SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Magi Ty moja kochana, ja moge byc po Tobie, byle razem do grudnia! Wiec czekam na Twoje zaciazenie :))

Czesc Aqu, witaj u nas! Ja wyszlam za maz 2 miesiace przed 35 urodzinami, 3 lata pozniej i nadal ciazy nie ma...Ale nadal wierze ze bedzie. Troche pozno trafilam do kliniki nieplodnosci bo dopiero po 2 latach nieudanych staran. Nie patrz na swoj wiek, tylko rob badania i skoro macie problem ze wstrzeleniem sie w plodne dni razem, to moze inseminacja tu pomoze? Maz musialby co prawda w danym miesiacu wziac wolne w pracy na te dni, no ale to tak dziala, ze jak juz czlowiek zaplaci, to ma wieksza motywacje...Nie zakladaj z gory ze Twoj facet bedzie sie ociagal z pojsciem na badania. Ja tez tak myslalam o moim, a jak przyszlo co do czego to poszedl bez problemu. Bo zrozumial ze to wazne...

Phyllis- oj biedaczko, kuruj sie!

Laski ja jutro z rana mam USG dopochwowe- pierwsze badanie z cyklu sprawdzania wynikow leczenia ktore mialam w ostatnich kilku miesiacach. Trzymajcie kciuki zeby bylo czysto!

Kotek to nie ma znaczenia, ktora z Nas bedzie pierwsza :) ja moge byc nawet ostatnia ale zeby tylko ciaza zakonczyla sie szczesliwym rozwiazaniem :)

Kciukam za jutrzejsze usg! <3 i czekam na wiesci, dobre wiesci :)

Dani, MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani trzymam kciuki
    Phyllis dobrze ze juz są jakies zmiany na lepsze,oby tak dalej

Phyllis, Ania1602 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów nic, czuje że dostane okres i to zaraz. Tak wierzyłam że się uda. To mierzenie temperatury i cała reszta jest bezsensu.

Goya77
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    I znów nic, czuje że dostane okres i to zaraz. Tak wierzyłam że się uda. To mierzenie temperatury i cała reszta jest bezsensu.

Ma sens zawsze kiedy jestesmy płodne. Spróbuj syrop guajazyl na rozcienczenie sluzu, kto wie moze pomoze :)

Ania1602 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Ma sens zawsze kiedy jestesmy płodne. Spróbuj syrop guajazyl na rozcienczenie sluzu, kto wie moze pomoze :)
    chia pomaga :)

Ania1602 lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani kciuki!!!

Dani, Ania1602 lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    chia pomaga :)

Nie ma co sie smiac :) ja staralam sie wczesniej przez 2,5 roku i dupa, nie udawalo sie a po syropie w drugim cyklu dwa razy :) pije go w ilosciach hurtowych az rozcienczy pieknie sluz :)

Dani lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, jestem po badaniu i dobre wiesci: USG nie wykazalo zadnego polipa :) Babka co robila usg powiedziala ze wszystko wyglada dobrze, ze ona nie widzi nic niepokojacego :)

Ale oczywiscie histeroskopia bedzie ostatecznym sprawdzianem, bo na USG nie widac wszystkiego dokladnie. No i badanie histopatologiczne bedzie najwazniejsze (zeby sprawdzic czy jest nadal czy juz nie ma tej hiperplazji.
    Za 5 dni mam spotkanie z lekarz prowadzaca i ona ma mi dac skierowanie na histeroskopie.

Wracajac z badania zadzwonil do mnie moj bliski przyjaciel, ktory jest poltora roku po rozwodzie, nadal przezywa i od kilku miesiecy spotyka sie z nowa dziewczyna, ale nie uwaza tego za nic powaznego, zwlaszcza ze oni mieszkaja kazdy w innym kraju (maja oboje dobre prace itp). No i mi powiedzial ze dzis ona z rana zrobila test i jest pozytywny, ze jest w ciazy. Ze wpadli, ze to chyba niepokalane poczecie bo sie zabezpieczali, a jak nie, to sex tylko zaraz po miesiaczce. I ze oboje w szoku. Nie wiedza co robic. Ona plakala. Swiat stanal im na glowie i nie bedzie latwych wyborow. Ze on teskni za byla zona i wogole, nie jest gotowy.

No kurcze nie bylo mi latwe to slyszec, musze przyznac. Probowalam byc empatyczna i mu doradzac ale w gruncie rzeczy myslalam tylko o tym, ze ten swiat nie jest sprawiedliwy, no....

Kazia, jusst, Moko, MoBo, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani cudnie, że wszystko wygląda dobrze, trzymam kciuki aby histeroskopia też wyszła dobrze, no i oby ciąża szybko Cię zaskoczyła oczywiście.

Jeżeli chodzi o przyjaciela, to tak to jest, że najłatwiej to wpaść a jak się człowiek stara to trzeba na głowie stawać.

Dani, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    ma sens! jest najlepszą antykoncepcją :-P
    to nie to forum.

Goya77
  • padington Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    to nie to forum.
    To to tylko koleżanka bardzo sfrustrowana ostatnio <3 :)

Storczyk31, Ania1602, Margaret.Se, krycha.stara lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo wyszly dziewczynki z krzakow juupi :) Padi, Storczyk co Was;)
    Dani powodzenia, oby wszystko poszlo gitesowo i expresowo;) niezla historia z tym przyjacielem, ale rozumiem tez Twoje nastawienie, sluchasz o problemie ktory dla Was bylby najwiekszym szczesciem, tez pamietam takie uczucia :/
    Magi fajnie ze wrocilas! i tez kciuki...
    oczywiscie za wszystkie zajscia trzymam co sie da!!!!
    Jusst jak tam psycha i nastawienie do wydarzenia:)
    ja juz Moko zmolestowalam na jakis sok zeby troche zaczerpnac entuzjazmu mam nadzieje ze uda sie spotkac;)
    pozdrowienia dla Was

MoBo, Moko, Dani, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Nie ma co sie smiac :) ja staralam sie wczesniej przez 2,5 roku i dupa, nie udawalo sie a po syropie w drugim cyklu dwa razy :) pije go w ilosciach hurtowych az rozcienczy pieknie sluz :)
    Ale ja sie nie smieje, udalo i sie od razu w cyklu z nasionami chia i czerwonym winem :) Poprawa sluzu mega!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 16:03

Moko, Dani, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Jusst jak tam psycha i nastawienie do wydarzenia:)

Slabo mi sie robi jak pomysle.... A wlasnie dzisiaj mam na szkole rodzenia opracowac plan porodu...

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

• loret1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Slabo mi sie robi jak pomysle.... A wlasnie dzisiaj mam na szkole rodzenia opracowac plan porodu...

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

ojojoj... no tez sie dygam...mam nadzieje ze dasz szczezrze znac po;)

jusst, Ania1602 lubią tę wiadomość

loret1
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani dobre wieści. Super :) Też myślę, że świat jest niesprawiedliwy... :(
    Wakacje się skończyły i niektóre koleżanki wyszły z krzaków :) A gdzie reszta? Do raportu wszystkie! Jak jeden mąż! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 18:28

Dani, jusst, Margaret.Se, Jagna 75 lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Active Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to i ja z krzaków w końcu wyjdę. Jestem już u Was ho ho, oj długo, ale jakoś nigdy nie miałam śmiałości się przywitać. W skrócie o mnie: lat 35, starania z pomocą lekarską 2 lata (wcześniej nawet nie licze bo to było takie błądzenie we mgle), niepłodność idiopatyczna, laparoskopia, baaaardzo niskie amh, 4 iui, no a w tej chwili szykujemy się do ivf - tzn jesteśmy jeszcze w trakcie leczenia bo jak na złość bakteria wyszła.
    Witam Was wszystkie serdecznie.

tAnia, Dani, ana167, Ylya, Ania1602, jusst, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski ;)

Anula to ja się melduję na wezwanie :)

Widzę że powroty mamy i nowe dziewczyny zawitały na nasze forum,raźniej będzie dalej brnąć do przodu.

Dani dobre wiadomości,kciukam za zbliżające starania.

Do nowych dziewczyn,moje drogie trzeba wierzyć że w końcu się uda,po drodze nie raz padniemy na kolana,doświadczymy ciężkich chwil i zapewne zwątpimy,ale pamiętajcie że kobieta to tak silna istota,że sama nie zna potęgi swej wiary która czyni cuda.

A ja cóż.... spędziłam z mężulem pare fajnych dni w górach,żeśmy się złazili,opalili i zrelaksowali.Troche zresetowałam głowę po ivf i późniejszych wydarzeniach.Dzis 12dc i owulka za progiem..wiec ten,tego <3 pierwsze starania na naturalnym cyklu.Podchodzę na luzie,bez spinki.....może tak trzeba.

Tak że,no....reszta wyłazić z krzaków ino raz...;)

tAnia, Dani, Ylya, Ania1602, jusst, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• tAnia Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja może też wylezę, bo jestem, czytam, ale jakoś ciężko się dołączyć :/ Cześć Dziewczyny! U mnie ciągle bez zmian, starań ciąg dalszy..W między czasie zrobiłam kilka podstawowych badań- wszystkie wyszły ok,chociaż po drodze okazało się,ze mam mięśniaka na 5cm i może to on być przyczyną ,że się nie udaje. 15 mam wizytę u specjalisty od mięśniaków, który dodatkowo zajmuje się leczeniem bezpłodności, więc mam nadzieję,że po tej wizycie coś się wyjaśni i może zleci jakieś inne badania.Póki co piję zioła Ojca Sroki na mięśniaki i zobaczymy.A właśnie, czy któraś z Was orientuje się czy te zioła mogą zaszkodzić ewentualnej ciąży? czy są jakieś przeciwwskazania? Przeszukałam internet,ale na nic takiego nie natrafiłam, więc może któraś z Was z doświadczenia, albo z zasłyszenia? Z góry dzięki :) Pozdrawiam Was gorąco i trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Witaj Active :)

karina76, Ania1602, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • Active Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina spadłaś mi z nieba, bo właśnie padłam na kolana i się jakoś podnieśc nie umiem :) A tak na serio to dzisiaj jakiś wisielczy nastrój mam :(

Ana167 witaj. Powodzenia życzę, żeby dużo jajek było.

Ania1602, Margaret.Se, karina76 lubią tę wiadomość

‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ