X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani u mnie po ponad 2 latach leczenia w tym klinika niepłodnosci sie udało. Wszystkie badania przeszlismy w tym ja HSG. Tyle, ze u mnie był od poczatku problem głownie z owulacja i brakiem sluzu, stad podejscie do inseminacji. Sa rozne podejscia, czasami trzeba rozlozyc badania na szersza diagnostyke.

MoBo, milka1, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani witaj :) mam nadzieję, że będziesz się wśród nas dobrze czuć i zadomowisz się :) Ja się staram około 2 lat, ale ze wzgledu na pracę mojego M ( kierowca tira )nie przeżywam tego jakoś mocno, bo nasze staranka są mocno ograniczone czasowo :)

MoBo, milka1, Margaret.Se, Dani, Asana lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • Jot Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, miło że napisałaś, jak będziesz miała chwilkę to prześledź nasze forum od początku, zobaczysz ilu kobietom się udało :)

MoBo, milka1, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Dani :)
    Chcialam powiedziec, ze bardzo ladnie nam sie tu przedstawilas :)

U mnie miesiac do 36 i 'udalo' sie po roku. W cudzyslowiu bo jeszcze nie widzialam serduszka i czekam do przyszlego tygodnia z gulem w gardle :P
    Ja tez podobnie do Ciebie dietowalam, karmilam sie roznymi wynalzkami, ziolami, przeszlam akupunkture, yoga itp Lekarza odwiedzalam regularnie, plan byl klinika nieplodnosci we wrzesniu i start z inseminacjami, a pozniej in vitro - ale zostal odlozony :P
    Cialo w 'formie' to bardzo dobra sprawa :) popieram.

Mamy tu duzo gwiazdek ktore wpladly na nasze forum i zaciazyly blyskawicznie, tylko ze czasami przepadaja jak kamien w wodzie. Wiele dziewczat ktorych ja nawet nie poznalam juz dawno sa mamami.

Dziewczynki tu zawsze pomoga jak sa jakies pytanka, a i o bzdurach tez nam sie zdaza pogadac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:16

Jot, milka1, aszka, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Witamy Dani :)

Mamy tu duzo gwiazdek ktore wpladly na nasze forum i zaciazyly blyskawicznie, tylko ze czasami przepadaja jak kamien w wodzie. Wiele dziewczat ktorych ja nawet nie poznalam juz dawno sa mamami.

P
    jak ktos ma szczescie to tak ma :)

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam prawdopodobną przyczynę moim poronień...mutacja genu MTHFR, muszę suplementować się witaminami B w szczególności zwiększyć dawkowanie kwasu foliowego

MoBo, milka1, polasia, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość

Jot

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak ktos ma szczescie to tak ma :)

No te co wpadaja tu powiedziec: czesc mam 3X lat i zaszlam w pierwszym miesiacu to moglby se podarowac :P
    I jak ma ta informacja tobie pomoc po X miesiacach staran?!

She Wolf, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Znam prawdopodobną przyczynę moim poronień...mutacja genu MTHFR, muszę suplementować się witaminami B w szczególności zwiększyć dawkowanie kwasu foliowego

OOO ale przelom :) a jak to wyszlo? badaliscie?

Margaret.Se lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani witaj.
    Ja tez mam 37 lat i ponad rok staran za soba, niestety bez powodzenia. Ale wiele jest tu dziewczyn ktorym sie udalo, wiec dla kazdej z nas jest nadzieje.

Jot, powinnas sie suplementowac witaminami w formie metylu. Wiem ze lekarze zapisuje po prostu konskie dawki kwasu foliowego, ale lepsze jest po prostu zastapienie jego i wit B12 forma zmetylowana.

MoBo, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:

Jot, to już przełom jest i co faktycznie tylko witaminy i kwas pomogą? To świetna wiadomość!

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No te co wpadaja tu powiedziec: czesc mam 3X lat i zaszlam w pierwszym miesiacu to moglby se podarowac :P
    I jak ma ta informacja tobie pomoc po X miesiacach staran?!

O jak mnie takie teksty wku%$&#a!!!
    Taki tekst - wpadam tylko powiedziec ze udalo mi sie za pierwszym razem wiec chcialam sie pochwalic i powiedziec ze i Wam sie uda, skoro mnie sie udalo #&%$
    A skad jedna z druga wie ze kazdej z nas sie uda? Poza tym nie przeczyta taka ani jednego posta w temacie i nawet nie wie jakie czasem dziewczyny przezywaja tragedie :/

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    O jak mnie takie teksty wku%$&#a!!!
    Taki tekst - wpadam tylko powiedziec ze udalo mi sie za pierwszym razem wiec chcialam sie pochwalic i powiedziec ze i Wam sie uda, skoro mnie sie udalo #&%$
    A skad jedna z druga wie ze kazdej z nas sie uda? Poza tym nie przeczyta taka ani jednego posta w temacie i nawet nie wie jakie czasem dziewczyny przezywaja tragedie :/

Ano wlasnie :)

She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Jot, to już przełom jest i co faktycznie tylko witaminy i kwas pomogą? To świetna wiadomość!

Ponoć tak, i tak jak She Wolf pisze dobrze jest przyjmować w formie zmetylowanej witaminy...jeju, oby to było faktycznie to...

milka1, MoBo, polasia, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Jot

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot podobno znaczna czesc populacji ma ta mutacje. Ja tez u siebie ja podejrzewam, bo mam kwas foliowy ponad norme. Kiedys przy okazji w Polsce zbadam to, a do tej pory biore wlasnie zamiast kwasu foliowego - metafoline. Planuje kupc sobie caly zestaw w takie formie.

http://uk.iherb.com/Thorne-Research-Methyl-Guard-Plus-90-Veggie-Caps/33646?gclid=COCX38uW3ccCFSjlwgodWB0JVw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:26

polasia lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Lore to akurat dobrze bo kawy w ciazy lepiej nie pic :P Ja juz ja dawno odstawilam, zeby potem szoku nie bylo :P Zreszta ja juz tyle rzeczy odstawilam, ze nie mam co jesc czasami hahaha.
    Nie zgodze się z tym. Juz dawno dowiedziono, że herbata jest bardziej szkodliwa niż kawa. Jedynie trzeba zachować umiar. Dwie lekkie kawy dziennie w zupełności wystarczą. Podobnie przy karmieniu - jedna kawa rano, ale herbata jest niewskazana.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale też zależy od tego jakie się ma ciśnienie :-)
    Ja mam bardzo niskie i nawet mam zalecenie pić kawę w ciąży, bo mam za niskie ciśnienie, natomiast jak jest wysokie ciśnienie (a jak wiadomo wysokie ciśnienie jest w ciąży bardzo niebezpieczne) to o kawie można zapomnieć :-)

Ponownie - wszystko zależy od zdrowia, samopoczucia i zaleceń lekarza :-)

She Wolf, aszka, moremi lubią tę wiadomość

• polasia Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Jot podobno znaczna czesc populacji ma ta mutacje. Ja tez u siebie ja podejrzewam, bo mam kwas foliowy ponad norme. Kiedys przy okazji w Polsce zbadam to, a do tej pory biore wlasnie zamiast kwasu foliowego metafoline. Planuje kupc sobie caly zestaw w takie formie.

http://uk.iherb.com/Thorne-Research-Methyl-Guard-Plus-90-Veggie-Caps/33646?gclid=COCX38uW3ccCFSjlwgodWB0JVw

SheWolf, a jak ja kupuje b12 Vegancity cyjanokobalamine, to myslisz ze ona jest przywwajalna? Bo kwas biore femibion i w nim jest aktywna forma, ja tez mam kwas foliowy ponad norme, i anemie z niedoboru zelaza, ale nie z diety bo pilnowwlam tego zewzgledu na diete roslinna, ale wlasnie odkrylam ze to moze byc z nieprzyswajalnosci kw.foliowego... :(
    Fajne te witaminy kompleks.

Pola
  • polasia Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Hej dziewczyny, pisze po raz pierwszy, mam 37 lat, 2 lata staran o pierwsze dziecko, tzn od slubu pierwszy rok to tak na luzie, bez antykoncepcji, spontaniczne kochanie się, bez mierzenia itp, bez stresu. Po roku, jak nie zaszlam to poszlam do lekarza, i zaczelam robic pierwsze badania. Ale dopiero teraz trafilam do kliniki plodnosci i dopiero przede mną najtrudniejsze badania (droznosci jajowodow za miesiąc mam umowione). Mąż ma dobre wyniki spermy. Wszystkie badania moje do tej pory w normie (hormonalne itp).

Mam kilka przyjaciolek ktore zaszly w pierwszą ciążę w wieku lat 38-40, wiec na ich przykladzie nigdy sie nie stresowalam. Ale teraz po dwoch latach juz nie jestem taka beztroska. Ale wierze ze sie uda, "z pomocą medyczną" :)

Od roku zmienilam diete, odzywiam sie zdrowo, jem rozne witaminy, super foods (spirulina itp), w ciaze przez to jeszcze nie zaszlam, ale czuje sie duzo lepiej (wiecej energii itp), wiec dzialania przygotowujace do ciazy ogolnie mi na dobre wyszly :)

Ostatnio zaczelam tez regularnie cwiczyc i plywac, bo mam prace przy komputerze, a czytalam ze zeby ciaze dobrze zniesc, to lepiej zeby cialo bylo w "formie".

Ktorej z was udalo sie zajsc po 35 roku zycia w pierwsza ciaze ostatnio? Naturalnie lub z pomoca medyczna?
    Pozdrawiam was wszystkie,
    Dani

Hej Dani! W odpowiedzi na Twoje watpliwosci, my staralismy sie 13 miesiecy, udałoasie z pomoca medyczna na clomifenie. Clostilbegyt. I na uregulowanej tarczycy na euthyroxie, bo mam hashimoto. Mam 39 lat. Tak, jak MoBo i Margaret.Se - czekam dopiero na wizyte czy zobacze serduszko. Takze zycze Ci dobrej diagnostyki, nie czekaj,działaj i oczywiscie starań. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:36

milka1, MoBo, aszka, Dani lubią tę wiadomość

Pola
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta kawa to ja sie nie zgodze, powoduje chwilowa arytmie serca przez co cisnienie wzrasta. Tew wplyw wybijania serca z jego naturalnego rytmu, nie jest do konca znany i konsekwencje.

Dowiedzone natmiast jest, ze kawa zapobiega przyswajania np zelaza
    wiec picie do posilku badz po posilku jest czyms niewspakaznym.

Ja tam nie pije kawy ze wzgledu na kapcia jekiego zostawia w ustach :P Moze zamiast kawusi lepiej zbozowa, przynajmniej jakiego minerala sie dostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:47

She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie zgodze się z tym. Juz dawno dowiedziono, że herbata jest bardziej szkodliwa niż kawa. Jedynie trzeba zachować umiar. Dwie lekkie kawy dziennie w zupełności wystarczą. Podobnie przy karmieniu - jedna kawa rano, ale herbata jest niewskazana.

A czy ja mowilam cos o herbacie? I nie powiedzialam, ze jest zakazana tylko niewskazana. Ja tam wole nie ryzykowac, bo kto wie co w tej kawie jest wymieszane.
    Co do herbaty, to tez mozna polemizowac. Zalezy jaka herbata, czarna, zielona, rumiankowa, owocowa? Jest tyle jej odmian, ze mozna wybrac cos zdrowego.
    Ja na przyklad pije herbate Rooibos, ktora jest bezkofeinowa i bezpieczna w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:44

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ