35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Gdzie Caffe? Miała być u gina i cisza....
A u mnie... Jakieś jaja są, brak dominującego, a powinno już jakies wielkości ok 15 mm być, zdaniem gina, mając na uwadze też to, że moje cykle są długie.
Za tydzień w środę usg, a od tej niedzieli mam brać dupka 2 razy dziennie przez 10 dni (bez względu na to czy dostanę @ czy nie). Zastanawia mnie fakt, po co to usg ma być, ale skoro ma być, to niech będzie.
Potem pewnie czekamy na wyniki i co dalej to nie wiem. Popłakałam się, bo kurcze ja zawsze we wszystkim mam schody.
Tak sobie myślę, jak to wszystko będzie potem wyglądało. Będę brała hormony i ok, cykle się unormują. A jak przestanę brać to powtórka z rozrywki? Przecież całe życie na hormonach jechała nie będę chyba?bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Wróciłam właśnie.
A u mnie... Jakieś jaja są, brak dominującego, a powinno już jakies wielkości ok 15 mm być, zdaniem gina, mając na uwadze też to, że moje cykle są długie.
Za tydzień w środę usg, a od tej niedzieli mam brać dupka 2 razy dziennie przez 10 dni (bez względu na to czy dostanę @ czy nie). Zastanawia mnie fakt, po co to usg ma być, ale skoro ma być, to niech będzie.
Potem pewnie czekamy na wyniki i co dalej to nie wiem. Popłakałam się, bo kurcze ja zawsze we wszystkim mam schody.
Tak sobie myślę, jak to wszystko będzie potem wyglądało. Będę brała hormony i ok, cykle się unormują. A jak przestanę brać to powtórka z rozrywki? Przecież całe życie na hormonach jechała nie będę chyba?
nie martw sie naprawdę, mnie po dzisiejszej wizycie u endo odechciało sie wszystkiego, nawet pisania na ten temat.
Caffe uda sięWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 22:10
caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:Caffe, usg za tydzień najprawdopodobniej po to, by sprawdzić czy np niepęknięty pęcherzyk się wchłonął czy jednak może pękł, ja przy stymulacji CLO 2tabl x dziennie, w 13 dc pęcherzyk miałam jeden jedyny o wielkości 7mm.........
nie martw sie naprawdę, mnie po dzisiejszej wizycie u endo odechciało sie wszystkiego, nawet pisania na ten temat.
Caffe uda się
Nie byłam zaskoczona tym co powiedział, bo jakoś podświadomie byłam na to przygotowana. Ale po prostu jest przykro, że to wszystko jest takie popieprzone i trzeba się będzie i natrudzić i wydać sporo kasy żeby może się jakoś poukładało.
Ja nie liczę na żadne pęknięte pęcherzyki, bardziej zastanawia mnie to, że skoro mam brać dupka, to znaczy, że zmierzamy do @, więc co będzie chciał zobaczyć podczas zażywania? Może te moje dywagacje są głupie, ale nie znam się na tym i nie przechodziłam jeszcze przez coś takiego.
W sumie to jestem trochę zła na niego. Bo po poronieniu pytałam czy powinnam sobie zrobić badanie hormonów, to powiedział, ze nie. A było je zrobić załóżmy w drugim bądź trzecim cyklu, to sprawa byłaby jasna od początku - mówiłam mu, że mi się wszystko wydłuża, a nie teraz jak już jest powalone wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 22:19
bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:kurcze, szkoda, że mieszkamy od siebie tak daleko dziewczyny, serio, wspólny "lament" przy winku pewnie oczyściłby niejedną utrapioną forumową duszyczkę
Caffe - a w jakim celu dupek tak wcześnie?caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Tak to prawda...ale i tak dobrze, że jest to forum...zawsze na bieżąco można z siebie to wyrzucić...
Caffe - a w jakim celu dupek tak wcześnie?
Żeby wywołać @ ? chyba... no bo po co innego to nie wiem? też byłam zaskoczona, że od 16 dcbliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
Caffe Ty przestan sie zamartwiac co bedzie pozniej. Narazie stosuj sie do zalecen lekarza a zobaczysz ze wszystko sie unormuje i bedzie dobrze. Hormonow nie bedziesz musiala brac do konca zycia, bo napewno nie beda Ci potrzebne. Glowa do gory, i cierpliwosci zycze. MoniaT OGROMNIE GRATULUJE!!! Ciesze sie Twoim szczesciem. A na mdlosci sprobuj rano pic korzen imbiru zalany wrzatkiem. Mi troche pomagal. Bozia3 a TY ruszaj i dzialaj bo cos czuje ze to naprawde teraz jest Twoj czas. Chcialabym Ci niebawem pogratulowac. Pozdrawiam WAS goraco i trzymam kciuki za kazda z Was.
caffe, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
Czy to możliwe, że jeśli u mnie, przy założeniu, że cykle mam 36 dniowe, a teoretyczny termin owu wypada w niedzielę za tydzień, to pęcherzyk powinien mieć już 15 mm? Mnie się to jakoś nie widzi, ale nie doczekam żeby się dowiedzieć bo dupka mam brać
bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
No bo od 16 dc zażywa się zwykle w celu wspomożenia ciałka żółtego, które się tworzy po owulce...WIesz co - na mój chłopski rozum, to on liczy na to, że jednak jakiś dominujący jeszcze się rozkręci....i dlatego chce to zobaczyć na USG....czy miałaś owulkę i na wszelki wypadek dupek...Może to nie jest głupi pomysł, bo będziesz mieć pewność, czy jest owulka, czy jednak na pewno nie...A skoro byłaś w ciąży, to znaczy, że miewasz owulacyjne cykle....
Głowa do góry..to dopiero początek latania na USGcaffe, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:No bo od 16 dc zażywa się zwykle w celu wspomożenia ciałka żółtego, które się tworzy po owulce...WIesz co - na mój chłopski rozum, to on liczy na to, że jednak jakiś dominujący jeszcze się rozkręci....i dlatego chce to zobaczyć na USG....czy miałaś owulkę i na wszelki wypadek dupek...Może to nie jest głupi pomysł, bo będziesz mieć pewność, czy jest owulka, czy jednak na pewno nie...A skoro byłaś w ciąży, to znaczy, że miewasz owulacyjne cykle....
Głowa do góry..to dopiero początek latania na USG
Tak jak wcześniej pisałam, nie ma szans u mnie na owu do niedzieli, nawet przy sprzyjających warunkach, bo ja mam długie cykle po prostu i nawet gdyby miała być, to nie zdąży w tym czasie się pojawićbliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
caffe - to nie tak, że masz brać dupka na wywołąnie @. Masz brać go od 16dc, bo tak standardowo się go bierze po owulce...więc spoko - według mnie gin nie skazał tego cyklu na porażkę...a w 11 dc możesz jeszcze nie mieć jaja w takich rozmiarach. Ja mam cykle 29 dniowe i w 9 dc miałam pęcherzyk 1 centymetrowy. Wprawdzie urósł stymulowany, ale to różnie bywa....więc pójdziesz na USG i zobaczysz czy była owulka...Według mnie gin postąpił słusznie..
caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Dzięki Aga
Nie byłam zaskoczona tym co powiedział, bo jakoś podświadomie byłam na to przygotowana. Ale po prostu jest przykro, że to wszystko jest takie popieprzone i trzeba się będzie i natrudzić i wydać sporo kasy żeby może się jakoś poukładało.
Ja nie liczę na żadne pęknięte pęcherzyki, bardziej zastanawia mnie to, że skoro mam brać dupka, to znaczy, że zmierzamy do @, więc co będzie chciał zobaczyć podczas zażywania? Może te moje dywagacje są głupie, ale nie znam się na tym i nie przechodziłam jeszcze przez coś takiego.
W sumie to jestem trochę zła na niego. Bo po poronieniu pytałam czy powinnam sobie zrobić badanie hormonów, to powiedział, ze nie. A było je zrobić załóżmy w drugim bądź trzecim cyklu, to sprawa byłaby jasna od początku - mówiłam mu, że mi się wszystko wydłuża, a nie teraz jak już jest powalone wszystko.
Caffe, rozumiem Cię doskonale, myślę że badania hormonalne powinny być wyjściową..ale było minęło, nie ma do czego wracać, jeśli chodzi o kasę, to nam można powiedzieć zaczyna brakować funduszy.....
Caffe, bądź dobrej myśli
ja spadam coby nie zasmęcać, jutro będzie lepiej
Dziewczyny jesteśmy twarde niecaffe lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:
W sumie to jestem trochę zła na niego. Bo po poronieniu pytałam czy powinnam sobie zrobić badanie hormonów, to powiedział, ze nie. A było je zrobić załóżmy w drugim bądź trzecim cyklu, to sprawa byłaby jasna od początku - mówiłam mu, że mi się wszystko wydłuża, a nie teraz jak już jest powalone wszystko.
bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość
-
anek42 wrote:Caffe Ty przestan sie zamartwiac co bedzie pozniej. Narazie stosuj sie do zalecen lekarza a zobaczysz ze wszystko sie unormuje i bedzie dobrze. Hormonow nie bedziesz musiala brac do konca zycia, bo napewno nie beda Ci potrzebne. Glowa do gory, i cierpliwosci zycze. MoniaT OGROMNIE GRATULUJE!!! Ciesze sie Twoim szczesciem. A na mdlosci sprobuj rano pic korzen imbiru zalany wrzatkiem. Mi troche pomagal. Bozia3 a TY ruszaj i dzialaj bo cos czuje ze to naprawde teraz jest Twoj czas. Chcialabym Ci niebawem pogratulowac. Pozdrawiam WAS goraco i trzymam kciuki za kazda z Was.
bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Wiesz, a mnie się wydaje, ze póki nie mam badań i jego zdaniem nie dzieje się to co powinno się dziać, to daje mi dupka żeby wszystko przyspieszyć i zakończyć ten cykl. Potem pewnie będą jeszcze inne hormony, w zależności od tego co pokażą badania.
Tak jak wcześniej pisałam, nie ma szans u mnie na owu do niedzieli, nawet przy sprzyjających warunkach, bo ja mam długie cykle po prostu i nawet gdyby miała być, to nie zdąży w tym czasie się pojawić
Nawet jeśli nie będzie szans na owulkę do niedzieli - to przynajmniej sprawdzisz na USG czy jajo rośnie jakoś...więc wyluzuj, bo naprawdę to wygląda okbliska77, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Nawet jeśli nie będzie szans na owulkę do niedzieli - to przynajmniej sprawdzisz na USG czy jajo rośnie jakoś...więc wyluzuj, bo naprawdę to wygląda ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 22:33
caffe lubi tę wiadomość
-
anek42 wrote:Caffe Ty przestan sie zamartwiac co bedzie pozniej. Narazie stosuj sie do zalecen lekarza a zobaczysz ze wszystko sie unormuje i bedzie dobrze. Hormonow nie bedziesz musiala brac do konca zycia, bo napewno nie beda Ci potrzebne. Glowa do gory, i cierpliwosci zycze. MoniaT OGROMNIE GRATULUJE!!! Ciesze sie Twoim szczesciem. A na mdlosci sprobuj rano pic korzen imbiru zalany wrzatkiem. Mi troche pomagal. Bozia3 a TY ruszaj i dzialaj bo cos czuje ze to naprawde teraz jest Twoj czas. Chcialabym Ci niebawem pogratulowac. Pozdrawiam WAS goraco i trzymam kciuki za kazda z Was.
Powiedziała, że dziś przerwa...żeby się żołnierze odrodzili i mamy działać jutro rano, a potem w czwartek wieczór, a potem już rekreacyjnie...
bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:caffe - to nie tak, że masz brać dupka na wywołąnie @. Masz brać go od 16dc, bo tak standardowo się go bierze po owulce...więc spoko - według mnie gin nie skazał tego cyklu na porażkę...a w 11 dc możesz jeszcze nie mieć jaja w takich rozmiarach. Ja mam cykle 29 dniowe i w 9 dc miałam pęcherzyk 1 centymetrowy. Wprawdzie urósł stymulowany, ale to różnie bywa....więc pójdziesz na USG i zobaczysz czy była owulka...Według mnie gin postąpił słusznie..
a owu u mnie powinna być gdzieś w 23 dc, więc w 16 to dupek tylko na @, bo tak jakoś to powiedział,że po nim powinnam dostać @.
bliska77, Betybet, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość