X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kolanka ??? http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/big-smile2-smiley.gif
    wstążki :)

kapturnica, kkisia, Simba, efcia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Simba, a ta Twoja koleżanka od czapek, to dzierga coś więcej, czy tylko Tobie okazyjnie?
    Dla innych dzieci tez dzierga, tylko problem z nia jest taki, ze ona kasy nie chce ani za robote ani za welne. Dzisiaj mi przyszla pokazac te sweterki/kurteczki na zime, ktore planuje zrobic dla twixow. Udalo mi sie tyle wynegocjowac, ze kumpela mi welne z Polski przywiezie. Letko nie bylo.

kapturnica, caffe, kkisia, Mega, efcia, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Normalnie. Troche pozno zaczela mowic ale nadrabia. Moze matka czasu nie ma tyle ile ona potrzebuje.
    Anyway naprawde z reka na sercu nigdy nie dalyscie dziecku klapa? Mnie klepali moje kolezanki tez a nie robilam jakichs wielkich jazd. Ot normalne wybryki i klapy byly. Nie mam z tego powodu traumy i nie bylam nigdy agresywna. Wrecz mowia o mnie ze emanuje spokojem. To jak to jest. Bardzo bym chciala nigdy nie uzywac klapsow.
    Nigdy nie klapnełam młodego..
    Wystarczy ,że ja wiecznie dostawałam od starego i wiem co czulam.... Nigdy nie chcialabym by moje dziecko sie mnie bało bo zostanie uderzone...
    Niestety do dzis pokutuje w wielu rodzinach ,ze klapsy (bicie ) sa sposobem na wychowanie

stara.krycha, caffe, kkisia, macduska, Magdala, Mega, efcia, Arwena, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Normalnie. Troche pozno zaczela mowic ale nadrabia. Moze matka czasu nie ma tyle ile ona potrzebuje.
    Anyway naprawde z reka na sercu nigdy nie dalyscie dziecku klapa? Mnie klepali moje kolezanki tez a nie robilam jakichs wielkich jazd. Ot normalne wybryki i klapy byly. Nie mam z tego powodu traumy i nie bylam nigdy agresywna. Wrecz mowia o mnie ze emanuje spokojem. To jak to jest. Bardzo bym chciala nigdy nie uzywac klapsow.
    Ja sie nie zarzekam ze nie dam.

MartaDidi, kkisia, Magdala, stara.krycha, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Albo na poczatek woda swiecona polac i zobaczyc czy zasyczy i czy dym pojdzie
    Ja bym do pieca na pare Zdrowasiek wrzucila... Sluze brytfanna..

kkisia, Simba, kapturnica, stara.krycha, Mega, efcia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dla innych dzieci tez dzierga, tylko problem z nia jest taki, ze ona kasy nie chce ani za robote ani za welne. Dzisiaj mi przyszla pokazac te sweterki/kurteczki na zime, ktore planuje zrobic dla twixow. Udalo mi sie tyle wynegocjowac, ze kumpela mi welne z Polski przywiezie. Letko nie bylo.
    a to rzeczywiście nie ma co kobiety obciążać :)

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mięso na ostro i ryż z kurkumą
    gorąco jak diabli bez cienia wiatru niestety

efcia lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka za nia sie modli codziennie to nie wiem czy plucie i pocieranie jeszcze cos da. To nizsza instancja jakby :-)

Dzieki krych. Tez mowie ze ona zuo wcielone. Damianek czy inny tam thing.

Simba, stara.krycha, efcia, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mnie starzy nie bili.
    Matka pare razy scierka machnela i raz pasem takim cienkim, bo jej sie wyrwalam i przebieglam przez ulice.
    Nie zapamietalam ZLEJ bijacej matki, ale raz na zawsze zapamietalam zeby jednak sie nie wyrywac i przez ulice nie przebiegac.
    Moja kuzynka swoja corke wychowuje tak, ze raz jej klapsa dala. Wczesniej liczac do trzech i ostrzegajac ja przed tym co nastapi. Pozniej wystarczylo samo liczenie.

Ja tam parę razy dostałam.
    Raz od taty jak podebrałam siostrze niemieckie gumy do zucia- kulki takie. Od tamtej pory nawet nie patrzę w stronę nie swoich rzeczy...

I parę razy pod kosciołem bo bylam dzieckiem niesfornym mocno. To akurat uważam za głupotę z ich strony.

I raz dostałam za kota.
    Naprawdę. Ciagle wygrzebywał ziemię z wielkiej donicy a wszyscy uznali ze to ja... :-\

Simba, caffe, kapturnica, Mega, Magdala, kkisia, efcia, ComeToMeBaby, moremi, Bozia3, Reni lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    u mnie mięso na ostro i ryż z kurkumą
    gorąco jak diabli bez cienia wiatru niestety
    Z kiedy ten obiad? To wazne

macduska, caffe, kapturnica, stara.krycha, Mega, kkisia, efcia, ComeToMeBaby, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już tez po obiedzie, było pyszne, do skrzydełek zrobiłam jeszcze sos czosnkowy :) brzuchol mam teraz jak w 5 miesiącu ;)
    Tez nie jestem za tym zeby dzieci bić czy dawać klapsy, moja Młoda raz jeden, jedyny dostała w tyłek od ojca, bo nie chciała isc za rękę i tak sie wyrywała, ze mało pod auto nie wpadła - ale to był jednorazowy wybryk

Simba, macduska, kapturnica, stara.krycha, Magdala, kkisia, efcia, ComeToMeBaby, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mnie starzy nie bili.
    Matka pare razy scierka machnela i raz pasem takim cienkim, bo jej sie wyrwalam i przebieglam przez ulice.
    Nie zapamietalam ZLEJ bijacej matki, ale raz na zawsze zapamietalam zeby jednak sie nie wyrywac i przez ulice nie przebiegac.
    Moja kuzynka swoja corke wychowuje tak, ze raz jej klapsa dala. Wczesniej liczac do trzech i ostrzegajac ja przed tym co nastapi. Pozniej wystarczylo samo liczenie.
    I do dzis to pamietasz...Czyli odbija sie na psychice dziecka w jakis sposob . Mysle ,ze jakbys dostala kare tez bys zrozumiala.. Izeby byla jasnosc kazdemu moga puscic czasem nerwy , jestesmy tylko ludzmi..Ale jak ktos przemoc uznaje za spoosob na wychowanie to mi jest zal tego dziecka .
    Bo skoro dopuszcza przemoc wobec dziecka to i dopuszczabicie psa czy kota bo cos zrobil.No i meza czy zone bo zdenerwowala. 8)

Mega, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    My już tez po obiedzie, było pyszne, do skrzydełek zrobiłam jeszcze sos czosnkowy :) brzuchol mam teraz jak w 5 miesiącu ;)
    Tez nie jestem za tym zeby dzieci bić czy dawać klapsy, moja Młoda raz jeden, jedyny dostała w tyłek od ojca, bo nie chciała isc za rękę i tak sie wyrywała, ze mało pod auto nie wpadła - ale to był jednorazowy wybryk
    No wlasnie. Moze to trzeba tak "ku pamieci" w sytuacjach kiedy dziecior sam swojemu zyciu zagrozi

Mega, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a to rzeczywiście nie ma co kobiety obciążać :)
    Moge spytac. A co potrzeba? :)

caffe lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nigdy nie klapnełam młodego..
    Wystarczy ,że ja wiecznie dostawałam od starego i wiem co czulam.... Nigdy nie chcialabym by moje dziecko sie mnie bało bo zostanie uderzone...
    Niestety do dzis pokutuje w wielu rodzinach ,ze klapsy (bicie ) sa sposobem na wychowanie
    Rozumiem argumenty za i przeciw. Nie popieram bicia. Na mojej bratanicy w fazie buntu trzylatka zastosowalam "holding". Nie wiem, czy to fachowe okreslenie, ale polegalo na przytulaniu na kolanach szarpiacego sie dziecka i spokojnym powtarzaniu "Puszcze jak sie uspokoisz". Trwalo dluzsza chwile, po czym faza buntu magicznie sie zakonczyla.

kapturnica, macduska, Magdala, Mega, kkisia, efcia, ComeToMeBaby, Magda*, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja tam parę razy dostałam.
    Raz od taty jak podebrałam siostrze niemieckie gumy do zucia- kulki takie. Od tamtej pory nawet nie patrzę w stronę nie swoich rzeczy...

I parę razy pod kosciołem bo bylam dzieckiem niesfornym mocno. To akurat uważam za głupotę z ich strony.

I raz dostałam za kota.
    Naprawdę. Ciagle wygrzebywał ziemię z wielkiej donicy a wszyscy uznali ze to ja... :-\
    Ja dostawalam sciera, a umialm jej unikac jak na MATRIXIE. Wyuczylam sie takiej gibkosci, ze moja matka plakala ze smiechu...

kapturnica, macduska, caffe, stara.krycha, Mega, Simba, kkisia, efcia, ComeToMeBaby, paszczakin, moremi, Bozia3, Reni lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No wlasnie. Moze to trzeba tak "ku pamieci" w sytuacjach kiedy dziecior sam swojemu zyciu zagrozi

W takich sutuacjach to najczęsciej nie jest" ku pamięci" tylko po prostu nerwy puszczają...

kapturnica, stara.krycha, Mega, Simba, kkisia, efcia, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Moge spytac. A co potrzeba? :)
    Pytałam z ciekawości, bo pomyślałam, ze zarabia na tym i może coś robi dla dorosłych....... :)

kapturnica, stara.krycha, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W takich sutuacjach to najczęsciej nie jest" ku pamięci" tylko po prostu nerwy puszczają...
    O wlasnie wyjelas mi to z ust.

macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam trzy czekoladki Ferrero- takie w brązowych papierkach. Jakie pyszne! :-D

Simba, kkisia, efcia, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 9703 9704 9705 9706 9707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ