X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, współczuję. Uda się następnym razem. Sprawdz tarczycę.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarz poleca wlasnie zabieg, mowi ze wszystko sie oczysci i lepszevpodloze na nowa ciaze. Kazdy ma inne zdanie i badz tu madry :(
    tarczyce mam ok.

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Moja lekarz poleca wlasnie zabieg, mowi ze wszystko sie oczysci i lepszevpodloze na nowa ciaze. Kazdy ma inne zdanie i badz tu madry :(
    tarczyce mam ok.
    Margaret, jest mi przykro.
    Miałam łyżeczkowanie w 8 tygodniu ponieważ nie było szans na naturalne oczyszczenie.
    Przy poronieniu samoistnym nie trzeba czekać i mozna od razu działać. Przy łyżeczkowaniu zalecane jest odczekanie jednego miesiąca. Lekarze starej daty zalecają odczekanie trzech do sześciu miesięcy, ale to "stara szkoła", a my ze względu na wiek nie mamy tyle czasu.
    Najwaznijsze to działać, nie czekać.
    Tak, jesteś płodna, zaskoczyło i to jest na plus. Niestety zdarzają się błędy gentyczne i wtedy zarodek się nie rozwija. Ja niestety przeszłam przez to trzy razy, a szwagierka raz i po 5 miesiącach w kolejną - już urodziła (oni czekali 3 miesiące na poprawę jakości nasienia).
    Warto wspomóc owulację i mąż niech zadba o nasienie (mój brał bodymax, a poprawa jakości była znacząca), bo to też ma wpływ.
    Nie odkładaj tego. Ani się obejrzysz i znowu będziesz w ciąży i tym razem przez całe 9 miesięcy.

Margaret.Se, MoBo, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Jot Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, ja spotkałam na swojej drodze wielu ginekologów, i byłam w szoku, że ich opinie na wiele tematów są skrajnie różnie. Co lekarz to inny pomysł na leczenie, na prowadzenie ciąży (każde zdanie jest oczywiście odpowiednio umotywowane)...itd. Rozmawiałam o tym z obecnie prowadzącym mnie ginem, i On mi wytłumaczył, że jest jeszcze duży obszar niewiedzy, i nawet nie zdaję sobie sprawy do jakich kłótni dochodzi na ich branżowych konferencjach...i jak ma pacjent nie zgłupieć...
    Co do zabiegu, to mój gin radził odstawić leki i poczekać i jak do tygodnia sytuacja nie ulegnie zmianie to zabieg. Nie ulega wątpliwości że ten czas oczekiwania jest bardzo trudny.

Margaret.Se, MoBo, aszka, Asana lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Dani Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje bardzo za przemile przywitanie, to wspaniale miec takie wsparcie w postacie takiej grupy. I tak duzo mozna się od Was dowiedziec.

Margaret tak mi przykro, wspolczuje bardzo. Ale napewno uda się nastepnym razem. Skoro mogłaś zajść w ciążę, to proboj dalej!

Margaret.Se, aszka, MoBo, Eltasz lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie nie można sie poddawac, np. co pokazuje hitoria moremi.

MoBo, Eltasz lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziekuje za podpowiedzi <3 strasznie sie boje, nie chce tez czekac bo we czwartek bedzie juz trzy tygodnie jak moja kruszynka przestala sie rozwijac. Boje sie tez zakazenia, w sumie nie wiem kiedy moze sie zaczac. Mam taka burze mozgu ze zwariuje. Moze nie powinnam czekac, czytam ze poronienie zatrzymane trzeba zrobic lyzeczkowanie.

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Lore Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, kurcze, nawet nie wiem co napisać :( Przykro mi tak bardzo :( Ale na pewno nie wolno się poddawać <3

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret moze zgłos sie do szpitala, moze tam cos wiecej powiedzą, na pewno powinni przeciez zbadać, a na zabieg jakikolwiek i tak musisz wyrazic zgode.

MoBo lubi tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret kochana życzę Ci dużo siły. Wiem, że będzie Ci bardzo potrzebna. Przytulam mocno, bo wiem jak bardzo boli.

MoBo lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, Aszka ma rację idź do szpitala nawet żeby z kimś pogadać. Na nic sie nie musisz decydować, ale jakaś poradę powinni zapewnić. Matko do czego to doszło, że musimy się uczyć z netu co robić. Przeciez to powinna istnieć jakaś pomoc nie?!

Dużo siły kochana <3

aszka, Eltasz lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Margaret, Aszka ma rację idź do szpitala nawet żeby z kimś pogadać. Na nic sie nie musisz decydować, ale jakaś poradę powinni zapewnić. Matko do czego to doszło, że musimy się uczyć z netu co robić. Przeciez to powinna istnieć jakaś pomoc nie?!

Dużo siły kochana <3
    powinna, ech ci lekarze.

• Lore Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj raju, dziewuszki, gdzie was wszystkie wywiało? o.O

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    Oj raju, dziewuszki, gdzie was wszystkie wywiało? o.O
    zimno, wiatr zaczał wiac .... to pod kołdra pewnie :)

She Wolf, Lore, MoBo lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisze prace :/ Juz wiekszosc jednej napisana, jutro pewnie skoncze, potem kolejna i koniec roku :)

Margaret jak sie trzymasz Kochana?

Lore, Jot, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Lore Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm powariował już całkiem. :( Dziś przyszedł taki super klient, pijany jak bela i nadał mi na cały sklep no i co ... od razu @ przyszła z nerwów, 3 dni przed terminem, grrrr

I will live my life!!!
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore, to chyba niemozliwe, zeby nerwy wywolaly @ :P Ale przykro mi :( Zaczniemy nowy cykl prawie razem :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    Mój organizm powariował już całkiem. :( Dziś przyszedł taki super klient, pijany jak bela i nadał mi na cały sklep no i co ... od razu @ przyszła z nerwów, 3 dni przed terminem, grrrr
    praca z ludzmi, skad ja to znam :/

• Lore Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, mnie nie rozczarowała ta wcześniejsza @, może w końcu owulacja padnie jak mój M będzie w domu. Zresztą już pisałam wcześniej, że nie staramy sie jakoś bardzo przez kilka miesięcy. Układamy sprawy na nowo więc mamy inne zajęcia : ))

Asana, MoBo, She Wolf, aszka lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki,

My wczoraj odprawilismy do domu rodzicow mojego, wiec koniec spinania :)
    Lubie gosci ale lubie tez bez gosci :P
    Przygotowywujemy sie do akcji malowanie sypialni, ktoro czeka nas w ten weekend.
    W koncu kolor zostaw wybrany ufffff i bedzie golabkowy :P
    I bedzie cos takiego: http://ivao.co/image-gallery/12367-27-enthralling-grey-bedroom-ideas-contemporary-designs-12367.html
    Biale lozko i stoliki juz mamy, teraz dodatki pojda pod kolor.

Ogolnie to jestem w dosc przybitym humorze bo kolejna zla wiadomosc nadeszla wczoraj. Okazuje sie, ze w kwietniu urodzony mojej kolezanki synek jednak nie bedzie widzial. Sluch jest pod wielkim znakiem zapytania, a najgorsze jeszcze moze przyjsc, gdyz wszystko to moze byc spowodowane jakims defektem genetycznym ktory moze wrozyc tez problemy z mozgiem i ogolnym rozwojem :(
    Ehhhh straszne :(

Lore moze faktycznie sie wyregulowalas do meza wyjazdow, starac sie i nastawiac a tak se serducho zrobic to co innego, a moze akurat sie uda i se zaoszczedisz tych stresow przy normalnych staraniach :)

She ty tam zdawaj egzaminy :)

Margaret sle calusy i tule <3

Asana, She Wolf, aszka, Eltasz, Ania1602 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ