WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może tak być
    pamiętasz w jednej przychodni pacjentka, która przyszła na ivf usłyszała jak recepcjonistka powiedziała do drugiej niedługo skończy im się ten handel
    :)

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Krew spuszczona. Wyniki po poludniu. Czekam na cud.
    Jestem n'a spotkaniu, czekam n'a klienta w sali zebran, do ktorego przyprowadzila mnie przemila Pani z recepcji zokazalym ciazowym brzuchem, ktorym mi wymachuje przed oczami. To jest kurwa spisek !!!!
    Czekam razem z tobą <3

BISCA, kkisia, Zofia8, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A propos.
    My sobie z m założyliśmy że ograniczamy słodycze do minimum, z definicji do zera. Albo "prawie zera". Ostatnio idziemy w Tesco na zakupach i uśmiecha się do mnie czekolada z orzechami laskowymi. Moja ulubiona... Żebyście to widziały hahaha stanęłam przy niej (na środku hali), zrobiłam minę smutnego psiaka z błagalnymi oczkami i palcem pokazuję obiekt pożądania w kontekście "kupmy, kupmy, kupmy...". A mój m patrzy na mnie, musiałam wyglądać dość komicznie, bo roześmiał się, przyjechał do mnie z całym wózkiem zakupów , zabrał mnie pod rękę, odholował ze strefy niebezpieczeństwa i mówi: nie, nie, idziemy lepiej po wino :) No kocham go :)
    Ja jem slodycze w weekendy...W ten na przyklad wciagnelam jedna czekolade z pistacjami, druga z migdalami i sola, cale opakowanie cukierkow quality street i duza paczke chipsow.
    Od dzisiaj wracam na silke. O ile kiedy siedzialam z dziecmi z odpaleniem chodakowskiej rano nie bylo problemu, o tyle kiedy wracam z pracy i zjem obiad to jest DUZY PROBLEM. Do ruszenia dupy moze mnie tylko zmusic silka. Takze Marta szacun ze jeszcze po pracy cwiczysz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:55

ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Magdala, caffe, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiam wow :D
    ania gratuluje <3

ania.g, kkisia, anna maria lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeżarłam właśnie kawałek ciasta czekoladowego, zostało po imprezie to co ma się marnować a poza tym to może być jedna z ostatnich okazji na takie rzeczy.Myślę że też pora na ponowną przyjaźń z glukometrem.

Simba, ComeToMeBaby, kkisia, Arwena, anna maria, dorbie, kapturnica, moremi, caffe, efcia, Mega, megan8, macduska, Bozia3, gretka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam po weekendzie , u mnie dość burzliwym - choroby rodziny, no, ale sytuacja opanowana.
    A u mnie jakieś mikroplamienia wieczorne od 3 dni, mimo brania luteiny. Za godzinę mam zadzwonić do lekarza i się dopytać, czy brać dalej czy nie. Pewnie po tej laparo-histero jakiś taki dziwny cykl.
    Życzę Wam udanego dnia.
    Ja dziś jakoś skupić się nie mogę na robocie.

kkisia, Arwena, anna maria, moremi, Magdala, caffe, efcia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a na następnym spacerze będzie zmiana? :P
    Miala byc wczoraj ale deszcz padal. Maxa to juz tatus bedzie nosil, bo przeciez ja nie dam rady.

ComeToMeBaby, kkisia, anna maria, moremi, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, może właśnie wyznaczanie sobie jednego dnia, czy tam weekendu tak na ciebie działa? Odmawiasz sobie, wpadasz w głód słodyczowy a potem jak przychodzi weekend wpierniczasz do oporu bo w weekend mozna. To mija się z celem.

Myślę, że grunt to nastawienie. Nie jesz/ ograniczasz słodycze, bo nie są ci do niczego potrzebne, a tylko się po nich "grubnie" :P Słodycze to ZUO. Ja ciśnienie na słodkie mam coraz mniejsze, chyba się organizm przyzwyczaja. Cukry czerpię z owoców głównie. Tak jak mam pomyśleć to słodycze w sensie czekolada czy kawałek ciasta gdzieś jak ktoś poczęstuje to tylko przy jakiejś okazji- święta, urodziny, imieniny, spotkanie u kogoś dawno nie widzianego. W tym..wróć... w zeszłym miesiącu (maju) to opierdzieliłam tylko tego czekoladowego królika (nie całego i na raty) i kawałek ciasta u kolegi na kawie. Heh! Za to w TYM miesiącu nie jadłam ŻADNYCH słodyczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:58

Magdala, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    właśnie doczytałam, bo w telefonie przeoczyłam

co to qrwa ma być
    wśród tych, które się rodzą z in vitro obserwuje się już tzw. zespół ocaleńca. To schorzenie psychiczno-duchowe, polegające na tym, że ma się poczucie winy wobec nienarodzonego z in vitro rodzeństwa. (....)
    owszem będzie miało jeśli będzie zaprowadzane do kościoła i będzie wysłuchiwało takich bredni
    Uchowaj Nas Boże przed takimi "duchownymi"!

bry
    Reni na temat in vitro czy aborcji nie powinny się w ogóle wypowiadać osoby których problem nie dotyczy. Ja bym tego nie zrobiła, ale dlaczego miałabym bronić komuś? Każdy ma swoje powody. Jeśli chodzi o iv, nawet gdyby te dzieci były inne to i tak problem rodziców. Pisanie o tym w ten sposób jak ostatnio to robią w brukowcach, to chwyt poniżej pasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:59

Arwena, Reni, efcia, Mega, stara.krycha, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Simba, może właśnie wyznaczanie sobie jednego dnia, czy tam weekendu tak na ciebie działa? Odmawiasz sobie, wpadasz w głód słodyczowy a potem jak przychodzi weekend wpierniczasz do oporu bo w weekend mozna. To mija się z celem.

Myślę, że grunt to nastawienie. Nie jesz/ ograniczasz słodycze, bo nie są ci do niczego potrzebne, a tylko się po nich "grubnie" :P Słodycze to ZUO. Ja ciśnienie na słodkie mam coraz mniejsze, chyba się organizm przyzwyczaja. Cukry czerpię z owoców głównie. Tak jak mam pomyśleć to słodycze w sensie czekolada czy kawałek ciasta gdzieś jak ktoś poczęstuje to tylko przy jakiejś okazji- święta, urodziny, imieniny, spotkanie u kogoś dawno nie widzianego. W tym..wróć... w zeszłym miesiącu (maju) to opierdzieliłam tylko tego czekoladowego królika (nie całego i na raty). Heh! Za to w TYM miesiącu nie jadłam ŻADNYCH słodyczy :P

Można się przyzwyczaić, ja od przed Wielkanocy nie jem cukru, zero cukru i mam 3,5 kg mniej. Postanowiałam dla zdrowia nie jeść dalej.Ale bez żadnych wyjątków, tym uroczystość, nawet na Wielkanoc ciast nie spróbowałam.

ComeToMeBaby, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Nie poddałabym się iv nie dlatego że mam coś przeciwko, tylko dlatego że dzieci już mam.

Reni, efcia, stara.krycha lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Można się przyzwyczaić, ja od przed Wielkanocy nie jem cukru, zero cukru i mam 3,5 kg mniej. Postanowiałam dla zdrowia nie jeść dalej.Ale bez żadnych wyjątków, tym uroczystość, nawet na Wielkanoc ciast nie spróbowałam.
    a ja właśnie słodycze lubię i wychodzę z założenia, że przecież wszystko jest dla ludzi i nie będę z siebie robić cierpiętnicy, jak raz od wielkiego dzwonu sobie zjem kawałek ciasta do kawy z jakiejś okazji to się nic nie stanie. Ale tak bez okazji to już dawno nic nie pochłonęłam. Kwestia wyboru.

Tak czytam o tym zastępowaniu cukru różnymi wynalazkami i się zastanawiam czy to dobre te ksylitole całe. Muszę zgłębić temat. Cukru właściwie nie używam, bo napojów nie słodzę, piec ciasta to piekę bardzo rzadko, a teraz to wcale, to w sumie chyba nie mam czego zastępować ;)

Margolcia88, Iwone, kapturnica, Magdala, efcia, megan8 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz k.... Właśnie otrzymałam maila że w przedszkolu mojego syna są...... wszy! Ładny prezent na dzień dziecka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:08

caffe, efcia, Mega, gretka lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nisz k.... Właśnie otrzymałam maila że w przedszkolu mojego syna są...... wszy!
    że też te plagi jeszcze się trzymają we współczesnym świecie.
    myślałam, że to zamierzchła historia takie wszy w przedszkolach. no ale... dawno nie byłam w przedszkolu... :P

Iwone, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    że też te plagi jeszcze się trzymają we współczesnym świecie.
    myślałam, że to zamierzchła historia takie wszy w przedszkolach. no ale... dawno nie byłam w przedszkolu... :P
    Ja też tak myślałam. Dobrze że mam syna z krótkimi włosami, ale ja mam długie <wściekła>

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia- spokojnie, dowiedz się wszystkiego, będzie dobrze. A jak samopoczucie po zabiegu? Pomijając stres rodzinny, jest ok?

Margolcia88 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja też tak myślałam. Dobrze że mam syna z krótkimi włosami, ale ja mam długie <wściekła>
    mam radę: nie idź do przedszkola :P

hehehe wiem, wiem... ;)
    są jakieś płyny na wszy, skuteczne, tylko tyle ze trzeba cały cykl rozwoju takiej gnidy to tępić, żeby się nigdzie jajeczka nie uchowały. spokojnie, wytępicie. byle by wszyscy wytępili bo się będzie jeden od drugiego ciągle zarażać. albo zrób twojemu kwarantannę w domu i jak dostaniesz wiadomość: wszy w przedszkolu nie ma, to go wypuść :)

Iwone, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,ladny dzien sie zaczyna 15stp,slonce.Wszystkim forumowym dziecia zycze slodkiego i milego Dnia Dziecka :-)

Iwone, kapturnica, Simba, kkisia, caffe, efcia, macduska lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Margolcia- spokojnie, dowiedz się wszystkiego, będzie dobrze. A jak samopoczucie po zabiegu? Pomijając stres rodzinny, jest ok?

No samopoczucie bardzo dobre, bo dobre wieści pozabiegowe :) Odetchnęliśmy. Poza tym w klinice fajnie było :) śmiesznie brzmi, ale naprawdę. Tak patrzę ,że po dzirkach w brzuchu to nawet śladu nie będzie, nie wspomnę o tym,ze od obudzenia się po narkozie w ogóle brzuch nie boli, te ranki to jakby ich nie było.

ComeToMeBaby, kkisia, moremi, efcia, macduska lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milalam sen musialam Zajac sie jedym z Twixowych braci ,ale byl nie grzeczny ciagle plakal i nie chcial w wozku jezdzic.:-),dopiero sie uspokoil jak Dostal mleko :-)

ComeToMeBaby, kapturnica, Simba, kkisia, moremi, caffe, efcia, Mega, macduska, paszczakin lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 9632 9633 9634 9635 9636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ