X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Bety ale macie kondyche do tego serduszkowania :-P
    takie moje przemyslenie Bety ma mnóstwo serduszek ja miałam dwa jedno 4 dni przed testem ovulacyjnym dodatnim ,drugie w dzien w którym test wyszedł pozytywny
    wiec to chyba nie ma reguły w tym trafianiu czyzby to był toto lotek :-)
    Ze tak to ujmę - lubię ten sporcik z męzusiem moim osobistym :P
    A dziś @ mnie po prostu zaskoczyła jak w czasach nastolatkowych , po prostu obudziłam się a tu jezioro ..... Próbowałam już chyba wszystkiego , zrobiłam już chyba wszystkie badania , nabrałam się masy różnych leków hormonalnych i DUPA :(

inessa, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu będziemy się kochać tylko od tyłu , będę robić świecę po robocie i się zobaczy

inessa, Jolka76, Reni, Mango, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam ja i moja @ .
    Pozdrawiam wszystkie

inessa, MoniaT, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    moniat :)))))))))))))))) gratulacje !!!!!!
    przyłączam się do gratulacji oby wszystko się udało.
    Dziś miałam spadek tem. i czekam na @ ,brzuch mnie strasznie boli.
    Inessko a może na czas jak jesteś w takim zawieszeniu to niech mąż dopisze Ciebie do swojego ubezpieczenia tzw -rodzinne , żebyś mogła do lekarza chodzić w razie czego.

inessa, promyk, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u ginki potwierdzić rozrost moich dwóch jaj z lewego jajnika (w prawym na poprzednim USG były dwa dużo mniejsze, więc bez szans.) No i organizmy nasze dziewuszki....to jedna wielka tajemnica...:) Wyobraźcie sobie, że....te dwa jaja dominujące z lewego - zupełnie się skurczyły, wchłonęły czy co tam się z nimi dzieje i ruszyły do przodu te zupełnie nieobiecujące z prawego...jaja jak berety :).
    Na dzień dzisiejszy - 14dc- mam dwa dominujące w prawym - 2,18cm i drugi 1,88 cm. Endometrium 1,74 cm. Ginka zachwycona - określiła, że mam "bardzo dobry warsztat" w tym cyklu i teraz zależy wszystko od żołnierzyków oraz od tego, czy te jajka u mnie będą w ogóle pękać...Ona niestety idzie na urlop, a ja wyjeżdżam do Zakopca, więc dopiero w 28 dc mogę zrobić USG stwierdzające, czy była na pewno owulacja (podobno to można sprawdzić do ostatniego dnia przed @).
    Intuicyjnie zaczęłam serduszkować wczoraj, a nie w niedzielę i zrobiłąm dobrze...bo owulka będzie chyba jutro wieczorem lub pojutrze. Mam powtórzyć zapylanie jutro rano no i oczekiwanie....jak zwykle najtrudniejszy czas....:)

Zapytałam ją o sodę..śmiała się i pytała z jakimi rewelacjami ja do niej jeszcze przyjdę...:) Powiedziała, ze jako lekarz nie może tego zalecać, ponieważ naukowo nie jest to dowiedzione, ale jeśli mnie takie zabawy cieszą - to mogę się płukać...to na pewno nie zaszkodzi...:)

Tyle...rozpisałam się na maksa...

gosia7122, inessa, anna maria, Jolka76, grosza, Mango, Viola, bliska77, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia no to super ,trzymam kciuki za owocne staranka...

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu już o tym myślimy ale dzięki :D
    Bozia3 super no to działąjcie ostro i wiesz,ze może uda się i beda bliźniaki :D :D :D powodzenia <3

gosia7122, Viola, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ? ?????????? nikogo nie ma? :(

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety mam mdłości i już sama nie wiem co zrobić i cały czas bekam nie wiem co mi się tak odbija

szczęśliwa 2 wrote:
    Hej dziewczyny witam z wyspy nudności ;-) masakra kiedy sie to skończy ???

czytam ,że sprzatacie, leczycie się nawet płukanki sodowe ida w ruch i dobrze każdy sposób dobry
    Monia gratulacje , obys nie miała mdłości :-)
    czekam na dalsze dobre wiadomości , czyli testy pozytywne :-)
    i fajne wieści po wizytach u lekarzy
    pozdrawiam Was wszystkie

inessa, caffe lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, pięknie, bardzo dobre wieści, nie mówiła nic o pregnylu?? , bo przy pęcherzyki 20mm można już podać, trzymam kciuki zeby sam pękł i za zielony koniec oczywiście ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 21:03

inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet, życzę Ci oby następny cykl był Twoim :-)

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Betybet, życzę Ci oby następny cykl był Twoim :-)
    Dzięki - oby tak było , ale nie ukrywam , że trochę się zawiodłam w tym miesiącu , bo i pregnyl i pozytywne hsg i moje "podroby" pracują na bardzo dobrych obrotach , armia u M w porządku - no więc co nie jest nie tak?

inessa, Mango, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Olena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam z urlopu. Wpadajcie do mnie w sobotę na wieczór kawalersko panieński. Gratuluje MoniaT. W czwartek idę do gina, już nie mogę się doczekać wizty, w końcu coś będzie się działo, cokolwiek mi powie przyjmę na klatę tylko niech coś się dzieje.

inessa, Mango, bliska77, caffe, samira lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena uważaj na słowa, bo wpadne TY wiesz,że mam blisko do Ciebie :D :P

Betybet bedzie dobrze a to,że się nie udało no szkoda ale wiem,zę teraz musi się udać :D

MoniaT ale mdłości to bardzo dobry objaw ciążowy choć nie bardzo fajny i dokuczliwy objaw,życzę aby taki nie był.

Mango, Bozia3, bliska77, caffe, MoniaT, samira lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Dzięki - oby tak było , ale nie ukrywam , że trochę się zawiodłam w tym miesiącu , bo i pregnyl i pozytywne hsg i moje "podroby" pracują na bardzo dobrych obrotach , armia u M w porządku - no więc co nie jest nie tak?
    Wszystko jest w porządku oprócz tego, że jak się bardzo chce to nie wychodzi ;) Gdzieś czytałam, że zdrowa para w każdym cyklu ma tylko 20% szans na poczęcie, więc musisz być bardziej cierpliwa - chociaż ja też do tych cierpliwych nie należę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 21:46

Bozia3, bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, pięknie, bardzo dobre wieści, nie mówiła nic o pregnylu?? , bo przy pęcherzyki 20mm można już podać, trzymam kciuki zeby sam pękł i za zielony koniec oczywiście ;-)
    Powiedziała, że sprawdzimy ten cykl naturalnie....dlatego muszę jeszcze raz się zmonitorować, żeby sprawdzić, czy była owulka....ale niestety ona i ja urlop, więc dopiero sprawdzę za dwa tygodnie...Jeśli się okaże, że jajca nie pękają, to wtedy w przyszłym cyklu pregnyl....

Mango, caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena nie kuś losu..bo jak wpadniemy tam wszystkie....to cienko to widzę...:)

bliska77, caffe, inessa, MoniaT, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Caffe? Miała być u gina i cisza....

caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    wiem, że powiem rzecz oczywistą ale para całkowicie zdrowa i zdolna do "naturalnego rozrodu" zachodzi w ciążę średnio w 4 tym cyklu i te dane dotyczą par w tzw wieku rozrodczym, także nie martw się, biorąc pod uwagę, że u Was jest wszystko ok, myślę, że to kwestia najbliższych 2,3 cykli :-)

caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Wszystko jest w porządku oprócz tego, że jak się bardzo chce to nie wychodzi ;) Gdzieś czytałam, że zdrowa para w każdym cyklu ma tylko 20% szans na poczęcie, więc musisz być bardziej cierpliwa - chociaż ja też do tych cierpliwych nie należę ;)
    powtórzyłam Cię ale mam nadzieję, że utwierdziłyśmy tylko Betybet że nie ma czym się martwić ;-)

caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ