X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe???????

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Gdzie Caffe? Miała być u gina i cisza....
    Wróciłam właśnie.

A u mnie... Jakieś jaja są, brak dominującego, a powinno już jakies wielkości ok 15 mm być, zdaniem gina, mając na uwadze też to, że moje cykle są długie.

Za tydzień w środę usg, a od tej niedzieli mam brać dupka 2 razy dziennie przez 10 dni (bez względu na to czy dostanę @ czy nie). Zastanawia mnie fakt, po co to usg ma być, ale skoro ma być, to niech będzie.

Potem pewnie czekamy na wyniki i co dalej to nie wiem. Popłakałam się, bo kurcze ja zawsze we wszystkim mam schody.

Tak sobie myślę, jak to wszystko będzie potem wyglądało. Będę brała hormony i ok, cykle się unormują. A jak przestanę brać to powtórka z rozrywki? Przecież całe życie na hormonach jechała nie będę chyba?

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wróciłam właśnie.

A u mnie... Jakieś jaja są, brak dominującego, a powinno już jakies wielkości ok 15 mm być, zdaniem gina, mając na uwadze też to, że moje cykle są długie.

Za tydzień w środę usg, a od tej niedzieli mam brać dupka 2 razy dziennie przez 10 dni (bez względu na to czy dostanę @ czy nie). Zastanawia mnie fakt, po co to usg ma być, ale skoro ma być, to niech będzie.

Potem pewnie czekamy na wyniki i co dalej to nie wiem. Popłakałam się, bo kurcze ja zawsze we wszystkim mam schody.

Tak sobie myślę, jak to wszystko będzie potem wyglądało. Będę brała hormony i ok, cykle się unormują. A jak przestanę brać to powtórka z rozrywki? Przecież całe życie na hormonach jechała nie będę chyba?
    Caffe, usg za tydzień najprawdopodobniej po to, by sprawdzić czy np niepęknięty pęcherzyk się wchłonął czy jednak może pękł, ja przy stymulacji CLO 2tabl x dziennie, w 13 dc pęcherzyk miałam jeden jedyny o wielkości 7mm.........
    nie martw sie naprawdę, mnie po dzisiejszej wizycie u endo odechciało sie wszystkiego, nawet pisania na ten temat.
    Caffe uda się ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 22:10

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, szkoda, że mieszkamy od siebie tak daleko dziewczyny, serio, wspólny "lament" przy winku pewnie oczyściłby niejedną utrapioną forumową duszyczkę

Bozia3, caffe, inessa, MoniaT, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, usg za tydzień najprawdopodobniej po to, by sprawdzić czy np niepęknięty pęcherzyk się wchłonął czy jednak może pękł, ja przy stymulacji CLO 2tabl x dziennie, w 13 dc pęcherzyk miałam jeden jedyny o wielkości 7mm.........
    nie martw sie naprawdę, mnie po dzisiejszej wizycie u endo odechciało sie wszystkiego, nawet pisania na ten temat.
    Caffe uda się ;-)
    Dzięki Aga <3

Nie byłam zaskoczona tym co powiedział, bo jakoś podświadomie byłam na to przygotowana. Ale po prostu jest przykro, że to wszystko jest takie popieprzone i trzeba się będzie i natrudzić i wydać sporo kasy żeby może się jakoś poukładało.

Ja nie liczę na żadne pęknięte pęcherzyki, bardziej zastanawia mnie to, że skoro mam brać dupka, to znaczy, że zmierzamy do @, więc co będzie chciał zobaczyć podczas zażywania? Może te moje dywagacje są głupie, ale nie znam się na tym i nie przechodziłam jeszcze przez coś takiego.

W sumie to jestem trochę zła na niego. Bo po poronieniu pytałam czy powinnam sobie zrobić badanie hormonów, to powiedział, ze nie. A było je zrobić załóżmy w drugim bądź trzecim cyklu, to sprawa byłaby jasna od początku - mówiłam mu, że mi się wszystko wydłuża, a nie teraz jak już jest powalone wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 22:19

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    kurcze, szkoda, że mieszkamy od siebie tak daleko dziewczyny, serio, wspólny "lament" przy winku pewnie oczyściłby niejedną utrapioną forumową duszyczkę
    jestem za!

caffe, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Tak to prawda...ale i tak dobrze, że jest to forum...zawsze na bieżąco można z siebie to wyrzucić...

Caffe - a w jakim celu dupek tak wcześnie?

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak to prawda...ale i tak dobrze, że jest to forum...zawsze na bieżąco można z siebie to wyrzucić...

Caffe - a w jakim celu dupek tak wcześnie?

Żeby wywołać @ ? chyba... no bo po co innego to nie wiem? też byłam zaskoczona, że od 16 dc

• anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe Ty przestan sie zamartwiac co bedzie pozniej. Narazie stosuj sie do zalecen lekarza a zobaczysz ze wszystko sie unormuje i bedzie dobrze. Hormonow nie bedziesz musiala brac do konca zycia, bo napewno nie beda Ci potrzebne. Glowa do gory, i cierpliwosci zycze. MoniaT OGROMNIE GRATULUJE!!! Ciesze sie Twoim szczesciem. A na mdlosci sprobuj rano pic korzen imbiru zalany wrzatkiem. Mi troche pomagal. Bozia3 a TY ruszaj i dzialaj bo cos czuje ze to naprawde teraz jest Twoj czas. Chcialabym Ci niebawem pogratulowac. Pozdrawiam WAS goraco i trzymam kciuki za kazda z Was.

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe, że jeśli u mnie, przy założeniu, że cykle mam 36 dniowe, a teoretyczny termin owu wypada w niedzielę za tydzień, to pęcherzyk powinien mieć już 15 mm? Mnie się to jakoś nie widzi, ale nie doczekam żeby się dowiedzieć bo dupka mam brać o.O

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo od 16 dc zażywa się zwykle w celu wspomożenia ciałka żółtego, które się tworzy po owulce...WIesz co - na mój chłopski rozum, to on liczy na to, że jednak jakiś dominujący jeszcze się rozkręci....i dlatego chce to zobaczyć na USG....czy miałaś owulkę i na wszelki wypadek dupek...Może to nie jest głupi pomysł, bo będziesz mieć pewność, czy jest owulka, czy jednak na pewno nie...A skoro byłaś w ciąży, to znaczy, że miewasz owulacyjne cykle....
    Głowa do góry..to dopiero początek latania na USG :)

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No bo od 16 dc zażywa się zwykle w celu wspomożenia ciałka żółtego, które się tworzy po owulce...WIesz co - na mój chłopski rozum, to on liczy na to, że jednak jakiś dominujący jeszcze się rozkręci....i dlatego chce to zobaczyć na USG....czy miałaś owulkę i na wszelki wypadek dupek...Może to nie jest głupi pomysł, bo będziesz mieć pewność, czy jest owulka, czy jednak na pewno nie...A skoro byłaś w ciąży, to znaczy, że miewasz owulacyjne cykle....
    Głowa do góry..to dopiero początek latania na USG :)
    Wiesz, a mnie się wydaje, ze póki nie mam badań i jego zdaniem nie dzieje się to co powinno się dziać, to daje mi dupka żeby wszystko przyspieszyć i zakończyć ten cykl. Potem pewnie będą jeszcze inne hormony, w zależności od tego co pokażą badania.

Tak jak wcześniej pisałam, nie ma szans u mnie na owu do niedzieli, nawet przy sprzyjających warunkach, bo ja mam długie cykle po prostu i nawet gdyby miała być, to nie zdąży w tym czasie się pojawić :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - to nie tak, że masz brać dupka na wywołąnie @. Masz brać go od 16dc, bo tak standardowo się go bierze po owulce...więc spoko - według mnie gin nie skazał tego cyklu na porażkę...a w 11 dc możesz jeszcze nie mieć jaja w takich rozmiarach. Ja mam cykle 29 dniowe i w 9 dc miałam pęcherzyk 1 centymetrowy. Wprawdzie urósł stymulowany, ale to różnie bywa....więc pójdziesz na USG i zobaczysz czy była owulka...Według mnie gin postąpił słusznie..

caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dzięki Aga <3

Nie byłam zaskoczona tym co powiedział, bo jakoś podświadomie byłam na to przygotowana. Ale po prostu jest przykro, że to wszystko jest takie popieprzone i trzeba się będzie i natrudzić i wydać sporo kasy żeby może się jakoś poukładało.

Ja nie liczę na żadne pęknięte pęcherzyki, bardziej zastanawia mnie to, że skoro mam brać dupka, to znaczy, że zmierzamy do @, więc co będzie chciał zobaczyć podczas zażywania? Może te moje dywagacje są głupie, ale nie znam się na tym i nie przechodziłam jeszcze przez coś takiego.

W sumie to jestem trochę zła na niego. Bo po poronieniu pytałam czy powinnam sobie zrobić badanie hormonów, to powiedział, ze nie. A było je zrobić załóżmy w drugim bądź trzecim cyklu, to sprawa byłaby jasna od początku - mówiłam mu, że mi się wszystko wydłuża, a nie teraz jak już jest powalone wszystko.

Caffe, rozumiem Cię doskonale, myślę że badania hormonalne powinny być wyjściową..ale było minęło, nie ma do czego wracać, jeśli chodzi o kasę, to nam można powiedzieć zaczyna brakować funduszy.....
    Caffe, bądź dobrej myśli
    ja spadam coby nie zasmęcać, jutro będzie lepiej :-)
    Dziewczyny jesteśmy twarde nie ;-)

caffe lubi tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Jak byłam w ciąży pozamacicznej to wiadomo wyboru lekarza jadąc do szpitala nie miałam , więc usuwał mi ciążę wraz z jajowodem lekarz , który akurat był na zmianie ( fi.t) laparoskopowo , na następny dzień taką obolałą dosłownie olał - wykonał co miał wykonać i cześć, ponaciskał brzuch a ja odruchowo palnęłam go po łapach , nie wiem może przez to powiedział mi , że żeby zajść w ciążę powinnam schudnąć ( mam 160 cm wzrostu i ważę przy tym 62 kg - nie uważam żeby to była tragedia) , jak poszedł mój M do niego to mówił że przydałby się zrobić hsg , za skierowanie zapłacił wtedy (3 lata temu) 70 zł . Zabieg miałam trzy razy przesunięty z powodu bakterii ziarniaka , jakieś pół roku chyba leczyłam to dziadostwo , dopiero jak poszłam prywatnie to w pierwszej kolejności miałam zrobiony antybiogram , a w następnym miesiącu histeroskopię i hsg , trzy lata temu byłabym w tej "lepszej" grupie , a hsg i histeroskopię zrobiono mi w sumie miesiąc przed 40 stką. Nie zawsze jest wiadomo z której strony i do kogo się udać. A że jestem zdesperowana troszkę to nawet sodą się naszprycowałam i dupa z tego

bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anek42 wrote:
    Caffe Ty przestan sie zamartwiac co bedzie pozniej. Narazie stosuj sie do zalecen lekarza a zobaczysz ze wszystko sie unormuje i bedzie dobrze. Hormonow nie bedziesz musiala brac do konca zycia, bo napewno nie beda Ci potrzebne. Glowa do gory, i cierpliwosci zycze. MoniaT OGROMNIE GRATULUJE!!! Ciesze sie Twoim szczesciem. A na mdlosci sprobuj rano pic korzen imbiru zalany wrzatkiem. Mi troche pomagal. Bozia3 a TY ruszaj i dzialaj bo cos czuje ze to naprawde teraz jest Twoj czas. Chcialabym Ci niebawem pogratulowac. Pozdrawiam WAS goraco i trzymam kciuki za kazda z Was.
    Stosuję się, nic nie robię na własną rękę przecież, a pogadać i pożalić się mogę chyba?

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wiesz, a mnie się wydaje, ze póki nie mam badań i jego zdaniem nie dzieje się to co powinno się dziać, to daje mi dupka żeby wszystko przyspieszyć i zakończyć ten cykl. Potem pewnie będą jeszcze inne hormony, w zależności od tego co pokażą badania.

Tak jak wcześniej pisałam, nie ma szans u mnie na owu do niedzieli, nawet przy sprzyjających warunkach, bo ja mam długie cykle po prostu i nawet gdyby miała być, to nie zdąży w tym czasie się pojawić :)

Nawet jeśli nie będzie szans na owulkę do niedzieli - to przynajmniej sprawdzisz na USG czy jajo rośnie jakoś...więc wyluzuj, bo naprawdę to wygląda ok :)

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nawet jeśli nie będzie szans na owulkę do niedzieli - to przynajmniej sprawdzisz na USG czy jajo rośnie jakoś...więc wyluzuj, bo naprawdę to wygląda ok :)
    dokładnie, także Caffe, głowa do góry i nie martw się na zapas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 22:33

caffe lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anek42 wrote:
    Anek42 - stosuję się do zaleceń ginki..:) Powiedziała, że dziś przerwa...żeby się żołnierze odrodzili i mamy działać jutro rano, a potem w czwartek wieczór, a potem już rekreacyjnie...:)

bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - to nie tak, że masz brać dupka na wywołąnie @. Masz brać go od 16dc, bo tak standardowo się go bierze po owulce...więc spoko - według mnie gin nie skazał tego cyklu na porażkę...a w 11 dc możesz jeszcze nie mieć jaja w takich rozmiarach. Ja mam cykle 29 dniowe i w 9 dc miałam pęcherzyk 1 centymetrowy. Wprawdzie urósł stymulowany, ale to różnie bywa....więc pójdziesz na USG i zobaczysz czy była owulka...Według mnie gin postąpił słusznie..
    Ja się stosuję do jego zaleceń bo przecież sama leczyła się nie będę :) a owu u mnie powinna być gdzieś w 23 dc, więc w 16 to dupek tylko na @, bo tak jakoś to powiedział,że po nim powinnam dostać @.

bliska77, Betybet, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ