AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
julianna wrote:wczytałam się w posty AMH, znacząco się zmartwiłam mam wynik ponad 10, jestem teraz stymulowana clo
jak czytam jak ciężko jest zajść to płakać mi się chce echh
Julianna ja mam wynik 8,9 i świadczy to tylko o PCOS, o niczym innym Moja gin-endo powiedziała, że mam na ten wynik w ogóle nie zwracać uwagi bo on właściwie niewiele znaczy. Po prostu PCOS nie pozwala na prawidłowe określenie rezerwy jajnikowej, dlatego też stymulacja owulacji przeprowadzana jest zwykle na początku bardzo ostrożnie, by nie doszło do przestymulowania Damy radę Kochana, nie łam się, trzeba być twardymkapturnica, julianna, aja, Anna255 lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
julianna wrote:trochę będę strzelać .. nie pamiętam
ale chyba od 1 do 3 najlepiej
Dokładnie tak, najlepsze wyniki to te, które mieszczą się w przedziale między 1 a 3 ng/ml. Wyższy wynik często potwierdza występowanie PCOS, a niższy może świadczyć o niewielkiej rezerwie jajnikowej i przedwczesnym wygasaniu czynności jajników. Ale nie warto się tak bardzo spinać wynikiem, bo wiele kobiet z AMH bardzo niskim nawet bez leków zachodzi w ciążę, a PCOS to też przecież żaden wyrokRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:Dokładnie tak, najlepsze wyniki to te, które mieszczą się w przedziale między 1 a 3 ng/ml. Wyższy wynik często potwierdza występowanie PCOS, a niższy może świadczyć o niewielkiej rezerwie jajnikowej i przedwczesnym wygasaniu czynności jajników. Ale nie warto się tak bardzo spinać wynikiem, bo wiele kobiet z AMH bardzo niskim nawet bez leków zachodzi w ciążę, a PCOS to też przecież żaden wyrok
-
ja mam wynik amh 22 nie wiem ale wydaje mi się że jest bardzo zły czwartek lekarz
b-c lubi tę wiadomość
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Ja też bym chciała mieć fasolkę.... ale mój wynik przechodzi chyba wszelkie rekordy 22 aż sama byłam przerażona4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aga30 amh sie nie zmienia w sensie nie rosnie.. Spasc z wiekiem jak najbardziej spada, jednak nie przywiazuj sie tak do tego wyniku bo wystarczy ze laboratorium w ktorym robilas zmienilo jakis odczynnik i juz wynik bedzie inny, moje amg w grudniu- 0,88, w styczniu- 0,55, a przeciez nie mozliwa jest zmiana z cyklu na cykl,ktorys wynik jest bledny ale nie ma sensu powtarzac badania poraz 3 bo to nic poza dodatkowym stresem nie da... Dodatkowo jak to moj lekarz mowi wazne jest tez badanie fsh i estradiolu w 2-3 dc, inhibiny b oraz liczba pecherzykow antralnych w 2-3 dc, niskie amh mowi tylko o liczbie pecherzykow pierwotnych, ale tylko i wylacznie w tym momencie, nie wiesz czy za rok 10 lat wynik nie bedzie taki sam, byc moze zawsze mialas takie amh, dodatkowo amh nic nie mowi o jakosci komorek, a wiec mozesz miec malo komorek ale z uwagi na wiek- 30 lat sa super jakosciowo i bedziesz migla rodzic kolejne 10 lat. wiec glowa do gory, poprostu staracsie metodami najbardziej skutecznymi i juz :)pozdro
kapturnica, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella mój lekarz znowu jest tego zdania że przed ovu amh powinno być wyższe niż na początku cyklu !!!
Ovulke potwierdził mi progesteron i usg a amh nie gra z całą resztą !!! I gin był w szoku że taki spadek !!!nO I KOMU WIERZYĆ SAMA NIE WIEM!!! Już brak ginów w okolicy żeby znowu zmieniać No zobaczymy co dalej będzie się działo !!!