WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja to wczoraj miałam ochotę zostawić im wszystkie zęby żeby zrobili z nimi porządek i wrócić po nie za dwa tygodnie...
    Nie dziwie sie :)
    A teraz cos zabawnego. Wiesz dlaczego ja nie usunelam osemek? Przez moja sp babcie, ktora nota bene byla lekarzem. Otoz kiedy jej sie pochwalilam ze pojde usunac osemki, ona mi powiedziala, ze bron Boze, bo jak bede stara to bede zalowala ze ich nie mam, bo...nie bedzie do czego mostka/protezy przyczepic. I sie glupia posluchalam!!! (troche tez dlatego, ze sie po prostu cholernie balam usuwania tych zebow). No i dwa lata tortur, nieudanych randek i kilka tysiecy wyrzuconych w bloto przez moich starych :) Przez sztuczna kurwa szczeke!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:44

caffe, Reni, kkisia, macduska, Bozia3, Dziobak, efcia, moremi, SolarPolar, stara.krycha, paszczakin, megan8 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No pokrzywily mi sie, bo nie usunelam osemek. No trudno.
    A żadnych nie usuwałaś przez aparatem? Ja musiałam usunąc 8ki dolne i 5 dolne, bo mi sie nie miesciły i teraz mam ok, ale gdyby nie retiner, to byłoby już krzywo. Podobno kobiety maja zakodowane pworót zebów na swoje pierwotne miesca, a faceci nie.
    A na górze usunełam 7ki i wyrosły mi wtedy 8ki, ale góre mam większą o rozmiar :-) i praktycznie nie miałam krzywego, tylko jeden ząb był zrotowany

Simba lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie dziwie sie :)
    A teraz cos zabawnego. Wiesz dlaczego ja nie usunelam osemek? Przez moja sp babcie, ktora nota bene byla lekarzem. Otoz kiedy jej sie pochwalilam ze pojde usunac osemki, ona mi powiedziala, ze bron Boze, bo jak bede stara to bede zalowala ze ich nie mam, bo...nie bedzie do czego mostka/protezy przyczepic. I sie glupia posluchalam!!! (troche tez dlatego, ze sie po prostu cholernie balam usuwania tych zebow). No i dwa lata tortur, nieudanych randek i kilka tysiecy wyrzuconych w bloto przez moich starych :) Przez sztuczna kurwa szczeke!
    Tyle, że ja się zgryzu nie naprawi, to ze sztucznymi też może być problem przez to. Moja znajoma tak ma, ze przez niewyleczony zły zgryz nawet z implantami ma problemy, bo coś tam jej się kruszy...

dorbie, Simba lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A żadnych nie usuwałaś przez aparatem? Ja musiałam usunąc 8ki dolne i 5 dolne, bo mi sie nie miesciły i teraz mam ok, ale gdyby nie retiner, to byłoby już krzywo. Podobno kobiety maja zakodowane pworót zebów na swoje pierwotne miesca, a faceci nie.
    A na górze usunełam 7ki i wyrosły mi wtedy 8ki, ale góre mam większą o rozmiar :-) i praktycznie nie miałam krzywego, tylko jeden ząb był zrotowany
    Jak mialam zakladany aparat to nie mialam jeszcze osemek. Tak czy inaczej usuneli mi wszystkie piatki, a kiedy wyrosly osemki to znowu mi sie zeby przestaly w gebie miescic.
    To ciekawa teoria z ta "pamiecia zebow". Czyli jak zwykle baby maja przesrane ;)

dorbie, Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tyle, że ja się zgryzu nie naprawi, to ze sztucznymi też może być problem przez to. Moja znajoma tak ma, ze przez niewyleczony zły zgryz nawet z implantami ma problemy, bo coś tam jej się kruszy...
    to prawda, a wada zgryzu, ścisnięte zęby to wieksze ryzyko próchnicy

caffe lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zeby juz nie bylo tak kolorow, to opryszczka mi sie robi - druga w ciagu miesiaca. Wystarczylo jeden dzien nie prasowac i juz jakies wirusy czlowieka dopadaja

dorbie, BISCA, Reni, kkisia, efcia, moremi, caffe, Heretyczka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    ..... to o co chodzi z tym prasowaniem ??? haha, nie takie prawdziwe?
    Ola, zaległosci masz, ja się też po jakimś czasie zorientowałam, ze to nowa nazwa drinkowania :-)
    A ja tu im o suszarkach itp... :-) :-) :-) Budyń i tyle

Simba, Bozia3, Reni, ania.g, kkisia, efcia, moremi, caffe, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Myślę , że u mnie nie będzie tak źle :-) Właśnie pamiętam jak pisałaś co się stało jak wypiłaś glukozę, jeśli chodzi o mnie to hmm... raczej po tym się jeszcze ze smakiem obliżę :-)
    Ola, bo teraz są inne normy. Jeszcze 2 lata temu było rozpoznanie cukrzycy ciązowej gdy w obciązeniu glc po 2 godz glc>140mg/dl i na czczo >=100, a teraz już nawet na czczo>92

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jak mialam zakladany aparat to nie mialam jeszcze osemek. Tak czy inaczej usuneli mi wszystkie piatki, a kiedy wyrosly osemki to znowu mi sie zeby przestaly w gebie miescic.
    To ciekawa teoria z ta "pamiecia zebow". Czyli jak zwykle baby maja przesrane ;)
    No, tak mi górne 8ki wyszły po usunieciu 7mek, które były kanałowo leczzone i miały jeszcze amalgamat i nieszczelności, wiec je usuneli. I mi się góra miesci

moremi lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No, tak mi górne 8ki wyszły po usunieciu 7mek, które były kanałowo leczzone i miały jeszcze amalgamat i nieszczelności, wiec je usuneli. I mi się góra miesci
    I masz piekny usmiech! :)

dorbie lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, ale jeszcze wszystko przed Tobą, możesz jeszcze sobie usunąc ósemki i założyc ponownie aparat, wiek nie ma znaczenia

Simba, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Simba, ale jeszcze wszystko przed Tobą, możesz jeszcze sobie usunąc ósemki i założyc ponownie aparat, wiek nie ma znaczenia
    No wieeeem...Ale jak sobie przypomne....
    Moj odwieczny tradzik + aparat, dwojka dzieci i siwy maz...Przciez to bedzie wygladac conajmniej komicznie :)

dorbie, Bozia3, Dziobak, peppapig, Reni, kkisia, efcia, Mega, moremi, caffe, kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I masz piekny usmiech! :)
    Ja się zawsze tak szczerzyłam ;-) tylko dól miałam krzywy, góra w miarę, te zdjęcia ślubne to były długo przed aparatem, aparat załozyłam jakies 7 lat temu chyba, może 6

Simba, moremi lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

... o ząbkach tym razem rozmowa...

:-)

dorbie, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No wieeeem...Ale jak sobie przypomne....
    Moj odwieczny tradzik + aparat, dwojka dzieci i siwy maz...Przciez to bedzie wygladac conajmniej komicznie :)
    Przestań!
    Teraz aparaty się zakłada by przesunąc zęby jak ktoś ma ubytek np 6tki czy 5tki bez względu na wiek. Mój znajomy ponad 50tka ma aparat. Wiek nie ma znaczenia. A może odmładza ;-)

macduska, Simba, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

Mój mąż ma 44 lata. Właśnie ma zdrjmować aparat. Zęby wyprostowane! :-)

A ja prostuję takim wyjmowanym.

dorbie, peppapig, ania.g, Simba, kkisia, efcia, moremi, caffe, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam przez godzinę conajmniej odcięta od neta.
    Jednak grzmiało nie od parady!
    Zdążyłam tylko dziabnać dwa razy i to wszystko.
    Teraz wszędzie mokro i pełno wody, nie ma mowy o plewieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 14:24

efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Byłam przez godzinę conajmniej odcięta od neta.
    Jednak grzmiało nie od parady!
    Zdążyłam tylko dziabnać dwa razy i to wszystko.
    Teraz wszędzie mokro i pełno wody, nie ma mowy o plewieniu.
    Ale może coś podlało, bo u mnie suchoty, ten deszczyk wczorajszy nic nie zdziałał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 14:26

macduska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale może coś podlało, bo u mnie suchoty, ten deszczyk wczorajszy nic nie zdziałał
    No podlało, podlało tylko, ze przed podlrewaniem tez było mokro!

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie popraw rz na ż w moim poscie...
    Ale wstyd!

Reni, gretka, BISCA, Simba, kkisia, efcia, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 9662 9663 9664 9665 9666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ