WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    osobiście nie przypominam sobie żadnego bólu piczkinsa. Boli - jak okres tylko ze sto razy bardziej. Bolą krzyże i skurcze w macicy.....Boli również - miednica? - chyba tak - uczucie, jakby Cię rozrywali na pół. A piczkins to pobolewa później, jak się goją szwy...Bo w skurczu, jeśli nacinają piczkinsa - to nawet tego nie czujesz....

Dziekuje.

:-O

macduska, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniek, super wieści :)

Reni, Bozia3, Simba, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku zaznaczę, że miałam 2xcc (bo mam fobię prodową) więc nie rodziłam, ale...
    Lata starań, nerwy, zabiegi mniej lub bardziej bolesne, nerwy, niepewność, badania, nerwy, wyczekiwanie, leki, obawa, zwątpienie, dramaty poronień, nieudanych zabiegów, zawiedzione nadzieje, miliony wizyt u lekrzy...
    Przy tym wszystkim poród, który trwa parę godzin a kończy się przytuleniem własnego dziecka, to nawet mnie nie przeraża.

macduska lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    to pozdrow go od ivcia :D

serducha_1.gif

Uczynię to niechybnie jak tylko się zjawi. :-)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    za chwilke dostane korby ..:( sa upaly, ivo oprocz cycka powinien wypijac troszke wody...ze szklanki sie wylewa, z butelki nie ssie- pluje i wogole mam nerwa..czym ja moge wode dziecku podawac? strzykawka ? szukalam takiego kubeczka medeli dla wczesniakow i kurwa nie ma w sklepach :(
    Iwcia, Ivo może, ale nie musi pić wody, nawet jak są takie upały. Wystarczy że częściej go przystawisz. Mój syn w wieku Ivo nie chciał butelki, łyżeczki ani z kubeczka. Nie odwodnił się ;)

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owszem
    ale teraz jest to jakby bardziej namacalne O.o
    Bozia3 wrote:
    oj Ty bidulo....nie takie rzeczy tu już czytałaś....;)

Mega lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie lubie ! nie nabijam sie :P

mnie porod tak bolal ze myslalm ze mi kosci lamia...wszystkie na raz! :-O
    a jak mi Ivo wyciagali to krzyczalam na cala Padwe- "co wy mi robicie???"- to byl najgorszy moment ...Paszcza i Pusur ( dziobak) maja inne zdanie , bo ich chyba tak nie bolalao...wszystko to ten prog bolu, ktory ty masz wysoki :)
    Haha, przybył mi nielajk ;-)

Łamanie kości powiadasz?... Rozrywanie na pół?... Nacinanie?... Ale takie odczucia w znieczuleniu? Tobie w końcu dali znieczulenie, czy nie, bo pamiętam akcję kiedy ruszałysmy do ciebie na pomoc do szpitala.
    A swojego progu bólu już nie jestem taka pewna. U dentysty luzik, na hsg niekoniecznie. A porodowi chyba jednak bliżej do hsg niż do dentysty...

iwcia77, Simba, Magdala, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dziekuje.

:-O

A ja bym tam mogła rodzić choćby jutro. Człowiek dostaje takiego powera jak po dragach. :-)
    Czułam, że mogę WSZYSTKO!

iwcia77, Bozia3, Simba, Magdala, efcia, kapturnica, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvp info- arlukowicz mowil o osiagnieciach resortu zdrowia...

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja się na karmieniu nie znam z doświadczenia własnego, ale mam wyedukowaną koleżankę (bliźniaki karmi od półtora roku) i ona twierdzi, że mleko się przystosowuje do okliczności. Jak jest upał, jest ponoć bardziej wodniste. Tylko przystawiac można częściej.
    No to szacun! Dwa litry mleka dziennie O.o
    Ale chyba juz stale pokarmy jedza, co?

iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chazan bez zarzutow....

kapturnica lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mój też. :-)
    Szczególnie o syna Ivci się dopytuje bo sledził ze mną poród on line.
    I moj pyta: co u dziewczyn?
    I wszystko kojarzy :) Tylko nie zawsze wie o kogo chodzi po nickach, to mu lokalizacje geograficzne dodaje. W koncu geograf, nie?

macduska, Bozia3, Krakonka, Sabina, Reni, Magdala, gretka, efcia, kapturnica, kkisia, Aasiula, Dziobak, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Łamanie kości powiadasz?... Rozrywanie na pół?... Nacinanie?... Ale takie odczucia w znieczuleniu? Tobie w końcu dali znieczulenie, czy nie, bo pamiętam akcję kiedy ruszałysmy do ciebie na pomoc do szpitala.
    A swojego progu bólu już nie jestem taka pewna. U dentysty luzik, na hsg niekoniecznie. A porodowi chyba jednak bliżej do hsg niż do dentysty...
    dostalam epidural- 2 godziny nie czulam nic ale akcja rozwierania szyjki sie zatrzymala razem z bolem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Ocho, zaczelo sie o bolach. Jesli myslicie, ze sie tu ktora z nas desperatek zniecheci, to sie mylicie! My i tak pozachodzimy i porodzimy te dzieci! Bo tak! :-P

Bozia3, Magdala, iwcia77, caffe, efcia, kapturnica, kkisia, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    owszem
    ale teraz jest to jakby bardziej namacalne O.o
    hmmm no to co - ma tu obowiązywać poprawność polityczna?
    nie Kometa - nie martw się - nic nie boli....trochę ciągnie w krzyżu , no i piecze może - a tak to sama radość, euforia, a niektóre to nawet mają orgazmy porodowe....tak więc nie bój się - nic złego na pewno Cię nie zaskoczy - :)))
    peace and love :)

stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ja jeszcze chciałam....
    A, jak komuś przybywają nielubiejki to przyznaję bez bicia, że to mogę być ja.
    Jak przesuwam palcem tekst to niechcący pewnie nie raz kliknę tego nielubiejka.

Z góry przepraszam.

Magdala, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ..............................więc powiedziałam pani doktor, że poprzednio jak piguła dzwoniła, to mówiła, że chcą przyspieszyć
    a ginka na to, że przeciez mam urlop
    owszem mam, ale od 20.07 a punkcja byłaby ok 13
    więc zamiast w pracy byłabym na urlopie :-) bez nerwów i stresów
    ginka się ucieszyła, ze to jeszcze lepiej i uwaga uwaga
    TAAAAADAAAAAM
    zaczynam 28.06!!!
    picgifs-nailed-it-amazed-excited-6777987.gif
    I dopiero twarz piszesz???!! A w raj chcesz?
    Choć, niech Cię utule fo mej bujnej, lekko spoconej piersi <3

Reni, iwcia77, kapturnica, kkisia, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No to szacun! Dwa litry mleka dziennie O.o
    Ale chyba juz stale pokarmy jedza, co?

Tak, ona szybko wprowadzała, nawet w całości od razu, bo jest antypapkowa. Co nie zmienia faktu, że dzieciaki żerne są i jak się widzimy 3 godziny, to dwa razy ją memłają. Czyli razem cztery.
    I też jestem w szoku za każdym razem, jak to widzę :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie jak o truskawkach bylo pareset stron nazad? No wiec pozarlam sorbeta truskawkowego wlasnie. Morcia, kcesz troszke? Dam Ci, jak do nas wrocisz, bedzie tu czekal zamrozony na Ciebie :-)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Kometa - dziobak i iwcia miały znieczulenie - ja w pierwszym porodzie w drugiej fazie też - to w ogóle nie ma o czym mówić..nic nie boli i możesz se piłować paznokcie i czytać "wysokie obcasy". Ale nie zawsze znieczulenie Ci podadzą - różnie to się układa...

stara.krycha, ComeToMeBaby, iwcia77, Arwena, Dziobak lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 9911 9912 9913 9914 9915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ