35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Dziewczyny ! Chciałam Was podpytać czy któraś z Was miała podobną sytuację do mojej i czy udało Wam się urodzić dzieciątko, jakie badania robiłyście? Mam 39 lat, rok temu we wrześniu poroniłam samoistnie w 7tc- puste jajo płodowe, rok starań i udało się znów...Boże jak ja się cieszyłam! I znów to samo - puste jajo płodowe, właśnie we wtorek miałam zabieg łyżeczkowania. Ciężko mi bardzo ale nie poddaję się , w końcu mówią do 3 razy sztuka
20 października idę na kontrolę do swojego gina i omówimy dalsze działania bo czas ucieka.Gin wspominał mi coś o badaniach genetycznych -kariotypie, czy miałyście to badanie, czy można z niego coś wyczytać dlaczego dochodzi do poronień? -
nick nieaktualnyAga czesc, ja nawet ani razu jeszcze nie zaszłam, ale czytałam juz na forum watki na temat genetyki, takze jak lekarz Cie wysyla na badanie kariotypu to dobrze robi, bo bedzie wiadomo czy masz jakie bledy w chromosomach. Najlepiej sie tez zglosic do kliniki i do genetyka.
Trzymaj sie. -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Pani z góry założyła, że tylko IV.. i nie ma owulacji.. ale na jakiej podstawie???może dorabia sobie też na ezo tv i potrafi czytać z ręki lub z fusów kawy08.09 - transfer
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Czy Was ten piękny, słoneczny dzień również napawa optymizmem?
Do udrażniania jajowodu i ostatecznej decyzji o in vitro lub inseminacji już tylko 1,5 miesiąca.
Ale co tam Nawet jeśli szansa na naturalne poczęcie jest niewielka to przecież jednak jest to możliwe
Może za kilka dni będę zawiedziona, ale dziś mam nadzieję...
Miłego, udanego dnia Wam życzę!
XWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 19:27
aszka lubi tę wiadomość
-
Aga39 wrote:Witajcie Dziewczyny ! Chciałam Was podpytać czy któraś z Was miała podobną sytuację do mojej i czy udało Wam się urodzić dzieciątko, jakie badania robiłyście? Mam 39 lat, rok temu we wrześniu poroniłam samoistnie w 7tc- puste jajo płodowe, rok starań i udało się znów...Boże jak ja się cieszyłam! I znów to samo - puste jajo płodowe, właśnie we wtorek miałam zabieg łyżeczkowania. Ciężko mi bardzo ale nie poddaję się , w końcu mówią do 3 razy sztuka
20 października idę na kontrolę do swojego gina i omówimy dalsze działania bo czas ucieka.Gin wspominał mi coś o badaniach genetycznych -kariotypie, czy miałyście to badanie, czy można z niego coś wyczytać dlaczego dochodzi do poronień?
Aga - ja i mój facet będziemy mieć właśnie to badanie kariotypu. Mój gin nam zalecił, bo miałam poronienie samoistne w 5tyg, potem puste jajo płodowe a ostatnio synka z chorobą genetyczną. To jest badanie z krwi i sprawdzają, czy jesteście nosicielami jakiegoś dodatkowego wadliwego genu, który może powodować, ze organizm zatrzymuje ciąże i dochodzi do poronień.Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
tak w ogóle to sorry, ze tak nagle wyskoczyłam, pisałam kiedyś na pocz na tym wątku, potem zaszłam w ciążę, więc tylko podczytywałam, no ale niestety ciąża skończyła się tragicznie i znowu będziemy się starać...
Pozdrawiam Was wszystkie!mandragora, moremi lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
nick nieaktualnyRóżyczka probuj, teraz w jednym watku zaszła dziewczyna co sie starala kilkanascie m-cy (lat). Takze jest nadzieja poki plemniki w miare.
Agnb6 przykro mi ale zycze Ci zeby sie udalo i bylo dobrze.
Polka hej, witaj Przykro mi z powodu dzieciaczkow ale trzeba probowac. A moze sie uda i bedzie dobrze. -
aszka wrote:Aga czesc, ja nawet ani razu jeszcze nie zaszłam, ale czytałam juz na forum watki na temat genetyki, takze jak lekarz Cie wysyla na badanie kariotypu to dobrze robi, bo bedzie wiadomo czy masz jakie bledy w chromosomach. Najlepiej sie tez zglosic do kliniki i do genetyka.
Trzymaj sie. -
agnb6 wrote:Aga - ja i mój facet będziemy mieć właśnie to badanie kariotypu. Mój gin nam zalecił, bo miałam poronienie samoistne w 5tyg, potem puste jajo płodowe a ostatnio synka z chorobą genetyczną. To jest badanie z krwi i sprawdzają, czy jesteście nosicielami jakiegoś dodatkowego wadliwego genu, który może powodować, ze organizm zatrzymuje ciąże i dochodzi do poronień.