X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Asana w necie jest multum stron za i przeciw invitro. Jak nie jestes gotowa bo sie obawiasz to trzeba przemyslec, bo wiadomo ze to nie jest łatwa procedura i fizycznie i psychicznie. Mozna wierzyc albo jednym albo drugim artykułom, ja juz nie pamietam gdzie wygooglalam te statystyki ale do mnie przemawia to jako logiczne wyjasnienie. Zreszta jak pisze na tym forum kilka lat i ogolnie czytam temat invitro to nie przypominam sobie zeby na przestrzeni tych lat ktoras dziewczyna urodzila dziecko i cos bylo nie tak, tylko to chyba potwierdza te 2%. A co do kasy ogolnie kliniki niepłodnosci nie sa po to zeby komus umilac zycie tylko dla nich to biznes, ja przeszłąm dwie kliniki w Warszawie i zdecydowałam sie na takiego lekarza, który darł ze mnie kase, ale sie przykładał do swojej roboty, mowil jak jest (kolonko mi sie przypomnial :D) itd. Dla nich to biznes i nie ma co sie oszukiwac ze maja dla pacjentow jakis sentyment.

ja jestem zdecydowana
    nie mam na myśli podejścia lekarzy do pacjenta, tylko o wizerunek in vitro w oczach "konsumenta", nie wierzę że nie stoją za tym sztaby osób, które dbają o selekcję informacji (bo za to im płacą)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    chętnie zaokrętuje jesli mnie przyjmiecie :)
    wsiadaj i do wioseł :D statek-ruchomy-obrazek-0028.gif

Jastin76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Jestem "zacofana " w temacie :-D jaka date ? :-D :-)
    chętnie zaokrętuje jesli mnie przyjmiecie :)

poprostu dawaj date następnej ciotki

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    czy musze mieć zlecone od gina czy wystarczy ze pójdę do laboratorium i poproszę o takie badanie ?
    nasienie faceta zostawię na koniec... mamy jego 11 córke :-) ale ja chce jeszcze nasze :-D
    ale jest niepłodnosc wtorna, ze facet ma dziecko a pozniej klops, niestety. A AMH to musisz znalezc labo ktore te badanie ma w ofercie i pojdziesz mowisz i wykonuja, to jest rezerwa jajnikowa, czyli ile zostało do wyczerpania. To badanie z krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    ja jestem zdecydowana
    nie mam na myśli podejścia lekarzy do pacjenta, tylko o wizerunek in vitro w oczach "konsumenta", nie wierzę że nie stoją za tym sztaby osób, które dbają o selekcję informacji (bo za to im płacą)
    tak samo jak i za tym ze pisza jakies głupoty na ten temat.

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale jest niepłodnosc wtorna, ze facet ma dziecko a pozniej klops, niestety. A AMH to musisz znalezc labo ktore te badanie ma w ofercie i pojdziesz mowisz i wykonuja, to jest rezerwa jajnikowa, czyli ile zostało do wyczerpania. To badanie z krwi.

aaa ok juz wiem o co chodzi zaraz patrze czy u nas na wsi to robią :-) :-D

Asana lubi tę wiadomość

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana a miałas robione amh ?

Asana lubi tę wiadomość

Eltasz
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka wsiadam :-* :-)

aszka, Asana, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    dzięki za te słowa, też tak mi sie wydawało, na tej stronie w tej zakładce co pisze genetyk, podobno te wady ujawnią się w przyszłych pokoleniach, (no ale kto by się martwił wnukami jak nie może mieć dzieci;)
    podobno to do mnie nie przemawia...skad on to moze wiedziec? Wrozy z listkow po herbacie? :D

Dani, Asana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zmykam z forum, ide na zakupy taki ładny dzien trzeba sie przespacerowac, miłego dnia :)

Asana, Jastin76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    podobno to do mnie nie przemawia...skad on to moze wiedziec? Wrozy z listkow po herbacie? :D

jest genetykiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja piszę "podobno" bo sie nie znam

• Dani Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin moj mąż tez ma dziecko splodzone kilkanascie lat temu, i moj gin powiedzial ze to sie nie liczy, jak tak dawno, i to ze kiedys splodzil nie znaczy ze teraz ma mozliwosci i od raz kazal mu badac sperme. Lepiej zeby twoj facet zrobil badania spermy zeby nie bylo ze cala "wina" na ciebie, i tylko ty masz sie badac i leczyc, jak mozliwe ze ty jestes zupelnie zdrowa, a on ma problem. Lepiej to wiedziec od razu.

Asana, Jastin76 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Aszka wsiadam :-* :-)
    no to podaj date @

• Dani Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana link ktory podeslalas jest z jakiejs mega propagandowej ideologicznej strony przeciwko in-vitro wiec lepiej dane z tej strony traktowac podejrzliwie.
    Ja sie zgadzam z Aszka ktora napisala ze ten "genetyk" ktory twierdzi ze dzieci z invitro maja jakies problemy genetyczne czy inne ktore ujawniaja sie w przyszlych pokoleniach - to jest wrozenie z fusów bo jakie on moze miec tego potwierdzenie, skoro jest to dosyc nowa metoda rozrodu, i nie ma jeszcze dzieci dzieci z in vitro. Takie dzieci (tzn wnuki) nie istnieja jeszcze, wiec nie ma mozliwosci zobaczyc to na zywym przykladzie. Wiec to naprawde mozna miedzy bajki wlozyc.

Przeciwnicy invitro w Polsce sa przeciwko tej metodzie, ze wzgledu na ideologiczne podstawy, religijne,trzeba o tym pamietac, oni maja w tym swoj interes, a nie nasz- kobiet interes.

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz a co ty masz za rozmowe o swoim FSH i AMH w grudniu? jezeli moge spytac

Bo wiesz ja sie bardzo ostatnio tym interesuje. Moje FSH wywalilo teraz do 10.2 wiec musze zbic.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    no to podaj date @

19.10 był ostatnią @
    teraz czekam ma być planowo dziś ...
    dziwny ten cykl mam zawsze dwa-trzy dni wcześniej miałam oznaki "brudzenia" w tym cyklu kompletnie nic tylko lekko brzuch pobolewa :-/

robią u nas AMH koszt 150 zł zatem się wybiorę ...od czegoś trzeba zacząć...
    chciałam iść do gina w styczniu ale pójdę w grudniu, powiem mu ze dłużej nie czekam niech coś działa jak nie to zmienię gina choć ponoć jest dobrym specjalistą :-)

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Eltasz a co ty masz za rozmowe o swoim FSH i AMH w grudniu? jezeli moge spytac

Bo wiesz ja sie bardzo ostatnio tym interesuje. Moje FSH wywalilo teraz do 10.2 wiec musze zbic.

Ja od 2 cykli nie moge trafic do mojego gina, ma jakies egzaminy i terminy wypadają mu akurat w okolicach poczatku cykli. Fsh robiłam w tamtym cylku tylko że w 5 dniu i wyszło mi 10, a amh 1,74 więc póki co nie wiem jak sie do tego on odniesie. Wizytę mam 9 XII jak znowu mi gdzieś nie wyjedzie :D

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Ja od 2 cykli nie moge trafic do mojego gina, ma jakies egzaminy i terminy wypadają mu akurat w okolicach poczatku cykli. Fsh robiłam w tamtym cylku tylko że w 5 dniu i wyszło mi 10, a amh 1,74 więc póki co nie wiem jak sie do tego on odniesie. Wizytę mam 9 XII jak znowu mi gdzieś nie wyjedzie :D

Eltasz mi sie wydaje, ze podnioslo Ci FSH przez ten 'ovecostam' co bralas. Kiedy podwyzsza sie progesteron to etrogen leci w dol, a estrogen obniza fsh (jak jest nizszy to fsh nie spadnie do normalnego poziomu). Wiec to nie jest taki totalny obraz tego czy sa tam jajca czy nie.
    Wlasnie czytam ksiazke (Julia Indichova, Inconceivable) laska poprzez diete zbijala FSH bo nikt sie nie chcial podjac jej leczenia, w wieku 42 lat miala 42 (jak i jej wiek). Zaszla nauralnie i urodzila dziecko.

Eltasz lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski nie rozumiecie mnie
    ja nie jestem przeciwniczką in vitro
    szukam rzetelnych źródeł o skutkach in vitro (sama napisałam co to za źródło wiec po co mi słuchać o tym co uważacie o tym źródle)
    macie rzetelne to dajcie
    chce poczytać sobie o in vitro tak jak czytam sobie ulotke o skutkach ubocznych leku zanim go łyknę, samo zachwalanie sąsiadki że ten lek jest super mnie nie uspokaja
    macie jakieś konkrety, linki, to dajcie

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ