AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżola wrote:Postanowiłam, że tego 8 stycznia pójdę do tego naszego Trójmiejskiego cudotwótcy z Kliniki leczenia niepłodności i zobaczymy co on powie na te moje wyniki.
Dżola, o jakim cudotwóry mówisz? Możesz zdradzic jego nazwisko? Możesz wrazie czego napisać na priv.
-
bella84 wrote:czekam na wyniki amh i inhibiny do piątku a potem na koniec stycznia do dr Czecha jestem zapisana...aczkolwiek o Śliwińskim słyszałam wiele dobrego niestety ma terminy na luty więc już sama niewiem czy czekać czy iść do Czecha
Jak wrażenia po wizycie u doktora Czecha? Pozytywne, negatywne? -
Dziś zobaczyłam swoje wyniki.
AMH: 0,25.
podłamałam się okropnie. Jutro wizyta w klinice niepłodności.
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
Hej, sorki, ze tak miedzy " wodke a zakaske", ale mozecie mi napisac co to jest ten AMH? bo czytam wszystkie tematy z forum , ale tego skrotu to nie znam...dzieki
p.s ja tez jestem z trojmiasta ktorego mi brak, bo zyje we Wloszech i tu staram sie o bambino -
nick nieaktualnyWiśnia wrote:Powtórzyłam badanie, wynik jest lepszy Może nie powalający, ale kwalifikuje nas do refundacji in vitro. Wynik mam teraz 0,6 wcześniej miałam 0,2
Wiśnia jakim cudem wcześniej miałaś wynik 0,2 a teraz 0,6 ?? Czy robiłaś to badanie w innych dniach cyklu?? z tego co czytałam, to nie można nic zrobić aby polepszyć wynik, jak to się stało, że masz taką rozbieżność??
Ja niestety mam wynik 0,6. -
Nusia, ja np w styczniu miałam wynik 0,88 a w lutym 0,51, oczywiscie wynik moze spasc ale nie tak drastycznie, lekarz mi powiedzial ze nawet w tamach jednego lab moga zmieniac odczynniki a tym samym zmienia sie wynik... I niektorym nagle wychodzi duzo gorszy a innym znacznie lepszy...
-
nick nieaktualny
-
ja odebralam dzisiaj wyniki 7,22
-
Myszka-Minnie wrote:Ktoś może cos powiedziec na temat mojego AHM? Wynik to 3.53 ng/ml robiony w 2 d.c
Myszka-Minnie lubi tę wiadomość
4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
-
Hej dziewczyny Być może pytanie się już gdzieś powtórzyło, ale ciągle mam wątpliwości. Jak to wygląda z tymi normami? Jaki wynik mniej więcej jest prawidłowy? Oczekuję na wyniki, odbiorę je dopiero w poniedziałek ale ciekawi mnie to. Stwierdzono u mnie przedwczesne wygasanie czynności jajników, dlatego chciałam przebadać się i pod tym kątem. Ale zanim jednak udam się z wynikami do lekarza, chciałabym mniej więcej wiedzieć czego mogę się spodziewać
-
Wynik amh powinien byc powyzej 1, domyslam sie ze u Ciebie bylo stwierdzenie wstepne POF na podstawie obrazu usg? Radze spokojnie poczekac na wyniki a potem dzialac , chociaz zalezy tez ile czasu sie starasz, z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze mimo ze stwierdzono u mnie a raczej podejrzewa sie POF ( przedwczesne wygasanie funkcji jajnika) to ze wzgledu na dosc krotki czas staran lekarz tez nie chce podejmowac drastycznych krokow leczenia... Co moze byc zarowno pozytywne jak i negatywne... Moge pocieszyc ze kolezanka z amh 0.2 ma niedlugo termin, a na wielu gorach mozna poczytac ze mimo POF kobiety zachodza w ciaze , co wiecej naturalnie...
-
Ok dziękuję bardzo W sumie wszystko potoczyło się szybko i staramy się od kilku miesięcy dopiero. tak na podstawie usg, byłam też na badaniach w szpitalu endokrynologiczno - ginekologicznym i po badaniach tam i konsultacjach z wynikami właśnie tak mi lekarz przedstawił sytuację. No nic, spokojnie poczekam na wyniki (aczkolwiek jakoś ciężko mi usiedzieć spokojnie ) i zobaczymy co będzie dalej.
-
nick nieaktualnyNusia wrote:Wiśnia jakim cudem wcześniej miałaś wynik 0,2 a teraz 0,6 ?? Czy robiłaś to badanie w innych dniach cyklu?? z tego co czytałam, to nie można nic zrobić aby polepszyć wynik, jak to się stało, że masz taką rozbieżność??
Ja niestety mam wynik 0,6.
Owszem zrobiłam w innym dniu cyklu. Jednakże wynik 0,6 dalej jest wg lekarzy wynikiem nieprawidłowym. Podczas badania USG uwidoczniono ok. 10-11 pęcherzyków, i utwierdzono mnie w przekonaniu, że nie należy sugerować się wynikiem AMH, bo to bzdura. Niestety kliniki żerują na takich osobach. Mam 28 lat, trudno żebym przekwitała w tym wieku Lekarz wrócił mi wiarę Aha zasugerował, że tzw "parcie na dziecko" powoduje, że się blokuję, stąd braki owulacji, a co za tym idzie wynik AMH będzie niższy.