X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Jak byłam w ciąży pozamacicznej to wiadomo wyboru lekarza jadąc do szpitala nie miałam , więc usuwał mi ciążę wraz z jajowodem lekarz , który akurat był na zmianie ( fi.t) laparoskopowo , na następny dzień taką obolałą dosłownie olał - wykonał co miał wykonać i cześć, ponaciskał brzuch a ja odruchowo palnęłam go po łapach , nie wiem może przez to powiedział mi , że żeby zajść w ciążę powinnam schudnąć ( mam 160 cm wzrostu i ważę przy tym 62 kg - nie uważam żeby to była tragedia) , jak poszedł mój M do niego to mówił że przydałby się zrobić hsg , za skierowanie zapłacił wtedy (3 lata temu) 70 zł . Zabieg miałam trzy razy przesunięty z powodu bakterii ziarniaka , jakieś pół roku chyba leczyłam to dziadostwo , dopiero jak poszłam prywatnie to w pierwszej kolejności miałam zrobiony antybiogram , a w następnym miesiącu histeroskopię i hsg , trzy lata temu byłabym w tej "lepszej" grupie , a hsg i histeroskopię zrobiono mi w sumie miesiąc przed 40 stką. Nie zawsze jest wiadomo z której strony i do kogo się udać. A że jestem zdesperowana troszkę to nawet sodą się naszprycowałam i dupa z tego
    No to "trochę" przeszłaś. Jak to w życiu, jak nie urok, to sraczka :P

Betybet, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe a jakie miałaś cykle przed poronieniem? Też takie długie?

caffe, Betybet, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nawet jeśli nie będzie szans na owulkę do niedzieli - to przynajmniej sprawdzisz na USG czy jajo rośnie jakoś...więc wyluzuj, bo naprawdę to wygląda ok :)
    Jeszcze trochę to będę się czuła jak prostytutka, bo coraz częściej nogi rozkładam obcym facetom... :P

Betybet, inessa, grosza, bliska77, Reni, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dokładnie, także Caffe, głowa do góry i nie martw się na zapas
    Zaraz mi przejdzie, chciałam to z siebie jakoś wyrzucić :)

Dzięki za "wysłuchanie" i wsparcie <3 :)

Betybet, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jeszcze trochę to będę się czuła jak prostytutka, bo coraz częściej nogi rozkładam obcym facetom... :P
    oj...no wiesz...i okna myjesz w stringach...i takie tam....;). A pomyśl sobie o Reni - ona to dodatkowo ma wibracje przy USG - bo się zapisała do geriatrii....:)

caffe, Betybet, inessa, bliska77, Reni, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe a jakie miałaś cykle przed poronieniem? Też takie długie?
    Na antykoncepcji jechałam od kilku lat :P nie wiem więc.

Ale jak pamiętam, gdy anty nie brałam, to miałam takie chyba 36 dniowe, bo wtedy nie przykładałam wagi do tego zeby je liczyć bo mi nie było to potrzebne. Ale na pewno nie były krótsze, ani dłuższe. Raz się jakoś tak zdarzyło, że mi się coś popieprzyło, to lekarz mi znowu anty walnął, @ się pojawiła i tak sobie na tym jechałam...

Betybet, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    oj...no wiesz...i okna myjesz w stringach...i takie tam....;). A pomyśl sobie o Reni - ona to dodatkowo ma wibracje przy USG - bo się zapisała do geriatrii....:)
    ona to przynajmniej wie za co płaci :P :P :P

Betybet, inessa, bliska77, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    :D chyba , jak większość PAŃ KTÓRYM ZALEŻY - w sumie osobiście nie nawidzę facetów ginekologów , ale w Rzeszowie nie znalazłam żadnej "fachowczyni" od spraw niepłodności wtórnej

inessa, caffe, Mango lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ja dupka dostałam kilka lat temu na wyregulowanie @ i cyklu bo i się na jakiś czas wydłużył. Ja go również brałam od 16 dc i wiesz wyregulował mi się cykl wrócił do 28 dni a akres stał się normalny w miare.
    Dupka też siępodaje aby wrazie ciaży utrzymać ją.
    A u Ciebie przy długich cyklach moze sie dopiero wytworzyć jajeczko dominujace i dlatego powinniście niestety lub stety zalezy jak kto woli częściej serduszkować chociaż co dwa dni.
    Trzymam kciuki i powodzenia.

Wiecie ale troche zazdroszcze Wam tego,ze macie jakieś leki,badania ja wiem już,że u mnie nie ma żadnej możliwości leczenia musiałabym chyba sprawić aby mój organizmtak się nie bronił ale to niemozliwe :(
    WYbaczcie,ze to napisałam bo wiem,ze Wasze starania równo sa trudne a nawet bardzo trudne ale jakos tak musiałam się wygadać :(
    Dobrej nocki Wam kochane życzę :)

Betybet, caffe, grosza, bliska77, MoniaT, Mango, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 22:51

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    :D chyba , jak większość PAŃ KTÓRYM ZALEŻY - w sumie osobiście nie nawidzę facetów ginekologów , ale w Rzeszowie nie znalazłam żadnej "fachowczyni" od spraw niepłodności wtórnej
    Nie dość, że nogi rozkładasz to jeszcze dopłacasz do interesu :P Ja jakoś tak bardziej w stronę facetów :P nie spotkałam się z dobrą gin kobietą :)

inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe ja dupka dostałam kilka lat temu na wyregulowanie @ i cyklu bo i się na jakiś czas wydłużył. Ja go również brałam od 16 dc i wiesz wyregulował mi się cykl wrócił do 28 dni a akres stał się normalny w miare.
    Dupka też siępodaje aby wrazie ciaży utrzymać ją.
    A u Ciebie przy długich cyklach moze sie dopiero wytworzyć jajeczko dominujace i dlatego powinniście niestety lub stety zalezy jak kto woli częściej serduszkować chociaż co dwa dni.
    Trzymam kciuki i powodzenia.

Wiecie ale troche zazdroszcze Wam tego,ze macie jakieś leki,badania ja wiem już,że u mnie nie ma żadnej możliwości leczenia musiałabym chyba sprawić aby mój organizmtak się nie bronił ale to niemozliwe :(
    WYbaczcie,ze to napisałam bo wiem,ze Wasze starania równo sa trudne a nawet bardzo trudne ale jakos tak musiałam się wygadać :(
    Dobrej nocki Wam kochane życzę :)
    Inessa, bardzo Ci współczuję, ale w duchu kibicuję, ze wydarzy się cud i spełnią się Twoje pragnienia i marzenia <3

A co do mnie, to będę się stosowała do tego co mi gin zaleci, bo wyjścia nie mam. A ewentualne starania to już jest inna kwestia. Teraz się muszę wyregulować :P

inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska szukaj jeszcze sposobu na siebie - może coś się uda znaleść - jakieś rozwiązanie....

caffe, inessa, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie dość, że nogi rozkładasz to jeszcze dopłacasz do interesu :P Ja jakoś tak bardziej w stronę facetów :P nie spotkałam się z dobrą gin kobietą :)
    A ja zupełnie nie mam z tym problemu i wisi mi to kompletnie czy facet czy kobitka...miewałam różne doświadczenia i wiem, że to zupełnie nie zależy od płci....

caffe, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Inesska szukaj jeszcze sposobu na siebie - może coś się uda znaleść - jakieś rozwiązanie....
    Też w to wierzę, że znajdzie się ktoś, kto Ci Inessa pomoże.

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja zupełnie nie mam z tym problemu i wisi mi to kompletnie czy facet czy kobitka...miewałam różne doświadczenia i wiem, że to zupełnie nie zależy od płci....
    Pewnie tak, fachowiec to fachowiec :)

Ja w życiu byłam 2 lub 3 razy u gin kobiety, gdy zaszłam w ciążę. Ale potem już do niej nie wróciłam.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam bo męzuś wraca z próby muszę go ładnie przywitać <papa>

inessa, grosza, bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT jeszcze raz serdecznie gratuluję! Ja też w cyklu majowym zaszłam w ciąże no ale się nie udało . Teraz w sierpniowym będę się starać - w długiej drodze do domu. Od pierwszego dnia cyklu przyjmuję femostan - zobaczymy jak zadziała. Może dlatego, że jesteśmy z tego samego dnia i miesiąca i na pewno jest między nami duże podobieństwo, uda mi się pójść Twoim śladem w tym miesiącu. Byłoby cudownie.

Dziewczyny ostatnio mało zaglądałam, mam spore zaległości w newsach forumowych, ale zjawię się może po 10 sierpnia.
    Pozdrawiam Was, trzymam kciuki za dorodne jajka, zdrowe i szybkie kijanki i śliską, prostą drogę do celu.
    MoniaT wrote:
    Polarmisiu pamiec mam do du.... Wiedziałam że ktoś bbędzie ze mną obchodzi urodziny ale nie bardzo wiedziałam ktora

grosza, bliska77, MoniaT, anna maria, Reni, Lucky, caffe, Mango, inessa, anek42, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki!
    czy u Was też takie słońce za oknem?

bliska77, anna maria, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimo wielu doświadczeń i niby grubej skóry, wpadłam wczoraj w dół nad doły i leczyłam się czerwonym pół-słodkim
    trochę mi lepiej, ale .......tak bardzo chciałabym miec te mdłości i odpuścić jakikolwiek sex 'bo trzeba' :( i przestać brać te leki i liczyć dni
    :(
    no nie ja pierwsza, nie ostatnia

bliska77, Olena, anna maria, caffe, Mango, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ