X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Zjadłam trzy czekoladki Ferrero- takie w brązowych papierkach. Jakie pyszne! :-D
    Nie przepadam, wole te kokosowe :)

MartaDidi, Magdala, macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W takich sutuacjach to najczęsciej nie jest" ku pamięci" tylko po prostu nerwy puszczają...
    To tez.
    Chociaz u mnie bylo inaczej. Matka mi wtedy obiecala ze jak wrocimy to dostane. Dodatkowy dreszczyk emocji. Bardzo slowny czlowiek

Mega, MartaDidi, stara.krycha, Magdala, macduska, caffe, kkisia, efcia, ComeToMeBaby, ania.g, paszczakin, moremi, Bozia3, Reni lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Pytałam z ciekawości, bo pomyślałam, ze zarabia na tym i może coś robi dla dorosłych....... :)
    Na robieniu na drutach chyba sie nie da zarobic. Moja kumpela w PL z nerwow robi na drutach - co roku mam nowe zestawy komin + czapka. Ale jak kiedys policzyla ile by mnie musiala skasowac za robocizne, to niestety ale made in china jest nie do przebicia.

Magdala, macduska, caffe, kkisia, efcia, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Zjadłam trzy czekoladki Ferrero- takie w brązowych papierkach. Jakie pyszne! :-D
    Jakie to? Murzyn z tradzikiem? Ferrero rocher? :)

stara.krycha, Magdala, macduska, kkisia, efcia, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za kota? Makdusia <3 :-D

Matrix w starciu ze szmata mnie powalil. Brawo Marta. :-)

Podsumowujac. Podoba mi sie metoda krychy. Oraz ostrzeganie co zaraz nadtapi przy czym nie koniecznie musi nastepowac klap. Mozna ukarac inaczej. Odebrac tymczasowo cenna rzecz, zabronic czegos lub wyslac " do kata".

stara.krycha, macduska, kapturnica, kkisia, caffe, MartaDidi, efcia, Mega, ComeToMeBaby, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu! Co ja tu jeszcze robie???!!!!! Do domu won!

kkisia, efcia, Mega, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ej! Biscuitek! Ja tez potrafie wnerwiac! Pacz! To moj wczorajszy lunch:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/476e6b20f8a3.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1858e0177fc1.jpg

Mmmmmm, bardzo ciekawe ;)

efcia lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To tez.
    Chociaz u mnie bylo inaczej. Matka mi wtedy obiecala ze jak wrocimy to dostane. Dodatkowy dreszczyk emocji. Bardzo slowny czlowiek
    Jakby nie dotrzymala slowa to bys wiedziala ,ze mozna kombinowac a tak wiedzialas ze jak cos powie to umarl w butach.Ja od mamy nigdy nie dostalam. Zawsze moglam do niej rpzyjsc i powiedziec co sie dzieje.Mialam pelne zaufanie i wiedzialam ,ze pomoze.Roznie w zyciu bylo , robilam wiele glupot i wiele wyciagala mnie z opresji.

Magdala, caffe, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jakie to? Murzyn z tradzikiem? Ferrero rocher? :)

Ferrero rondnoir. Pyyycha!
    Razem z Ferrero rocher i Rafaello były!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 15:54

efcia, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga sprostowanie. Nie do kata tylko tam gdzie sie dwie sciany spotykaja. :-O

stara.krycha, macduska, kkisia, efcia, Mega, ComeToMeBaby, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Uwaga sprostowanie. Nie do kata tylko tam gdzie sie dwie sciany spotykaja. :-O
    Do konta znaczy! ;-)

stara.krycha, kkisia, Simba, efcia, Mega, Magdala, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja dostawalam sciera, a umialm jej unikac jak na MATRIXIE. Wyuczylam sie takiej gibkosci, ze moja matka plakala ze smiechu...
    To juz wiem, skad Twoje zamilowanie do sportu ;-)

kkisia, Simba, kapturnica, MartaDidi, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I do dzis to pamietasz...Czyli odbija sie na psychice dziecka w jakis sposob . Mysle ,ze jakbys dostala kare tez bys zrozumiala.. Izeby byla jasnosc kazdemu moga puscic czasem nerwy , jestesmy tylko ludzmi..Ale jak ktos przemoc uznaje za spoosob na wychowanie to mi jest zal tego dziecka .
    Bo skoro dopuszcza przemoc wobec dziecka to i dopuszczabicie psa czy kota bo cos zrobil.No i meza czy zone bo zdenerwowala. 8)
    Ale ja glownie pamietam to, ze zle zrobilam, a nie ze matka zle zrobila.
    Oczywiscie masz racje, ale uwazam, ze nie ma tez co demonizowac z tym biciem dzieci. Moj ojciec byl nie bity a katowany i nigdy mnie uderzyl wlasnie z tego powodu.

stara.krycha, macduska, kapturnica, efcia, ComeToMeBaby, kkisia, ania.g, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Za kota? Makdusia <3 :-D

Matrix w starciu ze szmata mnie powalil. Brawo Marta. :-)

Podsumowujac. Podoba mi sie metoda krychy. Oraz ostrzeganie co zaraz nadtapi przy czym nie koniecznie musi nastepowac klap. Mozna ukarac inaczej. Odebrac tymczasowo cenna rzecz, zabronic czegos lub wyslac " do kata".

U mnie bylo karne krzeselko XD Powaznie .Mial takie zielone plastikowe krzeslo i jak cos przeskrobal albo broil a proszenie i potem liczenie do 3 nie skutkowalo to po 3 mial kare na krzeselku.Oczywiscie poczatki byly zasmarkane i zaryczane bo bywalo ze rzucal sie jak gowno w przerebli..Ale konsekwentnie za kazdym razem musial siadac az do zmeczenia materialu , uspokojenia i rpzychodzenia by przeprosic..Pozniej juz na 2 lapal sie ,ze 3 grozi konsekwencjami w postaci karnego krzeselka obroconego w strone sciany 8)

stara.krycha, caffe, Magdala, efcia, ComeToMeBaby, kkisia, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ferrero rondnoir. Pyyycha!
    Razem z Ferrero rocher i Rafaello były!
    Koniec roku i juz nauczyciele lapowki dostajo ;)
    Smacznego. Jestes pewna ze zaden uczen nie ma do Ciebie pretensji? ;)

macduska, caffe, stara.krycha, kapturnica, Magdala, efcia, Mega, kkisia, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ale ja glownie pamietam to, ze zle zrobilam, a nie ze matka zle zrobila.
    Oczywiscie masz racje, ale uwazam, ze nie ma tez co demonizowac z tym biciem dzieci. Moj ojciec byl nie bity a katowany i nigdy mnie uderzyl wlasnie z tego powodu.

No widzisz moj starszy brat i ja tez.Mlodsze rodzenstwo na szczescie mniej bo mysmy umieli sie juz postawic .I dlatego nigdy nie uderzylam dziecka i nie zamierzam.Bo moj ojciec znecal sie nad nami przez wiele , wiele lat.A sznur , mlotek czy sprzaczka od pasa byla glownym wychowawca nas..Nie wspomne o zlamanej rece , nosie czy zebrach...Dlatego tak jestem na NIE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 15:59

caffe, stara.krycha, macduska, efcia, kkisia, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast pozytecznie spedzic czas na drzemce, wdaje sie w dyskusje o wychowaniu nie majac nawet widokow na wlasne dziecko. Ech, dobranoc w zwiazku z tym.

efcia, moremi, Reni lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Właśnie, a człowiek musi sam na nogach zapierdalać do sklepu :)

Simba, stara.krycha, macduska, kapturnica, efcia, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No widzisz moj starszy brat i ja tez.Mlodsze rodzenstwo na szczescie mniej bo mysmy umieli sie juz postawic .I dlatego nigdy nie uderzylam dziecka i nie zamierzam.Bo moj ojciec znecal sie nad nami przez wiele , wiele lat.A sznur , mlotek czy sprzaczka od pasa byla glownym wychowawca nas..Nie wspomne o zlamanej rece , nosie czy zebrach...Dlatego tak jestem na NIE
    Współczuję, nie wiem nawet co napisać

stara.krycha, kapturnica, macduska, efcia, kkisia, Arwena, paszczakin, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Smacznego. Jestes pewna ze zaden uczen nie ma do Ciebie pretensji? ;)

Jestem pewna! ;-)

To moje z Dnia Matki.

Łapówek nie dostaję, ewentualnie dowody wdzięcznosci! :-D
    "Moje" dzieci zawsze zdają!

stara.krycha, kapturnica, efcia, kkisia, Simba, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 9704 9705 9706 9707 9708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ