X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret to czekamy na wyniki i kibicujemy :)

She Wolf, milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, trzymam kciuki za piekna bete :)

Aszka pewnie masz racje :) a jak sie czujesz? Ciagle slabo?

Eltasz co u Ciebie Kochana?

milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf tak cały czas słabo, mniej juz mnie mdli, ale za to brzuch boli. Niestety lekarz mówi ze ja chudzielec i takie mam atrakcje w bonusie, bo sie narzady sciskaja i wszystko przesuwa oraz naciska. Moze w tym cos jest, moja siostra jest troche puszysta bo niskiego wzrostu i tam jej nic nie bolało, a ostatnio w klinice rozmawiałam z taka kobietka tez chudziutka i sie pytam w ktorym ona m-cu mowie pewnie 4, a ona ze 7 m-c a brzusio maluni. W sumie miała dosc obcisła sukienke, jakby załozyła luzniejsza to nawet bym chyba sie nie zorientowała ze ta kobietka w ciazy.

dleyk a jak tam sytuacja ze zdrowiem u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 15:19

milka1 lubi tę wiadomość

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She a jak zwykle w pracy .....
    Poza tym leczę torbiela do 25 dc. Potem w trakcie nowego cyklu mam mieć usg i decyzja czy będzie kolejne iui. Tyle wiem ze dr chce dać mi już zastrzyki na stymulacje bo jajca nie pękają jak należy. I tym sposobem ten cykl mam totalnie na luzie nawet temp nie mierze

milka1 lubi tę wiadomość

Eltasz
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret i ja trzymam mocno kciuki. Pozdrawiam Was wszystkie. Miłej niedzieli.

milka1, MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARGARET!!! Czekamy na wieści, ale jaja!

A u mnie, więc - człowiek czyta, II trymestr, ryzyko poronienia spada drastycznie i co? Zaczęły mi się plamienia, zadzwoniłam do lekarza, który robił mi usg, zapytać, czy możliwe, że po tym, a on, że raczej wyklucza, i lepiej podjechać do szpitala, Nogi się pode mną ugięły, pojechałam. Od lekarki to prawie zjebe dostałam, że po co ja tu jestem , z łaski mnie zbadała na tej izbie przyjęć, powiedziała, że to brudzenie, a nie plamienie i nie ma żadnego zagrożenia dla ciąży (no tak, bo ja przecież 50 razy w ciąży byłam i jestem alfa i omega, tak?) mówię, że lekarz doradził, abym przyjechała. Dostałam duphaston i na drugi dzień do prowadzącej - powiedziała, że dobrze zrobiłam, że pojechałam. Plamienie mogło być po podróży samochodem jakiś krwiaczek mógł się zrobić i dopóki się nie nasiliło, ani nie ma czerwonej krwi, to spokojnie, ale duphaston mam brać dalej. I tak to piękna książkowa ciąża, już nie jest taka piękna, bo mam doła i ciągle patrze na papier w kibelku.
    Na szczęście od wczoraj już coraz mniej i dzisiaj już prawie wogóle nie ma. W tygodniu kolejne usg jakieś dokładniejsze mam mieć robione.
    Ot, i tak to u mnie.

Buziaki dla Was kochane!

MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:

A u mnie, więc - człowiek czyta, II trymestr, ryzyko poronienia spada drastycznie i co? Zaczęły mi się plamienia, zadzwoniłam do lekarza, który robił mi usg, zapytać, czy możliwe, że po tym, a on, że raczej wyklucza, i lepiej podjechać do szpitala, Nogi się pode mną ugięły, pojechałam. Od lekarki to prawie zjebe dostałam, że po co ja tu jestem , z łaski mnie zbadała na tej izbie przyjęć, powiedziała, że to brudzenie, a nie plamienie i nie ma żadnego zagrożenia dla ciąży (no tak, bo ja przecież 50 razy w ciąży byłam i jestem alfa i omega, tak?) mówię, że lekarz doradził, abym przyjechała. Dostałam duphaston i na drugi dzień do prowadzącej - powiedziała, że dobrze zrobiłam, że pojechałam. Plamienie mogło być po podróży samochodem jakiś krwiaczek mógł się zrobić i dopóki się nie nasiliło, ani nie ma czerwonej krwi, to spokojnie, ale duphaston mam brać dalej. I tak to piękna książkowa ciąża, już nie jest taka piękna, bo mam doła i ciągle patrze na papier w kibelku.
    Na szczęście od wczoraj już coraz mniej i dzisiaj już prawie wogóle nie ma. W tygodniu kolejne usg jakieś dokładniejsze mam mieć robione.
    Ot, i tak to u mnie.

Buziaki dla Was kochane!

Kochana grunt to nie stresować! Odpoczywaj dużo póki to plamienia nie przejdą.
    Niektóre kobiety tak mają i tyle. Sprawdziłas i dobrze, powiedzieli iż zagrożenia nie ma więc trzeba być dobrej myśli. My tu kciukamy <3
    Lajka dałam za Margaret!

milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu na jeden dzień znikam a tu takie emocje !!!!
    Margaret ja sikam po nogach z wrażenia :)
    Nie wiem co mogę jeszcze pozaciskac żeby pomóc! Z całego serca życzę żeby to było to <3 <3 <3

milka1, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka doradz proszę <3

Zerknij na mój wykresik. Teraz dostałam progesteron żeby mnie @ nie zalała wcześniej niż 27/28 dc - żeby się dobrze złożyło na laparo.
    Tyle że moja cholera owulka jakaś leniwa w tym cyklu i ciężko powiedzieć czy juz po. Mam 10 tabletek, brać od dzisiaj czy poczekać do jutra?

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, tylko użyj testu tej samej firmy, bo różnych firm - różne czułości, żebyś nie przeżywała tego co ja, jeden pozytywny, dwa negatywne i dopiero po dwóch dniach kolejne pozytywne, bo to oszaleć można! No i beta to podstawa :-)

MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:

Ot, i tak to u mnie.

Buziaki dla Was kochane!
    milka Ty nie panikuj,dopoki nie ma zywej krwi to ok. Nie oceniam Twojego lekarza ale moj mi na ostatniej wizycie powiedział, ze plamienia moga byc (i niekoniecznie na poczatku wlasnie powiedzial ze najczesciej sa w srodku) i ze mnie uswiadamia bo to taki czas, zeby sie nie denerwowac. Takze widzisz to normalne. Dobrze ze pojechałas na IP. NIestety w PL te szpitale sa beznadziejne trzeba za przeproszeniem opiepszac rowno, pamietaj ze jak cos komentuje masz prawo im zamknac usta: powiedziec prosze odmowna odpowiedz na pismie, ze mnie nie chcecie przyjac -zobaczysz zaraz zmiane o 180 stopni. Grunt ze wszystko dobrze, bierz dupka i sie nie stresuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz zeby torbiel sie wchłoneła, trzymam kciuki.

Eltasz, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Aszka doradz proszę <3

Zerknij na mój wykresik. Teraz dostałam progesteron żeby mnie @ nie zalała wcześniej niż 27/28 dc - żeby się dobrze złożyło na laparo.
    Tyle że moja cholera owulka jakaś leniwa w tym cyklu i ciężko powiedzieć czy juz po. Mam 10 tabletek, brać od dzisiaj czy poczekać do jutra?
    ja bym poczekała do jutra, dla mnie dosc prawdopodobny termin owulki to 31 piatek, chociaz niby z wykresu wynika ze bezowulacyjny, ale ja juz nie wierze wykresom na OF jak sie dwa razy nacielam ze niby mi nie pokazywał a na monicie było po owulce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 12:06

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maragret taaaak czekamy i kibicujemy 041.gif

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania miłej niedzieli :)

A ja sie zastanawiam czy aby nie podjechac z mezem dalej do sklepu bo mnie kusi isc do sklepu Ziajki, u nas to taki wiekszy sklep z mega promocjami, kosmetyki sa po 10, 8 zł, a sa naprawde dobre. Np. ja uzywam scrubu czekoladowego wielki sloik za 10 zł kupiłam, jest obledny, skora pachnie czekolada. A jeszcze bym cos kupila typu maseczka, itd.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja bym poczekała do jutra, dla mnie dosc prawdopodobny termin owulki to 31 piatek, chociaz niby z wykresu wynika ze bezowulacyjny, ale ja juz nie wierze wykresom na OF jak sie dwa razy nacielam ze niby mi nie pokazywał a na monicie było po owulce.

Dzięki :) tez mi się wydaje ze bezowulacyjny. Oby tylko doczekać do laparo.
    Lec na te zakupy :)

aszka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    She a jak zwykle w pracy .....
    Poza tym leczę torbiela do 25 dc. Potem w trakcie nowego cyklu mam mieć usg i decyzja czy będzie kolejne iui. Tyle wiem ze dr chce dać mi już zastrzyki na stymulacje bo jajca nie pękają jak należy. I tym sposobem ten cykl mam totalnie na luzie nawet temp nie mierze

Kochana kciukam zebys szybko sie pozbyla tych torbieli i za pieknietego idealnie jajcoka <3

Eltasz lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:

Ot, i tak to u mnie.

Buziaki dla Was kochane!

Kochana matko ale mialas stresa ale wyluzuj sie juz bo musi byc dobrze!
    Odpoczywaj i juz nie martw sie niczym <3

milka1 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ja pierdziu na jeden dzień znikam a tu takie emocje !!!!
    Margaret ja sikam po nogach z wrażenia :)
    Nie wiem co mogę jeszcze pozaciskac żeby pomóc! Z całego serca życzę żeby to było to <3 <3 <3

Kotek to ja mam sikac a nie Ty ;)
    Trzymaj kciuki u rak i nog ;)
    Mam stresa ale ogolnie pozytywnie juz jestem nastawiona i musi byc plusik! Bo inaczej to chyba u psychiatryka wyladuje, wiec oby nie :)

MoBo, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ania miłej niedzieli :)

A ja sie zastanawiam czy aby nie podjechac z mezem dalej do sklepu bo mnie kusi isc do sklepu Ziajki, u nas to taki wiekszy sklep z mega promocjami, kosmetyki sa po 10, 8 zł, a sa naprawde dobre. Np. ja uzywam scrubu czekoladowego wielki sloik za 10 zł kupiłam, jest obledny, skora pachnie czekolada. A jeszcze bym cos kupila typu maseczka, itd.

Gdzie ten sklep kochana? :)

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ