X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago podróżuje i łapie pozytywną energię
    MoBo coś więcej wie ;)

• Zuza6 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Jagna, aby wynik był pozytywny :)
    Walka o małe szczęście trwa...a w poniedziałek badanie..

Goya77 lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzka :) staracie sie rok to nie jest tak dlugo a wazne ze dzialacie i wiadomo ze w koncu sie uda :)

Jagna ja nie wiem o czym piszesz :) prosze mi tu napisac jak na spowiedzi gdzie ta zima :)

Dani kciuki za seminarium <3

Wczorajsza wizyta udana :) bardzo dobry wybor lekarza no i sladow po zabiegu prawie nie ma, jedynie male czerwone kropeczki. Myslalam ze to seria zabiegow metoda mezoterapii a tu niespodzianka bo pierwszy tak, natomiast drugi to metoda kanalikowa tylko dwa ukucia i penetracja w najglebrze warstwy podskorne a trzecia to najnowsza metoda podania osocza. Za tydzien druga wizyte i po kolejnym tyg 10dniach ostatnia. Pan doktor powiedzial ze spokojnie moge zachodzic w ciaze i sie nie martwic czy wyrobie sie w czasie z zabiegami ;) ja w konczu czuje ze mam urlop bo w drodze do Zakopca :)

Pozdrawiam Was i milego weekendu zycze :D

Moko, Dani, pierwiastka lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomnialam dopisac, ze lekarz byl pod wielkim wrazeniem wieku mojej skory ze tyle mlodsza i ciagle powtarzal i przezywal, ze wielki szacunek dla mojej skory hehehe milo a jak mojemu powiedzialam to od razu, widzisz a ja ci ciagle tak mowie :)

Moko, Dani, pierwiastka lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Zuza6 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się dziewczyny, że dołączyłam do waszego grona ...:)
    stuknęła mi 40.. i niektórzy pukają się w głowę, że staramy się z mężem o dziecko.. że to za późno...

hej Ana podziwiam twoje 14 pęcherzyków :)
    niezła Laska pewnie z Ciebie Margaret...

pozdrawiam i miłego weekendu

Margaret.Se, Aqu, Dani lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza6 wrote:
    stuknęła mi 40.. i niektórzy pukają się w głowę, że staramy się z mężem o dziecko.. że to za późno...

Jak sie pukaja w glowe to widocznie cos im dolega i uwazaj zeby sie nie zarazic ;)

Jasna laska nebeska tak to sie kiedys mowiło :) no jakos sie trzymam :)

Aqu lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, nie jestem na bieżąco więc nie dam rady napisać do każdej z Was ale trzymam kciuki za wszystkie :-)

Zuza fajnie że dołączyłaś, jesteśmy w podobnej sytuacji. Mnie na szczęście nikt nigdy nie powiedział że w tym wieku to czas kłaść się do grobu albo myśleć o wnukach, a nie o dziecku i to pierwszym. Co najwyżej sama czasem tak myślę :-(

Margaret, życzę wspaniałego urlopu, ja też uwielbiam góry, co roku jeżdżę przynajmniej raz, tego lata byliśmy w Karkonoszach.

Jagna, Pierwiastka, rozumiem Was i współczuję bo sama niedawno przeżyłam podobna stratę. Dziś mija 4 miesiące od kiedy nie ma ze mną Mamy. Zmarła kiedy nie minęły jeszcze 3 miesiące od mojego ślubu. Wszyscy mówili wtedy, że mogła już być pewna że zostawia mnie bezpieczną i w dobrych rękach i może spokojnie odejść...

Mój tata tez już nie żyje, od 3 lat. Zbliżające się święta to będzie naprawdę trudny czas. Nie mam wokół siebie nikogo, kto w tym wieku już stracił oboje rodziców, nie znam takich osób. Nigdy bym nie pomyślała, że spotka to mnie i w dodatku nagle.

A co do moich starań, to czuję że jestem tak na tym zafiksowana i tak zestresowana, że chyba przestaję się dziwić że nie wychodzi. Dwa ostatnie dni (11 i 12 dc czyli przypuszczalnie płodne) byłam tak nerwowa i płaczliwa ze mąż miał mnie dość. Nie dziwie się, wrzeszczałam na niego i miałam mu wszystko za złe. Jeśli to tak ma wyglądać to się wykończę. Dziś oczywiście wszystko mi przeszło, bo też w 13 dc szans już nie ma, mogę się uspokoić.

Może powinnam pogodzić się z tym że nie będę mieć dzieci? Nie każdy widać może. W końcu jeszcze 2 lata temu nie śniło mi się że spotkam mężczyznę swojego życia, nikogo nie szukałam i spokojnie sobie żyłam sama. Było mi dobrze. No i się pojawił... mój Kochany.
    Czy z dzieckiem może zadziałać tak samo? Zastanawiam się.

Dani, Storczyk31, Magda1 lubią tę wiadomość

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dziękuję za pamięć:) Jak tylko Kubuś zechce przyjść na świat, na pewno dam znać:)

Buziaki i jak zwykle trzymam za Was wszystkie kciukasy:)

ana167, Dani, MoBo, Storczyk31, Magda1, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza6 wrote:

Po czterdziestce czlowiek ma troche z osła troche z lwa...mozna powiedziec swięte słowa ha ha,ja 3 tygodnie temu 41 skonczylam :-)

Dani lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jagna zima to opryszczka?
    Tak

chruszczow lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Aaaa zapomnialam dopisac, ze lekarz byl pod wielkim wrazeniem wieku mojej skory ze tyle mlodsza i ciagle powtarzal i przezywal, ze wielki szacunek dla mojej skory hehehe milo a jak mojemu powiedzialam to od razu, widzisz a ja ci ciagle tak mowie :)
    Wiec nie tylko ja naleze do tych szczesliwców którym odejmuje sie lata :-) moj doktorek na kazdej wizycie pyta sie czy aby bląd w kartotece nie istnieje hi hi

Dani lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret zima czyli opryszczka na moich ustach :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu wszystko w twoim zyviu niespodziewanie przychodzi i odchodzi,dziecko tez tak przyjdzie.Twoi rodzice czuwają nad tobą,przykro mi ze tak szybko odeszli.Chyba kazda z nas pragnie dla swych rodziców wnuków

Aqu, Magda1 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza..
    Przyjemnej niedzieli :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/7037347/118907/fb-img-1477815895760.jpg

Dani, Storczyk31, pierwiastka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, u mnie dzis pierwszy dzien nowego cyklu....Cyklu z histeroskopia ktora mam miec w czwartek. Mam nadzieje ze do niej dojdzie bo przez to ze owulke mialam pozniej w ostatnim cyklu to i @ mam pozniej, ale mysle ze do czwartku jest szansa za @ sie skonczy (bo histeroskopii nie mozna miec w czasie @)

Szkoda ze mi sie nie udalo w tym pierwszym cyklu po przerwie, ale ja mysle ze moje estrogeny nie ruszyly jeszcze pelna para wtedy, moj wykres nie byl rewelacyjny. Moze w tym cyklu bedzie lepiej - choc po histeroskopii jest zakaz sexowania z tego co pamietam do konca cyklu. No zobaczymy. Jesli wyniki histeroskopii bede miala dobre to wracam do kliniki nieplodnosci, ale teraz mam tez zaczac w innej klinice.

Jagna- tak, kawka zaraz bedzie :) Nie pije zaraz po wstaniu bo czytalam ze nie dobrze tak z rana, zeby hormony ruszyly. Ale u mnie juz poludnie, wiec moge. Milej niedzieli!

Storczyk31 lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, szkoda, ale może lepiej poczekać na wyniki badania i ruszyć potem pełną parą. Super u Was ta służba zdrowia funkcjonuje, że tak mogą histero dopasować bez problemu do dnia cyklu. Ja sie u nas rok temu zapisałam na laparoskopię na NFZ, to terminy były z półrocznym wyprzedzeniem i zapisy bez względu na dzień cyklu oczywiście, a wiadomo, że się nie da przewidzieć. Po pół roku dzwoniłam w miesiącu, na który byłam zapisana, że termin wypada mi po owulacji i żeby przesunęli.. Przesunęli.. na ...kolejne pół roku! To jakaś zabawa w kotka i myszkę. Zrezygnowałam z tego zupełnie, nie chcę się głupim systemem denerwować dodatkowo.
    Trzymam kciuki za Twoje badania! I chętnie bym z Tobą te kawkę w słońcu wypiła.

Storczyk31, Dani, Magda1 lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Dani, chętnie bym z Tobą te kawkę w słońcu wypiła.
    i ja też ;-)

Ylya, Dani, padington lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu, gorsze dni przy staraniach to norma ( niestety :( ), choć nie powinno tak być (łatwo powiedzieć ), bo to świadczy o ogromnym napięciu.
    Nie ma gotowca jak sobie radzić, ech ...
    ja miewałam takie dni, kiedy mój mógł mnie mieć naprawdę dosyć
    chyba trzeba dotknąć dna, żeby to zrozumieć i coś zmienić
    Z drugiej strony komu sie wypłakać i wykrzyczeć, jak nie partnerowi?

Ylya, Dani, ana167, krycha.stara, Aqu, Magda1, pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak troszku halloweenowo :-) :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/7037730/508398/fb-img-1477827286840.jpg

Dani, Storczyk31, ana167, loret1, Magda1, pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, fajnie, że jesteś <3

Dani, Storczyk31, ana167, padington lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ