X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Pierwsze dziecko po 40stce
Odpowiedz

Pierwsze dziecko po 40stce

Oceń ten wątek:
  • Kosanka Autorytet
    Postów: 2205 2349

    Wysłany: 23 sierpnia, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marty888 wrote:
    A nie uważacie, ze poziom bety jest zbyt niski ? To jednak 14 dpo. W poprzedniej ciąży w tym samym dniu cyklu miałam 867. Czytałam gdzieś artykuł medyczny, ze im później dojdzie do zagnieżdżenia zarodka i tym samym mniejsze stężenie bety, tym gorsze rokowania. Bardzo się boje, ze coś jest nie tak

    Jak pisze Hekate42, najważniejsze są przyrosty. Powtórz za 2 dni i sprawdź procenty. 💚

    Trinity_Nea lubi tę wiadomość

    41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

    1usa20mmkjfnof95.png
  • marty888 Debiutantka
    Postów: 11 15

    Wysłany: 23 sierpnia, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuje. Pozostaje mi poczekać cierpliwe do jutra

  • Trinity_Nea Autorytet
    Postów: 1293 2043

    Wysłany: 25 sierpnia, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marty888 wrote:
    Bardzo Wam dziękuje. Pozostaje mi poczekać cierpliwe do jutra

    I jak beta???

    Kosanka lubi tę wiadomość

    "...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

    wiek... już 40..
    starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

    IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, wszystko ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, wszystko ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, wszystko ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️

    13a7e1f63a.png
  • Bunia Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 26 sierpnia, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Jestem tu nowa Takie fora jak to są potrzebne żebyśmy czuły wsparcie Ja jestem już po ślubie 13 lat Za nami 8 lat starań o potomstwo już tak od 3 lat dałam za wygraną bo już nie dałam rady Nawet z mężem zaczęliśmy myśleć o adopcji i nawet byliśmy już na dwóch spotkaniach Ale gdzieś w podświadomości jest ta myśl o niepoddawaniu się w dalszych staraniach o bobasa.Przyznam szczerze te 8 lat starań to skakałam od lekarza do lekarza Miałam już robioną laparoskopię histeroskopie drożność
    jajowodów przeróżne badania Mój mąż tak samo zresztą I jakiś wielkich przeciwwskazań nie ma do tego abym nie mogła zajść w ciążę Mam 41 lat i nigdy nie byłam w ciąży Byłam na pierwszej wizycie u lekarza Powiem szczerze że miałam wielkiego pietra bo myslalam że mnie wyśmieje ale spoko Skierował mnie na badania i zobaczymy Dziewczyny dodajcie mi otuchy abym się nie poddawała tak jak wcześniej Każda z nas pragnie tego wspaniałego szczęścia jakim jest dziecko

    ABK, Magda25, Trinity_Nea, Jenny78 lubią tę wiadomość

  • ABK Autorytet
    Postów: 1268 620

    Wysłany: 26 sierpnia, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wrote:
    Hej dziewczyny Jestem tu nowa Takie fora jak to są potrzebne żebyśmy czuły wsparcie Ja jestem już po ślubie 13 lat Za nami 8 lat starań o potomstwo już tak od 3 lat dałam za wygraną bo już nie dałam rady Nawet z mężem zaczęliśmy myśleć o adopcji i nawet byliśmy już na dwóch spotkaniach Ale gdzieś w podświadomości jest ta myśl o niepoddawaniu się w dalszych staraniach o bobasa.Przyznam szczerze te 8 lat starań to skakałam od lekarza do lekarza Miałam już robioną laparoskopię histeroskopie drożność
    jajowodów przeróżne badania Mój mąż tak samo zresztą I jakiś wielkich przeciwwskazań nie ma do tego abym nie mogła zajść w ciążę Mam 41 lat i nigdy nie byłam w ciąży Byłam na pierwszej wizycie u lekarza Powiem szczerze że miałam wielkiego pietra bo myslalam że mnie wyśmieje ale spoko Skierował mnie na badania i zobaczymy Dziewczyny dodajcie mi otuchy abym się nie poddawała tak jak wcześniej Każda z nas pragnie tego wspaniałego szczęścia jakim jest dziecko

    A korzystałeś z poradni lub kliniki? Przesledzilam Twoje wpisy i tez jestem ze świętokrzyskiego (na razie w kielcach sie lecze)

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Trinity_Nea Autorytet
    Postów: 1293 2043

    Wysłany: 26 sierpnia, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię doskonale. Zresztą pewnie wszystkie tu rozumiemy.
    Nie wiem co do tej pory było u Ciebie robione- jakie procedury przechodziłaś?

    "...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

    wiek... już 40..
    starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

    IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, wszystko ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, wszystko ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, wszystko ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️

    13a7e1f63a.png
  • Bunia Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 26 sierpnia, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeździłam do kliniki do Tarnowa Tam przeszłam szczegółowe badania i jak przyszło do starań te zastrzyki tabletki miesiąc w miesiąc i nic to zwątpiłam Wiem że za szybko się poddałam Teraz jeżdżę do Kazimierzy Miałam 3 inseminacje ale to na NFZ to nie skomentuje jak to wyglądało Bynajmniej porażka

  • ABK Autorytet
    Postów: 1268 620

    Wysłany: 26 sierpnia, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wrote:
    Jeździłam do kliniki do Tarnowa Tam przeszłam szczegółowe badania i jak przyszło do starań te zastrzyki tabletki miesiąc w miesiąc i nic to zwątpiłam Wiem że za szybko się poddałam Teraz jeżdżę do Kazimierzy Miałam 3 inseminacje ale to na NFZ to nie skomentuje jak to wyglądało Bynajmniej porażka

    Ja na razie jestem w gameta kielce (na podzamczu) wlasnie jestem stymulowana do IUI. Moze tam powinnas spróbować.
    My byliśmy diagnozowani w szpitalu Wojewódzkim w kielcacg gdzie powiedzieli wprost max 3 inseminacje z naszymi parametrami, bo szkoda czasu i pieniędzy. Inseminacje wykonuje tez na prostej, ale po opowieściach wole zapłacić.
    Do inseminacji podchodzimy raz, i sprobujemy w innej klinice w warszawie

    Ja bym spróbowala konsultacji w wiekszym ośrodku, jesli jeździłaś do Kazimierzy to moze krk

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 18:40

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Bunia Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 26 sierpnia, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy ile czasu się staracie?

  • ABK Autorytet
    Postów: 1268 620

    Wysłany: 26 sierpnia, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wrote:
    A Wy ile czasu się staracie?
    Od 2018 roku od kwietnia, z mniejsza wieksza czestotoliwoscia.
    Jak zaczelismy to prosze sie nie martwić i ciaza sie pojawi jak bylam u swojegi lekarza, poszlam w kwietniu 2022 i od razu dostalam skierowanie do osrodka ochrony zycia prokreacyjnego, tam mielismy wszystkie badania tak jak w stopce.
    A jakie badania Ty w tarnowie przechodzilas?

    Ja juz mentalnie pogodzilam sie z in vitro, kwestia zeby sie udalo.

    Trinity_Nea lubi tę wiadomość

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Kosanka Autorytet
    Postów: 2205 2349

    Wysłany: 27 sierpnia, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wrote:
    Hej dziewczyny Jestem tu nowa Takie fora jak to są potrzebne żebyśmy czuły wsparcie Ja jestem już po ślubie 13 lat Za nami 8 lat starań o potomstwo już tak od 3 lat dałam za wygraną bo już nie dałam rady Nawet z mężem zaczęliśmy myśleć o adopcji i nawet byliśmy już na dwóch spotkaniach Ale gdzieś w podświadomości jest ta myśl o niepoddawaniu się w dalszych staraniach o bobasa.Przyznam szczerze te 8 lat starań to skakałam od lekarza do lekarza Miałam już robioną laparoskopię histeroskopie drożność
    jajowodów przeróżne badania Mój mąż tak samo zresztą I jakiś wielkich przeciwwskazań nie ma do tego abym nie mogła zajść w ciążę Mam 41 lat i nigdy nie byłam w ciąży Byłam na pierwszej wizycie u lekarza Powiem szczerze że miałam wielkiego pietra bo myslalam że mnie wyśmieje ale spoko Skierował mnie na badania i zobaczymy Dziewczyny dodajcie mi otuchy abym się nie poddawała tak jak wcześniej Każda z nas pragnie tego wspaniałego szczęścia jakim jest dziecko

    Kochana, sprawdź immunoligię. U nas nie było przeciwskazań, a 2.kresek na teście nigdy nie zobaczyłam. Dopiero po leczeniu immunologicznym się udało. In vitro, bo byłam już po 40. Ale wcześniej transfery też nie wychodziły.

    Trinity_Nea lubi tę wiadomość

    41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

    1usa20mmkjfnof95.png
  • Bunia Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 27 sierpnia, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sporo tych badań Byłam u doktora Przybycień w Tarnowie ale szybko się poddałam i tego nie mogę sobie wybaczyć Bo mogłam chociaż z rok do niego pochodzić Ale czasu się nie cofnie

  • ABK Autorytet
    Postów: 1268 620

    Wysłany: 27 sierpnia, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wrote:
    Miałam sporo tych badań Byłam u doktora Przybycień w Tarnowie ale szybko się poddałam i tego nie mogę sobie wybaczyć Bo mogłam chociaż z rok do niego pochodzić Ale czasu się nie cofnie

    Czasu sie nie cofnie, ale nie nalezy tez rostrzasac przeszlosci, bo to niczemu dobremu nie sluzy. Wiesz co zrobilas zle, wyciągnęłaś wnioski, i to jest dla Ciebie nauka na przyszlosc (przepraszam ze jestem bezposrednia, ale sama tak staram sie robic).
    I zaden lekarz na pewno nie bedzie sie z Ciebie smial, nie masz sie czego bac. Tak pierwsza styczność wg mnie może byc krępująca etc, ale pozniej sie oswajasz. Grunt zebys znalazla lekarza ktoremu zaufasz i ktory wybierze/pomoze wybrac dla Ciebie i dla Twojego meza najodpowiedniejsza droge zebyscie mieli potomstwo.
    Tak jak mowia lekarze (przynajmniej Ci z ktorymi ja mialam stycznosc) w niepłodności jestescie razem, i pytanie czy tylko Ty sie badalas czy maz również?

    Trinity_Nea lubi tę wiadomość

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Bunia Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 28 sierpnia, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest zawsze ze mną co by się nie działo Na to nie mogę narzekać Zobaczymy mam jeszcze zrobić jedno badanie tą prolaktyne dwie godziny po i we wrześniu się wybieram do lekarza

  • ABK Autorytet
    Postów: 1268 620

    Wysłany: 28 sierpnia, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wrote:
    Mój mąż jest zawsze ze mną co by się nie działo Na to nie mogę narzekać Zobaczymy mam jeszcze zrobić jedno badanie tą prolaktyne dwie godziny po i we wrześniu się wybieram do lekarza

    A maz sie badal?

    Ja powiem szczerze wszystko robie w tempie express (lipiec miesiac przerwy o torbiel).
    Bedzie dobrze, i warto skonsultować z innym lekarzem od czasu do czasu czy wyniki czy sytuacje czy wybrana jest dla Was najbardziej odpowiednia.

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Bunia Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 28 sierpnia, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak badał się mój mąż I u niego wszystko ok Pamiętam jak lekarz w żartach ujął że u męża wyniki ok i żebym go nie wymieniała na czas starań

  • ABK Autorytet
    Postów: 1268 620

    Wysłany: 29 sierpnia, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wrote:
    Tak badał się mój mąż I u niego wszystko ok Pamiętam jak lekarz w żartach ujął że u męża wyniki ok i żebym go nie wymieniała na czas starań

    A dr ten w Tarnowie cos mowil? I jakie mialas badania robione w Tarnowie?

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Bunia Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 29 sierpnia, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było 5 lat temu ale pamiętam że miałam jakaś bakterię i braliśmy obydwoje leki A tak poza tym nic szczególnego Miałam z krwi sporo badań Oczywiście wszystkie hormony tsh i jej odczynniki różyczka nawet HIV mi robili

  • ABK Autorytet
    Postów: 1268 620

    Wysłany: 29 sierpnia, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wrote:
    To było 5 lat temu ale pamiętam że miałam jakaś bakterię i braliśmy obydwoje leki A tak poza tym nic szczególnego Miałam z krwi sporo badań Oczywiście wszystkie hormony tsh i jej odczynniki różyczka nawet HIV mi robili
    Badania tego typu sa wazne pol roku.

    W moim przypadku jak nie mam tarczycy odkrylam ze mam wybicia tsh jak sie zdenerwuje (to tylko tyle ze juz sie staram nie denerwowac).
    Do IUI musialas miec tez droznosci, ale tez nic sie pewnie nie zadzialo.
    Ja bym sprobowala chociaz do jakies kliniki przejechac i zapytać jaka oni by droge polecili albo wrocic do lekarza z Tarnowa jesli mialas zaufanie.
    Bedzie dobrze wszystko kwestia czasu.
    Ja juz mam pelen pakiet zrobiony, przed sama prodecura ivf mysle nad zrobienie trombofilii, homocysteiny i kirow.
    Musicie tez pamiętać ze parametry nasienia ulegaja zmianie co 3 miesiace (tryb zycia dieta etc). Podejrzewam ze badanua hba przed iui tez nie robiliscie

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 1,55 (0,270-4,200) 0.5 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60
  • Bunia Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 29 sierpnia, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH-3,95;LH-6,17;PR-44,79;PRL po MTC-356,16;DHEA-SO4;CA-125-40;GPL-6,06;MPL-10,66;KWAS FOLIOWY-9,83;MUTACJA MTHFR-9,7;HOMOCYSTEINA-9,7;TOXO IgG-15,7;CMV IgG-UA;RUBELLA IgG-89,2

    56,2 mln mln w ejakulacie A+B-59%;D-33%,prawidłowe-16%

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ