AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaaas wrote:Wynik Amh nie jest, aż tak istotnym wyznacznikiem, licz sie jakość komórek, a nie ilość. Przy niższym amh około 1 można zajść w ciąże i wiekszosc dziewczyn tutaj jest tego swietnym przykladem. Wydaje mi sie, ze u Ciebie nie do konca wynik amh mogl wzrosnac, powinno sie robic badanie dwukrotnie w tym samym labarotorium, a przede wszystkim w takim gdzie probki nie sa transportowane. Jesli chcesz zadbac o jakos komorek wdraz odpowiednia diete, zadbaj o suplementacje, wiecej ruchu. Glowa do gory, sa duze szanse abys zostala mama, jesli nie czujesz sie zaopiekowana pomysl tez nad zmiana lekarza, w moim przypadku pomoglo, a mam nizsze amh od Ciebie tez sie nasluchalam, ze u mnie tragedia juz jakas, a po punkcji uzyskalismy 2 zarodki. Trzymam kciuki🤞
Karolaaas lubi tę wiadomość
Hashimoto
Niedoczynność
Starania od 5.2024 -
Nie wiem czy koenzym Q10 nie odnosi AMH
U mnie chyba to on właśnie odniósł. Ale to podniesienie AMH jest chwilowe, mc bądź dwa i opada. Tak wynika z badań, które sronolam.Generalnie chyba ważne jest żeby FSH zbijać a da się. 👏
A co do podniesienia rezerwy na pewno należałoby uderzyć w medycynę naturalna
Ashwaganda i te klimaty. Plus dobre omega i zdrowa dieta ruch.
Co do USG które tak chwala że najbardziej wiarygodne - nie powiedziałabym.z tego co wiem, to malutkie pęcherzyki antralne są niewidoczne . Chyba druga faza folikularna jedynie. Mogę się mylić. W każdym razie moje USG w określonych dniach cyklu nie wyłapalo pęcherzyków. Inny dzień cyklu jakoś były bardziej widoczne. -