35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala79 wrote:Efcia ale mam smaka na ten deser dobrze ze moge se kogel mogel o tej godzinie zrobic bo slooodkiego mi sie zachcialo po tym jak napisalas przepis:-)
też uwielbiam kogel mogel
a jajka mam wiejskie od teściowejMala79, ComeToMeBaby, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Morcia awokado powiadasz, ja z niego robie deserek czekoladowy - pycha
a robi sie tak:
do blendera wrzucasz awokado, banana, 2 lyzeczki kakao i 6 suszonych daktyli - wszystko zblendowac na gladka mase
bardzo zdrowy zamiennik pudingów sklepowych
P.S na wierzch daje ubitą śmietane kremówke z odrobina ksylitolu
Ok, już idę spać
dobranoc laskiefcia, Mala79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyefcia wrote:niestety w tych czasach liczy sie tylko kasa eh...
efcia, Elfik, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja se poczytam jak to bylo na poczatku watku 35plus bo i tak za chiny nie zasnę.
A ksiazki o tej godzinie nie chce zaczynac bo znajac siebie jak wezme w reke to nie puszcze do rana bo zal mi bedzie nastepnej strony. A z fonem to jakos sie rozstac szybciej umiem i troche sie tez boje o niego ze mi spadnie czy cus takiego to za wczasu odkladam...efcia, Mega, stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
efcia wrote:to fakt u norków jedzenie jest zdrowsze i PRAWDZIWE
i dlaczego u nas tak nie mozna?
jak juz ktos produkuje naturalne to niestety za długo nie pociagnie- bankrutuje
Bo eko jest drogie. Produkcja jest bardzo, bardzo droga, plony mniejsze, więc płody sprzedaje się za większa kasę. Żywność świeża szybko się psuje, więc trzeba sporo klientów mieć. A u nas bogatsi świadomi mieszkają w większych miastach. Ograniczony rynek zbytu obkurcza produkcję.
Norwegowie są bogatym społeczenstwem. Możliwe że ich system zakłada, ze lepiej dopłacić do zdrowego żarcia (i edukacji) niż do leczenia - takie myślenie to też charakterystyczne dla bogatych społeczeństw.
My borykamy się z brakiem kasy na chore dzieci, chorych doroslych, kolejkami do lekarzy i masą innych przyziemnych spraw. Większośc ludzi nie zarabia kokosów i jeśli chce kupić raz na 5 lat telewizor i coś przez te 5 lat jeść, to wybierze tańsze jedzenie, czyli chemiczne, gorszej jakości.
efcia, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Ja jeszcze nawet kolacji nie zjadłam
A muszę, bo leki.
Plam mam na pracę. Na spanie jutro rano parę godzin, potem załatwianie i jazda na wieś. Coś poskrobię wieczorem tam jeszcze i pewnie pójdę nie za późno spać, zeby od świtu pracować.efcia lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Ja jeszcze nawet kolacji nie zjadłam
A muszę, bo leki.
Plam mam na pracę. Na spanie jutro rano parę godzin, potem załatwianie i jazda na wieś. Coś poskrobię wieczorem tam jeszcze i pewnie pójdę nie za późno spać, zeby od świtu pracować.
nie nadążam za tobą"
efcia, ComeToMeBaby, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
Jak ktoś nie śpi o tej porze, to Nutella łyżka należy mu się jak psu miska, co nie?
Ja musze przyznać, że mi ortoreksja os porodu spadła, zaczęłam wciągać weglowodany niedobre, zeby przeżyć nocne gibanie. Ale już mi powoli przechodzi..Krakonka, kkisia, gretka, BISCA, efcia, macduska, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, Mala79, Elfik, caffe, stara.krycha, megan8, Simba, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Idę spać.
Zdążę jeszcze dziś
Jutro od rana napięty harmonogram, a potem przyjęcie powitalne
Chyba będzie podwójne przyjęcie.
Nie chcę Cię straszyć ale mój M właśnie zamknął drzwi z drugiej strony twierdząc że jedzie na poligon.
Taaaa... W weekend... Prawie uwierzyłam...
kkisia, gretka, dorbie, efcia, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, Krakonka, caffe, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualny
-
Dzien bryy i u nas slonce sie wreszcie pojawilo.Belly pokazalo dzis granice przezywalnosci plodu, tak sie na to czeka jak glupi
.Mala rzecz a cieszy.
Z gorszych info to moj cukier na czczo..Kurwa 118 !!a za 5minut powtorzylam badanie i 97
nizej ale i tak stanowczo za wysoko..Ehhh czuje ,ze nie bedzie lekko przez nastepne tygodnie.Zobaczymy co babol dzis powie na wizycie..
Milego dnia baby!!dorbie, efcia, kkisia, ComeToMeBaby, Mega, Krakonka, paszczakin, ania.g, malgos741, Mala79, Elfik, caffe, Magdala, gosia7122, beates lubią tę wiadomość