X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A nie mozesz zamienic masmixu na maslo? Maslo jedzone w rozsadnych ilosciach jest zdrowe. A margaryna? To utwardzony czyli uwodorniony olej. Wtlacza sie w olej wodor z dodatkiem srodkow chemicznych ktore pozwalaja na laczenie sie czasteczek wodru i oleju. czysta zywa chemia, ze tak obrazowo to ujme :-)

Nie chce sie madrzyc, jestem wyczulona na takie szczegoliki (grzeszki zywieniowe).
    Myslisz ze mazniecie az ma takie znaczenie ?? Rozumiem jakbym wpierdalała kilogramami to oki a nie raz na tydzien smarknęła kromke..Ehhh

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, a wiesz, że te kwiaty na poddaszu to 1 wsza cześć? Jakby co to mam nastepne na czytnik, mogę podesłać. Świetna książka

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Mnie w ciazy kazali robić tak zeby było 100 po 2h ale to było 4 lata temu
    No takich norm napewno nie ma skoro na czczo maja byc do 90 wiec co mozna b y bylo zjesc zeby bylo max 100 chyba jedynie rzodkiewke zagryziona ogorkiem 8)
    Coraz bardziej sie utwierdzam ,ze chyba na samej diecie sie nie skonczy wiekszosc publikacji to max 120 po godzinie ..Zajebiscie...

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Morka, a wiesz, że te kwiaty na poddaszu to 1 wsza cześć? Jakby co to mam nastepne na czytnik, mogę podesłać. Świetna książka

Ja chcę! Ja!
    Pierwszą tez masz?

Ogladałam Kwiaty ze 20 lat temu jeszcze na odtwarzaczu video! :-D

Chyba, ze to tylko dla ciężarnych?

moremi, iwcia77, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Myslisz ze mazniecie az ma takie znaczenie ?? Rozumiem jakbym wpierdalała kilogramami to oki a nie raz na tydzien smarknęła kromke..Ehhh

Ok. Nie czepiam sie. Nie wiem ile jesz, to prawda. A Twoja rodzina nie mazie?
    Ale cool. Nie najade Was z pala. :-)

Forum czuwa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 23:10

efcia, moremi, paszczakin, BISCA, Zofia8, Elfik, caffe, Simba lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Mnie w ciazy kazali robić tak zeby było 100 po 2h ale to było 4 lata temu
    Ale po obciazeniu 75 g glc?
    Bo na czczo ma byc do 100

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To dobrze, że ból głowy przeszedł :) ale ciii, bo dupa się może dowiedzieć ;)
    Jak przezyje bol glowy to dupa mnie nie ruszy :-) hahaha

Cholera chyba jakies Juwenalia czy cus sa bo za oknem mam armagedon do kwadratu darcie ryja, i jakies lubu dubu wrrr

Musze sluchawek do fona poszukac bo ocipieje zaraz

efcia, moremi, iwcia77, Elfik, caffe lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Po 2 godz do 140. No, raczej nie zmieniono w tym roku. Jeszcze poszukam jutro
    Kurka mac a na watku cukrzycowym czytam , ze na czczo do 90,ze po godzinie ma byc do 120 to chyba po 2h raczej nizej niz te 120...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala ja tez jestem za naturalnym masełkiem, u mnie w domu nigdy nie bylo margaryny

od kilku lat nie uzywam cukru- mam zdrowszy zamiennik ksylitol i stewie , a wogóle to mam bzika na punkcie zdrowego odzywiania tzn wszystko naturalne bez chemi, fakt czasami sie jej nie da ominąc ale staram sie jak moge

a wszystko przez chorobe mojego mężusia - kilka lat temu miał chlonniaka, ale dalismy rade temu "dziadowi" :-)

moremi, ComeToMeBaby, Mala79, SolarPolar, Sabina, gretka, BISCA, Mega, Magda*, Bozia3, Zofia8, Elfik, caffe, Arwena, Magdala lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Wiem, że pierwsza i poproszę o kolejne :)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia. Mam podobnie, ale widze, ze pare innych dziewczyn tu tez. Bardzo dobrze, trzeba sie postawic, bo niedlugo jedzenie zywe bedzie tylko dla pieknych i bogatych.
    I nie lubie byc truta przez koncerny.

Zdrowia dla meza i gratulacje.

efcia, ComeToMeBaby, Krakonka, Sabina, BISCA, Magda*, Zofia8, caffe lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ja mialam cukrzyce w ciazy i moje wyniki po obciazeniu byly w granicach 200 a norma do 140 tak jak Dorbie pisala.
    Przelezalam od konca 5tego do rozwiazania

• efcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Efcia. Mam podobnie, ale widze, ze pare innych dziewczyn tu tez. Bardzo dobrze, trzeba sie postawic, bo niedlugo jedzenie zywe bedzie tylko dla pieknych i bogatych.
    I nie lubie byc truta przez koncerny.

Zdrowia dla meza i gratulacje.

dziekuje <3

otóż to truja nas ta chemia w jedzeniu, a później latamy po lekarzach i dajemy zarobic koncernom farmaceutyczym, ja jestem świadomym konsumentem, nie dam sie robic w balona :-)

ComeToMeBaby, Mala79, Sabina, Magda*, caffe, Magdala lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia, fajnego masz Ciapka w podpisie :-)
    Ja też używam masła, 82%. Żadne mixy ani margaryny. Czytam etykiety, oodrzucam syf. Staram się.
    Często się nie da uniknąć chemii, ale jak mogę to wynajduję bez chemii.

efcia, Krakonka, Mega, Zofia8, caffe lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem masło. Chociaż ostatnio zamiast masła awokado :)
    A kiedyś faktycznie masmixy sryksy.
    Podobnie nie jem produktów light i sprawdzam czy kefiry i jogurty są na mleku w proszku (a większość niestety jest). I marzę o takich jogurtach i serkach jak ma Dziobak w Norwegii. Ja ostatnio owocowych nie dam rady, bo są tak cholernie słodkie.
    Jak trzeba, to uzywam cukier, ale idzie tego u nas bardzo mało. Zazwyczaj jak muszę go wyciągnąć, to jest już zbrylony :D

A tak jak o żarciu mowa, to właśnie zjadłam talerz zupy kurczakowo-pieczarkowej :) pycha :)

efcia, Mala79, ComeToMeBaby, macduska, Krakonka, Heretyczka, Sabina, gretka, Mega, caffe, Dziobak, Magdala, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja też jem masło. Chociaż ostatnio zamiast masła awokado :)
    A kiedyś faktycznie masmixy sryksy.
    Podobnie nie jem produktów light i sprawdzam czy kefiry i jogurty są na mleku w proszku (a większość niestety jest). I marzę o takich jogurtach i serkach jak ma Dziobak w Norwegii. Ja ostatnio owocowych nie dam rady, bo są tak cholernie słodkie.
    Jak trzeba, to uzywam cukier, ale idzie tego u nas bardzo mało. Zazwyczaj jak muszę go wyciągnąć, to jest już zbrylony :D

A tak jak o żarciu mowa, to właśnie zjadłam talerz zupy kurczakowo-pieczarkowej :) pycha :)

to fakt u norków jedzenie jest zdrowsze i PRAWDZIWE
    i dlaczego u nas tak nie mozna?
    jak juz ktos produkuje naturalne to niestety za długo nie pociagnie- bankrutuje :/

Dziobak lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morcia awokado powiadasz, ja z niego robie deserek czekoladowy - pycha :-)

a robi sie tak:
    do blendera wrzucasz awokado, banana, 2 lyzeczki kakao i 6 suszonych daktyli - wszystko zblendowac na gladka mase
    bardzo zdrowy zamiennik pudingów sklepowych

P.S na wierzch daje ubitą śmietane kremówke z odrobina ksylitolu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 23:44

Mala79, ComeToMeBaby, Heretyczka, SolarPolar, Mega, Magda*, Zofia8, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    to fakt u norków jedzenie jest zdrowsze i PRAWDZIWE
    i dlaczego u nas tak nie mozna?
    jak juz ktos produkuje naturalne to niestety za długo nie pociagnie- bankrutuje :/
    No właśnie ten co uczciwie to pada a taki pseudo ekologiczny zyje i dostaje jeszcze dotacje akurat do tego drugiego stwierdzenia moge się odniesc na przykladzie sasiadow tesciow..

Chciałam sie tym tematem zająć stad zrobilam wywiad u nich a tam na kawie sie dowiedzialam jak i co robić zeby kwalifikowalo sie do eko

efcia, Elfik, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia ale mam smaka na ten deser dobrze ze moge se kogel mogel o tej godzinie zrobic bo slooodkiego mi sie zachcialo po tym jak napisalas przepis:-)

efcia lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    No właśnie ten co uczciwie to pada a taki pseudo ekologiczny zyje i dostaje jeszcze dotacje akurat do tego drugiego stwierdzenia moge się odniesc na przykladzie sasiadow tesciow..

Chciałam sie tym tematem zająć stad zrobilam wywiad u nich a tam na kawie sie dowiedzialam jak i co robić zeby kwalifikowalo sie do eko

niestety w tych czasach liczy sie tylko kasa eh...

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 9576 9577 9578 9579 9580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ