X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Peppol a ja myslalam ,ze mam duzy brzucho.Widze ,że Twoj okazały jest tez :)
    Byłam w szoku bo wlazłam w moją ulubioną sukienkę :-) poprostu na brzuchu jest tzn było więcej materiału. No efekt mega ;)
    PS może wrzucisz na parę minut fote ją Cię nie widziałam jeszcze,mmm? :-)

kapturnica, dorbie, kkisia, efcia, malgos741, iwcia77, Aasiula, caffe lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppciol jak zrobie Bo nie mam nic na kompie :)
    Ja jak na razie nosze wszystko co mialam przedciążowego jesli chodzi o tuniki i sukienki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:42

peppapig, kkisia, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie mów tak z tym dawaniem sobie spokoju... Ostatnio mnie tak nachodzą rezygnacyjne myśli. Chyba zmęczona jestem.

A jak ja jestem matką, podwójną, to jak mam afirmować? Jestem Mama3? :P
    może "jestem w pełni spełnioną mamą"

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Właśnie wchodzę na belly i widzę zostało 107 dni! Ups
    Przeleciało :D ale te 3 miechy w upale? Mam nadzieję na umiarkowaną aurę ;) No i zaczynam myśleć o porodzie,boszee mam pietra!??!

Przy synu były akurat na końcówkę potworne upały. Leżałam w sypialni - miałam zwuchniętą nogę w kolanie, gips od kostki po pół uda - mąż mi przytargał taki ogromny klimatyzator na wodę i się chłodziłam przed 2 tygodnie. Maszyna buczała niemiłosiernie, ale robiła takie zimno, że aż woda płynęła kropelkami po ścianach :)
    Wtedy to dopiero czułam się jak wieloryb :) Arktyczny :)

Bozia3, kkisia, ComeToMeBaby, efcia, moremi, BISCA, Zofia8, caffe, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie - sukienka bardzo ładna....teraz są super czasy pod tym względem - na każdym etapie ciąży można się ubrać według upodobań - te 13 lat temu to był kicha pod tym względem...

peppapig, kkisia, efcia, iwcia77, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Przy synu były akurat na końcówkę potworne upały. Leżałam w sypialni - miałam zwuchniętą nogę w kolanie, gips od kostki po pół uda - mąż mi przytargał taki ogromny klimatyzator na wodę i się chłodziłam przed 2 tygodnie. Maszyna buczała niemiłosiernie, ale robiła takie zimno, że aż woda płynęła kropelkami po ścianach :)
    Wtedy to dopiero czułam się jak wieloryb :) Arktyczny :)
    To dopiero hard core ;)

kkisia lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może "jestem w pełni spełnioną mamą"

Albo "jednem matką starego chłopa i dwójki maluchów".

peppapig, Bozia3, kkisia, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Albo "jednem matką starego chłopa i dwójki maluchów".
    chacha...ale to CIę ogranicza i zmusza do zmiany afirmacji za jakiś czas - bo przecież maluchy nie są wiecznie maluchami? ja tam wolę "spełnienie" - bo przecież dla każdej oznacza ono co innego - dla jednej czwórka dzieci, dla innej jedno...

kkisia, efcia, Krakonka, stara.krycha lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby udaje mi się panować nad nałogiem jedzenia...Podobnie, jak narzeka Paszcza i Simba - po porodzie włączył mi się power słodyczowy - nie wiem z czego to wynika, może organizm woła o paliwo?? W każdym razie tydzień wytrzymałam bez słodyczy. W sobotę byłam na grillu i nie powstrzymałam się - a było: dla każdego porcja tortu pavlova z malinami i borówkami - dodatkowo z masą karmelową w środku, na wspólnym talerzu ptysie z bitą śmietaną, ptasie mleczko z owocami, rolady przekładane masą budyniową oraz sernik - niebo w gębie - "zbudowany" pół na pół z mascarpone i ricotty.. o mój Boże - jeszcze czuję ten smak.
    Wczoraj, będąc na zakupach wieczorem - wszystko to sobie przypomniałam i kupiłam sobie czekoladę białą z herbatnikami ritter - pożarłam całą na raz.
    Tak więc opowieści Comety o zajączku wielkanocnym, jedzonym tygodniami przyprawia mnie o drżenie powieki...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 09:03

kkisia, Simba, ComeToMeBaby, efcia, Krakonka, gretka, Iwone, kapturnica, paszczakin, BISCA, Aasiula, Magdala, macduska, SolarPolar, stara.krycha, Sabina, gosia7122, caffe, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam isc w kime
    i co
    wzielam sie za sprzatanie

kapturnica lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Odpoczęły po wczorajszej gonitwie ;)
    Bozia, dobrze gadasz o tej afirmacji :)

kkisia, Bozia3, Simba, efcia, malgos741, BISCA, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Niby udaje mi się panować nad nałogiem jedzenia...Podobnie, jak narzeka Paszcza i Simba - po porodzie włączył mi się power słodyczowy - nie wiem z czego to wynika, może organizm woła o paliwo?? W każdym razie tydzień wytrzymałam bez słodyczy. W sobotę byłam na grillu i nie powstrzymałam się - a było: dla każdego porcja tortu pavlova z malinami i borówkami - dodatkowo z masą karmelową w środku, na wspólnym talerzu ptysie z bitą śmietaną, ptasie mleczko z owocami, rolady przekładane masą budyniową oraz sernik - niebo w gębie - "zbudowany" pół na pół z mascarpone i ricotty.. o mój Boże - jeszcze czuję ten smak.
    Wczoraj, będąc na zakupach wieczorem - wszystko to sobie przypomniałam i kupiłam sobie czekoladę białą z herbatnikami ritter - pożarłam całą na raz.
    Tak więc opowieści Comety o zajączku wielkanocnym, jedzonym tygodniami przyprawia mnie o drżenie powieki...;)
    Zaraz ochujeje przez te Twoje opisy. A bylam prawie bardzo grzeczna w ten weekend, bo zwazylam sie przed i okazalo sie ze znowu 3 kg do przodu, czyli 2,5 wiecej niz wazylam po porodzie i 3,5 niz przed ciaza. Fakenfakenfaken. To wszystko przez powrot do pracy.

Bozia3, efcia, kapturnica, kkisia, paszczakin, BISCA, Aasiula, macduska, caffe, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,13stp.milego dnia

Simba, efcia, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On u niemca mieszka ,a tu troche tego inszego narodu jest :-)
    ComeToMeBaby wrote:
    Anna Maria, siostrzeniec co lubi japońskie tereski mnie rozwalił. Znaczy jego upodobania. Hyhy. W tym kraju trochę małe szanse. I stadion X-lecia wyburzyli... Gdzie ma chłopak szukać, no gdzie? ;-)

Simba, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula, stara.krycha lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjeb ta wage ,bo jest zepsuta :-)
    Simba wrote:
    Zaraz ochujeje przez te Twoje opisy. A bylam prawie bardzo grzeczna w ten weekend, bo zwazylam sie przed i okazalo sie ze znowu 3 kg do przodu, czyli 2,5 wiecej niz wazylam po porodzie i 3,5 niz przed ciaza. Fakenfakenfaken. To wszystko przez powrot do pracy.

efcia, Simba, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, ania.g, Aasiula, Magdala, stara.krycha, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

i mnie coś opetalo, przez ostatni tydzien pochlonelam mega ilosci weglowodanow :/
    ale postanowilam - od dzisiaj koniec :-)
    kto dołączy?

Simba, ComeToMeBaby, Bozia3, Aasiula, stara.krycha lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ej laski, efcia szczególnie... Od rana zwyczajowo przegląd prasy i trafiłam raz jeszcze do ukradzionego wczoraj filmiku. O Marinie i Ulayu. I już go trzy razy obejrzałam, trzy raz się poplakalam w głos, poszukalam innych filmów i to jest piękna historia. Świat jest piękny. I ryczę.
    A pmsa nie mam. Co mi jest. Aaa, wiem, mój m wyjeżdża za dwa dni i już mi smutno...

nie widzialam filmiku , ale zaraz nadgonie :-)
    na ktorej stronie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 09:25

ComeToMeBaby, Magda* lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    i mnie coś opetalo, przez ostatni tydzien pochlonelam mega ilosci weglowodanow :/
    ale postanowilam - od dzisiaj koniec :-)
    kto dołączy?
    Ja to chyba od jutra, bo dzisiaj na sniadanie owsianke zjadlam :-/

efcia, kkisia, Bozia3, Aasiula, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja to chyba od jutra, bo dzisiaj na sniadanie owsianke zjadlam :-/

ale owsianka to nie takie zło ;-)

Simba, kkisia, peppapig, Aasiula lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?t=19&v=CAID_2iKO5Y

Koniecznie doczytaj historię na początku.

efcia, Magda* lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 9803 9804 9805 9806 9807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ