X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol, a wcześniej leczyłaś się w klinice? Jak masz już badania jakieś to może od razu będzie coś wiadomo. Wiem, że to stres.
    Powodzenia, trzymam mocno kciuki. I daj znać potem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tyle, ze np Fsh i Lh trzeba robic w 2-3 d c. itd, ja tez juz poooowoli sie rozgladam za klinikami.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o in vitro warto zapytać lekarza czy przysługuje refundacja. Ja przypadkiem się dowiedziałam, ze mi przysługuje po tym jak powiedziałam lekarzowi, że laparoskopię wolałabym na NFZ ( koszt 3,5 tyś w Krakowie )bo gdyby trzeba było in vitro to będzie gotówka potrzebna. On wtedy właśnie powiedział, że klasyfikuję się na NFZ natomiast za inseminację trzeba płacić 600zł każda. Mój mąż rozmawiał o tym z przyjacielem i jeszcze rok temu za mój przypadek trzeba było płacić...Warto popytać :)
    A co do badań, które trzeba zrobić do kliniki lub w klinice leczenia niepłodności, wydaje się fortunę to prawda, a z tego co pamiętam większość badań trzeba powtarzać po jakimś czasie bo nie są aktualne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczka wlasnie inseminacja jest płatna jak piszesz, na invitro mozna sie starac ale trzeba przejsc m.in 6 cykli przed stymulowanych itd. Ja sie na to nie łapie, i oczywiscie tez inseminacje, przynajmniej te kliniki na ktore patrzyłam tego wymagaja. Niemniej inseminacja wraz z lekami itd to koszt do 1500 zł w wiekszym miescie, ale i tak nie jest to jakas koszmarna suma. Czytalam ze w jednej klinice za invitro trzeba zaplacic 13 tys. To dopiero cena. Ja jestem w trakcie cykli stymulowanych jak skoncze to odczekam 2 m-ce i wtedy podejde do inseminacji (bo trzeba zrobic przerwe).

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka - mi lekarz nic nie mówił, że 6 cykli musi być stymulowanych do rządowego. Ja miałam 1 stymulowany, a łapałam się na to rządowe wg jego kalkulatora. Może to od kliniki zależy albo tez co wpisze w przyczynie niepłodności.
    Na pewno musi być iui przynajmniej 3 - z tego co mi mówił.

In vitro ja widziałam ceny nawet 17tys - ale już z badaniami pgd

A badania niestety niektóre trzeba powtarzać, niektóre ważne pół roku, a niektóre na szczęście raz się zrobi i wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys pewnie to zalezy od wpisu ;) i diagnozy ogolnej.
    Ceny osłabiajace.

• Sol Koleżanka

Wysłany: 9 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem po wizycie. Przyjął nas bardzo sympatyczny lekarz, obejrzał wyniki i spokojnie wszystko wyjaśnił. Zrobił mi usg i akurat na prawym jajniku miałam sporo małych pęcherzyków, żaden dominujący. Muszę zrobić badania, ale to dopiero za miesiąc, bo jestem w 9 d.c. Na podstawie starych wyników męża raczej kwalifikujemy się do inseminacji, jeśli teraz będą gorsze, to niestety in vitro zostaje. Mąż bierze od dwóch lat leki na nadciśnienie i trochę nas lekarz zasmucił, że właśnie przez to mogą być słabe wyniki.
    W zależności od moich wyników i jeśli męża wyniki będą równe tym starym, to mam przejść cykl stymulowany, by sprawdzić czy występuje owulacja, czyli clo, potem zastrzyk na pęknięcie. Jeśli nie wyjdzie, to hsg i wtedy zobaczymy co dalej.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywam się jak obiecałam :) już jestem po usg prenatalnym i wszystko jest ok :) prawdopodobnie będzie dziewczynka :) pewność będzie na połówkowym ale na tą chwilę siusiaka nie ma :)
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:24

aszka, Różyczka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol to dobrze, grunt ze do przodu. :) Moze sie załapiecie na inseminacje, ja jestem na cyklach stymulowanych.

Shimmer o super, to fajnie :) dziewczyneczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer - super :). Najważniejsze, że wszystko w porządku :)

Sol - ale już wiesz co dalej robić. :)

• Adela09 Nowa

Wysłany: 9 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TYGRYS, BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ ZA RADY :):)MYŚLĘ, ŻE ZACZNĘ OD USG, TAK JAK PISAŁAŚ I ZOBACZYMY CO DALEJ. POZDRAWIAM

Adela09
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka no chyba nie do końca tak jest bo jeśli jajowodu nie uda się udrożnić to inseminacja jest bez sensu, wtedy tylko in vitro ( w dodatku na NFZ ). Tak mi powiedział lekarz. Pewnie zależy od wielu czynników kiedy kto się kwalifikuje. Rozumiem, że podejście do inseminacji nawet sześciokrotne ma sens jeśli jest jakakolwiek szansa na zapłodnienie ( np. kiedy nie zna się powodu niepłodności itp. ). Dlatego najlepiej zapytać swojego lekarza.
    Ja dziś sobie przypomniałam o moim wysokim FSH ( 12 ) i się zdołowałam bo jak jeszcze podskoczy to w ogóle nie będę się kwalifikować :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczka a to tak, musi byc udroznione, dlatego przed inseminacja ogolnie badanie hsg zalecaja. A FSH w ktorym cyklu badalas? Bo trzeba w 2-3 d.c. zeby (podobno) byl prawidlowy wynik.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam tak jak trzeba ( chyba w 3dc )...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy juz pisalam tu, ale ja bylam na monicie i sie okazalo ze jestem po owulacji, szok, przez lek stymulajcy owu mialam chyba w 10 d.c takie jaja. I z mezem sie nie staralismy bo kto by sie spodziewal, ale przynajmniej wiem ze mi same pecherze pekaja, taki plus.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle Aszka, dość szybko miałaś owulację. Ja nawet po stymulacji miałam ok. 12 d.c. Ale przynajmniej wiesz, że pękają.

a z iui mi lekarz mówił, że najlepsze efekty sa do 4 iui. Potem efektywność spada.

Czekam na @ i zaczynam CLO łykać.

• Joaś Nowa

Wysłany: 13 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Właśnie dołączyłam do forum. Nazywam się Asia mam 35 lat i zaczęłam starania o pierwszego bąbelka ;) jakieś 7 miesięcy temu :)

Pozdrawiam poniedziałkowo wszystkie 35+

Aga39 lubi tę wiadomość

Asia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Joaś.
    A jakieś leczenie i badania już miałaś?

• Sol Koleżanka

Wysłany: 13 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Joaś :)

Tygrys od którego dnia cyklu bierze się clo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od 2 dnia. w pierwszym stymulowany brałam po 1,5 tabletki dziennie przez pięć dni.
    Teraz mam brać po 2 tabletki też od drugiego dnia przez pięć dni.

Ale chyba to też zależy od zaleceń lekarza.

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ