WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Bursztyn, gratulacje :)

Aga, dobra jesteś :P

Te z odpowiednimi wykresami: do testowania marsz !!!

A ja wstałam dzisiaj o 14.06. Jak spojrzałam na telefon, to przez chwilę zastanawiałam się, czy wyświetla mi się data, bo jakoś na godzinę mi to nie pasowało...
    Caffe Dziekuje <3
    zarwana noc? impreza byla?

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Witam dziewczyny. Mam trochę zamieszania przed kawalerskim i urlop, więc załątwiam co się da. Byłam dziś u gina. Melduję dla dziewczyn, które mają cienkie endometrium, że picie wina i migdały pomagają, u mnie jest już ok z endometrium. Problem natomiast jest w krwawieniach od @ do owulacji. Estradiol w jednostkach pmol?l jest 240, wg mnie ok, choć gin upiera się, że powinien być do 80. Pytałam dwa razy o jednostki, twierdzi, że właśnie w pmol. Doczytałam w necie, że do 80 ale w pg/ml. Tu raczej się myli. No i najważniejsze jutro mam zabieg łyżeczkowania w celu diagnozy. Dzień spędzę w szpitalu. Boję się bo nie wiem co mnie czeka. Trzymajcie mocno kciuki. Może coś się dowiem co mi jest.
    trzymamy mocno kciuki! Bedzie dobrze <3

bliska77, Lucky, Olena lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Reniu od jutra stosuję Twoją terapię lustrzaną!

Bursztynie, właśnie robię plan renowacji, restauracji i odnowy :) z planem łatwiej żyć, przynajmniej mnie, bo jestem planistką za zamiłowania
    Lucky, to tak jak ja- uwielbiam plany i rzeczywiscie- wydaje mi sie wtedy ze lepiej mi sie zyje :) przy dobrej renowacji i odrestaurowaniu bedziemy swiezutkie jak freski z kaplicy Sykstynskiej :D

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Burszytnek-gratulacje! Witam wszystkie panie u mnie kurew...goraco.Milego dnia
    Aniu dziekuje <3

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ja zakopane odwiedzam 10-16
    więc z dziewczynami się rozminę
    no wlasnie wielka szkoda, bo ja tam wjezdzam akurat 16 a wyjezdzamy 19

grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    dziewczyny ale piszecie ,humor zawsze sobie poprawię. Bursztyn wielkie gratulacje dla Ciebie.
    Gosiu dzieki <3

bliska77, gosia7122 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    zostawię dla ciebie i Bursztynek ci przekaże ode mnie
    jak to kobieta -nie wiem w co się ubrać na spotkanko
    no wiadomo, seksownie ;)

bliska77, megan8, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    wątpię ;) , ale zapytaj Bursztynka :)
    nieuleczalne ;)

Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    o właśnie, dzięki za podpowiedź, Bursztynku wzywana jesteś do zajęcia stanowiska
    nieuleczalne, ale da sie z tym zyc ;)

Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Znalazłam dzisiaj coś takiego odnośnie dupka. Opinie sa tak różne, że głowa mała :P

http://aotm.gov.pl/assets/files/rada/stanowisko_rk_aotm_68_19_2008_dydrogesteron_Duphaston.pdf
    tu raczej chodzi o kasę....ale z drugiej strony lekarze bez opamiętania przepisują duphaston na wszelkie przypadłości...czasami czy trzeba czy nie....

Bursztyn, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Bursztyn wielkie gratulacje dla Ciebie moja droga psycholożko !!!!
    Grosza dziekuje <3

grosza lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej,cala prawie strone zajelam......zmonopolizowalam Ovu ;)

Mango, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiasz haha

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki..
    Godzina W w wwie. Kurcze jak mnie to wzrusza.. Te syreny łapią za serce.
    Wiecie, że nawet moj pies staje i czeka.

grosza, bliska77, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tu raczej chodzi o kasę....ale z drugiej strony lekarze bez opamiętania przepisują duphaston na wszelkie przypadłości...czasami czy trzeba czy nie....
    To prawda, czytałam o tym i czasami on może więcej krzywdy wyrządzić niż pożytku.
    Tam też napisali, że dupek nie powoduje zatrzymania owu. Na ten temat informacje też są sprzeczne. Podobno dawka do 30 mg nie wstrzymuje. Ja mam dawkę 2x10 na dzień. Stąd też były moje wątpliwości odnośnie tego, że jeśli w ogóle mam owu, to ona jest później niż 16dc, od którego powinnam go brać. Czyli już nic z tego nie wiem, albo - dalej nic nie wiem o.O bo niby dupek ma mi wywołać/skrócić cykl, a tu takie info o.O

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam witam!!!
    wróciłam wczoraj ale tak padnięta, że tylko uzupełniłam wykres i padłam...nic nie wiem co tu się działo prze te 2 i pół tygodnia???czy się zazieleniło u kogoś?

grosza, Lucky, megan8, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Tak z innej beczki..
    Godzina W w wwie. Kurcze jak mnie to wzrusza.. Te syreny łapią za serce.
    Wiecie, że nawet moj pies staje i czeka.
    Reni, mnie podobnie to bardzo wzrusza, zawsze o 17 , 1go sierpnia przystaję i ciarki aż mi przechodzą i łza kręci się woku, jestem taka patriotka, mam bardzo duży szacunek do walczących o naszą wolność i strasznie mi przykro gdy widzę reakcje mnóstwa ludzi a właściwie to zero reakcji, zero szacunku i chwili zadumy, dzisiejszy świat jest zupełnie inny a mentalność większości z nas przeraża mnie okrutnie.
    Między innymi moja Ukochana Babcia, opowiadając mi o czasach wojny, o miłości młodych do swojej Ojczyzny, o Ich poświęceniu, nauczyła mnie szacunku do wolności i do drugiego człowieka, a tak w ogóle moja Babcia, gdyby żyła, skończyłaby dziś 90 lat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 20:52

Reni, caffe, Lucky, megan8, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sobie poczytać coś oprócz forum ;)i stwierdziłam, że rzucę okiem na WP. Wpadła mi w oko, że 46 - letnia gwiazda :) myśli o dzieciach i zaczęłam czytać. Oczywiście spojrzałam na komentarze :( i nie wiem skąd tyle nienawiści do dojrzałych kobiet marzących o dzieciach :(. Normalnie ryczeć się chce http://muzyka.wp.pl/gid,677639,title,galeria.html

bliska77, Reni, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochsm \was na razie tylko odczytuję , smieje do monitora i gratuluje tej pani PSYCHOLOG :D
    Okres mi się kończy i może jutro może ,,,,,,,,,,,,, będzie akcja bo normalnie tyle dni bez sexu to normalnie detox :O

bliska77, Reni, Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miałaby 108! niestety odeszła 20 lat temu i nie zdążyłam dowiedzieć się wszystkiego o czasach wojennych. Dziadek nigdy nie chciał o tym mówić.
    Wiem tylko, ze dzięki temu, że znała biegle j.niemiecki wyciągnęła dziadka z transportu do obozu.
    Dzisiaj zastanawiamy się czy nas stać na dziecko itd.. Oni wtedy nie myśleli o tym. Nie mieli nic, często zaczynali na zgliszczach a dzieci rodziły się jedno po drugim.
    eh doceńmy to co mamy..
    sorki za smuta ale zawsze w takim dniu nachodzą mnie różne refleksje
    agafbh wrote:
    Reni, mnie podobnie to bardzo wzrusza, zawsze o 17 , 1go sierpnia przystaję i ciarki aż mi przechodzą i łza kręci się woku, jestem taka patriotka, mam bardzo duży szacunek do walczących o naszą wolność i strasznie mi przykro gdy widzę reakcje mnóstwa ludzi a właściwie to zero reakcji, zero szacunku i chwili zadumy, dzisiejszy świat jest zupełnie inny a mentalność większości z nas przeraża mnie okrutnie.
    Między innymi moja Ukochana Babcia, opowiadając mi o czasach wojny, o miłości młodych do swojej Ojczyzny, o Ich poświęceniu, nauczyła mnie szacunku do wolności i do drugiego człowieka, a tak w ogóle moja Babcia, gdyby żyła, skończyłaby dziś 90 lat...

megan8, Bursztyn, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ