X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie było robione w tym samym laboratorium co do odczynników to nie wiem, jak wrócę do domu to porównam oba wyniki :) Plus że wynik ładny nie spodziewałam się takiego przy jednym jajniku :D

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Powinno maleć z biegiem lat, ale pytanie czy badania były w tym samym labo i czy na takich samych odczynnikach, gdyż słyszałam że mogą być stare i nowe odczynniki.
    Saramago widzę że zaczynamy procedurę w tym samym terminie ;) ja mam wizytę startową 22 stycznia! Powodzenia :)

Saramago lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Saramago widzę że zaczynamy procedurę w tym samym terminie ;) ja mam wizytę startową 22 stycznia! Powodzenia :)

Tylko ja nie wiem czy się załapiemy. W poniedziałek być albo nie być.
    AMH po laparoskopii spadło mi do 0,65 więc teoretycznie nie powinni mnie dopuścić do programu

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial ze tylko maleje, jakby wynalezli lek na podwyzszenie rezerwy to kosztowal by majatek ! :D
    Elmirka zastanawiajace :D ciekawe co na to lekarz.
    Nie masz PCOS ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad miesiąca zazywam wit. D po 4000j. Gdzieś przeczytalam ze pomaga przy niskim amh i mój gin stwierdził ze nie zaszkodzi spróbować
    W następnym cyklu będę po pierwszym opakowaniu i powtorze badanie amh

Aneczka80

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad miesiąca zazywam wit. D po 4000j. Gdzieś przeczytalam ze pomaga przy niskim amh i mój gin stwierdził ze nie zaszkodzi spróbować
    W następnym cyklu będę po pierwszym opakowaniu i powtorze badanie amh

Aneczka80

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wlasnie odebralam moj wynik AMH i wyszło >25,2.
    Ktos z Was ma taki tragiczny wynik? Załamałam się.
    Mam PCO, nie owuluję bez leków.
    Jest jakaś szansa dla mnie?

uwo93e3kacedpezy.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Mi lekarz powiedzial ze tylko maleje, jakby wynalezli lek na podwyzszenie rezerwy to kosztowal by majatek ! :D
    Elmirka zastanawiajace :D ciekawe co na to lekarz.
    Nie masz PCOS ?
    No właśnie nie tzn nic o tym nie wiem ;) ale z USG nic nie wynika...

• Saramago Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam AMH 0,65 przez co nie mogę podejść do rządówki. Niemniej lekarz zasugerował aby zrobić ponownie to badanie między 1 a 4 dniem cyklu. Co prawda nie ma badań ani się o tym nie mówi, aby w tych dniach AMH było większe, ale nieoficjalnie ponoć lekarze mówią o korelacji.
    Natomiast zaprzeczył aby wit D3 podnosiła jakoś wynik.
    Niemniej - zaczęłam łykać witaminę i wybiorę się we wskazanym dniu cyklu. A nóż podniesie się wynik do wymaganego minimum.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny otrzymałam dzisiaj wynik amh, jestem załamana, 0,14 !!!! po 2 latach spadło z 0,6 do 0,14. Jak to możliwe że az tyle!!! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Dziewczyny nie wydaje Wam się trochę dziwne... rok temu robiłam badanie i AMH wyszło 1,0 ( przy jednym jajniku ) w poniedziałek zrobiłam ponownie, myśląć że AMH jest takie samo badź niższe a wyszło 2,55? czy ono z wiekiem nie powinno maleć?

Elmirka, a ja słyszałam rózne opinie, jedni lekarze mówia ze amh sie nie zmienia, inne, ze suplementacja ma wpływ. Moze zadziałało coś o czym nie wiesz ;)
    Super, ze tak sie podniosło! Ja mam 0.96, ale boje sie robic kolejne ;), poza tym lekarz mi powiedział ze lepiej na razie nie robic bo jak bedzie ponizej jakiejs normy to refundacji na stymulacje nie bede miała ;)

Elmirka, Saramago lubią tę wiadomość

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mój wynik >25 lekarz z kliniki niepłodności powiedział, że w życiu nie widział takiego wyniku. Ale że to i tak lepiej niż miało by być 0,2.

uwo93e3kacedpezy.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem że były jakieś jaja z odczynnikami ale nie pamiętam czy rok czy 2 lata temu, ja miałam AMH robione we wrześniu i wyszło 1,33

relgdf9hrp5i882w.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    dziewczyny wiem że były jakieś jaja z odczynnikami ale nie pamiętam czy rok czy 2 lata temu, ja miałam AMH robione we wrześniu i wyszło 1,33

Mnie w poniedziałek lekarz powiedział, że wszędzie odczynniki są takie same. Też się łudziłam że może to to ale nie. Miałam 1,8 a teraz mam 0,65 na przestrzeni 9 m-cy taka zmiana i po laparo...

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny,

chiałabym od Was uzyskać informację robiłam AMH wyszło mi 4, 12 norma referencyjna 0,95-6,70 czy jest to w normie czy mam się niepokoić?

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Vintoyra..niestety nie znam przypadku ktory moglby byc analogiczny i ze szczesliwym finishem..znam jedynie taki gdzie z amh 0.16 udalo sie naturalnie czy 0,2... Czy powtarzac amh tez niestety nie poradze...mozesz dla siebie powtorzyc w innym laboratorium i moze udac sie do innego lekarza a nie zaprzyjaznionego kolegi lekarza u ktorego bylas...:/ na pocieszenie moge powiedziec tylko tyle ze masz piekne fsh..jesli jest ono z 2-3 dc to jest super..jesli jajniki nie pracuja to ta gonadotropina zaczyna byc wydzielana w ogromnych ilosciach by pobudzic jajniki do pracy...a u Ciebie jak widac organizm wydziela jej tyle jakby jajniki nie potrzebowaly wiecej do pracy...

spieszę wyjaśnić

1. na USG wyszło, ze jednak MAM jajniki co prawda jeden większy a jeden mniejszy ( ale oba sfatygowane po wycięciu torbieli więc nie ma co wydziwiać) i UWAGA na lewym (większym) mam 2 pęcherzyki dominujące ( i 3 antralne) a na prawnym 1 pęcherzyk antralny.

Dowiedziałam się ze mam mało pęcherzyków antralnych i to kiepsko bo to sugeruje ze mam kończąca się rezerwę jajnikową.

Powtórzyłam też AMH nie licząc na cuda - skoro już wyrok praktycznie padł.
    Powtórzyłam i o dziwo zmiana AMH - nadal jest do dupy ale mam 0.27 ( a nie 0.06) jak było wcześniej.

I TERAZ PYTANIE - czy komuś znane są przypadki żeby przy AMH 0.27 udało się z IN VITRO !!! ????? (no i ta mała ilość pęcherzyków antralnych - dodam, że nie byłam jeszcze niczym nigdy stymulowana).

• AniaT Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vintoyra a powtarzałaś wynik w tym samym laboratorium?? w którym dc robilas badanie teraz i wcześniej??
    ja też mam niskie amh, jeszcze niższe niż TY i będę podchodzić do in vitro ale na cyklu naturalnym, mojej koleżance się udało

• Serducho Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vintoyra wrote:
    spieszę wyjaśnić

1. na USG wyszło, ze jednak MAM jajniki co prawda jeden większy a jeden mniejszy ( ale oba sfatygowane po wycięciu torbieli więc nie ma co wydziwiać) i UWAGA na lewym (większym) mam 2 pęcherzyki dominujące ( i 3 antralne) a na prawnym 1 pęcherzyk antralny.

Dowiedziałam się ze mam mało pęcherzyków antralnych i to kiepsko bo to sugeruje ze mam kończąca się rezerwę jajnikową.

Powtórzyłam też AMH nie licząc na cuda - skoro już wyrok praktycznie padł.
    Powtórzyłam i o dziwo zmiana AMH - nadal jest do dupy ale mam 0.27 ( a nie 0.06) jak było wcześniej.

I TERAZ PYTANIE - czy komuś znane są przypadki żeby przy AMH 0.27 udało się z IN VITRO !!! ????? (no i ta mała ilość pęcherzyków antralnych - dodam, że nie byłam jeszcze niczym nigdy stymulowana).

Przy niskim AMH proponuja lekka stymulacje albo na cyklu polnaturalnym inv.
    A jesli nie to zaproponuje lekarz komorki dawczyni. Kolezanka moja w tym tygodniu odebrala bete i jest w ciazy (z komorkami dawczyni) ! :)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jajeczka miec, badz wystymulowac to jeszcze nic, tylko musza miec jakos dobra.
    Ja z siostra obie po operacjach, obie z endometrioza i mamy jajeczka , potwierdzone monitoringami, ale co z tego jak po lekach nawet nie pekaja, maja otoczke za slaba,
    A przy inv no moze akurat by sie udalo- mam taka nadzieje !
    Na chlopski rozum, natna otoczke i plemnik sie dostanie :) Wierze ze inv nam pomoze :)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vintoyra..ja znam kilka takich przypadkow...zarowno z amh 0.16 jak i amh 0,2.. Czyli i tak nizsze od Twojego..moim 2 kolezankim przy takim amh udalo sie zajsc naturalnie...oczywiscie juz robily co mogly z lekarzem..a udalo sie naturalnie...
    Jesli chodzi o in vitro przy takim amh rowniez znam...a mianowice na kafeterii jest watek Niskie amh...tam mozesz sobie przesledzic losy dziewczyn z niskim amh ktore zaszly w ciaze..mi ten watek osobiscie duzo wsparcia dal w trudnych chwilach..sama rowniez sie na nim dalej udzielam
    Nusia...wiesz w 2 lata roznie bywa..dla przykladu moge napisac ze ja w grudniu 2013 mialam amh 0,88 a dokladnie 1 cykl pozniej czyli w styczniu 2014 mialam amh 0,51... Jeden miesiac i taka zmiana..wg mnie bardziej wiarygodne sa zmiany na usg...jak wygladaja jajniki i ile pecherzykow antralnych produkuja...ja bardziej temu ufam
    Aha vintoria Twoj obraz usg nie taki zly jak na jednym jajniku masz 2 dominujace i 3 antralne...a na drugim jeden vhocby antralny...ja bywalo ze mialam na jednym jeden a drugim nic...a w innych cyklach po 4 antralne..ale to byl moj max ;)

AniaT lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ