X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nie narazasz się.
    Nie wiem jak to wam wytłumaczyć.

Może tak:

Nauka dała nam mozliwosć in vitro. Bardzo dobrze.
    Jest to temat kontrowersyjny, wiadomo.

I teraz tak.
    Nauka dala mozliwosci. Od nas, kazdego z osobna zalezy jak te mozliwosci wykorzystamy, lub czy z nich korzystamy.
    Zależy między innymi od tego jakie zasady moralne przyjmiemy.

I jesli juz zdecydawalabym się na invitro to waliło by mnie dokumentnie co inni o tym myślą lub mówią.
    Zawsze jak swiat swiatem komus cos tam się nie podoba. Przejmować się tym? Po co? Szkoda życia!
    I zeby było jasne. Nie jestem przeciwnikiem in vitro.
    tak czy siak - rodziców takich dzieci na pewno zabolą takie wypowiedzi. Nie wiem, czy krzywdzi się tym dzieci z in vitro - może te starsze, to tak, ale takie małe smyki mają to w nosie. Za to ich rodzice - to już nie....

To można porównać (choc może to głupie) do poglądów politycznych...Jak się za bardzo tu jechało na PIS - to były oburzenia wielkie...że o pisiorach tyle złego...a przecież osoby o takim wyborze politycznym powinny mieć to w nosie, co mówią inne osoby - a czemu nie mają?

Reni, stara.krycha, Simba, efcia, kapturnica, moremi, Mega, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia co u Ciebie słychać?
    Nie piszesz, nie dzwonisz
    Jesteś jakaś wycofana
    Wszystko w porządku, w domu ok? Nie biją Cię? Dają jeść?

kkisia, stara.krycha, BISCA, Simba, efcia, Bozia3, Dziobak, gretka, caffe, moremi, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak tak i tak pewnie zostanie
    ostatnio jednen artykuł mnie wykończył nerwowo.. wyłam
    https://www.facebook.com/otoz.animals.tczew/posts/934621569907093

nie mówię, że cierpienie dzieci do mnie nie przemawia, bo tak nie jest, ale..
    Tu macz, ide salatke z tunczyka zrobic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A nie nic :) Ciesze sie, ze ok :)
    Po prostu o Tobie myslalam
    znowu grzejesz żelazko ;)

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ciesze sie, ze humor Ci dopisuje. Rozbawilas mnie :)
    Hahaha
    ha

ha

ha

Okej, w takim razie, mam nadzieje, ze pogoda dopisze (tzn deszcz, Wiatr, snieg i grad). Tutaj emotik diabelek

stara.krycha, efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dobra, przysłali mi dzisiaj ten sprzęt kuchenny, co go w ilościach hurtowych ostatnio zamówiłam i przed chwilą przesypywałam przyprawy do nowych pojemniczków. Między innymi był pieprz, papryka słodka i ostra, chilli... i potarłam sobie oko. Czy mogę je wydłubać widelcem?

Nie, podrap sie w nie mikserem

Reni, kkisia, stara.krycha, Elfik, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A nie nic :) Ciesze sie, ze ok :)
    Po prostu o Tobie myslalam
    Miło mi bardzo :)

Heretyczka, efcia, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia co u Ciebie słychać?
    Nie piszesz, nie dzwonisz
    Jesteś jakaś wycofana
    Wszystko w porządku, w domu ok? Nie biją Cię? Dają jeść?
    staram się tu być na bieżąco - ale po prostu nie wyrabiam już na pisanie. Czuję się bardzo zmęczona...w pracy podejmuję różne decyzje - każdy coś chce, w domu ogarniam też -ale jako tako..:) A. mi bardzo pomaga, ale tez widzę, że zmęczony - zasypia na fotelu wieczorem - albo ja - i tak na zmianę...Bo jeszcze ta działka, projekty, architekci....
    Ja nie na narzekam, bo lubię takie życie w kotle - nie mam czasu na czarne myśli - i dużo się dzieję, ale ..coraz częściej budzę się już zmęczona...:) A to niedobry znak - muszę znaleźć czas dla siebie, na odpoczynek...
    Aha - pewnie się to wielu nie spodoba, ale kiedyś napisali do mnie z ovu, cobym była moderatorem (jak pewnie i do Was..) Ja się zgodziłam i mi napisali dziś, że nim będę ...hehehe

efcia, kkisia, paszczakin, Simba, Reni, Dziobak, stara.krycha, ania.g, peppapig, gretka, caffe, Arwena, Mala79, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Aha - pewnie się to wielu nie spodoba, ale kiedyś napisali do mnie z ovu, cobym była moderatorem (jak pewnie i do Was..) Ja się zgodziłam i mi napisali dziś, że nim będę ...hehehe

gratulacje :-)
    czyli moge z powrotem wkleic przepisy ktore dostalam od OF, bo przeciez Bozia mnie za to nie wywali ;-)

Bozia3, BISCA, Simba, Reni, stara.krycha, kkisia, gretka, Elfik, Arwena, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja, bozia bedzie capo de tutti capi!
    to tak jak byc pania dyrehtor!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 14:57

Bozia3, Simba, Reni, stara.krycha, efcia, peppapig, kkisia, caffe, kapturnica, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Hm, dziwna sytuacja. To takie troche szpiegowanie ;)
    I mozesz o tym otwarcie mowic ?

efcia, peppapig, kkisia, Elfik, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

tera bedzie musiala nas zabic.. bo WIEMY.. ;)

Bozia3, Simba, Reni, BISCA, efcia, peppapig, kkisia, gretka, caffe, Elfik, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    przecież ja będę oficjalnym moderatorem - każdy to będzie widzieć (jakoś pewnie będzie to oznaczane).... zresztą myślę, że będzie ich tu więcej??
    na forach to powszechne i nie ma nic wspólnego z inwigilowaniem....

stara.krycha, efcia, ania.g, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    staram się tu być na bieżąco - ale po prostu nie wyrabiam już na pisanie. Czuję się bardzo zmęczona...w pracy podejmuję różne decyzje - każdy coś chce, w domu ogarniam też -ale jako tako..:) A. mi bardzo pomaga, ale tez widzę, że zmęczony - zasypia na fotelu wieczorem - albo ja - i tak na zmianę...Bo jeszcze ta działka, projekty, architekci....
    Ja nie na narzekam, bo lubię takie życie w kotle - nie mam czasu na czarne myśli - i dużo się dzieję, ale ..coraz częściej budzę się już zmęczona...:) A to niedobry znak - muszę znaleźć czas dla siebie, na odpoczynek...
    Dlaczego ma sie nie spodobac :) Sama Bozia?
    Rozumiem co to jest zmeczenie - my odkad zamienilismy sie rolami tez jestesmy skonani. Kladziemy dzieci spac o 20.30, a chwile pozniej sami spimy przed tv. Oby do urlopu!

Bozia3, efcia, kkisia, caffe, Elfik, SolarPolar, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dlaczego ma sie nie spodobac :) Sama Bozia?
    Rozumiem co to jest zmeczenie - my odkad zamienilismy sie rolami tez jestesmy skonani. Kladziemy dzieci spac o 20.30, a chwile pozniej sami spimy przed tv. Oby do urlopu!
    No dokładnie tak to wygląda... jak chcę od nich uciec w domu na chwilę i nie mam gdzie, to nagle czuję się bardzo brudna i wymagam kąpieli w wannie..;). Więc ogłaszam, ze idę do wanny, a A. błagalnie na mnie patrzy i mówi..no dobrze, ale nie na 2 godziny - proszę...:)

Reni, Simba, stara.krycha, efcia, ania.g, peppapig, kkisia, gretka, caffe, paszczakin, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ty
    ale jak to chcesz zrobić? Skoro nie masz czasu dla nas? Jak ogarniesz fasolinki i spółkę?
    Bozia3 wrote:

Bozia3, Simba, stara.krycha, efcia, peppapig, kkisia, gretka, caffe, kapturnica, moremi, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Brawo Ty
    ale jak to chcesz zrobić? Skoro nie masz czasu dla nas? Jak ogarniesz fasolinki i spółkę?
    ja mam dla Was czas..:) wszystko czytam i widzę i rozumiem i pamiętam..;) - trochę mniej mam czasu na pisanie - ale może to się zmieni...:)

Reni, Simba, stara.krycha, BISCA, efcia, kkisia, caffe, moremi, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    po
    żeby odkazić ;-)
    Ja bym jeszcze odtluscila spirytusem.

Reni, stara.krycha, Simba, efcia, kkisia, caffe, Elfik, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - a Ty nie chciałaś w to się zabawić?

Reni, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mogłam się zgodzić na tego mordora czy jak mu tam
    miałabym władzę nad całą szkołą
    http://emoticoner.com/files/emoticons/pink-mouse/faint-pink-mouse-emoticon.gif

Bozia3, Simba, stara.krycha, BISCA, efcia, kkisia, gretka, caffe, kapturnica, Elfik, Magdala, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 9566 9567 9568 9569 9570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ