X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest m na skype, ulatniam się na razie

Krakonka, moremi, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    orzechów nie łyka, ostatnio szukaliśmy nawet przy okazji ale nie znaleźliśmy, chciałam mu kupić. resztę w androvicie. wprowadzę mu tą dawkę wit c jak przyjedzie i zrobi badanie. zobaczymy co wyjdzie. teraz i tak nic nie zrobię bo wyjechał, zakupił tylko na wyjazd androvit i to przed samym wejściem na prom.
    http://allegro.pl/orzechy-brazylijskie-1kg-twardy-orzech-promocje-i5076854169.html

ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar - urzekła mnie Twoja historia :) Dziś kupiłam sobie książkę o brzuchu pszenicznym....czytam...zobaczymy czym to się skończy....
    Krakonka - czy Ty też po tej lekturze nie jesz chleba z pszenicą?
    I jeszcze jedno - Kapta - czy znalazłaś czysty chleb z żyta - bez pszenicy?

moremi lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończył mi się cykl zmywania z nowymi kapsułkami. Genialnie umyło. Kapsułki nazywają się Dreft i są niemieckie. Zapłaciłam ok 50zł za 90szt. Polecam.
    A przy okazji polecam do prania chemię "Saponado". Jest w sieci też sklep. Produkty są eko i można wybrać sobie zapach spośród ...dziestu. Albo kupować bez zapachu w ogóle. Albo sobie skompletować cała linię - plyn do prania, do delikatnego, do płukania, w jednym zapachu. Bardzo dobrze pierze, a kolezanka z dziećmi alergicznymi twierdzi, ze nie uczula.

macduska, Bozia3, Arwena, moremi, iwcia77, SolarPolar, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu pocieszać? Nogi na bok, kijek w zęby i jakoś poleci ;-)
    Podobno poród jest gorszy ;-)
    kapturnica wrote:
    No to żeś ja kurNa
    pocieszyła XD
    Kometa majtki na zmiane wezz w razie W =D

stara.krycha, efcia, Heretyczka, Bozia3, kapturnica, Arwena, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Właśnie skończył mi się cykl zmywania z nowymi kapsułkami. Genialnie umyło. Kapsułki nazywają się Dreft i są niemieckie. Zapłaciłam ok 50zł za 90szt. Polecam.
    A przy okazji polecam do prania chemię "Saponado". Jest w sieci też sklep. Produkty są eko i można wybrać sobie zapach spośród ...dziestu. Albo kupować bez zapachu w ogóle. Albo sobie skompletować cała linię - plyn do prania, do delikatnego, do płukania, w jednym zapachu. Bardzo dobrze pierze, a kolezanka z dziećmi alergicznymi twierdzi, ze nie uczula.

Dreft niemiecki to cos jak nasze Fairy.
    Dobry jest to fakt!

kapturnica, Krakonka, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Dzięki :)
    Sprawa jest poważniejsza, niż mieszkanie pod mostem. Na mieszkanie zawsze zarobię, na wynajęcie. Ale nie będzie mnie stać na wynajęcie dużego, 3 pokojowego. To odpada, bo tyle nie zarobię. A w naszej sytuacji małe mieszkanie - góra 2 pokoje - oznaczałoby, że mój syn nie będzie chciał mieszkać z nami, bo nie toleruje mojego M, a wtedy przeniesie się do ojca. Dla mnie to równoznacznie z utratą dziecka.
    Przy tej wizji zmarwienia finansowe nie działają na mnie tak silnie. Dlatego tak walczę o miejsce, gdzie moglibyśmy żyć razem. Bo chcę mieć przy sobie oboje dzieci. A jeszcze lepiej troje :)

I owszem, to własnie bezsilność najbardziej mnie dobija. Ja nie jestem mimozą, umiem sobie radzić nawet w cięzkich sytuacjach. Ale tu mało zalezy ode mnie. No i ciągły stres, trwający od dobrych dwóch miesięcy też mnie wykańcza.
    Jestem dzisiaj zmęczona po prostu. Myślę, że znajdę jakieś wyjście z tej sytuacji, jak tylko przestanę się miotać i zacznę normalnie myśleć.
    wyjedzcie do miejsca gdzie będzie was stac z normalnej pracy na wynajęcie potrzebnego lokum i godne życie

efcia, Bozia3, Krakonka, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam padnieta jak mucha. Suwak ani drgnie. Hormony owulacyjne wala dalej po lbie. Pierdole, seksa nie budziet. Bo nie! :-P

anna maria, efcia, Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A teraz, ponieważ jestem lotosem, to mam pytanie konkretne.
    Otóż mam pęcherzyk 19mm (13dc). Ginka kazała mi sobie dać dzisiaj zastrzyk.
    Ale mój M jedzie przed świtem i wraca późną nocą jutro. Co myślicie, żeby sobie zrobić zastrzyk rano i rozpocząć starania nocą? Potem na nazajutrz wieczorem (czyli po 14 godzinach, a potem po 36 mniej wiecej) no i rano (czyli po 48 po wstrzyknięciu).
    I drugie pytanie. Może sobie na wlasną rękę wziąć od dzisiaj zamiast 1/2 to 3/4 bromergonu? Da to coś czy nie?
    Poza tym w związku z dość krótką 2 fazą (10dni max) dostałam dufaston. Może jeśli wezmę go od 15 albo 16 dc to się ta faza wydłuży?
    Bardzo proszę o odpowiedź, drogie bravo :)

Krakonka jak gin kazala zrobic zastrzyk to rób, ja tez mialam przy pecherzyku 19mm

dupka weź jest duza szansa ze ci wydłuży cykl - oby na 9 miesiecy :D

a o bromergan pytaj kapty, ona jest fachowiec ;-)

anna maria, Krakonka, kapturnica, Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha Ty cwiczysz zeby schudnac ?
    stara.krycha wrote:
    Wrocilam padnieta jak mucha. Suwak ani drgnie. Hormony owulacyjne wala dalej po lbie. Pierdole, seksa nie budziet. Bo nie! :-P

stara.krycha, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polar - urzekła mnie Twoja historia :) Dziś kupiłam sobie książkę o brzuchu pszenicznym....czytam...zobaczymy czym to się skończy....

Nie, nie po lekturze. Tu mi kobitki powiedziały, że monka to trucizna dla jajek. A z własnego doświadczenia wiem, że zawsze, jak odstawiałam pieczywo, to chudłam.
    Teraz jestem za stara na takie proste chudnięcie, więc wyeliminowałam też makarony i ciastka i kluski, poza tym staram się chodzić, ale nawet choć nie chudnę, to i tak lepiej się czuję, bo dbam o siebie :)
    Wydaje mi się że w połączeniu z metforminą lepiej się czuję "cukrowo" - nie bywam ospała po jedzeniu i nie mam gwałtownych napadów głodu.
    Tylko że nie jestem bezglutenowa i całkiem bezpszeniczna, bo sosy zagęszczam odrobiną, owsiankę jadam (tylko że 1/3 płatków klasycznych, 1/3 otrębów i 1/3 jaglanych), kasze jadam zwykłe też (niezbyt często) i takie tam drobiazgi :)
    Ale wierzę, że po 40tce przy siedzacym trybie pracy i w naszych czasach, kiedy po jedzenie idzie się do sklepu obok, mączne potrawy to nadmiar kalorii.

Bozia3, efcia, macduska, Heretyczka, moremi, SolarPolar, kkisia, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak.W moim piekarniku sie dzis upiekl XD 8) Kupuje tez czasem z malej piekarni niedaleko mnie czysty żytni bez drozdzy na zakwasie..

Bozia3, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A co tu pocieszać? Nogi na bok, kijek w zęby i jakoś poleci ;-)
    Podobno poród jest gorszy ;-)
    Wiem jak porod smakuje .Jak hsg nie..To nie wiem jak leci 8)

Reni, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Krycha Ty cwiczysz zeby schudnac ?
    Tez. Forma, kondycja, zdrowie i takie tam farmazony. I przy okazji chudniecie. :-)

efcia, anna maria, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha ,bo jakbys chciala schudnac to wiesz ze Cale DE odchudzaja sie na Almasecie :-)
    stara.krycha wrote:
    Tez. Forma, kondycja, zdrowie i takie tam farmazony. I przy okazji chudniecie. :-)

stara.krycha lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dostałam info, że poprawili już funkcjonalność "nie lubię". Można go kliknąć tylko raz i istnieje możliwość zmiany "nie lubię" na "lubię" i odwrotnie.
    Jeśli chodzi o "widoczność" - kto "nie lubi" - to się nad tym będą zastanawiać - czy to ujawniać.

to niech sie zastanowia pozytywnie

może kazda znas zglosi prośbe o widocznośc i szybciej podejmą decyzje ;-)

anna maria, Krakonka, kapturnica, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    wyjedzcie do miejsca gdzie będzie was stac z normalnej pracy na wynajęcie potrzebnego lokum i godne życie

Wiesz, zanim tu przyszłam, zarzekałam się, że w zyciu bym nie wyjechała. Ale jesteś jedną z osób, której przykład przekonał mnie do porzucenia tak stanowczych twierdzeń. Uświadomiłam sobie, ze nawet nie wiem, jak to jest, pracować i nie martwić się, że jak po zapłaceniu rachunków zepsuje się pralka, to nie pojedziemy na wakacje.
    No to sobie otworzyłam w duszy opcję wyjazdową i zobaczymy, co życie przyniesie :)

efcia, anna maria, stara.krycha, macduska, Heretyczka, Arwena, ComeToMeBaby, SolarPolar, kkisia, Bozia3, Zofia8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • efcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak.W moim piekarniku sie dzis upiekl XD 8) Kupuje tez czasem z malej piekarni niedaleko mnie czysty żytni bez drozdzy na zakwasie..

czy przepis ze zdjeciem już zapodałaś do przepisów?

• anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle co u Elfika :-) ?

efcia, gretka, moremi, kkisia, Zofia8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Acha ,bo jakbys chciala schudnac to wiesz ze Cale DE odchudzaja sie na Almasecie :-)
    Ze jak? Co Ty do mnie piszesz? Albo ja w jakich innych Niemcach, albo nie na czasie, bo kompletnie nie wiem, o so chozi? :O

anna maria lubi tę wiadomość

‹‹ 9862 9863 9864 9865 9866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ