X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Mozna troche hormanami podkrecic dojrzewanie i ilosc, zeby nie bylo ryzyka jednego i ew pustego..a w wieku 35+ czesciej sa cykle bezowulacyjne albo puste pecherzyki..
    ja miałam bezowulacyjne, kilkanascie cykli na clo po 5 pecherzy i dupa. Dopiero po przeczytaniu kupy artykułow i forum naszego bociana gdzie sie wypowiada ekspert od in vitro i IUI poszłam do lekarza wg jego zalecen i zaskoczyłam przy 1 pecherzyku po letro na IUI.

Duzo lekarzy z niepłodnosci jest niedouczonych i niestety ale trzeba sobie samemu byc lekarzem, zreszta jak i z dziecmi sie chodzi itd, to tez masa durnych partaczy.

Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha ale jakby mu sie spodobało.. ;)

• eM80 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszencja i chyba wlasnie po to ten orgalutran sie daje, mam nadzieje bo bym sie wnerwila delikatnie mowiac jakby przegapily owulke a ja tu wbijam zastrzyki tyle dni:/
    wyczytalam : " owulacja może wystąpic zbyt wcześnie powodując znaczące zmniejszenie szansy na ciążę. Orgalutran stosowany jest w celu zapobiegania przedwczesnemu wzrostowi stężenia LH, który może spowodować zbyt wczesne uwolnienie komórki jajowej."

poniedzialek dopiero wizyta , wiec jak rosnie wszystko z planem to ja mysle ze zastrzyk na owulacje i 24-30 h na sama inseminacje czyli wtorek najpozniej sroda.Nie place nic za IUI , nie mieszkam w PL tu troche inny system, niestety moim zdaniem po tysiac razy gorszy niz w PL jesli chodzi o nieplodnosc ( na in vitro sie nie kwalifikuje choc w Polsce nawet na ten program rzady co byl bym sie zalapala, zostaje IVF z KD ale to tez tylko zanim sie skonczy 39 lat ) porażka, jak nic nie wyjdzie z IUI musze do Polski jechac zeby miec jeszcze jakas szanse.
    co do lekarzy to ech niestety nie raz sie przekonalam ze roznie bywa , jak sie samemu o siebie nie zadba tak ciezko.

Ania,co za dopcipnis sie znalazl, masakra, brak slow ...

krycha.stara lubi tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja to w ogole dostałam rade ze jestem stara baba i tylko in vitro mi pomoze bo w moim wieku to zostaje tylko to. Nie mam nic przeciwko in vitro ale co to za powod ze jestem "stara" a młode to do in vitro nie podchodza? Podchodza...

em80 to niech sprawdza bedzie wiadomo moga przedobrzyc, a Ty 1 raz podchodzisz? To najwyzej zobacza jak reagujesz na leczenie itd pozniej mozna zmienic. Oczywiscie trzymam kciuki zeby sie udało :) &&&.

eM80 lubi tę wiadomość

• eM80 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom pierwszy, już mi zapowiedzieli(lekara z biologiem) żeby się nie nastawiać , ale jak tu się nie nastawiać i myśleć pozytywnie ? heh

38 lat, starania od 2013
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to ucieklam do innego, w sumie to był 3 gin od niepłodnosci o.O U nas wyniki dobre faceta, ja jestem z problemem i stad sie nie udawało naturalnie. Dopiero po podciagnieciu stymulki i IUI sie udało, chociaz wczesniej miałam chyba z 17 cykli na stymulce (czy tam ile juz nie pamietam) ogolnie 3 lata prawie staran. Jeszcze pozyczke spłacamy bo zaciagnelismy na to wszystko, ale w sumie warto było. W ogole dopoki nie zaczelam mowic o problemie nieplodnosci to u mnie kazdy cicho siedział, potem sie okazało ze mnóstwo znajomych jest po leczeniu.

• aszencja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moj chrapie i spac nie daje..
    Chyba uciekne. Na kanape..

u mnie to samo, czasami mam ochote go udusic jaskiem.hahaa2.gif

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie zazdroszcze z tymi chrapiacymi chlopami. Moj ex chrapal na potege!!! grrrr Jakie szczescie, ze terazniejszy nawet nie zaciagnie sie raz :P

Mnie sie nie tak calkiem dawno temu dziewczyna w Lidlu rozplakala bo tez nie moze zajsc w ciaze, a poznalysmy sie przy ciuszkach dziecinnych bo akurat byla z siostra, slysze polski (bo ja za granica mieszkam) to mowie 'dzien dobry' :) Od slowa do slowa i wyszlo, ze tez sie stara, nie wychodzi i jet zalamana. Jest masa dziewczyn z tymi samymi problemami.

Ana167 a jak plamienia? poszly se?

krycha.stara, aszencja lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdlosci to dobry znak :)

krycha.stara, aszencja lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha ja wczesniej myslalam, ze z jednego seksa jest dziecko :P wiec ten tego nie zdawalam sobie sprawy, ze moga byc problemy hehhehe
    Moja rodzina (a duuuuza) cala dzieciata, ale towarzystwo zabralo sie za dzieci 20-25 lat, a mnie sie jednak zeszlo :P
    Zgadzam sie, ze dopiero jak cos sie 'napomknie' to dopiero sie slyszy pozostale historie, co jednak nie zmienia faktu, ze czasem dluga walke przechodza i te mlode dziewczyny.

Jagna 75, jusst lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Niby tak, ale jednak kobiety dalej w ciążę bez ivf zachodzą. A że nie wszystkie? A czy kiedyś wszystkie zachodziły? Juz w czasach biblijnych nie zawsze. Ta jak jej tam... Abrahama żona nieplodna była. Wtedy to się klątwa nazywało. Teraz choroba. No i medycyna do przodu poszła i czasem umie ta klątwę zdjąć. Tylko niektórym wybrankom losu nawet ivf nie pomaga. Może się za mało modlą? ;-)
    ...albo za duzo sie modlą :-)

aszencja lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ja tu tylko prowokuje. I guzik tam z tym wiekiem. Mama urodziła mnie mając 36lat. Babcia urodziła wujka coś koło 40 myśląc że już przekwitla. A prababcia dziadka mając 45,co w miedzywojniu było sensacja. W świetle powyzszego młoda dupa ze mnie ;-)
    ..młoda jeszcze,oj młoda :-)
    Spoleczenstwo mlodsze teraz wiec i za dzieciaki pózniej sie biorą,a problemy są w kazdym wieku,mysle ze my jako na wiek mozemy ponarzekac a te siksy mlode bo pokoleniem slabym jest..w dzisiejszych czasach wszystko szkodzi na wszystko

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Taaa... Zaraz się okaze, że 50%populacji jest z ivf, a reszta tez nieplodna. E tam. To nie tak. Po prostu działa tu zasada nozyc i stolu. W jedno uderzysz odezwie się drugie. Tak samo z zachodzeniem. Jak się o tym mowi i mysli to normalne, że ląduje się w dyskusjach typu "a szwagra brata tesciowej wnuczki babcia tez się starala tyle lat i tylko in vitro pomoglo". Jak się tego tematu szuka to się znajdzie, co nie znaczy, że to aż tak masowe zjawisko. Częste owszem. Ale bez przesady. Jak na razie ludzkosc nie wyginela.
    pewnie ale to kwestia i tego ze w ogole do Pl weszło in vitro. Moja znajoma ma 48 teraz i 20 lat prob za granica bo w Pl nie było mozliwosci oraz takiej otwartosci bo kiedys to temat tabu.

• aszencja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym chrapaniem to nic, ale mojej kolezanki facet gada przez sen i kiedys wypaplał jak tam z jakas flirtował Invision-Board-France-561.gif

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

• aszencja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezył ale mało brakowało by cos mu uciachała hahaa1.gif

MoBo lubi tę wiadomość

• eM80 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

moj M tez chrapie , ale to nic w porównaniu jak moj pies chrapie ! ten to juz masakra jest :)

ja po kolejnej wizycie , 3 pecherze 23 mm ( lekara w lekim szoku ze przy moich wynikach tak sie stymuluje - zaraz sie zacznę martwic ze mnie przestymulowala, tfu tfu odpukać ) takze sroda IUI

pozdrawiam :)

krycha.stara, MoBo, aszencja lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    czesc dziewczyny

moj M tez chrapie , ale to nic w porównaniu jak moj pies chrapie ! ten to juz masakra jest :)

ja po kolejnej wizycie , 3 pecherze 23 mm ( lekara w lekim szoku ze przy moich wynikach tak sie stymuluje - zaraz sie zacznę martwic ze mnie przestymulowala, tfu tfu odpukać ) takze sroda IUI

pozdrawiam :)
    Trzymam mocno kciuki &&

eM80, aszencja lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana167 jak sie czujesz,wszystko ok?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dobrze, plamienia byly jednodniowe, trochę mnie bolało podbrzusze jak na @, ale czysto..
    schizuje juz, jak czuje, sorki za opis, mokro w gatkach, to lecę do lazienki ze strachem, ze będzie źle. tez mialas takie @ bole?
    Tak ale to tak ze trzy dni i przestało.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych Mikołajek :-)
    http://static.pokazywarka.pl/i/7139876/173351/fb-img-1480932765359.jpg

eM80, aszencja, Zuza6, MoBo, bulkaasia, ana167, Jurkowa, Flowwer, Jot lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ