X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AID inseminacja nasieniem dawcy
Odpowiedz

AID inseminacja nasieniem dawcy

Oceń ten wątek:
  • Anonimek Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero po 1 nieudanej aid, druga przede mną, ale też te badania, które mam porobione wskazują że jest wszystko w porządku. Ostatnio jeden lekarz mi powiedział że niepowodzenia inseminacji mogą brać się z "głowy", tak jak nieraz zdarza się w naturalnych staraniach i dopiero przy 4-6 razie można zaskoczyć, mimo że kobieta jest w pełni zdrowa. Ja byłam nastawiona na to, że uda mi się jeszcze w tym roku zostać mamą. Niestety nie udało się, ale teraz myślę, że bez tej "presji" w głowie będzie łatwiej mi podejść do kolejnej próby i w razie czego, do kolejnej i kolejnej...

relg3e5e3c6j2p62.png
    Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
    8 x AID bez skutku
    20.11.2018 start in vitro
    06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków
  • Czekajaca na cud... Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cie ANONIMEK i wszystkie tutaj czekajace na 2 kreski:)
    Ja tez jestem po drugiej inseminacji AID,czekam na testowanie.W razie co mamy jeszcze 2 proby,a pozniej niestety InVitro :( jednak mysle,mam nadzieje ze nie dojdzie juz do tego :)

Nusieńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, jeżeli 1 inseminacja była w styczniu a druga będzie maj-czerwiec to nie będzie za długa przerwa pomiędzy zabiegami ?

• j_justyna Nowa

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję porady.Wybieram sie do Poznania na Aid i chciałabym na Polną ale nie wiem od czego zacząć(do jakiego lekarza na nfz się udać)ile kosztuje aid?

j_justyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w medarcie 1900

• Agness001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj nowa.Od dłużego czasu obserwuję ten wątek i dziś odważyłam się napisać. Niedawno podjęliśmy decyzję o AID. Niestety przyczyną azoospermii u męża okazała się genetyka (kariotyp mozaikowy).Wstępnie jesteśmy zdecydowani na Gyncentrum w Katowicach. Czy któraś z Was podchodziła do AID w tej klinice? Ilu mają dawców?

• Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę do AID w gynocentrum u Piekarz. I coś ostatnio tracę do niej zaufanie. Niestety jestem po trzech AID. Że mną wszytsko w porządku. Miałam za wysoka prolaktyne, zamówiłam spermę z cyros. Lekarka twierdziła że prolaktyna nie ma nic wspólnego z zajście w ciążę. Po dwóch AID poszłam do endokrynologa która twierdzi że prolaktyna ma wpływ.... Teraz będę podchodzic do trzeciej i przed ostatniej próby. Prolaktyne mam już uregulowana ale zaufanie niestety straciłam i coraz mniej wierzę w ta całą inseminacje AID. Bo jak to jest że Kobiet super zdrowa ma owulacja cykle jak w zegarku. Nasienie super ekstra a jednak ciąży nie ma... Jak masz pytania to pisz

1.07.2017 początek
    1.10.17 wyrok- azoospermia
    1.01.2018 - decyzja AID
    ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
    17.02.18.- I AID :(
    15.03.18- II AID :( - ale dlaczego??
    14.05.18- III AID - :(
    5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness001 wrote:
    Witam. Jestem tutaj nowa.Od dłużego czasu obserwuję ten wątek i dziś odważyłam się napisać. Niedawno podjęliśmy decyzję o AID. Niestety przyczyną azoospermii u męża okazała się genetyka (kariotyp mozaikowy).Wstępnie jesteśmy zdecydowani na Gyncentrum w Katowicach. Czy któraś z Was podchodziła do AID w tej klinice? Ilu mają dawców?

Ja co prawda podchodzę w nOvum ale podzielam zdanie Malinowej co do AID. Mam za sobą 2 podejścia. Jedno na cyklu naturalnym, drugie na stymulowanym. Oba bez powodzenia. Oba podejścia w idealnym momencie, owulacja po kilku godzinach, piękne endometrium a ciąży brak.
    Wiem, że są dziewczyny, którym się udaje. Może to ze mną jest coś nie tak?
    My trzeci raz nie podchodzimy. Startujemy z in vitro.

• Agness001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5,Zizu87 dziękuję za odpowiedź. Zdecydowaliśmy się na Gyncentrum,ponieważ tu mamy najbliżej.Spróbujemy max.3-4 razy a potem ewentualnie będziemy myśleć co dalej. Sama decyzja o AID była bardzo trudna a tyle jeszcze przed nami.Mam nadzieję,że wszystkie w końcu doczekamy się upragnionego dziecka.
    Malinowa5 jaki jest orientacyjny koszt badań przed 1 próbą? Czy HSG wykonuje się też na początku?

Malinowa5 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 maja 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ponownie.Ja bede teraz podchodzic do ||| AID.U mnie wszystko w porzadku,ale niestety 2 inseminacje nie udane,nic nie wychodzi.Mam nadzieje ze te jeszcze 2 w zapasie w koncu ktoras da ten upragniony cud i nie bedzie trzeba podchodzic do in vitro :(

• Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness001 wrote:
    Malinowa5,Zizu87 dziękuję za odpowiedź. Zdecydowaliśmy się na Gyncentrum,ponieważ tu mamy najbliżej.Spróbujemy max.3-4 razy a potem ewentualnie będziemy myśleć co dalej. Sama decyzja o AID była bardzo trudna a tyle jeszcze przed nami.Mam nadzieję,że wszystkie w końcu doczekamy się upragnionego dziecka.
    Malinowa5 jaki jest orientacyjny koszt badań przed 1 próbą? Czy HSG wykonuje się też na początku?
    Powiem ci że nie pamiętam zupełnie.:( wiem że ja nadałam dodatkowo Kariotyp 1500 zł i miałam wycinany polip za 2000 tys. Ale chyba ten wymazy itp potrzebne do inseminacji to ok 800-1000 zł. A powiedz mi co którego lekarza jesteś zapisana

1.07.2017 początek
    1.01.2018 - decyzja AID
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie jestem zapisana.Na razie szukałam informacji o klinice i lekarzach. Z tego co czytałam to dobre opinie ma dr Mercik i chyba do niego spróbujemy. Byliśmy już kiedyś w oddziale Gyncentrum w Częstochowie u dr Gretki. Były to 2 wizyty andrologiczne (zanim poznaliśmy wyniki genetyki). Niestety o tym lekarzu nie mam dobrej opinii. Wizyty trwały bardzo krótko. Bez badania urologicznego i genetyki dr skierował męża na biopsję jąder.Bardzo dużo czytałam o azoospermii i postanowiliśmy jednak najpierw wykonać badania genetyczne.Przez jednego lekarza nie chcę skreślać tej kliniki.

• Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem u doktor Piekarz. Jest na prawdę bardzo dobrym lekarzem bardzo dobrym. Spróbuj u niej. Właśnie też idę teraz w sobotę na monitoring do Gretki. Trochę mnie zszokowalas bo wydawał mi się w miarę fajny. Mercik jest bardzo specyficzny malomowny gburowaty. Ale podobno super skuteczny i pacjentek ma na pęczki. Na pewno nie polecam ci czerwinskiej ta babę to bym na stosie spaliła. Okropna koboeta

1.07.2017 początek
    1.01.2018 - decyzja AID
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jako ginekolog jest lepszy niż jako androlog. Dziękuję Ci za pomoc. Dam znać jak już ruszymy. Trzymam kciuki za kolejną próbę. Tym razem musi się udać:)

• MajkaLove Nowa

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja dopiero rozpoczynam swoją drogę do macierzyństwa. Jestem w trakcie badań płodności, a metodą zapłodnienia będzie inseminacja.
    Czy są tu kobiety, które korzystały z Europejskiego Banku Nasienia(ESB)?

Czekajaca na cud... lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cie MajkaLove...

U mnie niestety juz 3 nieudane inseminacje.Wszystkie badania wychodza super,ale ciazy brak :( Moj lekarz mowi ze mam jeszcze 1 raz inseminacje a pozniej niestety juz IN Vitro.
    Teraz zrobilam sobie 2 miesiace przerwy,startuje z ostatnia we wrzesniu...
    Zobaczymy,moze w koncu....

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajkaLove wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja dopiero rozpoczynam swoją drogę do macierzyństwa. Jestem w trakcie badań płodności, a metodą zapłodnienia będzie inseminacja.
    Czy są tu kobiety, które korzystały z Europejskiego Banku Nasienia(ESB)?

AID 3 x nieudane :(

• Agness001 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy ktoś tu jeszcze zagląda? W następnym cyklu będziemy podchodzić do 1 AID. Czy po wyborze dawcy oprócz cech tj. grupa krwi, wzrost, waga, kolor oczu i kolor włosów miałyście informację o ilości ciąż uzyskanych z wykorzystaniem tego nasienia oraz czy dawca ma dzieci? Panie w rejestracji w klinice nie były w stanie odpowiedzieć. Wysłałam więc pytanie do pani, która przysłała mi na e-mail propozycję dawców. Na razie nie mam odpowiedzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po 1 Aid ale szczerzepowiem nie pytałam lekarza o to. Teraz we wrześniu będziemy przygotowywać się do drugiej próby.

Wysłany: 6 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness001 wrote:
    Witam. Czy ktoś tu jeszcze zagląda? W następnym cyklu będziemy podchodzić do 1 AID. Czy po wyborze dawcy oprócz cech tj. grupa krwi, wzrost, waga, kolor oczu i kolor włosów miałyście informację o ilości ciąż uzyskanych z wykorzystaniem tego nasienia oraz czy dawca ma dzieci? Panie w rejestracji w klinice nie były w stanie odpowiedzieć. Wysłałam więc pytanie do pani, która przysłała mi na e-mail propozycję dawców. Na razie nie mam odpowiedzi.

Witaj,zaglada,zaglada.Zalezy jakie przepisy ma klinika.W mojej klinice poinformowali mnie,ze od dawcy ktorego dostalam,AID u innych kobiet sie udalo.Jezeli chcesz porozmawiac wiecej pisz smialo

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ