AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaaas wrote:Wynik Amh nie jest, aż tak istotnym wyznacznikiem, licz sie jakość komórek, a nie ilość. Przy niższym amh około 1 można zajść w ciąże i wiekszosc dziewczyn tutaj jest tego swietnym przykladem. Wydaje mi sie, ze u Ciebie nie do konca wynik amh mogl wzrosnac, powinno sie robic badanie dwukrotnie w tym samym labarotorium, a przede wszystkim w takim gdzie probki nie sa transportowane. Jesli chcesz zadbac o jakos komorek wdraz odpowiednia diete, zadbaj o suplementacje, wiecej ruchu. Glowa do gory, sa duze szanse abys zostala mama, jesli nie czujesz sie zaopiekowana pomysl tez nad zmiana lekarza, w moim przypadku pomoglo, a mam nizsze amh od Ciebie tez sie nasluchalam, ze u mnie tragedia juz jakas, a po punkcji uzyskalismy 2 zarodki. Trzymam kciuki🤞
Karolaaas lubi tę wiadomość
Hashimoto
Niedoczynność
Starania od 5.2024 -
Nie wiem czy koenzym Q10 nie odnosi AMH
U mnie chyba to on właśnie odniósł. Ale to podniesienie AMH jest chwilowe, mc bądź dwa i opada. Tak wynika z badań, które sronolam.Generalnie chyba ważne jest żeby FSH zbijać a da się. 👏
A co do podniesienia rezerwy na pewno należałoby uderzyć w medycynę naturalna
Ashwaganda i te klimaty. Plus dobre omega i zdrowa dieta ruch.
Co do USG które tak chwala że najbardziej wiarygodne - nie powiedziałabym.z tego co wiem, to malutkie pęcherzyki antralne są niewidoczne . Chyba druga faza folikularna jedynie. Mogę się mylić. W każdym razie moje USG w określonych dniach cyklu nie wyłapalo pęcherzyków. Inny dzień cyklu jakoś były bardziej widoczne. -
Karolaaas wrote:Wynik Amh nie jest, aż tak istotnym wyznacznikiem, licz sie jakość komórek, a nie ilość. Przy niższym amh około 1 można zajść w ciąże i wiekszosc dziewczyn tutaj jest tego swietnym przykladem. Wydaje mi sie, ze u Ciebie nie do konca wynik amh mogl wzrosnac, powinno sie robic badanie dwukrotnie w tym samym labarotorium, a przede wszystkim w takim gdzie probki nie sa transportowane. Jesli chcesz zadbac o jakos komorek wdraz odpowiednia diete, zadbaj o suplementacje, wiecej ruchu. Glowa do gory, sa duze szanse abys zostala mama, jesli nie czujesz sie zaopiekowana pomysl tez nad zmiana lekarza, w moim przypadku pomoglo, a mam nizsze amh od Ciebie tez sie nasluchalam, ze u mnie tragedia juz jakas, a po punkcji uzyskalismy 2 zarodki. Trzymam kciuki🤞
Skąd to przekonanie o transportowaniu próbek? Przeciez one są transportowane zgodnie z procedurami, zabezpieczone, istnieje coś takiego jak załącznik 3 do rozporządzenia ministra zdrowia o standardach w laboratorium który jasno określa co ma jaką stabilność. AMH to nie jest parametr niestabilny. Nie rozumiem takiego toku rozumowania.KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie fragmentacja ✔ HBA ❌
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
estradiol 1466 -> 3147-> 4688
27.01 punkcja
PICSI
pobrane 15 🥚 13 dojrzałych, 10 zapłodnionych, 9 zapłodniło się prawidłowo
finalnie ❄❄❄❄❄ -
Cześć Dziewczyny,
Wiek 41 lat, AMH 0,77, niestety 4 stymulacje za mną, 3 punkcje. Po każdej punkcji albo zarodek zatrzymał się, albo nie zapłodniła się komórka.
IO brak, suplementów masa od prawie roku m.in. (Biostern 25mg, Ubichinol 300mg, Melatonina, Omega 3+Wit D), od kilku dni Miovelia Pro. Dieta od kilku miesiecy przeciewzapalna bez glutenu. Nie piję, nie palę, staram się ruszać....
Ciągle od embriologów słyszę to samo..... wiek, dieta, stres......rocznik 84 Kraków
-08.2022 - 8tc
-10.2023 - 9tc
AMH - 0,77
KIR- BX (brak 4 impl)
HLA-C - 03,06 C1C2, Mąż HLA-C - 02,03 - C1C2
-01.2024 stymulacja -brak odp organizmu (Elonva, Menopur, Gonal, Gonapeptyl)
-04.2024 punkcja -pobrane 7 komórek , w 5 dobie 1 zarodek degeneracja (Provera, Menopur, Clostylbegyt)
-05-06-2024 szczepienia limfocytami (po szczepieniach (ALLO 11,9%)
-07.2024 -punkcja-pobrane 4 komórki, zapłodniona 1, w 4 dobie degeneracja (Bemfola, Menopur, Gonapeptyl)
-12.2024 - stymulacja - do pobrania 3 komórki (z czego 2 pękły noc przed punkcją ) - finalnie pobrana 1 komórka, nie zapłodniła się (Elonva, Gonal, Menopur, Orgalutran) -
Hej nie poddawaj się
Może konenzym zacznij brać . Zobacz w rozpisce co ja dołożyłam ostatnio mioinozytol i docent pwoeidziala ze to już wszystko co możliwe aby brać
Ja jestem po dwóch stymulacjach . 1 procedura było 7 pęcherzyków pobrano mi 5 komórek 5 się zapłodniło ostrożnie były dwa zarodki . Druga procedura poszła gorzej bo miałam inne leki . Pobrano 3 komórki zapłodniły się wszystkie ale był tylko 1 zarodek
Teraz zaczęłam długo protokół
PowodzeniaBladaMaria lubi tę wiadomość
39 lat
cykle - 28 dniowe✅ / cykle się skracają
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 75, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, mio-inozytol, resveratol, vit c 1000, plus masa innych supli
On
10.2023 azzospermia
03.2024 Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
2025 ➡️ 3 IVF długi protokół -
Cześć, jestem tu nowa, życie tak mi się poukładało, że dopiero niedawno mogliśmy zacząć starać się o maluszka. Antykoncepcję odstawiłam pod koniec września, badania wszystkie zalecane zrobiłam, brak przeciwwskazań. Poczytałam o AMH i postanowiłam zrobić, wynik mnie trochę zmartwił, nie wiem czemu myślałam że jeszcze mam tyyyle czasu:( w marcu kończę 36 lat, AMH 1,17, na resztę badan czekam do okresu (początek lutego). Po odstawieniu tabletek okres wrócił do normy od razu, jest regularny. Niedawno zaczęłam brac fertistim, bo nie zauważam śluzu płodnego. Pod koniec grudnia miałam usg, lekarz nie widział zeby doszło do owulacji, ale zbadałam progesteron i był powyżej 6, co wg lekarza oznacza, że jednak była. Nie wiem już sama czy powinnam się martwić już teraz czy jeszcze z tym poczekać 🥹
-
Ola2203 wrote:Cześć, jestem tu nowa, życie tak mi się poukładało, że dopiero niedawno mogliśmy zacząć starać się o maluszka. Antykoncepcję odstawiłam pod koniec września, badania wszystkie zalecane zrobiłam, brak przeciwwskazań. Poczytałam o AMH i postanowiłam zrobić, wynik mnie trochę zmartwił, nie wiem czemu myślałam że jeszcze mam tyyyle czasu:( w marcu kończę 36 lat, AMH 1,17, na resztę badan czekam do okresu (początek lutego). Po odstawieniu tabletek okres wrócił do normy od razu, jest regularny. Niedawno zaczęłam brac fertistim, bo nie zauważam śluzu płodnego. Pod koniec grudnia miałam usg, lekarz nie widział zeby doszło do owulacji, ale zbadałam progesteron i był powyżej 6, co wg lekarza oznacza, że jednak była. Nie wiem już sama czy powinnam się martwić już teraz czy jeszcze z tym poczekać 🥹
Ale AMH masz dobre. Ja miałam 0,17 a jestem w 5 miesiącu ciąży. Trzeba sprawdzić poziom witaminy D, brać koenzym q10, no i partner powinien sprawdzić jakość spermy. Można sprawdzić czy jajowody są drożne. AMH to naprawdę nie jedyna wytyczna, ja miałam dramatycznie niską. A jakoś się udało a mam 34 lata
BladaMaria, Ola2203 lubią tę wiadomość
-
KasiaKP wrote:U mnie przed zajściem w ciąże -41 lat i amh 0.11. Obecnie 28 tc. Brałam przez kilka miesiecy w dużych dawkach koenzym q10, nie sadze żeby podniósł poziom amh ale najwidoczniej poprawił jakość komórek jajowych
Czy możesz napisać który konkretnie Koenzym brałaś? Jakiej dawce?
Ja od ubiegłego roku stosuję Koenzym Q10 i Ubichinol z różnych firm i różne dawki, widać albo to jakieś słabe firmy (Aliness, Formeds, Swanson, Puritan's Pride, Doctor Life) lub nawet pomyślałam że może mnie się po prostu nie wchłaniają ? Nie wiem..... Chociaż inne witaminy wchłaniają się, np. pięknie sobie podniosłam poziom wit d , a ten q10 nie chce mi poprawić jakościrocznik 84 Kraków
-08.2022 - 8tc
-10.2023 - 9tc
AMH - 0,77
KIR- BX (brak 4 impl)
HLA-C - 03,06 C1C2, Mąż HLA-C - 02,03 - C1C2
-01.2024 stymulacja -brak odp organizmu (Elonva, Menopur, Gonal, Gonapeptyl)
-04.2024 punkcja -pobrane 7 komórek , w 5 dobie 1 zarodek degeneracja (Provera, Menopur, Clostylbegyt)
-05-06-2024 szczepienia limfocytami (po szczepieniach (ALLO 11,9%)
-07.2024 -punkcja-pobrane 4 komórki, zapłodniona 1, w 4 dobie degeneracja (Bemfola, Menopur, Gonapeptyl)
-12.2024 - stymulacja - do pobrania 3 komórki (z czego 2 pękły noc przed punkcją ) - finalnie pobrana 1 komórka, nie zapłodniła się (Elonva, Gonal, Menopur, Orgalutran) -