35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Ależ oczywiście, ale dzieci piętnował głównie, nie? A dzieci niewinne, żadnych wyborów nie podejmowały.
Mówisz o tych imionach?
Tu się zgadzam, nie nyło to dobre i teraz już nikt tak nie robi.
Jesli chodzi o dzień chrztu to dziecku jest raczej wszystko jedno kiedy się odbywa.
To rodzice jęcza, ze nie na sumie.moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Dobić Cię? Szefowa sztabu Dudy ogłosiła, że premierem zostanie geniusz Kaczyński.
To teraz te co tak krzyczały, że Duda jest samodzielny i jego wygrana nie oznacza rządów PiS niech jeszcze coś dodadzą. Tylko ja wtedy za siebie nie ręczę.
Dzisiaj czytałam belgijska prasę - niestety bezbłędnie opisali PiS...No wstyd po prostu.
Cieszę sie ze wczoraj poszliśmy głosować, bo dzisiaj bym sobie tego nie wybaczyła. I jednak uwazam ze Polonia powinna moc głosować w wyborach prezydenckich bo to jest człowiek ktory reprezentuje nas przed całym światem. Szkoda ze teraz to bedzie Maliniak.Reni, beates, kapturnica, Natka_79, efcia, Dziobak, Dziobak, peppapig, gretka, iwcia77, Bozia3, kkisia, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Gdzie u Was?
Też się zastanawiałąm, jak ksiądz może wybaczać grzechy, czy tam rozgrzeszać, skoro sam jest człowiekiem i grzeszy.
Ja dawno, dawno temu opowiedziałam się jako niewierząca, niepraktykująca, a ceremonie robię dla rodziny.
Zastanawiam się oczywiście nad iskrami itp, ale ciężko mi to ogarnąć umysłem. Natomiast wyznania, religie, kośioły czy inne wspólnoty, w ogóle mnie nie przekonują. Choć niektóre są wspaniałe, dzięki temu, że współwierzący się wspierają i tworzą przyjazne wspólnoty
Nie ma też u nas szopki z I komunią i bierzmowaniem. Dziecko do 7 roku życia jest uznawane za bezgrzeszne, ponieważ nie rozumie istoty dobra i zła, dlatego może przyjmować komunie bez spowiedzi. Dopiero jak idzie do szkoły jest przygotowywane do pierwszej spowiedzi, ale to jest bez szopek - rodzice są za to odpowiedzialni. A bierzmowanie jest w tym samym czasie co chrzest.caffe, macduska, Krakonka, Simba, kapturnica, Natka_79, efcia, Magdala, gretka, iwcia77, ania.g, kkisia, Mega, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
macduska wrote:To musisz szybko się rozwieść, wtedy Ci zrobi w sobotę.
Właśnie u nas jest to w bardzo wąskim gronie - ksiądz, dziecko i rodzice chrzestni.
W okresie zimowym chrzczą też dzieci w domu.caffe, macduska, Krakonka, kapturnica, efcia, peppapig, iwcia77, kkisia, Magda*, Mega, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
beates wrote:Zgadzam się !
A widziałyście ten podział?
W zachodniej połowie Pl wygrał Komorowski, a we wschodniej Duda .ola_35, Krakonka, kapturnica, Bliska 77, Reni, Natka_79, beates, efcia, Magdala, gretka, iwcia77, Bozia3, kkisia, Mega, Arwena, Aasiula, Parka lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Elektorat PiS to w dużej mierze biedni, niewykształceni, sfrustrowani i zakompleksieni ludzie, głownie ze wsi. Jarek sobie taki target dla partii znalazł. Oraz katole od Rydzyka. Przecież to działa jak firma. Zeby cos sprzedać, to trzeba mieć klienta i to sa wlasnie klienci PiS - oni kupują ich obietnice. Ludzie, którzy za swoje życiowe porażki obwiniają kolejne rządy.
Trza zmienić nazwisko na Macierewicz heheheheheheheSimba, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Elektorat PiS to w dużej mierze biedni, niewykształceni, sfrustrowani i zakompleksieni ludzie, głownie ze wsi. Jarek sobie taki target dla partii znalazł. Oraz katole od Rydzyka. Przecież to działa jak firma. Zeby cos sprzedać, to trzeba mieć klienta i to sa wlasnie klienci PiS - oni kupują ich obietnice. Ludzie, którzy za swoje życiowe porażki obwiniają kolejne rządy.
Bo pan Komorowski zapomniał, ze Polska to nie tylko wykształcone elity z miast.efcia, Heretyczka lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Zgadzam się !
A widziałyście ten podział?
W zachodniej połowie Pl wygrał Komorowski, a we wschodniej Duda .
Nie wiem skąd takie poparcie Dudy. Wśród moich znajomych może ze trzy osoby na niego głosowały. Osoby oczywiście niewykształcone, popierające Kukiza i antysystem. To teraz mają ten swój antysystem.Simba, caffe, Bliska 77, kapturnica, Krakonka, efcia, gretka, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Simba wrote:Czesc.
Kompletnie nie byłam przygotowana psychicznie na ten wynik. Ale to kompletnie.
Czy ten kraj jest skazany na robienie jednego kroku do przodu i dwoch do tylu? Przykre to.
Odzyje teraz ten kaczy konus jak robak w gownie...
Jest jeden plus PiS teraz taki rozpierdol zrobi - bo przecież to jest banda niekompetentnych oszołomów - ze juz nigdy wiecej nikt na te partie nie zagłosuje. Oby jak najszybciej ostatecznie sie skompromitowali.
ŚWIĘTE SŁOWA!!!!!!!!kapturnica, Reni, caffe, Simba, efcia, iwcia77, kkisia, Mega, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Niestety, ale na wioskach tylko jedno radio odbiera. Niedawno podczas jazdy do moich rodziców wrzuciliśmy na chwilę ojca Rydzyka i zrobiło mi się niedobrze od tych manipulacji. Wypowiedzi różnych biskupów, profesorów (księży) i Chazana... Wszystko na jedno kopyto. Mówili wprost na kogo głosować nie można (i że to grzech), a na kogo stawiać krzyżyk.
Nie wiem skąd takie poparcie Dudy. Wśród moich znajomych może ze trzy osoby na niego głosowały. Osoby oczywiście niewykształcone, popierające Kukiza i antysystem. To teraz mają ten swój antysystem.
Reni, Simba, moremi, efcia, Magdala, iwcia77, ania.g, Bozia3, kkisia, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Bo pan Komorowski zapomniał, ze Polska to nie tylko wykształcone elity z miast.
Nie mowię ze Komorowski próbował ich wyciągać, ale roznica była taka, ze ich przynajmniej nie podjudzal przeciwko tym ktorym sie w zyciu lepiej powiodło.Reni, caffe, Krakonka, moremi, macduska, efcia, peppapig, Natka_79, Magdala, gretka, iwcia77, Bliska 77, Bozia3, kkisia, Mega, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem, na kogo miałabym głosować za 4 miesiące. Chyba posłucham, jak się rozkladają glosy i będę głosowała przeciwko, czyli na tych, co mają największe szanse na koalicję większościową przeciw PIS albo choć na sensowną siłowo opozycję. Nawet jeśli miałoby to oznaczać głosowanie na partię, której nie znoszę
Nawet gdyby coś się pojawiło, to trochę za późno już. Wolne głosy przeciwników zagarnął Kukiz, a dla mnie on taki, jak Korwin - krzykacz i fantasta.
Lewica sie zbłaźniła, PSL nie dla mnie, bom ja nie ich target, a Palikot zaprzepaścił szanse
moremi, Simba, caffe, efcia, Magdala, iwcia77, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Ja nie wiem, na kogo miałabym głosować za 4 miesiące. Chyba posłucham, jak się rozkladają glosy i będę głosowała przeciwko, czyli na tych, co mają największe szanse na koalicję większościową przeciw PIS albo choć na sensowną siłowo opozycję. Nawet jeśli miałoby to oznaczać głosowanie na partię, której nie znoszę
Nawet gdyby coś się pojawiło, to trochę za późno już. Wolne głosy przeciwników zagarnął Kukiz, a dla mnie on taki, jak Korwin - krzykacz i fantasta.
Lewica sie zbłaźniła, PSL nie dla mnie, bom ja nie ich target, a Palikot zaprzepaścił szanseKrakonka, Simba, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!