumie ja nie wyznaczam owulacji, tylko chciałam widzieć, czy będę w ciąży czy nie, a Wy to wiecie po temperaturach
efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnymoremi wrote:Dziecku komunii nie udzieli pewnie.
Tak mi się przypomniało jak jakieś 15 lat temu pracowałam w takiej małej firmie informatycznej i żona szefa przed komunią jednego dziecka wyciągała spiralę za 1000 zł (gdzie ja wtedy zarabiałam 600), a nosiła ją zaledwie dwa miesiące. Powód - nie dostanie rozgrzeszenia.
No trudno, zeby dostała.
Jej wybór, mogła nie wyciagać. -
macduska wrote:Nie może. Przecież chrzczą też dzieci ze związków nieformalnych.
A mnie ciocia opowiadała (jest z miejscowości średniej), że u nich ksiądz chrzci "lewe" dzieci w sobotę wieczorem bez mszyW ten sposób piętnuje i dzieci i grzesznych rodziców.
A dawniej księża dawali takim dzieciom "nieświęte" imiona - całe zycie dzieci z tym chodziły. Wiadomo było, ze jak Dagmara to z nieprawego łoża.
Więc owszem, nie odmówi (w końcu to też kasa, bo potem więcej tych ceremonii jest no i liczy sie do statystyki), ale potrafi na inne sposoby dokuczyć.
kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:A mnie ciocia opowiadała (jest z miejscowości średniej), że u nich ksiądz chrzci "lewe" dzieci w sobotę wieczorem bez mszy
W ten sposób piętnuje i dzieci i grzesznych rodziców.
A dawniej księża dawali takim dzieciom "nieświęte" imiona - całe zycie dzieci z tym chodziły. Wiadomo było, ze jak Dagmara to z nieprawego łoża.
Więc owszem, nie odmówi (w końcu to też kasa, bo potem więcej tych ceremonii jest no i liczy sie do statystyki), ale potrafi na inne sposoby dokuczyć.
Jak rany no!
To co, ma ich pochwalić???
Zasady koscioła katolickiego są jasne i proste. Jesli ktoś się mieni katolikiem i chce chrzcic dziecko to zakladam, ze przyjmuje te zasady z dobrodziejstwem inwentarza.
To, ze ludzie zyją w zwiazku nieformalnym to jest ich wybór a ta reszta jest konsekwencja ich własnych działań.Sabina lubi tę wiadomość
-
beates wrote:Nie wiem .
Mam jakieś złe przeczucia.
I cycki mnie przestały bolećkapturnica, beates, Simba, efcia, BISCA, peppapig, Magdala, kkisia, Mega, Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Krakonka wrote:A mnie ciocia opowiadała (jest z miejscowości średniej), że u nich ksiądz chrzci "lewe" dzieci w sobotę wieczorem bez mszy
W ten sposób piętnuje i dzieci i grzesznych rodziców.
Ja na komuni mlodego tez nie bylam do spowiedzi..Nie bede sie tlumaczyc kolejnemu z kolei ,ze stosuje taka a nie inna metode antykoncepcji.
3razy podchodzilam do spowiedzi przy 3cim razie dalam sobie spokojmoremi, caffe, Bliska 77, efcia, iwcia77, ania.g, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:oho zaczyna się
pierwsze słyszę o obowiązku spowiedzi przez rodziców
idź do spowiedzi i na starcie powiedz "więcej grzechów nie pamiętam"kapturnica, moremi, Reni, efcia, Magdala, ania.g, kkisia, Aasiula, megan8 lubią tę wiadomość
-
Czesc.
Kompletnie nie byłam przygotowana psychicznie na ten wynik. Ale to kompletnie.
Czy ten kraj jest skazany na robienie jednego kroku do przodu i dwoch do tylu? Przykre to.
Odzyje teraz ten kaczy konus jak robak w gownie...
Jest jeden plus PiS teraz taki rozpierdol zrobi - bo przecież to jest banda niekompetentnych oszołomów - ze juz nigdy wiecej nikt na te partie nie zagłosuje. Oby jak najszybciej ostatecznie sie skompromitowali.
beates, moremi, caffe, Reni, Bliska 77, efcia, peppapig, Magdala, gretka, iwcia77, ania.g, Bozia3, kkisia, Mega, Arwena, Aasiula, Parka lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:No trudno, zeby dostała.
Jej wybór, mogła nie wyciagać.
U nas przed chrztem nie jest wymagana spowiedź ani rodziców, ani chrzestnych. Podobnie przed ślubem nie musieliśmy się spowiadać. Antykoncepcja nie jest uznawana za grzech. Inna sprawa, że żaden człowiek nie może decydować o rozgrzeszeniu. Na koniec spowiedzi ksiądz mówi, że będzie się modlił za spowiadającego i tyle.
No i dopuszczalny jest drugi ślub, dlatego że człowiek uznawany jest za istotę ułomną, ulegającą słabościom, żądzom itp. Ten drugi ślub wygląda już inaczej, ale to inna bajka.Krakonka, macduska, Simba, caffe, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, peppapig, Magdala, gretka, kkisia, Mega, Zofia8, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
macduska wrote:Jak rany no!
(...)
To, ze ludzie zyją w zwiazku nieformalnym to jest ich wybór a ta reszta jest konsekwencja ich własnych działań.
Ależ oczywiście, ale dzieci piętnował głównie, nie? A dzieci niewinne, żadnych wyborów nie podejmowały.
moremi, caffe, kapturnica, peppapig, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Simba wrote:Czesc.
Czy ten kraj jest skazany na robienie jednego kroku do przodu i dwoch do tylu? Przykre to.
Jest jeden plus PiS teraz taki rozpierdol zrobi - bo przecież to jest banda niekompetentnych oszołomów - ze juz nigdy wiecej nikt na te partie nie zagłosuje. Oby jak najszybciej ostatecznie sie skompromitowali.
To teraz te co tak krzyczały, że Duda jest samodzielny i jego wygrana nie oznacza rządów PiS niech jeszcze coś dodadzą. Tylko ja wtedy za siebie nie ręczę.Simba, beates, Reni, caffe, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Magdala, gretka, iwcia77, kkisia, Mega, Arwena, Sabina, Aasiula, Parka lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
A co do chrzcin to wiele zależy od proboszcza.
W mojej miejscowości w Pl są 2 kościoły
Jeden proboszcz powie swoje, ale każde dziecko ochrzci.
Z tym 2 niestety nie jest już tak łatwo. Potrafi być bardzo niemiły. A jeśli rodzice nie mają ślubu kościelnego to o chrzcie w tej parafii mogą zapomnieć.kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Czesc.
Zgadzam się !
A widziałyście ten podział?
W zachodniej połowie Pl wygrał Komorowski, a we wschodniej Duda .Simba, efcia, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Ja się zastanawiałam po co ona w ogóle zakładała tą spiralę wiedząc że za chwilę będzie ją wyciągać. Ale jak piszesz - jej wybór.
U nas przed chrztem nie jest wymagana spowiedź ani rodziców, ani chrzestnych. Podobnie przed ślubem nie musieliśmy się spowiadać. Antykoncepcja nie jest uznawana za grzech. Inna sprawa, że żaden człowiek nie może decydować o rozgrzeszeniu. Na koniec spowiedzi ksiądz mówi, że będzie się modlił za spowiadającego i tyle.
No i dopuszczalny jest drugi ślub, dlatego że człowiek uznawany jest za istotę ułomną, ulegającą słabościom, żądzom itp. Ten drugi ślub wygląda już inaczej, ale to inna bajka.
Gdzie u Was?
Też się zastanawiałąm, jak ksiądz może wybaczać grzechy, czy tam rozgrzeszać, skoro sam jest człowiekiem i grzeszy.
Ja dawno, dawno temu opowiedziałam się jako niewierząca, niepraktykująca, a ceremonie robię dla rodziny.
Zastanawiam się oczywiście nad iskrami itp, ale ciężko mi to ogarnąć umysłem. Natomiast wyznania, religie, kośioły czy inne wspólnoty, w ogóle mnie nie przekonują. Choć niektóre są wspaniałe, dzięki temu, że współwierzący się wspierają i tworzą przyjazne wspólnoty
moremi, efcia, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013