35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdala wrote:A nie mozesz zamienic masmixu na maslo? Maslo jedzone w rozsadnych ilosciach jest zdrowe. A margaryna? To utwardzony czyli uwodorniony olej. Wtlacza sie w olej wodor z dodatkiem srodkow chemicznych ktore pozwalaja na laczenie sie czasteczek wodru i oleju. czysta zywa chemia, ze tak obrazowo to ujme
Nie chce sie madrzyc, jestem wyczulona na takie szczegoliki (grzeszki zywieniowe).efcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natka_79 wrote:Mnie w ciazy kazali robić tak zeby było 100 po 2h ale to było 4 lata temu
Coraz bardziej sie utwierdzam ,ze chyba na samej diecie sie nie skonczy wiekszosc publikacji to max 120 po godzinie ..Zajebiscie...efcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Morka, a wiesz, że te kwiaty na poddaszu to 1 wsza cześć? Jakby co to mam nastepne na czytnik, mogę podesłać. Świetna książka
Ja chcę! Ja!
Pierwszą tez masz?
Ogladałam Kwiaty ze 20 lat temu jeszcze na odtwarzaczu video!
Chyba, ze to tylko dla ciężarnych?moremi, iwcia77, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Myslisz ze mazniecie az ma takie znaczenie ?? Rozumiem jakbym wpierdalała kilogramami to oki a nie raz na tydzien smarknęła kromke..Ehhh
Ok. Nie czepiam sie. Nie wiem ile jesz, to prawda. A Twoja rodzina nie mazie?
Ale cool. Nie najade Was z pala.
Forum czuwaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 23:10
efcia, moremi, paszczakin, BISCA, Zofia8, Elfik, caffe, Simba lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoremi wrote:To dobrze, że ból głowy przeszedł
ale ciii, bo dupa się może dowiedzieć
hahaha
Cholera chyba jakies Juwenalia czy cus sa bo za oknem mam armagedon do kwadratu darcie ryja, i jakies lubu dubu wrrr
Musze sluchawek do fona poszukac bo ocipieje zarazefcia, moremi, iwcia77, Elfik, caffe lubią tę wiadomość
-
Magdala ja tez jestem za naturalnym masełkiem, u mnie w domu nigdy nie bylo margaryny
od kilku lat nie uzywam cukru- mam zdrowszy zamiennik ksylitol i stewie , a wogóle to mam bzika na punkcie zdrowego odzywiania tzn wszystko naturalne bez chemi, fakt czasami sie jej nie da ominąc ale staram sie jak moge
a wszystko przez chorobe mojego mężusia - kilka lat temu miał chlonniaka, ale dalismy rade temu "dziadowi"moremi, ComeToMeBaby, Mala79, SolarPolar, Sabina, gretka, BISCA, Mega, Magda*, Bozia3, Zofia8, Elfik, caffe, Arwena, Magdala lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Morka, a wiesz, że te kwiaty na poddaszu to 1 wsza cześć? Jakby co to mam nastepne na czytnik, mogę podesłać. Świetna książka-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Efcia. Mam podobnie, ale widze, ze pare innych dziewczyn tu tez. Bardzo dobrze, trzeba sie postawic, bo niedlugo jedzenie zywe bedzie tylko dla pieknych i bogatych.
I nie lubie byc truta przez koncerny.
Zdrowia dla meza i gratulacje.
efcia, ComeToMeBaby, Krakonka, Sabina, BISCA, Magda*, Zofia8, caffe lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
Magdala wrote:Efcia. Mam podobnie, ale widze, ze pare innych dziewczyn tu tez. Bardzo dobrze, trzeba sie postawic, bo niedlugo jedzenie zywe bedzie tylko dla pieknych i bogatych.
I nie lubie byc truta przez koncerny.
Zdrowia dla meza i gratulacje.
dziekuje
otóż to truja nas ta chemia w jedzeniu, a później latamy po lekarzach i dajemy zarobic koncernom farmaceutyczym, ja jestem świadomym konsumentem, nie dam sie robic w balonaComeToMeBaby, Mala79, Sabina, Magda*, caffe, Magdala lubią tę wiadomość
-
Efcia, fajnego masz Ciapka w podpisie
Ja też używam masła, 82%. Żadne mixy ani margaryny. Czytam etykiety, oodrzucam syf. Staram się.
Często się nie da uniknąć chemii, ale jak mogę to wynajduję bez chemii.efcia, Krakonka, Mega, Zofia8, caffe lubią tę wiadomość
-
Ja też jem masło. Chociaż ostatnio zamiast masła awokado
A kiedyś faktycznie masmixy sryksy.
Podobnie nie jem produktów light i sprawdzam czy kefiry i jogurty są na mleku w proszku (a większość niestety jest). I marzę o takich jogurtach i serkach jak ma Dziobak w Norwegii. Ja ostatnio owocowych nie dam rady, bo są tak cholernie słodkie.
Jak trzeba, to uzywam cukier, ale idzie tego u nas bardzo mało. Zazwyczaj jak muszę go wyciągnąć, to jest już zbrylony
A tak jak o żarciu mowa, to właśnie zjadłam talerz zupy kurczakowo-pieczarkowejpycha
efcia, Mala79, ComeToMeBaby, macduska, Krakonka, Heretyczka, Sabina, gretka, Mega, caffe, Dziobak, Magdala, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Ja też jem masło. Chociaż ostatnio zamiast masła awokado
A kiedyś faktycznie masmixy sryksy.
Podobnie nie jem produktów light i sprawdzam czy kefiry i jogurty są na mleku w proszku (a większość niestety jest). I marzę o takich jogurtach i serkach jak ma Dziobak w Norwegii. Ja ostatnio owocowych nie dam rady, bo są tak cholernie słodkie.
Jak trzeba, to uzywam cukier, ale idzie tego u nas bardzo mało. Zazwyczaj jak muszę go wyciągnąć, to jest już zbrylony
A tak jak o żarciu mowa, to właśnie zjadłam talerz zupy kurczakowo-pieczarkowejpycha
to fakt u norków jedzenie jest zdrowsze i PRAWDZIWE
i dlaczego u nas tak nie mozna?
jak juz ktos produkuje naturalne to niestety za długo nie pociagnie- bankrutujeDziobak lubi tę wiadomość
-
Morcia awokado powiadasz, ja z niego robie deserek czekoladowy - pycha
a robi sie tak:
do blendera wrzucasz awokado, banana, 2 lyzeczki kakao i 6 suszonych daktyli - wszystko zblendowac na gladka mase
bardzo zdrowy zamiennik pudingów sklepowych
P.S na wierzch daje ubitą śmietane kremówke z odrobina ksylitoluWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 23:44
Mala79, ComeToMeBaby, Heretyczka, SolarPolar, Mega, Magda*, Zofia8, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefcia wrote:to fakt u norków jedzenie jest zdrowsze i PRAWDZIWE
i dlaczego u nas tak nie mozna?
jak juz ktos produkuje naturalne to niestety za długo nie pociagnie- bankrutuje
Chciałam sie tym tematem zająć stad zrobilam wywiad u nich a tam na kawie sie dowiedzialam jak i co robić zeby kwalifikowalo sie do eko
efcia, Elfik, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mala79 wrote:No właśnie ten co uczciwie to pada a taki pseudo ekologiczny zyje i dostaje jeszcze dotacje akurat do tego drugiego stwierdzenia moge się odniesc na przykladzie sasiadow tesciow..
Chciałam sie tym tematem zająć stad zrobilam wywiad u nich a tam na kawie sie dowiedzialam jak i co robić zeby kwalifikowalo sie do eko
niestety w tych czasach liczy sie tylko kasa eh...iwcia77 lubi tę wiadomość