35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynie zaszkodzi spróbować. Choć moja lekarka mówi, że leki mogą pomóc, ale gwarancji nie dają. Ale póki nie szkodzą to brać.
Rozmawiałam też z nią o wiesiołku dla mnie i to samo powiedziała.
A androvit też tyle u mnie kosztuje - jakoś 35zł.
Ech - człowiek by chciał tak szybko, łatwiej - a nie bez tego latania po lekarzach, leczenia, stresów...
Byle do przodu i upragnionego celuaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobrego dnia Dziewczyny!
Tak, następnym razem będzie koniecznie w kukurydzy
Shimmer rekomenduje skuteczność
Przechodzi mi ta infekcja moja;) To jakiś przedziwny cykl, chyba jednak bezowulacyjny rzeczywiście bo przez 2 dni robiłam testy owu i nawet cienia LH choć brzuchol boli i temperatura w górze (prawdopodobnie przez infekcję jednak).
Pochwalę Wam się - wczoraj minęło 2 miesiące jak przestałam palić
shimmer_lip, Tygrys, aszka lubią tę wiadomość
-
Super. Ja cos o rzucaniu palenia wiem. Moze jeszcze raz organizm podejdzie do owu skoro za pierwszym razem ja choroba wystraszyla
Ja wczoraj mialam dola bo tsh mi wyszlo 2,1. Progesteron 26 wiec moglby byc wyzszy. Poza tym codziennie mnie boli brzuchol a raczej pachwinki. To moja pierwsza ciaza w zyciu i skad ja mam wiedziec czy to normalne czy nie? Ale nie mam juz zamiaru sie martwic. Co ma byc to bedzie. Dzis zaczal sie nasz 5 tcNavi, Tygrys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShimmer - może to kwestia, że tam rożnie maluszek i dlatego boli...nie wiem, tez się nie znam na tym jeszcze. A do lekarza kiedy idziesz?
Ale super - 5tc - jak to brzmi
Navi super, to na pewno wyjdzie na zdrowie . A z ovu - w których dniach robiłaś testy? może faktycznie przez infekcję się pomieszało.
A ja dzisiaj do lekarza na konsultację, ciekawe co mi powie.
Navi, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:To moja pierwsza ciaza w zyciu i skad ja mam wiedziec czy to normalne czy nie? Ale nie mam juz zamiaru sie martwic. Co ma byc to bedzie. Dzis zaczal sie nasz 5 tc
Super postawa Shimmer! To co możemy kontrolować to możemy ale mnóstwo rzeczy jednak okazuje się, że jest niezależnych od nas. Wierzę, że wszystko jest i będzie najlepiej jak tylko może być.
A wiesz, akurat wczoraj byłam na USG tarczycy, bo miałam kiedyś z nią problemy i miły pan wypisując mi zalecenie na zbadanie TSH przekazał mi informacje, która Tobie może się przydać zanim nie skonsultujesz u swojego lekarza - że TSH przy planowaniu i ciąży dopiero powyżej 2,5 jest nieprawidłowe. Kiedy idziesz na wizytę do lekarza?
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTygrysku, robiłam w 18 i 19 dc. dziś 20 przy od lat 24-26 dniach cyklów. W poniedziałek wszystko się wyjaśni czy była owulacja czy też nie bo wtedy termin @ To ciekawe dla mnie ale zauważyłam, że właśnie od momentu podjęcia decyzji o dziecku tak się pomiszało lekko w cyklach, może i też przez stresy których jakoś ostatnio częściej doświadczałam niż zwykle. Myślę, że psychika macza w tym palce a też i większe wyczulenie na swoje ciało i to co się dzieje z temperaturą, śluzem i resztą Psyche to mocarna sprawa
Bardzo jestem ciekawa Twojej konsultacji. Trzymam mocno kciukasy! Daj proszę znać
-
nick nieaktualny
-
Wizyte u gina prywatnie mam 9 sierpnia - on ma usg wiec mam nadzieje na serduszko a jak wroce do wawy to sie od razu zapisuje do swojego gina panstwowego i pokaze mu swoje wyniki niech sie wypowie musi byc dobrze. Do tej pory nawet kropelka krwi ze mnie nie wyleciala wiec musi byc ok
Teraz Wasza kolej pamietacie ze ja mialam zaczacaszka, Tygrys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzekamy Shimmer z niecierpliwością.
Ja po wczorajszej wizycie u lekarza...- troszkę podłamana. Lekarka spoko - rzeczowa konkretna, nie owija w bawełnę tylko mówi wprost co i jak.
Generalnie nie jest źle u nas, pooglądała wszystkie nasze wyniki, zbadała bardzo dokładnie. Ale radziła by się raczej na invitro nastawiać - bo szkoda czasu u nas. Możemy iui spróbować, ale 1 czy dwie - więcej nie ma sensu wg niej, ale jakoś optymistycznie iui nie jest nastwiona. A ja jakoś tak miałam nadzieje w iui...
Wiem, że nie naciąga na kasę nie wysyłała do konkretnej kliniki czy lekarza. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI tak właśnie zrobimy, spróbujemy dwa razy i może się uda. Ja bym chciała jak najbardziej naturalnie. A może jak się odpuści i nastawi na in vitro to się uda ;P. Tak tez się lekarka śmiała, żeby z takim nastawieniem być póki co.
Ta lekarka - nie to że odradzała całkiem, tylko bardziej w tym sensie, że czas ucieka, rezerwa maleje.aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWyniki nie są tak złe, żeby nie było możliwe naturalnie. Ale, że czas ucieka,a my już w sumie sporo zrobiliśmy w tym kierunku powinniśmy nastawiać sie na iui a najlepiej na invitro. I tak teraz musimy poczekać do września lub nawet października z tym. Więc czas na starania naturalne mamy:).
Shimmer jak tam? -
Hej dziewczyny
Mam nadzieje ze szybko Wam wszystkim sie uda. Mocno trzymam kciuki nie moze byc inaczej
Ja jestem na dzialce. Jakos przezylam 11 godzin jazdy z Zakopanego czuje sie ok. Brzuch mnie mniej boli. Teraz mnie raczej ciagnie i jest jakby ciezki. Mdli mnie jak tylko zaczynam byc glodna i kreci mi sie w glowie ale jak jem regularnie to jest git. Przed chwila wchlonelam dwa pomidory z cebulka i jogurtem naturalnym. Taka mialam na nie ochote ze szok
W koncu mnie troche biust zaczal bolec bo juz myskalam ze jestem jakas dziwna opalam sie na lezaczku, popijam warke radler 0% i ugryzla mnie osa nie moze byc za dobrze
Bete zrobie jak wroce do Warszawy
Zastanawiam sie jednak nad wczesniejsza wizyta u gina bo wszyscy dookola cos biora. Albo duphaston albo luteine a ja nic. Nie chcialabym zaszkodzic kijaneczceNavi, Tygrys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShimmer Bardzo cieszę się, że brzuch Cię mniej boli a zachcianki, ból piersi i mdłości potwierdzają, że ciałko żółte pracuje dla dzidzia
Dla spokojności idź do tego gina aby się upewnić, że wcale nie trzeba Ci niczego brać jak Twój organizm i dzidzia gracie do jednej bramki
To przejeżdżałaś pewnikiem blisko mnie, bo trasa blisko Krakowa
PS. A z tej osy to rzeczywiście bezczelna chamka! Jak mogła tak zaburzyć rajaszka, shimmer_lip lubią tę wiadomość