35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:Sorry, ale niech pierdolną 96 krzyży przed pałacem i będzie labirynt dla dzieci. I niech zmienią nazwę kraju na Rzeczpospolitą Smoleńską i będziemy wszyscy pomnikami.
caffe, Reni, Mala79, BISCA, ania.g, efcia, kkisia, gretka, gosia7122, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:A ja normalnie w spożywczaku za rogiem kupuję chleb pełnoziarnisty żytni.... - to czemu piszecie, że nie da się kupić bez pszenicy???
A to normalnie jak misja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:09
Bozia3, Mala79, efcia, kkisia, Magdala, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Ja pierwszy raz miałam mieć leczonego zęba kanałowo, bo go złamałam porządnie. No i prawdopodobnie uczulił mnie jakiś składnik leku do dezynfekcji, bo w momencie zaczęłam puchnąć. Poszło na pół ryja.
Teraz to wyglądam jak jebnięta celebrytka. Dobrze, że mi dupa nie napuchła, bo mogę w stringach chodzić. Chociaż wszystko przede mną...
Jakby ci dupa napuchła to dopiero bys była celebrytka! Kardaszianka czy jakos tak!Mala79, Bozia3, caffe, efcia, Elfik, kkisia, ania.g, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Krakonka - cholera mam tak samo z tym slajdem - jak Ty. Od wczesnych lat młodości widziałam się przy 3 trójce dzieci (dwóch synów i córka). Nawet tak mi wychodziły te wróżby obrączkowe i inne wróżki to potwierdzały, Przez lata, jak byłam sama z Michałem - to jakoś wymazałam to z pamięci, ale jak mi się urodził drugi syn - to ten kadr wrócił i nie daje mi spokoju. Choć w tym momencie rozsądek podpowiada, że mogłabym dać sobie spokój. Co to jest i skąd się bierze w człowieku? Może sobie coś wmówiłam kiedyś i tak się to przykleiło????
caffe, BISCA, efcia, kkisia, ania.g, Krakonka, megan8, Magdala, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Da sie tylko CZa wyczaic taki , w ktorym nie ma slodu , barwnikow i innych chujow mOjOw ukrytych
A to normalnie jak misja
efcia, Krakonka, kapturnica, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo dobra fajnie sie siedzi ale trza isc zrobic obiadek i znowu dolina bo brak pomyslu...
Ale ale cos mi swita...
Moze dzisiaj zaskocze... oby...
A pozniej moj Syn idzie na kregle wiec cos takowego zeby czul sie syty i mial sily podniesc kulecaffe, kkisia, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Dziwnie w Twoich "ustach" brzmi "nasrane" hihihi. Tys nasza poetka, nie wypada
Poniosło mnie. Oczywiście chciałam napisać "mają fekalia w puszce mózgowej".
Reni, BISCA, caffe, gretka, efcia, kkisia, Bozia3, megan8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
na każde siedzisko się znajdą
np
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e386f69473db.pngcaffe wrote:boszzze, a som taki wielkie stringi?Mala79, caffe, BISCA, ania.g, efcia, kkisia, kapturnica, Bozia3, megan8, Magdala, Simba, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni, wybacz, nie pamietam w jakiej klinice podchodzisz, ale wyczytalam nastepujace info na watki IVF :
Dziewczyny na www.invitro.gov.pl w aktualnościach jest wykaz klinik, które aktualnie mają wolne miejsca. I na tej liście jest Invicta. Coś tu mi nie pasuje?
Wy piszecie, że Wam odwołują procedury, a tam dane są na 25.05. że mają wolne miejsca. Zastanawiające...
Przekazuje, w razie czegoReni, Krakonka, efcia, kkisia, ania.g, Elfik, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:No nawet dala glukometr za freeko
. Mowila ,ze te glukometry w aptekach sa podejrzane bo czesc moze nie miec atestow czy cus takiego.. I warto brac recepty na glukometry od lekarzy..Myslalam ,ze ja etz bede kupowala ale jak widac w ciazy sa przywileje
W tych nowych wytycznych jest do rozpoznania cukrzycy ciężarnych wystarczające jedno kryterium z testu obciążenia glc 75g. Czyli na czczo 92-125mg%, po godzinie 》180, po 2 godz 153-199. Na czczo》126 i w teście75g 2 godz >200 lb przygodna>200 to rozpoznanie cukrzycy ogólnie, takie rozpoznanie w ciąży to jest rozpiznanie tez normalnej cukrzycy. Zmienilo sie rozpoznanie cukrzycy ciążowej. Ale faktycznie ginekolodzy nie sa z tym na bieżąco. U mnie w punkcie povran jeszcze nadal zdarzaja się obciążenia 50 g glc, a to od lat przynajmniej 5 ciu nie obowiazuje.
A z tym pasztetem, to bym się zgodziła, jesli bys sama go upiekla, bo kupne ma pelno kaszy mannej, bułki tartej i tłuszczu. Sprawdz jak ci po kupnym rosnie glcefcia, Dziobak, Mala79, kapturnica, ania.g, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość
-
dzięki
mojego szpitala nie ma
BISCA wrote:Reni, wybacz, nie pamietam w jakiej klinice podchodzisz, ale wyczytalam nastepujace info na watki IVF :
Dziewczyny na www.invitro.gov.pl w aktualnościach jest wykaz klinik, które aktualnie mają wolne miejsca. I na tej liście jest Invicta. Coś tu mi nie pasuje?
Wy piszecie, że Wam odwołują procedury, a tam dane są na 25.05. że mają wolne miejsca. Zastanawiające...
Przekazuje, w razie czegoBISCA lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Krakonka - cholera mam tak samo z tym slajdem - jak Ty. Od wczesnych lat młodości widziałam się przy 3 trójce dzieci (dwóch synów i córka). Nawet tak mi wychodziły te wróżby obrączkowe i inne wróżki to potwierdzały, Przez lata, jak byłam sama z Michałem - to jakoś wymazałam to z pamięci, ale jak mi się urodził drugi syn - to ten kadr wrócił i nie daje mi spokoju. Choć w tym momencie rozsądek podpowiada, że mogłabym dać sobie spokój. Co to jest i skąd się bierze w człowieku? Może sobie coś wmówiłam kiedyś i tak się to przykleiło????
Więcej jest rzeczy na niebie i ziemi, Boziu, niż wyśnić może Twa mądrośćefcia, kkisia, BISCA, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013