X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Kurcze moze ja sie umówie na za tydzien jak bedzie miejsce. Okazało sie ze allianz tzn lekarze wspólpracuje z incicta :) i umówiłam sie do Jeżaka ale pomysle czy jednak nie wybiore Neuberga :)
    Czuje sie bardziej zmeczona i miałam bóle brzucha przez 4dni ale od dwóch dni juz prawie nic nie czuje i nie wiem czy dobrze czy źle. Czesto sikam tzn czesciej i jestem ciagle głodna :) tyle z moich objawów
    Zdenerwowałam sie troche dzisiaj bo na wykresie jednej z dziewczyn przeczytałam ze beta zaczeła jej spadac i plamienia sie pojawiły a jest chyba 6tydzien ciazy brrrrrrr
    boje sie wyniku jutrzejszej bety
    nie boj sie, trzeba myslec pozytywnie wiem ze to ciezko, ale co innego masz zrobic zamartwiac sie ciagle. Mysle ze bedzie dobrze :)

• jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    dziewczynki tzn Milka i Aszka :) kiedy miałyscie pierwszą wizyte?
    Zastanawiam sie czy isc juz za tydzien do lekarza i bedzie to 6 tydzien czy w 8tygoniu a apisałam sie w połowie 7 tygodnia. Od teraz mam takie problemy :)
    lodówka jak nigdy wypełniona głownie warzywami i owocami heheh same witaminki :)
    hej :) mysle ze mozesz isc juz ja bylm tydz temy w 5 tyg i 6 dniu , i dzis 6 tydz i 4 dzien i juz widzialam bicie serca :) 129 na minute :) super uczucie :) i juz ma 6,7 mm :) wiec mysle ze spokojnie mozesz isc jak masz taka mozliwosc :)

moremi, aszka, Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

jamaica
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ja to wolałam wiedziec ale wiadomo kazdy robi wg siebie.

Dzis rano zadzwonili z kliniki ze mam juz cały test Pappa i jest dobry. Pojechałam i odebrałam. Uff :)
    Gdzie zatem suwak? Obiboku ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • dleyk Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

dleyk poszukaj tam gina i idz na usg, trzeba sprawdzic czy cos sie dzieje. Miłego i spokojnego turnusu :)

Cześć Dziewczyny

Turnus wspaniały Czas bardzo intensywny, więc nie ma za bardzo kiedy nawet na forum się odezwać Sama dieta - polecam każdemu, nawet sceptykowi
    A teraz jeśli chodzi o moje wcześniejsze dolegliwości: Wszystko wczoraj ustało jak ręką odjął We wtorek było spotkanie z p. dr Dąbrowską Oto jaka diagnoza: Ma pani z mężem otyłość brzuszną A jak tam słodycze wcześniej? Pewnie bardzo lubiliście? Przyznaliśmy rację Powiedziała, że koniecznie powinniśmy wspólnie z mężem zrobić testy na nietolerancję pokarmową. A wiele "trudności" zawdzięczamy słodyczom Wyhodowaliście sobie drożdżycę. I nic tu nie da przyjmowanie samej luteiny. Nie jestem ginekologiem - proszę skonsultować dolegliwości jakby coś dalej się działo Ale zazwyczaj po diecie ustają problemy długie, czy bolesne, czy nierówne miesiączki Drożdżyca obniża progesteron, komplikuje tarczycę, oraz zwiększa prolaktynę Nie poradzicie sobie samą dietą. Proszę kupić PADMĘ i brać 3x2 tabletki Dieta obowiązkowo po powrocie z turnusu jeszcze pełnych 6 tygodni " Tyle diagnoza
    Kochane - dla mnie to jest pkt zwrotny Poza dietą przechodzę na ziołowe suplementy diety. Mojej koleżance powiedziała: po 3 m-cach diety zajdzie pani w ciążę Udało jej się chyba po 4 m-cach
    Co do zajęć na turnusie: poranna rozgrzewka, ćwiczenia usprawniające kręgosłup, nordic walking, mięśnie kegla, fitnes, pilates, basen, ćwiczenia rozciągające, zumba Do tego wykłady specjalistów na temat zdrowego odżywiania
    Pozdrawiam Was serdecznie Z ginekologiem skontaktuję się po powrocie. U nas w Gołubiu upalnie - pogoda dopisuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:32

Eltasz, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

20140815650123.png

dleyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dleyk oby pomogło i podziałało na plus :)

Moremi u mnie to bardziej skomplikowana sytuacja...ja mam troszke chorob, wiec na razie wole nie ustawiac.

Jamaica fajnie -dobrze ze dobrze :) Gratulacje serdusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:57

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    hej :) mysle ze mozesz isc juz ja bylm tydz temy w 5 tyg i 6 dniu , i dzis 6 tydz i 4 dzien i juz widzialam bicie serca :) 129 na minute :) super uczucie :) i juz ma 6,7 mm :) wiec mysle ze spokojnie mozesz isc jak masz taka mozliwosc :)

Super wiesci :) juz nie moge sie doczekac jak sama to przezyje :D mam wizyte w ten sam dzien co Ty tez bedzie 6 tydz i 4dzien hehehe

aszka, jamaica, milka1 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Moremi u mnie to bardziej skomplikowana sytuacja...ja mam troszke chorob, wiec na razie wole nie ustawiac.
    Afirmuj pozytywnie dziewczyno :-)
    U mnie też lekko nie było (3 poronienia, teraz krwiaki i inne krwawienia z nieustalonych przyczyn, niedoczynność tarczycy, clexane do końca ciąży), ale suwak był od początku. Kiedy masz się cieszyć jak nie teraz? :-)
    Wiadomo, że gdzieś tam siedzi jak zadra myśl, że ciąża nie jest niczym pewnym dopóki nie ujrzy się dziecka po urodzeniu. Ale to już chyba trochę za późno na ustawianie suwaka ciążowego ;-)
    Zobaczysz, że wszystko się uda :-) dawaj ten suwak i nie marudź :-)

aszka, jamaica, milka1 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Super wiesci :) juz nie moge sie doczekac jak sama to przezyje :D mam wizyte w ten sam dzien co Ty tez bedzie 6 tydz i 4dzien hehehe
    doczekasz sie :)

Moremi ustawie w 30 tyg. :) :D :D

Spac nie moge, taki upał, rany.

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dleyk bardzo dobrze ze pojechaliscie. Ja lubie te babke nawet mam jedna jej ksiazke 'Ducha i cialo ratowac zywieniem' Bedziesz jak nowka niesmigana po tej diecie :)

I to mnie wlasnie denerwuje w medycynie, ze nikt sie nie zainteresuje ogolnym stanem pacjeta i leczy sie 'skutek' a nie 'powod'. Zaraz mi tu ktos po uszach da, ale tak jest.

Ja tez jestem na mojej diecie, wiec dietujemy kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:25

Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)

Dzis o 1.30 poszlam do toalety i mysle otworze okno...pomylka...bo o 2.38 juz ganialismy za dziadem komarem!

Koniec pierwsze na mojej liscie sa teraz siatki na okno!

Ogolnie to baban na twarzy bo dzis zaczynam urlopij, skromnie tygodniowy, ale lepszy rydz niz nic :P
    W sobote wesele kolezanki a pozniej tydzien z rodzinka, grilowanie i moze troche bieszczad.

2 tygodnie do laparo - zaczynam sie strachac!!!

Margaret.Se, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dzien dobry dziewczynki :)

Dzis o 1.30 poszlam do toalety i mysle otworze okno...pomylka...bo o 2.38 juz ganialismy za dziadem komarem!

Koniec pierwsze na mojej liscie sa teraz siatki na okno!

Ogolnie to baban na twarzy bo dzis zaczynam urlopij, skromnie tygodniowy, ale lepszy rydz niz nic :P
    W sobote wesele kolezanki a pozniej tydzien z rodzinka, grilowanie i moze troche bieszczad.

2 tygodnie do laparo - zaczynam sie strachac!!!

Kotek Ty sie nie strachaj tylko do boju stawaj :D masz aniołkowe wiruski i bedzie jeszcze ich wiecej, wiec musi sie udac! NO :D

Odpoczywaj kochana i baw sie dobrze i zbieraj siły na walke :)

Zainstaluj siatke na okno zebys nie miała stresu i nocy nieprzespanej bo nerwy nic dobrego nie robia a tylko niszcza <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:53

MoBo lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    :)) pewnie juz bedziesz widziec serducho u mnie tydzien temu widac bylo kreske a dziis juz calkiem gruba fasola :)

Margaret.Se, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja juz chyba pisałam własnie ja mam siatki co za ulga, oczywiscie nie we wszystkich oknach ale w wiekszosci, zadnych robali nie ma :D Moze laparo cos wyjasni, a moze pomoze bo podobno przy laparo usuwaja tez jakies np. nieprawidłowosci jak sa małe. Musi byc dobrze :)

Jamaica a u Ciebie to który tydzien juz?

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    MoBo ja juz chyba pisałam własnie ja mam siatki co za ulga, oczywiscie nie we wszystkich oknach ale w wiekszosci, zadnych robali nie ma :D Moze laparo cos wyjasni, a moze pomoze bo podobno przy laparo usuwaja tez jakies np. nieprawidłowosci jak sa małe. Musi byc dobrze :)

Zazdraszczam Ci tych siatek :)
    Okno pomierzone bedziem szukac.

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, idź wtedy, kiedy Tobie odpowiada, tak jak mówi Jamaica, ja miałam pierwsze usg w 6 tygodniu ciąży.
    Wracając do bety - u mnie nie było potrzeby(wskazań) do robienia i tyle.

Maggie - dobry lekarz to podstawa, taki, przy którym nie będzie się wpadać w panikę, a taki, który da Ci spokój ducha i spokojnie pomoże Ci przejść ciążę.
    U mojej po wizycie na pogotowiu to weszłam ze łzami w oczach - ale sam jej wzrok i jej obecność momentalnie mnie uspokoiła. To jest naprawdę ważne, zwłaszcza jak się przechodzi przez szereg badań i ma się mnóstwo pytań (nawet takich banalnych). A już nie wspomnę kiedy nie daj Boże (żadnej nie życzę) jak się widzi krew (co wiadomo nie zawsze znaczy jedno - ale zawsze tego jednego się boimy).

MAggie - głowa do góry, ciesz się każdą chwilą.

Jot, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Zazdraszczam Ci tych siatek :)
    Okno pomierzone bedziem szukac.
    zobaczysz pozniej roznice, ja sie ciesze ze juz nie wstaje i z kapciem nie ganiam :D bo mam fobie komarzyca, musze to wybic inaczej nie zasne.

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zrobilam male sprzatanko w pracy przd urlopem. Zgadnijcie ile mozna nazbierac szali w pracy?

12 O.o Chyba mam ich za duzo skoro w domu mi ich nie brakuje :P

Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Wlasnie zrobilam male sprzatanko w pracy przd urlopem. Zgadnijcie ile mozna nazbierac szali w pracy?

12 O.o Chyba mam ich za duzo skoro w domu mi ich nie brakuje :P
    a kiedy przyjezdzasz? W Pl mega upały, istna Afryka kolezanka napisała ze dzis u niej na termometrze w słoncu 55+.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:02

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wczorajsza beta 481,30 przyrost o 87,8% wiec chyba ok bo jakis tam kalkulator belly podal mi ze w normie :) cieszem sie ojjjj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:26

Ania1602, aszka, MoBo, Eltasz lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Maggie, idź wtedy, kiedy Tobie odpowiada, tak jak mówi Jamaica, ja miałam pierwsze usg w 6 tygodniu ciąży.
    Wracając do bety - u mnie nie było potrzeby(wskazań) do robienia i tyle.

Maggie - dobry lekarz to podstawa, taki, przy którym nie będzie się wpadać w panikę, a taki, który da Ci spokój ducha i spokojnie pomoże Ci przejść ciążę.
    U mojej po wizycie na pogotowiu to weszłam ze łzami w oczach - ale sam jej wzrok i jej obecność momentalnie mnie uspokoiła. To jest naprawdę ważne, zwłaszcza jak się przechodzi przez szereg badań i ma się mnóstwo pytań (nawet takich banalnych). A już nie wspomnę kiedy nie daj Boże (żadnej nie życzę) jak się widzi krew (co wiadomo nie zawsze znaczy jedno - ale zawsze tego jednego się boimy).

MAggie - głowa do góry, ciesz się każdą chwilą.

Wiem kochana ale nie wiem czy on taki jest bylam w klinice raz u niego no ale milo mu z oczu patrzy. Mam wizyte na 19sierpnia ale stwierdzilam ze tyle czasu to ja nie wytrzymam i zapisalam sie dzisiaj do tego mojego na czwartek, laska w rejestracji powiedziala mi ze wizyta jeszcze do potwierdzenia bo ostatnia pacjentka na 16.30 a ja na 18.40 no ale licze ze dojdzie do skutku

milka1 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ