X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Sorry, ale niech pierdolną 96 krzyży przed pałacem i będzie labirynt dla dzieci. I niech zmienią nazwę kraju na Rzeczpospolitą Smoleńską i będziemy wszyscy pomnikami.
    nie unoś się tak politycznie - bo Ci się może opuchlizna pogłębić..;)

caffe, Reni, nick nieaktualny, BISCA, ania.g, efcia, nick nieaktualny, gretka, gosia7122, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie unoś się tak politycznie - bo Ci się może opuchlizna pogłębić..;)
    za późno ;)

Bozia3, nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Sorry, ale niech pierdolną 96 krzyży przed pałacem i będzie labirynt dla dzieci. I niech zmienią nazwę kraju na Rzeczpospolitą Smoleńską i będziemy wszyscy pomnikami.
    Brawo, brawo !

caffe, BISCA, efcia, megan8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja normalnie w spożywczaku za rogiem kupuję chleb pełnoziarnisty żytni.... - to czemu piszecie, że nie da się kupić bez pszenicy???
    Da sie tylko CZa wyczaic taki , w ktorym nie ma slodu , barwnikow i innych chujow mOjOw ukrytych ;) A to normalnie jak misja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:09

Bozia3, nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja pierwszy raz miałam mieć leczonego zęba kanałowo, bo go złamałam porządnie. No i prawdopodobnie uczulił mnie jakiś składnik leku do dezynfekcji, bo w momencie zaczęłam puchnąć. Poszło na pół ryja.
    Teraz to wyglądam jak jebnięta celebrytka. Dobrze, że mi dupa nie napuchła, bo mogę w stringach chodzić. Chociaż wszystko przede mną...

Jakby ci dupa napuchła to dopiero bys była celebrytka! Kardaszianka czy jakos tak! ;-)

nick nieaktualny, Bozia3, caffe, efcia, Elfik, nick nieaktualny, ania.g, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka - cholera mam tak samo z tym slajdem - jak Ty. Od wczesnych lat młodości widziałam się przy 3 trójce dzieci (dwóch synów i córka). Nawet tak mi wychodziły te wróżby obrączkowe i inne wróżki to potwierdzały, Przez lata, jak byłam sama z Michałem - to jakoś wymazałam to z pamięci, ale jak mi się urodził drugi syn - to ten kadr wrócił i nie daje mi spokoju. Choć w tym momencie rozsądek podpowiada, że mogłabym dać sobie spokój. Co to jest i skąd się bierze w człowieku? Może sobie coś wmówiłam kiedyś i tak się to przykleiło????

caffe, BISCA, efcia, nick nieaktualny, ania.g, Krakonka, megan8, Magdala, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Da sie tylko CZa wyczaic taki , w ktorym nie ma slodu , barwnikow i innych chujow mOjOw ukrytych ;) A to normalnie jak misja
    kurcze współczuję Ci, moja kumpela z pracy miała cukrzycę ciążową - cała skłuta była pod koniec - jedynie zadowolona była z wagi - bo zleciało jej 7 kg.

efcia, Krakonka, kapturnica, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jakby ci dupa napuchła to dopiero bys była celebrytka! Kardaszianka czy jakos tak! ;-)
    boszzze, a som taki wielkie stringi? ;)

efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra fajnie sie siedzi ale trza isc zrobic obiadek i znowu dolina bo brak pomyslu...

Ale ale cos mi swita...
    Moze dzisiaj zaskocze... oby...

A pozniej moj Syn idzie na kregle wiec cos takowego zeby czul sie syty i mial sily podniesc kule :-D

caffe, nick nieaktualny, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

pewnie Reni juz ci ich szuka w necie ;-)

Reni, caffe, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dziwnie w Twoich "ustach" brzmi "nasrane" hihihi. Tys nasza poetka, nie wypada :)

Poniosło mnie. Oczywiście chciałam napisać "mają fekalia w puszce mózgowej".
    ;)

Reni, BISCA, caffe, gretka, efcia, nick nieaktualny, Bozia3, megan8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy nie lepiej to brzmi?
    :-)
    Krakonka wrote:
    ;)

Krakonka, efcia, nick nieaktualny, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na każde siedzisko się znajdą ;-)
    np ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e386f69473db.png
    caffe wrote:

nick nieaktualny, caffe, BISCA, ania.g, efcia, nick nieaktualny, kapturnica, Bozia3, megan8, Magdala, Simba, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    ;)

No, od razu lepiej ;)

Krakonka, efcia, nick nieaktualny, Zofia8 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, wybacz, nie pamietam w jakiej klinice podchodzisz, ale wyczytalam nastepujace info na watki IVF :

Dziewczyny na www.invitro.gov.pl w aktualnościach jest wykaz klinik, które aktualnie mają wolne miejsca. I na tej liście jest Invicta. Coś tu mi nie pasuje?
    Wy piszecie, że Wam odwołują procedury, a tam dane są na 25.05. że mają wolne miejsca. Zastanawiające...

Przekazuje, w razie czego

Reni, Krakonka, efcia, nick nieaktualny, ania.g, Elfik, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No nawet dala glukometr za freeko :D . Mowila ,ze te glukometry w aptekach sa podejrzane bo czesc moze nie miec atestow czy cus takiego.. I warto brac recepty na glukometry od lekarzy..Myslalam ,ze ja etz bede kupowala ale jak widac w ciazy sa przywileje XD
    My w POZ tez mamy glukometry dla pacjentów, ale na pewno ciężarne traktuje się priorytetowo.
    W tych nowych wytycznych jest do rozpoznania cukrzycy ciężarnych wystarczające jedno kryterium z testu obciążenia glc 75g. Czyli na czczo 92-125mg%, po godzinie 》180, po 2 godz 153-199. Na czczo》126 i w teście75g 2 godz >200 lb przygodna>200 to rozpoznanie cukrzycy ogólnie, takie rozpoznanie w ciąży to jest rozpiznanie tez normalnej cukrzycy. Zmienilo sie rozpoznanie cukrzycy ciążowej. Ale faktycznie ginekolodzy nie sa z tym na bieżąco. U mnie w punkcie povran jeszcze nadal zdarzaja się obciążenia 50 g glc, a to od lat przynajmniej 5 ciu nie obowiazuje.

A z tym pasztetem, to bym się zgodziła, jesli bys sama go upiekla, bo kupne ma pelno kaszy mannej, bułki tartej i tłuszczu. Sprawdz jak ci po kupnym rosnie glc

efcia, Dziobak, nick nieaktualny, kapturnica, ania.g, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    np ;-)
    wiedziałam, że mnie pocieszysz :)

Reni, efcia, nick nieaktualny, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    np ;-)

No dobra, wole ciezarna w obskornych kapciach

Krakonka, efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica, Zofia8, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki
    mojego szpitala nie ma
    BISCA wrote:
    Reni, wybacz, nie pamietam w jakiej klinice podchodzisz, ale wyczytalam nastepujace info na watki IVF :

Dziewczyny na www.invitro.gov.pl w aktualnościach jest wykaz klinik, które aktualnie mają wolne miejsca. I na tej liście jest Invicta. Coś tu mi nie pasuje?
    Wy piszecie, że Wam odwołują procedury, a tam dane są na 25.05. że mają wolne miejsca. Zastanawiające...

Przekazuje, w razie czego

BISCA lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Krakonka - cholera mam tak samo z tym slajdem - jak Ty. Od wczesnych lat młodości widziałam się przy 3 trójce dzieci (dwóch synów i córka). Nawet tak mi wychodziły te wróżby obrączkowe i inne wróżki to potwierdzały, Przez lata, jak byłam sama z Michałem - to jakoś wymazałam to z pamięci, ale jak mi się urodził drugi syn - to ten kadr wrócił i nie daje mi spokoju. Choć w tym momencie rozsądek podpowiada, że mogłabym dać sobie spokój. Co to jest i skąd się bierze w człowieku? Może sobie coś wmówiłam kiedyś i tak się to przykleiło????

Więcej jest rzeczy na niebie i ziemi, Boziu, niż wyśnić może Twa mądrość :)

efcia, nick nieaktualny, BISCA, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9583 9584 9585 9586 9587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ