Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Moj wynik AMH to 3,85 lekarz powiedzial ze to nie najgorszy wynik
    Co wy sadzicie o tym?

Nie ma co sie martwic. Mam podobny wynik do Twojego. Takze glowa i uszy do gory :-)

iza30 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka bardzi się zdziwiła widząc mój wynik 22 ale uszy do góry lepiej mieć za dużo niż za mało;-) ufff

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!
    Dopiero dzisiaj trafiłam na tą stronę, kiedy w dzikim szale szukałam jakichkolwiek informacji na temat mojego wyniku AMH, który dzisiaj otrzymałam. Niestety mocno podwyższone, bo w okolicach 15 :(, a wizyta u lekarza dopiero za miesiąc. Chyba do tego czasu na wrzody zejdę, bo nawet teraz w gardle czuję ogień ;).

Mam stwierdzone PCOS pochodzenia nadnerczowego, a FSH badane rok temu w normie ;).

I żeby było śmieszniej - też jestem z Trójmiasta, więc bardzo się cieszę, że mogę tu przeczytać o polecanych lekarzach. Może i mi się uda do któregoś wybrać :). Tylko chyba wizyta u nich jest jeszcze droższa niż u mojej endo-gin :/. A ja już powoli bankrutuje na tym wszystkim.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki jest wynik w Normie?? moj dzisiejszy wynik to 4,3.

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 1,2 - w sumie nie dużo, choć lekarz mówi,że jak na moje 35 lat, to tragedii nie ma, na abc zdrowie znalazłam taki opis

Normy poziomu AMH są następujące:

powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
    powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
    poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.

i to samo było na edziecko.pl

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Czekam 8 dni roboczych na wynik AMH, dziś mija dopiero drugi dzień od badania.
    FSH 10,8 w 2dc, lekarz uprzedził, że nie jest to dobry wynik ( mam 35 lat).

Dodam tylko, ze kazał mi zrobić to badanie ( AMH ) w dużym mieście, gdzie są odpowiednie aparatury, gdyż krew powinna trafić do wirówki ( czy jakiegoś innego sprzętu laboratoryjnego ) max do 30 min! dlatego nie warto robić w takich punktach diagnostycznych, które wysyłają krew do analizy do większych miast, gdyż to może zafałszować wynik tego badania.
    Pozdrawiam.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    można zmienić -w ustawienia/moje konto/dane początkowe mozesz zmienić długość cyklu, wtedy ci się chyba pokasuje i wpiszesz od nowa

dzięki Mixa za odpowiedź, ale problem ten miałam w listopadzie i już dawno temu został rozwiązany, tylko ten wątek tak się ciagnie za mną do dziś bo pojawia się po każdym moim wpisie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    ja mam 1,2 - w sumie nie dużo, choć lekarz mówi,że jak na moje 35 lat, to tragedii nie ma, na abc zdrowie znalazłam taki opis

powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;

i to samo było na edziecko.pl
    Tylko normy masz sprzed dwoch lat a wyniki obecne ktore sa zawyzone razy dwa. Wiec jak podzielisz swoj obecny wyniki na dwa wyjdzie Ci amh 0, 60 - to niestety niska rezerwa. Od sierpnia zeszlego roku do badan amh zaczeto uzywac innych odczynnikow ktore znacznie zawyzaja wyniki ( razy 2) . Wiec jesli teraz robicie te badania to podzielcie zawsze przez dwa i dopasujcie do norm ktore samtu podane.

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam polubić. Sorry! Nie zgadzam sie zupełnie!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wiem po co lekarz miałby ze mna gadać o 1,2 jakbym miała o,6, ale cóż.. liczy się efekt koncowy i na to stawiam...

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czyli te moje biedne 15 podzielić na dwa? Wtedy chyba lepiej to wygląda... ;). No cóż, za 23 dni wizyta u lekarza ;).

Różyczka - masz tą wiadomość wpisane na stałe prawdopodobnie w sygnaturce w ustawieniach :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 15:04

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam lekarza o to dzielenie na 2 i jakos nic mu o tym nie wiadomo powiedzial ze kazde lab ma swoje normy i swoje odczynniki a skoro wynik jest 1.2 to w 1 lab dla normy 1 bedzie to super w innym gdzie nirma 1.4 bedzie ponizej nieznacznie i juz, ale wazne sa normy danego lab a nie ma czegos takiego ze teraz wszystkie wyniki na 2 dziekimy

Mixa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Problem w tym ze nie ma innych norm jak te co podala wczesniej koleazanka. Wroccie na pierwsze strony tego tematu tam Ferda pisala o tych zawyzonych wynikach w zwiazu z prowadzeniem nowych odczynnikow.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaramis chyba jednak sie mylisz, kazde laboratorium moze stosowac inne odczynniki i tym samym miec inne normy, przykladowo jak robilam jakis czas temu amh w inviccie to tam norma jest na granicy 1.4, natomiast w gamecue gdzie sie leczylam graniczna to bylo 1, nie bede sie sprzeczac oczywiscie bo nie mam doktoratu z medycyny, jednak z tym dzieleniem na 2 ile lekarzy tyle teorii, wiec o ile nie skonczylas ginekologii ze specjalnoscia nieplodnosc to chyba Twoja wiedza jest nie wieksza niz nasza :) dlatego nie sialabym strachu wstod forumowiczek ze kazdy wynik trzeba dzielic na 2 :) jakby tak bylo to oni by w laboratorium juz dzielili, bo po co podawac wynik i normy a pacjent ma sobie go dzielic mnizyc i niewiadomo co jeszcze :)

Mixa, kapturnica lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella, ja na ostatniej wizycie też pytałam lekarza i też nic o tym nie słyszał i nie widzi powodu podawania wyniku i norm, z którymi pacjent miałby robić operacje matematyczne, powiedział ze śmiechem, że jak kto chce niech sobie dzieli, a u nich wynik to wynik...
    jak widzisz bella- nawjażniejsze sa efekty, a nie cyferki ;-)

bella84 lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy 2,33 to naprawde taka dolna granica????

• bella84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,33 to super wynik estes plodna jak mloda bogini ;)

Beata.D lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy 2,33 to naprawde taka dolna granica????
    bardzo dobry wynik, tak jak pisze bella- płodna kobitka z ciebie

Beata.D lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie!Moj gin mnie przestymulowal i to jak(bo powiedzial ze to dolna granica)-pobrane 32 jajeczka!!!! I jeszcze duzo 20mm torbieli 5 dni po punkcji!Tyle sie wycierpialam ze szkoda slow :( :( Na szczescie juz przeszlo ale teraz mam troche stracha ile jajniki beda wracac do normy(bo tez byly gigantyczne!) :(

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Bella i Mixa za szybka odpowiedz :) <3

Mixa lubi tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ