AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Badanie było robione w tym samym laboratorium co do odczynników to nie wiem, jak wrócę do domu to porównam oba wyniki Plus że wynik ładny nie spodziewałam się takiego przy jednym jajnikuEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Saramago wrote:Powinno maleć z biegiem lat, ale pytanie czy badania były w tym samym labo i czy na takich samych odczynnikach, gdyż słyszałam że mogą być stare i nowe odczynniki.
Saramago lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka wrote:Saramago widzę że zaczynamy procedurę w tym samym terminie ja mam wizytę startową 22 stycznia! Powodzenia
Tylko ja nie wiem czy się załapiemy. W poniedziałek być albo nie być.
AMH po laparoskopii spadło mi do 0,65 więc teoretycznie nie powinni mnie dopuścić do programuLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Serducho wrote:Mi lekarz powiedzial ze tylko maleje, jakby wynalezli lek na podwyzszenie rezerwy to kosztowal by majatek !
Elmirka zastanawiajace ciekawe co na to lekarz.
Nie masz PCOS ?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Dziewczyny, mam AMH 0,65 przez co nie mogę podejść do rządówki. Niemniej lekarz zasugerował aby zrobić ponownie to badanie między 1 a 4 dniem cyklu. Co prawda nie ma badań ani się o tym nie mówi, aby w tych dniach AMH było większe, ale nieoficjalnie ponoć lekarze mówią o korelacji.
Natomiast zaprzeczył aby wit D3 podnosiła jakoś wynik.
Niemniej - zaczęłam łykać witaminę i wybiorę się we wskazanym dniu cyklu. A nóż podniesie się wynik do wymaganego minimum.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyElmirka wrote:Dziewczyny nie wydaje Wam się trochę dziwne... rok temu robiłam badanie i AMH wyszło 1,0 ( przy jednym jajniku ) w poniedziałek zrobiłam ponownie, myśląć że AMH jest takie samo badź niższe a wyszło 2,55? czy ono z wiekiem nie powinno maleć?
Elmirka, a ja słyszałam rózne opinie, jedni lekarze mówia ze amh sie nie zmienia, inne, ze suplementacja ma wpływ. Moze zadziałało coś o czym nie wiesz
Super, ze tak sie podniosło! Ja mam 0.96, ale boje sie robic kolejne , poza tym lekarz mi powiedział ze lepiej na razie nie robic bo jak bedzie ponizej jakiejs normy to refundacji na stymulacje nie bede miałaElmirka, Saramago lubią tę wiadomość
-
kowieczka wrote:dziewczyny wiem że były jakieś jaja z odczynnikami ale nie pamiętam czy rok czy 2 lata temu, ja miałam AMH robione we wrześniu i wyszło 1,33
Mnie w poniedziałek lekarz powiedział, że wszędzie odczynniki są takie same. Też się łudziłam że może to to ale nie. Miałam 1,8 a teraz mam 0,65 na przestrzeni 9 m-cy taka zmiana i po laparo...LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
bella84 wrote:Vintoyra..niestety nie znam przypadku ktory moglby byc analogiczny i ze szczesliwym finishem..znam jedynie taki gdzie z amh 0.16 udalo sie naturalnie czy 0,2... Czy powtarzac amh tez niestety nie poradze...mozesz dla siebie powtorzyc w innym laboratorium i moze udac sie do innego lekarza a nie zaprzyjaznionego kolegi lekarza u ktorego bylas... na pocieszenie moge powiedziec tylko tyle ze masz piekne fsh..jesli jest ono z 2-3 dc to jest super..jesli jajniki nie pracuja to ta gonadotropina zaczyna byc wydzielana w ogromnych ilosciach by pobudzic jajniki do pracy...a u Ciebie jak widac organizm wydziela jej tyle jakby jajniki nie potrzebowaly wiecej do pracy...
spieszę wyjaśnić
1. na USG wyszło, ze jednak MAM jajniki co prawda jeden większy a jeden mniejszy ( ale oba sfatygowane po wycięciu torbieli więc nie ma co wydziwiać) i UWAGA na lewym (większym) mam 2 pęcherzyki dominujące ( i 3 antralne) a na prawnym 1 pęcherzyk antralny.
Dowiedziałam się ze mam mało pęcherzyków antralnych i to kiepsko bo to sugeruje ze mam kończąca się rezerwę jajnikową.
Powtórzyłam też AMH nie licząc na cuda - skoro już wyrok praktycznie padł.
Powtórzyłam i o dziwo zmiana AMH - nadal jest do dupy ale mam 0.27 ( a nie 0.06) jak było wcześniej.
I TERAZ PYTANIE - czy komuś znane są przypadki żeby przy AMH 0.27 udało się z IN VITRO !!! ????? (no i ta mała ilość pęcherzyków antralnych - dodam, że nie byłam jeszcze niczym nigdy stymulowana).
-
vintoyra wrote:spieszę wyjaśnić
1. na USG wyszło, ze jednak MAM jajniki co prawda jeden większy a jeden mniejszy ( ale oba sfatygowane po wycięciu torbieli więc nie ma co wydziwiać) i UWAGA na lewym (większym) mam 2 pęcherzyki dominujące ( i 3 antralne) a na prawnym 1 pęcherzyk antralny.
Dowiedziałam się ze mam mało pęcherzyków antralnych i to kiepsko bo to sugeruje ze mam kończąca się rezerwę jajnikową.
Powtórzyłam też AMH nie licząc na cuda - skoro już wyrok praktycznie padł.
Powtórzyłam i o dziwo zmiana AMH - nadal jest do dupy ale mam 0.27 ( a nie 0.06) jak było wcześniej.
I TERAZ PYTANIE - czy komuś znane są przypadki żeby przy AMH 0.27 udało się z IN VITRO !!! ????? (no i ta mała ilość pęcherzyków antralnych - dodam, że nie byłam jeszcze niczym nigdy stymulowana).
Przy niskim AMH proponuja lekka stymulacje albo na cyklu polnaturalnym inv.
A jesli nie to zaproponuje lekarz komorki dawczyni. Kolezanka moja w tym tygodniu odebrala bete i jest w ciazy (z komorkami dawczyni) !endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Wiecie jajeczka miec, badz wystymulowac to jeszcze nic, tylko musza miec jakos dobra.
Ja z siostra obie po operacjach, obie z endometrioza i mamy jajeczka , potwierdzone monitoringami, ale co z tego jak po lekach nawet nie pekaja, maja otoczke za slaba,
A przy inv no moze akurat by sie udalo- mam taka nadzieje !
Na chlopski rozum, natna otoczke i plemnik sie dostanie Wierze ze inv nam pomoze
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Vintoyra..ja znam kilka takich przypadkow...zarowno z amh 0.16 jak i amh 0,2.. Czyli i tak nizsze od Twojego..moim 2 kolezankim przy takim amh udalo sie zajsc naturalnie...oczywiscie juz robily co mogly z lekarzem..a udalo sie naturalnie...
Jesli chodzi o in vitro przy takim amh rowniez znam...a mianowice na kafeterii jest watek Niskie amh...tam mozesz sobie przesledzic losy dziewczyn z niskim amh ktore zaszly w ciaze..mi ten watek osobiscie duzo wsparcia dal w trudnych chwilach..sama rowniez sie na nim dalej udzielam
Nusia...wiesz w 2 lata roznie bywa..dla przykladu moge napisac ze ja w grudniu 2013 mialam amh 0,88 a dokladnie 1 cykl pozniej czyli w styczniu 2014 mialam amh 0,51... Jeden miesiac i taka zmiana..wg mnie bardziej wiarygodne sa zmiany na usg...jak wygladaja jajniki i ile pecherzykow antralnych produkuja...ja bardziej temu ufam
Aha vintoria Twoj obraz usg nie taki zly jak na jednym jajniku masz 2 dominujace i 3 antralne...a na drugim jeden vhocby antralny...ja bywalo ze mialam na jednym jeden a drugim nic...a w innych cyklach po 4 antralne..ale to byl moj maxAniaT lubi tę wiadomość