X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Peppol a ja myslalam ,ze mam duzy brzucho.Widze ,że Twoj okazały jest tez :)
    Byłam w szoku bo wlazłam w moją ulubioną sukienkę :-) poprostu na brzuchu jest tzn było więcej materiału. No efekt mega ;)
    PS może wrzucisz na parę minut fote ją Cię nie widziałam jeszcze,mmm? :-)

kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny, efcia, malgos741, iwcia77, Aasiula, caffe lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppciol jak zrobie Bo nie mam nic na kompie :)
    Ja jak na razie nosze wszystko co mialam przedciążowego jesli chodzi o tuniki i sukienki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:42

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie mów tak z tym dawaniem sobie spokoju... Ostatnio mnie tak nachodzą rezygnacyjne myśli. Chyba zmęczona jestem.

A jak ja jestem matką, podwójną, to jak mam afirmować? Jestem Mama3? :P
    może "jestem w pełni spełnioną mamą"

nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Właśnie wchodzę na belly i widzę zostało 107 dni! Ups
    Przeleciało :D ale te 3 miechy w upale? Mam nadzieję na umiarkowaną aurę ;) No i zaczynam myśleć o porodzie,boszee mam pietra!??!

Przy synu były akurat na końcówkę potworne upały. Leżałam w sypialni - miałam zwuchniętą nogę w kolanie, gips od kostki po pół uda - mąż mi przytargał taki ogromny klimatyzator na wodę i się chłodziłam przed 2 tygodnie. Maszyna buczała niemiłosiernie, ale robiła takie zimno, że aż woda płynęła kropelkami po ścianach :)
    Wtedy to dopiero czułam się jak wieloryb :) Arktyczny :)

Bozia3, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, efcia, moremi, BISCA, Zofia8, caffe, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie - sukienka bardzo ładna....teraz są super czasy pod tym względem - na każdym etapie ciąży można się ubrać według upodobań - te 13 lat temu to był kicha pod tym względem...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, efcia, iwcia77, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Przy synu były akurat na końcówkę potworne upały. Leżałam w sypialni - miałam zwuchniętą nogę w kolanie, gips od kostki po pół uda - mąż mi przytargał taki ogromny klimatyzator na wodę i się chłodziłam przed 2 tygodnie. Maszyna buczała niemiłosiernie, ale robiła takie zimno, że aż woda płynęła kropelkami po ścianach :)
    Wtedy to dopiero czułam się jak wieloryb :) Arktyczny :)
    To dopiero hard core ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może "jestem w pełni spełnioną mamą"

Albo "jednem matką starego chłopa i dwójki maluchów".

nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Albo "jednem matką starego chłopa i dwójki maluchów".
    chacha...ale to CIę ogranicza i zmusza do zmiany afirmacji za jakiś czas - bo przecież maluchy nie są wiecznie maluchami? ja tam wolę "spełnienie" - bo przecież dla każdej oznacza ono co innego - dla jednej czwórka dzieci, dla innej jedno...

nick nieaktualny, efcia, Krakonka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby udaje mi się panować nad nałogiem jedzenia...Podobnie, jak narzeka Paszcza i Simba - po porodzie włączył mi się power słodyczowy - nie wiem z czego to wynika, może organizm woła o paliwo?? W każdym razie tydzień wytrzymałam bez słodyczy. W sobotę byłam na grillu i nie powstrzymałam się - a było: dla każdego porcja tortu pavlova z malinami i borówkami - dodatkowo z masą karmelową w środku, na wspólnym talerzu ptysie z bitą śmietaną, ptasie mleczko z owocami, rolady przekładane masą budyniową oraz sernik - niebo w gębie - "zbudowany" pół na pół z mascarpone i ricotty.. o mój Boże - jeszcze czuję ten smak.
    Wczoraj, będąc na zakupach wieczorem - wszystko to sobie przypomniałam i kupiłam sobie czekoladę białą z herbatnikami ritter - pożarłam całą na raz.
    Tak więc opowieści Comety o zajączku wielkanocnym, jedzonym tygodniami przyprawia mnie o drżenie powieki...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 09:03

nick nieaktualny, Simba, ComeToMeBaby, efcia, Krakonka, gretka, Iwone, kapturnica, paszczakin, BISCA, Aasiula, Magdala, nick nieaktualny, SolarPolar, nick nieaktualny, nick nieaktualny, gosia7122, caffe, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam isc w kime
    i co
    wzielam sie za sprzatanie

kapturnica lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Odpoczęły po wczorajszej gonitwie ;)
    Bozia, dobrze gadasz o tej afirmacji :)

nick nieaktualny, Bozia3, Simba, efcia, malgos741, BISCA, Aasiula, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Niby udaje mi się panować nad nałogiem jedzenia...Podobnie, jak narzeka Paszcza i Simba - po porodzie włączył mi się power słodyczowy - nie wiem z czego to wynika, może organizm woła o paliwo?? W każdym razie tydzień wytrzymałam bez słodyczy. W sobotę byłam na grillu i nie powstrzymałam się - a było: dla każdego porcja tortu pavlova z malinami i borówkami - dodatkowo z masą karmelową w środku, na wspólnym talerzu ptysie z bitą śmietaną, ptasie mleczko z owocami, rolady przekładane masą budyniową oraz sernik - niebo w gębie - "zbudowany" pół na pół z mascarpone i ricotty.. o mój Boże - jeszcze czuję ten smak.
    Wczoraj, będąc na zakupach wieczorem - wszystko to sobie przypomniałam i kupiłam sobie czekoladę białą z herbatnikami ritter - pożarłam całą na raz.
    Tak więc opowieści Comety o zajączku wielkanocnym, jedzonym tygodniami przyprawia mnie o drżenie powieki...;)
    Zaraz ochujeje przez te Twoje opisy. A bylam prawie bardzo grzeczna w ten weekend, bo zwazylam sie przed i okazalo sie ze znowu 3 kg do przodu, czyli 2,5 wiecej niz wazylam po porodzie i 3,5 niz przed ciaza. Fakenfakenfaken. To wszystko przez powrot do pracy.

Bozia3, efcia, kapturnica, nick nieaktualny, paszczakin, BISCA, Aasiula, nick nieaktualny, caffe, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,13stp.milego dnia

Simba, efcia, nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On u niemca mieszka ,a tu troche tego inszego narodu jest :-)
    ComeToMeBaby wrote:
    Anna Maria, siostrzeniec co lubi japońskie tereski mnie rozwalił. Znaczy jego upodobania. Hyhy. W tym kraju trochę małe szanse. I stadion X-lecia wyburzyli... Gdzie ma chłopak szukać, no gdzie? ;-)

Simba, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Aasiula, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjeb ta wage ,bo jest zepsuta :-)
    Simba wrote:
    Zaraz ochujeje przez te Twoje opisy. A bylam prawie bardzo grzeczna w ten weekend, bo zwazylam sie przed i okazalo sie ze znowu 3 kg do przodu, czyli 2,5 wiecej niz wazylam po porodzie i 3,5 niz przed ciaza. Fakenfakenfaken. To wszystko przez powrot do pracy.

efcia, Simba, kapturnica, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, ania.g, Aasiula, Magdala, nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

i mnie coś opetalo, przez ostatni tydzien pochlonelam mega ilosci weglowodanow :/
    ale postanowilam - od dzisiaj koniec :-)
    kto dołączy?

Simba, ComeToMeBaby, Bozia3, Aasiula, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ej laski, efcia szczególnie... Od rana zwyczajowo przegląd prasy i trafiłam raz jeszcze do ukradzionego wczoraj filmiku. O Marinie i Ulayu. I już go trzy razy obejrzałam, trzy raz się poplakalam w głos, poszukalam innych filmów i to jest piękna historia. Świat jest piękny. I ryczę.
    A pmsa nie mam. Co mi jest. Aaa, wiem, mój m wyjeżdża za dwa dni i już mi smutno...

nie widzialam filmiku , ale zaraz nadgonie :-)
    na ktorej stronie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 09:25

ComeToMeBaby, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    i mnie coś opetalo, przez ostatni tydzien pochlonelam mega ilosci weglowodanow :/
    ale postanowilam - od dzisiaj koniec :-)
    kto dołączy?
    Ja to chyba od jutra, bo dzisiaj na sniadanie owsianke zjadlam :-/

efcia, nick nieaktualny, Bozia3, Aasiula, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja to chyba od jutra, bo dzisiaj na sniadanie owsianke zjadlam :-/

ale owsianka to nie takie zło ;-)

Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?t=19&v=CAID_2iKO5Y

Koniecznie doczytaj historię na początku.

efcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 9803 9804 9805 9806 9807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ