X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret super:) Beta przyrasta dobrze.

Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Wlasnie zrobilam male sprzatanko w pracy przd urlopem. Zgadnijcie ile mozna nazbierac szali w pracy?

12 O.o Chyba mam ich za duzo skoro w domu mi ich nie brakuje :P
    Hehehe Dobre:)

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Dziewczynki wczorajsza beta 481,30 przyrost o 87,8% wiec chyba ok bo jakis tam kalkulator belly podal mi ze w normie :) cieszem sie ojjjj :D
    dobry.

A to nie wiedziałam ze maja teraz takie kolejki w Invikcie, bo ostatnio było 5 osob na krzyz chyba im te kwalifikacje ruszyły. Pewnie idz do Neu. w czwartek, lepiej zawsze szybciej. J. ok, ale Neu, tez spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:29

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    dobry.

A to nie wiedziałam ze maja teraz takie kolejki w Invikcie, bo ostatnio było 5 osob na krzyz chyba im te kwalifikacje ruszyły. Pewnie idz do Neu. w czwartek, lepiej zawsze szybciej. J. ok, ale Neu, tez spoko.

Aszka ja tak sie zapisalam bo chcialam ten termin ale teraz stwierdzilam ze tak dlugo nie wytrzymam.jeszcze termin wazny zebysmy ja z moim sie dopasowali na wizyte. J. to lekarz a N. to Dr n.med i ma tez rowne certfikaty i byl wiele lat ordynatorej w szpitalu we Wroclawiu. Moze malo mowny ale tez lepsze i dluzsze doswiadczemie ma bo 28lat

aszka lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :* ciesze sie strasznie ze beta idzie do gory i prawidlowo :D

Jot, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Aszka ja tak sie zapisalam bo chcialam ten termin ale teraz stwierdzilam ze tak dlugo nie wytrzymam.jeszcze termin wazny zebysmy ja z moim sie dopasowali na wizyte. J. to lekarz a N. to Dr n.med i ma tez rowne certfikaty i byl wiele lat ordynatorej w szpitalu we Wroclawiu. Moze malo mowny ale tez lepsze i dluzsze doswiadczemie ma bo 28lat
    tylko szkoda ze on w zadnym szpitalu na NFZ nie pracuje. Ostatnio spotkałam babke co chodziła do N. własnie na NFZ i mowi ze bedzie szukac ale kobieta w 6 miesiacu ciazy to wiadomo ma jeszcze czas, po invitro. Jednak 9 tysiaków wydac na medicover to sporo. A i tak sie nie ma pewnosci ze bedzie ten lekarz, tylko jaki bedzie na dyzurze bo chyba dopiero poród all inclusive za 16 tysiaków jest z wyborem lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:50

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a kiedy przyjezdzasz? W Pl mega upały, istna Afryka kolezanka napisała ze dzis u niej na termometrze w słoncu 55+.

Dotrę w poniedziałek, pierwsze wesele koleżanki kolo Bratysławy. Komary nas zjedzą żywcem bo to koło jeziora :P
    Dobra czas malować paznokcie na imprezę bo jutro nie będzie kiedy..ufff

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dotrę w poniedziałek, pierwsze wesele koleżanki kolo Bratysławy. Komary nas zjedzą żywcem bo to koło jeziora :P
    miłej zabawy. Dzis nas z kolei odwiedza moja kolezanka z inengo miasta, przyjechałą do Wawy z dzieckiem do szpitala (komplikacje po porodzie naturalnym). Na szczescie lekarze juz tam zrobli tutaj co trzeba i niedługo jedzie, wiec dzis troche posiedzimy i pogadamy. Pogoda ma byc podobno dzis jutro i pojutrze po 38 stopni w Wawie minimum, jakas masakra...byle ten tydzien przezyc, to pozniej juz ma byc od nastepnego czwartku po 25 stopni. MoBo wez kostium kapielowy bo w Pl to trzeba sie tak ubierac :D inaczej mozna sie usmazyc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 07:50

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

Baw sie super kotek :) zrelaksuj sie i nie mysl o niczym :) buziaki <3

Eltasz, aszka lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    MoBo ja juz chyba pisałam własnie ja mam siatki co za ulga, oczywiscie nie we wszystkich oknach ale w wiekszosci, zadnych robali nie ma :D Moze laparo cos wyjasni, a moze pomoze bo podobno przy laparo usuwaja tez jakies np. nieprawidłowosci jak sa małe. Musi byc dobrze :)

Jamaica a u Ciebie to który tydzien juz?
    u mnie 7 teraz :) maam malego krwiaka le podobno jest pod plodemi nie zagraza mu bezposrednio , powinien sie wchlonac , nie stresuje sie za bardzo bo podobno te krwiaki czesto sie zdrzaj naa poczatku ciazy :)

jamaica
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Dziewczynki wczorajsza beta 481,30 przyrost o 87,8% wiec chyba ok bo jakis tam kalkulator belly podal mi ze w normie :) cieszem sie ojjjj :D
    GRATULACJE :)))) TYLKO SIE CIESZYC :)

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    u mnie 7 teraz :) maam malego krwiaka le podobno jest pod plodemi nie zagraza mu bezposrednio , powinien sie wchlonac , nie stresuje sie za bardzo bo podobno te krwiaki czesto sie zdrzaj naa poczatku ciazy :)
    a krwawisz czy nie? Pewnie jezeli lekarz monitoruje i jest ok to jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) wakacyjne rozprezenie zaowocowało dwiema kreskami :-) :-) Tak jestem w ciąży czekam jeszcze na dzisiejszy wynik bety czy przyrasta a jutro wizyta u giną :-) nie zaglądałam tutaj z 2 miesiące i widzę że się pozmieniało gdzieniegdzie
    MARGARET gratuluję :-)

aszka, Margaret.Se, Eltasz, Jot, milka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Cześć dziewczyny :-) wakacyjne rozprezenie zaowocowało dwiema kreskami :-) :-) Tak jestem w ciąży czekam jeszcze na dzisiejszy wynik bety czy przyrasta a jutro wizyta u giną :-) nie zaglądałam tutaj z 2 miesiące i widzę że się pozmieniało gdzieniegdzie
    gratulacje :)

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:

Dziekuje kochana :* Tobie rowniez Wielkie Gratulacje! <3

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a krwawisz czy nie? Pewnie jezeli lekarz monitoruje i jest ok to jest ok.
    no wlasnie nie krwawie ani plamki biore luteine dowcipnie 3 razy dziennie lekarka mi powiedziala ze albo sie wchlonie albo moge pokrwawic lekko , ale jakos sie nie zapowiada , w kazdym razie nie zagraza plodowi bezposrednio . staram sie nie przejmowac , zobaczymy co bedzie :)

Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

jamaica
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    gratulacje :)

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    no wlasnie nie krwawie ani plamki biore luteine dowcipnie 3 razy dziennie lekarka mi powiedziala ze albo sie wchlonie albo moge pokrwawic lekko , ale jakos sie nie zapowiada , w kazdym razie nie zagraza plodowi bezposrednio . staram sie nie przejmowac , zobaczymy co bedzie :)
    czyli raczej sie wchłonie, dobrze jest.

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi gratulacje.

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Widzę, że ciąże nam kwitną <3 to cudowne wiadomości!
    Mappi gratuluję :*
    Margaretko jak się czujesz?
    She czemu nie ma jeszcze temp dzisiejszej na wykresie ;) :P ?
    MoBo udanego odpoczynku :)

A mnie ten cykl ciągnie się w nieskończoność :/ jeszcze tydzień do @ . Ciekawa jestem czy się to moje dziadostwo wchłonęło..Jeszcze jeszcze 5 dni Orgametrilu, po którym nie czuję się za dobrze echh.
    Miłego dnia Kochane :)

milka1, aszka, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

Eltasz
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ