35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nie unoś się tak politycznie - bo Ci się może opuchlizna pogłębić..caffe wrote:Sorry, ale niech pierdolną 96 krzyży przed pałacem i będzie labirynt dla dzieci. I niech zmienią nazwę kraju na Rzeczpospolitą Smoleńską i będziemy wszyscy pomnikami.
caffe, Reni, Mala79, BISCA, ania.g, efcia, kkisia, gretka, gosia7122, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Da sie tylko CZa wyczaic taki , w ktorym nie ma slodu , barwnikow i innych chujow mOjOw ukrytychBozia3 wrote:A ja normalnie w spożywczaku za rogiem kupuję chleb pełnoziarnisty żytni.... - to czemu piszecie, że nie da się kupić bez pszenicy???
A to normalnie jak misja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:09
Bozia3, Mala79, efcia, kkisia, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnycaffe wrote:Ja pierwszy raz miałam mieć leczonego zęba kanałowo, bo go złamałam porządnie. No i prawdopodobnie uczulił mnie jakiś składnik leku do dezynfekcji, bo w momencie zaczęłam puchnąć. Poszło na pół ryja.
Teraz to wyglądam jak jebnięta celebrytka. Dobrze, że mi dupa nie napuchła, bo mogę w stringach chodzić. Chociaż wszystko przede mną...
Jakby ci dupa napuchła to dopiero bys była celebrytka! Kardaszianka czy jakos tak!
Mala79, Bozia3, caffe, efcia, Elfik, kkisia, ania.g, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Krakonka - cholera mam tak samo z tym slajdem - jak Ty. Od wczesnych lat młodości widziałam się przy 3 trójce dzieci (dwóch synów i córka). Nawet tak mi wychodziły te wróżby obrączkowe i inne wróżki to potwierdzały, Przez lata, jak byłam sama z Michałem - to jakoś wymazałam to z pamięci, ale jak mi się urodził drugi syn - to ten kadr wrócił i nie daje mi spokoju. Choć w tym momencie rozsądek podpowiada, że mogłabym dać sobie spokój. Co to jest i skąd się bierze w człowieku? Może sobie coś wmówiłam kiedyś i tak się to przykleiło????
caffe, BISCA, efcia, kkisia, ania.g, Krakonka, megan8, Magdala, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kurcze współczuję Ci, moja kumpela z pracy miała cukrzycę ciążową - cała skłuta była pod koniec - jedynie zadowolona była z wagi - bo zleciało jej 7 kg.kapturnica wrote:Da sie tylko CZa wyczaic taki , w ktorym nie ma slodu , barwnikow i innych chujow mOjOw ukrytych
A to normalnie jak misja
efcia, Krakonka, kapturnica, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo dobra fajnie sie siedzi ale trza isc zrobic obiadek i znowu dolina bo brak pomyslu...
Ale ale cos mi swita...
Moze dzisiaj zaskocze... oby...
A pozniej moj Syn idzie na kregle wiec cos takowego zeby czul sie syty i mial sily podniesc kule
caffe, kkisia, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Dziwnie w Twoich "ustach" brzmi "nasrane" hihihi. Tys nasza poetka, nie wypada

Poniosło mnie. Oczywiście chciałam napisać "mają fekalia w puszce mózgowej".

Reni, BISCA, caffe, gretka, efcia, kkisia, Bozia3, megan8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
na każde siedzisko się znajdą

np
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e386f69473db.pngcaffe wrote:boszzze, a som taki wielkie stringi?
Mala79, caffe, BISCA, ania.g, efcia, kkisia, kapturnica, Bozia3, megan8, Magdala, Simba, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni, wybacz, nie pamietam w jakiej klinice podchodzisz, ale wyczytalam nastepujace info na watki IVF :
Dziewczyny na www.invitro.gov.pl w aktualnościach jest wykaz klinik, które aktualnie mają wolne miejsca. I na tej liście jest Invicta. Coś tu mi nie pasuje?
Wy piszecie, że Wam odwołują procedury, a tam dane są na 25.05. że mają wolne miejsca. Zastanawiające...
Przekazuje, w razie czego
Reni, Krakonka, efcia, kkisia, ania.g, Elfik, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy w POZ tez mamy glukometry dla pacjentów, ale na pewno ciężarne traktuje się priorytetowo.kapturnica wrote:No nawet dala glukometr za freeko
. Mowila ,ze te glukometry w aptekach sa podejrzane bo czesc moze nie miec atestow czy cus takiego.. I warto brac recepty na glukometry od lekarzy..Myslalam ,ze ja etz bede kupowala ale jak widac w ciazy sa przywileje 
W tych nowych wytycznych jest do rozpoznania cukrzycy ciężarnych wystarczające jedno kryterium z testu obciążenia glc 75g. Czyli na czczo 92-125mg%, po godzinie 》180, po 2 godz 153-199. Na czczo》126 i w teście75g 2 godz >200 lb przygodna>200 to rozpoznanie cukrzycy ogólnie, takie rozpoznanie w ciąży to jest rozpiznanie tez normalnej cukrzycy. Zmienilo sie rozpoznanie cukrzycy ciążowej. Ale faktycznie ginekolodzy nie sa z tym na bieżąco. U mnie w punkcie povran jeszcze nadal zdarzaja się obciążenia 50 g glc, a to od lat przynajmniej 5 ciu nie obowiazuje.
A z tym pasztetem, to bym się zgodziła, jesli bys sama go upiekla, bo kupne ma pelno kaszy mannej, bułki tartej i tłuszczu. Sprawdz jak ci po kupnym rosnie glc
efcia, Dziobak, Mala79, kapturnica, ania.g, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość
-
dzięki
mojego szpitala nie ma
BISCA wrote:Reni, wybacz, nie pamietam w jakiej klinice podchodzisz, ale wyczytalam nastepujace info na watki IVF :
Dziewczyny na www.invitro.gov.pl w aktualnościach jest wykaz klinik, które aktualnie mają wolne miejsca. I na tej liście jest Invicta. Coś tu mi nie pasuje?
Wy piszecie, że Wam odwołują procedury, a tam dane są na 25.05. że mają wolne miejsca. Zastanawiające...
Przekazuje, w razie czego
BISCA lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Krakonka - cholera mam tak samo z tym slajdem - jak Ty. Od wczesnych lat młodości widziałam się przy 3 trójce dzieci (dwóch synów i córka). Nawet tak mi wychodziły te wróżby obrączkowe i inne wróżki to potwierdzały, Przez lata, jak byłam sama z Michałem - to jakoś wymazałam to z pamięci, ale jak mi się urodził drugi syn - to ten kadr wrócił i nie daje mi spokoju. Choć w tym momencie rozsądek podpowiada, że mogłabym dać sobie spokój. Co to jest i skąd się bierze w człowieku? Może sobie coś wmówiłam kiedyś i tak się to przykleiło????
Więcej jest rzeczy na niebie i ziemi, Boziu, niż wyśnić może Twa mądrość
efcia, kkisia, BISCA, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013