X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Sorry, ale niech pierdolną 96 krzyży przed pałacem i będzie labirynt dla dzieci. I niech zmienią nazwę kraju na Rzeczpospolitą Smoleńską i będziemy wszyscy pomnikami.
    nie unoś się tak politycznie - bo Ci się może opuchlizna pogłębić..;)

caffe, Reni, Mala79, BISCA, ania.g, efcia, kkisia, gretka, gosia7122, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie unoś się tak politycznie - bo Ci się może opuchlizna pogłębić..;)
    za późno ;)

Bozia3, Mala79, efcia, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Sorry, ale niech pierdolną 96 krzyży przed pałacem i będzie labirynt dla dzieci. I niech zmienią nazwę kraju na Rzeczpospolitą Smoleńską i będziemy wszyscy pomnikami.
    Brawo, brawo !

caffe, BISCA, efcia, megan8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja normalnie w spożywczaku za rogiem kupuję chleb pełnoziarnisty żytni.... - to czemu piszecie, że nie da się kupić bez pszenicy???
    Da sie tylko CZa wyczaic taki , w ktorym nie ma slodu , barwnikow i innych chujow mOjOw ukrytych ;) A to normalnie jak misja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:09

Bozia3, Mala79, efcia, kkisia, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja pierwszy raz miałam mieć leczonego zęba kanałowo, bo go złamałam porządnie. No i prawdopodobnie uczulił mnie jakiś składnik leku do dezynfekcji, bo w momencie zaczęłam puchnąć. Poszło na pół ryja.
    Teraz to wyglądam jak jebnięta celebrytka. Dobrze, że mi dupa nie napuchła, bo mogę w stringach chodzić. Chociaż wszystko przede mną...

Jakby ci dupa napuchła to dopiero bys była celebrytka! Kardaszianka czy jakos tak! ;-)

Mala79, Bozia3, caffe, efcia, Elfik, kkisia, ania.g, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka - cholera mam tak samo z tym slajdem - jak Ty. Od wczesnych lat młodości widziałam się przy 3 trójce dzieci (dwóch synów i córka). Nawet tak mi wychodziły te wróżby obrączkowe i inne wróżki to potwierdzały, Przez lata, jak byłam sama z Michałem - to jakoś wymazałam to z pamięci, ale jak mi się urodził drugi syn - to ten kadr wrócił i nie daje mi spokoju. Choć w tym momencie rozsądek podpowiada, że mogłabym dać sobie spokój. Co to jest i skąd się bierze w człowieku? Może sobie coś wmówiłam kiedyś i tak się to przykleiło????

caffe, BISCA, efcia, kkisia, ania.g, Krakonka, megan8, Magdala, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Da sie tylko CZa wyczaic taki , w ktorym nie ma slodu , barwnikow i innych chujow mOjOw ukrytych ;) A to normalnie jak misja
    kurcze współczuję Ci, moja kumpela z pracy miała cukrzycę ciążową - cała skłuta była pod koniec - jedynie zadowolona była z wagi - bo zleciało jej 7 kg.

efcia, Krakonka, kapturnica, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jakby ci dupa napuchła to dopiero bys była celebrytka! Kardaszianka czy jakos tak! ;-)
    boszzze, a som taki wielkie stringi? ;)

efcia, Mala79, kkisia, macduska, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra fajnie sie siedzi ale trza isc zrobic obiadek i znowu dolina bo brak pomyslu...

Ale ale cos mi swita...
    Moze dzisiaj zaskocze... oby...

A pozniej moj Syn idzie na kregle wiec cos takowego zeby czul sie syty i mial sily podniesc kule :-D

caffe, kkisia, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

pewnie Reni juz ci ich szuka w necie ;-)

Reni, caffe, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dziwnie w Twoich "ustach" brzmi "nasrane" hihihi. Tys nasza poetka, nie wypada :)

Poniosło mnie. Oczywiście chciałam napisać "mają fekalia w puszce mózgowej".
    ;)

Reni, BISCA, caffe, gretka, efcia, kkisia, Bozia3, megan8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy nie lepiej to brzmi?
    :-)
    Krakonka wrote:
    ;)

Krakonka, efcia, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na każde siedzisko się znajdą ;-)
    np ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e386f69473db.png
    caffe wrote:

Mala79, caffe, BISCA, ania.g, efcia, kkisia, kapturnica, Bozia3, megan8, Magdala, Simba, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    ;)

No, od razu lepiej ;)

Krakonka, efcia, kkisia, Zofia8 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, wybacz, nie pamietam w jakiej klinice podchodzisz, ale wyczytalam nastepujace info na watki IVF :

Dziewczyny na www.invitro.gov.pl w aktualnościach jest wykaz klinik, które aktualnie mają wolne miejsca. I na tej liście jest Invicta. Coś tu mi nie pasuje?
    Wy piszecie, że Wam odwołują procedury, a tam dane są na 25.05. że mają wolne miejsca. Zastanawiające...

Przekazuje, w razie czego

Reni, Krakonka, efcia, kkisia, ania.g, Elfik, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No nawet dala glukometr za freeko :D . Mowila ,ze te glukometry w aptekach sa podejrzane bo czesc moze nie miec atestow czy cus takiego.. I warto brac recepty na glukometry od lekarzy..Myslalam ,ze ja etz bede kupowala ale jak widac w ciazy sa przywileje XD
    My w POZ tez mamy glukometry dla pacjentów, ale na pewno ciężarne traktuje się priorytetowo.
    W tych nowych wytycznych jest do rozpoznania cukrzycy ciężarnych wystarczające jedno kryterium z testu obciążenia glc 75g. Czyli na czczo 92-125mg%, po godzinie 》180, po 2 godz 153-199. Na czczo》126 i w teście75g 2 godz >200 lb przygodna>200 to rozpoznanie cukrzycy ogólnie, takie rozpoznanie w ciąży to jest rozpiznanie tez normalnej cukrzycy. Zmienilo sie rozpoznanie cukrzycy ciążowej. Ale faktycznie ginekolodzy nie sa z tym na bieżąco. U mnie w punkcie povran jeszcze nadal zdarzaja się obciążenia 50 g glc, a to od lat przynajmniej 5 ciu nie obowiazuje.

A z tym pasztetem, to bym się zgodziła, jesli bys sama go upiekla, bo kupne ma pelno kaszy mannej, bułki tartej i tłuszczu. Sprawdz jak ci po kupnym rosnie glc

efcia, Dziobak, Mala79, kapturnica, ania.g, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    np ;-)
    wiedziałam, że mnie pocieszysz :)

Reni, efcia, kkisia, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    np ;-)

No dobra, wole ciezarna w obskornych kapciach

Krakonka, efcia, kkisia, peppapig, Mala79, kapturnica, Zofia8, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki
    mojego szpitala nie ma
    BISCA wrote:
    Reni, wybacz, nie pamietam w jakiej klinice podchodzisz, ale wyczytalam nastepujace info na watki IVF :

Dziewczyny na www.invitro.gov.pl w aktualnościach jest wykaz klinik, które aktualnie mają wolne miejsca. I na tej liście jest Invicta. Coś tu mi nie pasuje?
    Wy piszecie, że Wam odwołują procedury, a tam dane są na 25.05. że mają wolne miejsca. Zastanawiające...

Przekazuje, w razie czego

BISCA lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Krakonka - cholera mam tak samo z tym slajdem - jak Ty. Od wczesnych lat młodości widziałam się przy 3 trójce dzieci (dwóch synów i córka). Nawet tak mi wychodziły te wróżby obrączkowe i inne wróżki to potwierdzały, Przez lata, jak byłam sama z Michałem - to jakoś wymazałam to z pamięci, ale jak mi się urodził drugi syn - to ten kadr wrócił i nie daje mi spokoju. Choć w tym momencie rozsądek podpowiada, że mogłabym dać sobie spokój. Co to jest i skąd się bierze w człowieku? Może sobie coś wmówiłam kiedyś i tak się to przykleiło????

Więcej jest rzeczy na niebie i ziemi, Boziu, niż wyśnić może Twa mądrość :)

efcia, kkisia, BISCA, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9583 9584 9585 9586 9587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ