35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:orzechów nie łyka, ostatnio szukaliśmy nawet przy okazji ale nie znaleźliśmy, chciałam mu kupić. resztę w androvicie. wprowadzę mu tą dawkę wit c jak przyjedzie i zrobi badanie. zobaczymy co wyjdzie. teraz i tak nic nie zrobię bo wyjechał, zakupił tylko na wyjazd androvit i to przed samym wejściem na prom.
ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Polar - urzekła mnie Twoja historia
Dziś kupiłam sobie książkę o brzuchu pszenicznym....czytam...zobaczymy czym to się skończy....
Krakonka - czy Ty też po tej lekturze nie jesz chleba z pszenicą?
I jeszcze jedno - Kapta - czy znalazłaś czysty chleb z żyta - bez pszenicy?moremi lubi tę wiadomość
-
Właśnie skończył mi się cykl zmywania z nowymi kapsułkami. Genialnie umyło. Kapsułki nazywają się Dreft i są niemieckie. Zapłaciłam ok 50zł za 90szt. Polecam.
A przy okazji polecam do prania chemię "Saponado". Jest w sieci też sklep. Produkty są eko i można wybrać sobie zapach spośród ...dziestu. Albo kupować bez zapachu w ogóle. Albo sobie skompletować cała linię - plyn do prania, do delikatnego, do płukania, w jednym zapachu. Bardzo dobrze pierze, a kolezanka z dziećmi alergicznymi twierdzi, ze nie uczula.macduska, Bozia3, Arwena, moremi, iwcia77, SolarPolar, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
A co tu pocieszać? Nogi na bok, kijek w zęby i jakoś poleci
Podobno poród jest gorszy
kapturnica wrote:No to żeś ja kurNa
pocieszyła
Kometa majtki na zmiane wezz w razie Wstara.krycha, efcia, Heretyczka, Bozia3, kapturnica, Arwena, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Właśnie skończył mi się cykl zmywania z nowymi kapsułkami. Genialnie umyło. Kapsułki nazywają się Dreft i są niemieckie. Zapłaciłam ok 50zł za 90szt. Polecam.
A przy okazji polecam do prania chemię "Saponado". Jest w sieci też sklep. Produkty są eko i można wybrać sobie zapach spośród ...dziestu. Albo kupować bez zapachu w ogóle. Albo sobie skompletować cała linię - plyn do prania, do delikatnego, do płukania, w jednym zapachu. Bardzo dobrze pierze, a kolezanka z dziećmi alergicznymi twierdzi, ze nie uczula.
Dreft niemiecki to cos jak nasze Fairy.
Dobry jest to fakt!kapturnica, Krakonka, moremi, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Dzięki
Sprawa jest poważniejsza, niż mieszkanie pod mostem. Na mieszkanie zawsze zarobię, na wynajęcie. Ale nie będzie mnie stać na wynajęcie dużego, 3 pokojowego. To odpada, bo tyle nie zarobię. A w naszej sytuacji małe mieszkanie - góra 2 pokoje - oznaczałoby, że mój syn nie będzie chciał mieszkać z nami, bo nie toleruje mojego M, a wtedy przeniesie się do ojca. Dla mnie to równoznacznie z utratą dziecka.
Przy tej wizji zmarwienia finansowe nie działają na mnie tak silnie. Dlatego tak walczę o miejsce, gdzie moglibyśmy żyć razem. Bo chcę mieć przy sobie oboje dzieci. A jeszcze lepiej troje
I owszem, to własnie bezsilność najbardziej mnie dobija. Ja nie jestem mimozą, umiem sobie radzić nawet w cięzkich sytuacjach. Ale tu mało zalezy ode mnie. No i ciągły stres, trwający od dobrych dwóch miesięcy też mnie wykańcza.
Jestem dzisiaj zmęczona po prostu. Myślę, że znajdę jakieś wyjście z tej sytuacji, jak tylko przestanę się miotać i zacznę normalnie myśleć.efcia, Bozia3, Krakonka, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:A teraz, ponieważ jestem lotosem, to mam pytanie konkretne.
Otóż mam pęcherzyk 19mm (13dc). Ginka kazała mi sobie dać dzisiaj zastrzyk.
Ale mój M jedzie przed świtem i wraca późną nocą jutro. Co myślicie, żeby sobie zrobić zastrzyk rano i rozpocząć starania nocą? Potem na nazajutrz wieczorem (czyli po 14 godzinach, a potem po 36 mniej wiecej) no i rano (czyli po 48 po wstrzyknięciu).
I drugie pytanie. Może sobie na wlasną rękę wziąć od dzisiaj zamiast 1/2 to 3/4 bromergonu? Da to coś czy nie?
Poza tym w związku z dość krótką 2 fazą (10dni max) dostałam dufaston. Może jeśli wezmę go od 15 albo 16 dc to się ta faza wydłuży?
Bardzo proszę o odpowiedź, drogie bravo
Krakonka jak gin kazala zrobic zastrzyk to rób, ja tez mialam przy pecherzyku 19mm
dupka weź jest duza szansa ze ci wydłuży cykl - oby na 9 miesiecy
a o bromergan pytaj kapty, ona jest fachowiecanna maria, Krakonka, kapturnica, Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Polar - urzekła mnie Twoja historia
Dziś kupiłam sobie książkę o brzuchu pszenicznym....czytam...zobaczymy czym to się skończy....
I jeszcze jedno - Kapta - czy znalazłaś czysty chleb z żyta - bez pszenicy?
Nie, nie po lekturze. Tu mi kobitki powiedziały, że monka to trucizna dla jajek. A z własnego doświadczenia wiem, że zawsze, jak odstawiałam pieczywo, to chudłam.
Teraz jestem za stara na takie proste chudnięcie, więc wyeliminowałam też makarony i ciastka i kluski, poza tym staram się chodzić, ale nawet choć nie chudnę, to i tak lepiej się czuję, bo dbam o siebie
Wydaje mi się że w połączeniu z metforminą lepiej się czuję "cukrowo" - nie bywam ospała po jedzeniu i nie mam gwałtownych napadów głodu.
Tylko że nie jestem bezglutenowa i całkiem bezpszeniczna, bo sosy zagęszczam odrobiną, owsiankę jadam (tylko że 1/3 płatków klasycznych, 1/3 otrębów i 1/3 jaglanych), kasze jadam zwykłe też (niezbyt często) i takie tam drobiazgi
Ale wierzę, że po 40tce przy siedzacym trybie pracy i w naszych czasach, kiedy po jedzenie idzie się do sklepu obok, mączne potrawy to nadmiar kalorii.
Bozia3, efcia, macduska, Heretyczka, moremi, SolarPolar, kkisia, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Bozia3 wrote:Polar - urzekła mnie Twoja historia
I jeszcze jedno - Kapta - czy znalazłaś czysty chleb z żyta - bez pszenicy?Kupuje tez czasem z malej piekarni niedaleko mnie czysty żytni bez drozdzy na zakwasie..
Bozia3, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Dostałam info, że poprawili już funkcjonalność "nie lubię". Można go kliknąć tylko raz i istnieje możliwość zmiany "nie lubię" na "lubię" i odwrotnie.
Jeśli chodzi o "widoczność" - kto "nie lubi" - to się nad tym będą zastanawiać - czy to ujawniać.
to niech sie zastanowia pozytywnie
może kazda znas zglosi prośbe o widocznośc i szybciej podejmą decyzjeanna maria, Krakonka, kapturnica, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:wyjedzcie do miejsca gdzie będzie was stac z normalnej pracy na wynajęcie potrzebnego lokum i godne życie
Wiesz, zanim tu przyszłam, zarzekałam się, że w zyciu bym nie wyjechała. Ale jesteś jedną z osób, której przykład przekonał mnie do porzucenia tak stanowczych twierdzeń. Uświadomiłam sobie, ze nawet nie wiem, jak to jest, pracować i nie martwić się, że jak po zapłaceniu rachunków zepsuje się pralka, to nie pojedziemy na wakacje.
No to sobie otworzyłam w duszy opcję wyjazdową i zobaczymy, co życie przyniesie
efcia, anna maria, stara.krycha, macduska, Heretyczka, Arwena, ComeToMeBaby, SolarPolar, kkisia, Bozia3, Zofia8 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyanna maria wrote:Acha ,bo jakbys chciala schudnac to wiesz ze Cale DE odchudzaja sie na Almasecie
anna maria lubi tę wiadomość